Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Un asistent medical de pe elicopterul SMURD chemat să își salveze propriul copil, după ce a fost lovit de o mașină

Sebastian, unul dintre salvatorii aflați în echipa de ambulanță SMURD, se pregătea pentru o nouă misiune atunci când i-a sunat telefonul și a aflat o veste total neașteptată: copilul pe care urma să îl salveze, era fix copilul lui!

În drum către victimă, Sebastian a primit un telefon de la soția lui, care i-a menționat că micuțul lor, în vârstă de 4 ani, a fost lovit de o mașină. Bărbatul a legat informațiile foarte repede, dându-și seama că victima către care se îndreptau (un copil în vârstă de 4 ani, lovit într-un accident) era chiar copilul său.

Întâmplarea a fost relatată integral pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne:

„De câteva minute elicopterul SMURD decolase de la Timişoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă urgenţă. În acea dimineaţă echipajul medical, format dintr-un medic, doi piloţi şi Sebastian Petruş- asistent medical în cadrul SMURD Timiş, încheia încă o misiune cu succes şi adăuga pe lista lungă un nou pacient salvat. Zborul elicopterului a fost întrerupt de un apel venit prin staţie.
- Vă rugăm să vă îndreptaţi către satul Fârdea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o maşină. Urgent trebuie transportat la spital. Nu ştim dacă a fost afectată coloana sau alte organe vitale. Nu se poate mişca şi îl doare spatele.

Imediat pilotul a schimbat traseul aeronavei , iar echipajul medical a început să se pregătească pentru intervenţie. În acel moment telefonul lui Sebastian a sunat. Era soţia lui.
- Să ştii că voi întârzia. Sunt în elicopter, mergem la Fârdea să salvăm un copil. - Sebastian, .... a fost lovit de o maşină. Se plimba cu bicicleta... mai multe nu ştiu. M-au sunat bunicii să-mi spună, i-a răspuns soţia în hohote de plâns.
- Sebastian, .... a fost lovit de o maşină. Se plimba cu bicicleta... mai multe nu ştiu. M-au sunat bunicii să-mi spună, i-a răspuns soţia în hohote de plâns.

În acel moment Sebastian a realizat că merge să-şi salveze propriul copil aflat la bunici de ceva timp. Cu ochii în lacrimi, dar încercând să rămână lucid, Sebastian a indicat piloţilor care este cel mai bun loc de aterizare şi a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulanţe către acel loc.

- Dar tu eşti din zonă, l-a întrebat pilotul.
- Da şi acum e vorba chiar de băiatul meu. El este victima, le-a răspuns Sebastian. Ajuns la faţa locului, Sebastian a alergat într-un suflet la ambulanţă şi acolo şi-a zărit puştiul întins pe targă.

"Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzăndu-mi baiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Ştiam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viaţă”, a spus Sebastian. Copilul a fost preluat de către elicopter şi dus de urgenţă către Timişoara.

“Ştiam că trebuie să îl ţin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam într-una....ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam poveşti şi voiam să îl văd cu ochişorii închişi, dar acum îl voiam treaz. Aţi auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult”.

La Timişoara, copilul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. A fost supus investigaţiilor medicale de specialitate şi Sebastian ne-a spus cu sufletul liniştit că acum este bine. Ieri a fost operat la picior şi va urma o perioadă de recuperare. La ieşirea din operaţie puştiul şi-a întrebat tatăl:

- Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?
- Pentru că asta e meseria mea...
- Tu salvezi şi alţi copii?
- Da, tati... salvăm pe oricine are nevoie de ajutor.
- Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!

Sebastian are 30 de ani şi de 4 ani lucrează la SMURD. A trecut prin sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vieţii lui, să-şi salveze propriul copil. Suntem convinşi însă că la fiecare intervenţie Sebastian şi toţi colegii lui acţionează cu aceeaşi dăruire şi implicare… pentru că aşa sunt ei, Salvatorii!"

De câteva minute elicopterul SMURD decolase de la Timișoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă...

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Wednesday, 27 May 2020

Surse: adevarul.ro, antena3.ro, facebook.com

Un copil din Vaslui a fost răpit din mașina tatălui său!

Surse foto: facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Povestea croitoresei din Buzău care a plecat în Africa să salveze copii: “Cu ai mei am fost o mamă dură, dar pe ei pot să îi bibilesc”
  Povestea croitoresei din Buzău care a plecat în Africa să salveze copii: “Cu ai mei am fost o mamă dură, dar pe ei pot să îi bibilesc”

  Adriana Popa are o poveste de viață impresionantă, ajungând din Buzău, de la meseria de croitorească, să plece în Africa activând în cadrul unei organizații...

  Tom Cruise zboară cu elicopterul personal în timp ce fiica lui aşteaptă autobuzul în staţie
  Tom Cruise zboară cu elicopterul personal în timp ce fiica lui aşteaptă autobuzul în staţie

  Unul dintre cei mai renumiţi actori de la Hollywood a apelat la un elicopter pentru a se deplasa în Londra în perioada filmărilor pentru următoarea serie a producţiei...

  Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă s-a lovit la cap copilul
  Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă s-a lovit la cap copilul

  Loviturile la cap la copii reprezintă o problemă cu care s-au confruntat majoritatea părinților și stârnește reacții de panică de fiecare dată. Este adevărat că sunt și...

  Ce am făcut când copilul meu s-a lovit la cap
  Ce am făcut când copilul meu s-a lovit la cap

  Cea mai mare panică a unei mame: copilul său se accidentează. Și nu oricum, ci la cap. Loviturile la cap ajung să facă parte în mod constant din viața unui copil, dar când...

  Centrul Medical Matei Basarab devine Veridia
  Centrul Medical Matei Basarab devine Veridia

  Centrul Medical Matei Basarab, recunoscut pe piața serviciilor medicale prin timpul foarte bun de execuție al analizelor de laborator, calitatea actului medical, profesionalismul echipei,...

  Nicio fată nu trebuie să fie obligată să fie mamă după ce a fost violată
  Nicio fată nu trebuie să fie obligată să fie mamă după ce a fost violată

  Lucia (*pseudonim) este încă un copil. Are 11 ani și a fost internată într-un spital din Argentina, după a doua tentivă de sinucidere. "Vreau să scoți din mine răul...

  S-a stricat mașina de spălat? Pașii pe care trebuie să îi urmezi
  S-a stricat mașina de spălat? Pașii pe care trebuie să îi urmezi

  Trăim în secolul vitezei și suntem aproape dependenți de dispozitivele inteligente. Acestea ne ajută să îndeplinim mult mai repede sarcini ce până acum câțiva...

  © 2019 Qbebe