Un profesor de fizică de la o școală din Teleorman și-a agresat sexual elevele. Cum a fost descoperit comportamentul deviant

Un profesor de fizică de la o școală din Teleorman și-a agresat sexual elevele. Cum a fost descoperit comportamentul deviant

Andreea Guica - Redactor

Un profesor de fizică din Zimnicea, județul Teleorman a fost arestat în noiembrie 2022, iar în prezent se află sub control judiciar pentru că și-a abuzat sexual elevele. Fetele hărțuite de Cornel Bleajă și-au făcut curaj și au povestit dirigintelui ce se întâmpla în clasă. Profesorul neagă acuzațiile și și afirmă că gesturile sale erau părintești, nu cu tentă sexuală, menționează Libertatea.

Elevele profesorului Cornel Bleajă deveniseră îngrozite de comportamentul bărbatului, ajungând chiar în punctul în care se îmbrăcau cu haine groase sau se prefăceau că le era rău, doar ca să evite interacțiunea cu Bleajă.

În octombrie 2022, au ajuns cu întârziere la ora de fizică 4 eleve. Acestea s-au scuzat și s-au așezat în bănci, dar profesorul le-a observat. 

S-a apropiat de una dintre ele, a luat-o în brațe și a pupat-o pe obraz.

M-am simțit stânjenită, însă nu am reproșat nimic și am luat loc în bancă”, a declarat fata.

fata care sta cu mana la camera

Potrivit audierilor procurorilor, profesorul a avut și alte gesturi nepotrivite în acea zi (și în altele).

A mers la aceasta şi i-a introdus mâna prin tăietura blugilor, atingând-o pe pielea coapsei, mergând cu mâna în sus, ajungând la o distanţă de circa 5 centimetri faţă de organul genital, inculpatul întrebând-o dacă nu îi este frig ca să poarte astfel de blugi”.

Imediat după această interacțiune nefirească, a intrat în clasă o profesoară care a anunțat că va fi simulare de cutremur și toți elevii trebuie să iasă din clasă doi câte doi. 

Eleva cu blugii „rupți” mergea spre ieșirea din clasă împreună cu o colegă. Când au ajuns în dreptul profesorului, acesta le-a despărțit, oprind-o pe eleva pe care o mângâiase și pupase anterior. A așteptat să iasă toți copii din clasă, apoi, rămânând singuri, a luat-o pe elevă în brațe și a întrebat-o dacă îi va fi dor de el, având în vedere că urma prima vacanță din anul școlar. 

„Domnul profesor şi-a pus palmele pe faţa mea ca să îmi dea părul la o parte şi să mă pupe pe obraz, iar apoi m-a pupat pe frunte. Nu mai reţin cât a durat această îmbrăţişare şi pupat, însă cred că 2-3 minute. Mi-a spus la un moment dat „bine, hai, du-te” și apoi mi-a dat cu palma peste fund ca să plec”, a declarat eleva respectivă, la audieri.

Colegii fetei au declarat că după acest incident au văzut că aceasta era agitată și dezorientată și le-a mărturisit că motivul pentru care are acea stare este că profesorul a lovit-o peste fund. 

Apoi, profesorul a venit din nou lângă elevă, în curtea școlii. S-a apropiat de ea și a luat-o din nou în brațe. Văzând că se simte inconfortabil, o colegă a luat-o de braț și a mers cu ea deoparte.

Când au ajuns înapoi în clasă, fata a început să plângă și le-a mărturisit colegelor, rușinată, ce i se întâmplă. Atunci și-a dat seama că nu e singura care a trecut prin asta.

O altă colegă a mărturisit că profesorul a avut gesturi de hărțuire sexuală și asupra sa, povestind că o lua în brațe, o pupa pe obraz și o atingea subtil pe sâni. 

Până atunci, niciuna dintre ele nu a avut curajul să spună părinților sau profesorilor prin ce trece, însă în ziua aceea i-au povestit profesorului de română și apoi dirigintelui. 

fata care vorbeste cu un adult î

Din fericire, dirigintele a reacționat imediat la auzul veștilor și a întocmit o sesizare scrisă, în care a consemnat relatările elevelor, iar la nivelul școlii a fost declanșată o anchetă internă. 

Adus în fața celorlalți profesori, dascălul a negat că atingerile sale ar avea tentă sexuală, dimpotrivă, a spus că sunt atingeri „părintești”. 

Eleva i-a povestit și mamei sale ce i s-a întâmplat, iar femeia a venit la școală și a reclamat verbal conducerii școlii comportamentul profesorului de fizică față de a sa fiică. 

În prima zi după vacanță, pe 1 noiembrie 2022, profesorul și-a dat demisia, invocând motive personale. 3 zile mai târziu, a declarat jurnaliștilor că s-a retras pentru că nu dorește să lase loc speculațiilor. 

„Situația asta îmi periclita poziția la clasă și să nu mai las loc de interpretare până se soluționează cercetarea și să nu existe nici dubii din partea copiilor respectivi, să creadă că aș pune presiune pe ei în vreun fel pentru ceea ce au declarat, că toată lumea are dreptul să declare ce vrea. Și ca să nu se creadă că voi pune presiune, că mă voi răzbuna în vreun fel, în perioada asta eu predau, ascult, și copiii de care menționezi tu acolo ajung să fie ascultați și dacă nu vor ști și dau o notă mică, o să spună că m-am răzbunat. Și atunci ca să evit lucrurile astea e cel mai bine să-mi dau demisia, să plec din zona respectivă, ca să nu creez disconfort”, a declarat Bleajă.

Câteva zile mai târziu, s-a răzgândit și a spus că vrea să-și continuie, totuși, activitatea. 

Cu toate acestea, nu a mai putut lucra la catedră, pentru că a fost arestat la domiciliu și în prezent se află sub investigația. 

cornel bleaja

În timpul cercetărilor desfășurate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea au descoperit că profesorul Bleajă a avut un comportament nepotrivit, cu tentă sexuală, și față de alte eleve. În total au fost identificate șase victime cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani. 

Ajunsesem la orele dumnealui ca să mă îmbrac cât mai gros, să mă aplec pe bancă, să mă prefac că mă simt rău, tot ca să fiu evitată de domnul profesor. Eu eram o persoană veselă, amuzându-mă uşor, însă la orele domnului profesor eram mereu tristă, ca să nu ies în evidenţă cu ceva şi acesta să vină să îmi facă avansuri”, a mai declarat una dintre victime. 

Un alt episod deranjant a avut loc în timpul unui episod de sughiț al unei eleve. Profesorul de fizică a profitat de acest episod și a vrut să-i „arate” cum să oprească sughițul și „a îmbrăţişat-o din spate şi şi-a dus mâinile în zona sternului, spunând că va pune presiune pe muşchiul diafragmei, ţinând degetele pe stern, iar palmele îi erau puse pe sânii”, precizează procurorii. 

După reclamarea profesorului, elevele au mers la consilierul școlar. 

Surse foto: istockphoto  Facebook 

Surse articol: libertatea.ro

Articolul urmator
Un elev este agresat la școală de către colegi și profesori. Părinții sunt disperați
Un elev este agresat la școală de către colegi și profesori. Părinții sunt disperați

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    A aflat că soțul ei i-a agresat sexual copiii, așa că i-a curmat viața fără ezitare
    A aflat că soțul ei i-a agresat sexual copiii, așa că i-a curmat viața fără ezitare

    O femeie și-a ucis soțul în somn, după ce fiica ei i-a mărturisit că ea și fratele ai au fost agresați sexual de acesta, când erau mai mici. Extrem de furioasă, aceasta a...

    Mi-am retras copiii de la școală și natura i-a învățat mai mult decât orice alt profesor
    Mi-am retras copiii de la școală și natura i-a învățat mai mult decât orice alt profesor

    Din dorința de a-și stimula copiii să îndrăgească natura și să învețe lucruri noi într-un mod inedit, unii părinți fac tot posibilul ca micuții lor să petreacă...

    Copiii din mediul rural ajung tot mai greu la școală. „Au fost situații când nu am venit la școală fiindcă nu am avut bani să vin cu autobuzul”
    Copiii din mediul rural ajung tot mai greu la școală. „Au fost situații când nu am venit la școală fiindcă nu am avut bani să vin cu autobuzul”

    În momentul de față există un Proiect de Ordonanță de Urgență privitor la decontarea cheltuielilor de transport pentru naveta elevilor, dar normele sale nu se pot aplica...

    Scrisoare deschisă de la un profesor de Geografie: „Dragi părinți, când un profesor acordă doar note de 9 și de 10, ceva este profund în neregulă”
    Scrisoare deschisă de la un profesor de Geografie: „Dragi părinți, când un profesor acordă doar note de 9 și de 10, ceva este profund în neregulă”

    Profesorul anonim este un proiect al platformei Edupedu, prin care un cadru didactic povestește publicului de pe internet situațiile care se întâmplă la școală. Astăzi, un...

    Comportamentul antisocial la copil: cum îl recunoști și ce trebuie să faci
    Comportamentul antisocial la copil: cum îl recunoști și ce trebuie să faci

    Este normal ca, pe măsură ce cresc, copiii să manifeste comportamente sociale pozitive și negative sau unele tendințe antisociale, cum ar fi închidere, retragere în sine sau...

    "Pe ușă scrie ȘCOALĂ, dar ar trebui să scrie BALAMUC". Mărturia unui  profesor ai cărui elevi fac live pe TikTok în oră
    "Pe ușă scrie ȘCOALĂ, dar ar trebui să scrie BALAMUC". Mărturia unui profesor ai cărui elevi fac live pe TikTok în oră

    Un incident petrecut în sala de clasă a determinat un cadru didactic să ia atitudine și să povestească prin ce încercări trece în fiecare zi la catedră. Alți...

    Obezitatea va deveni istorie? Medicii au descoperit cum să ardă grăsimea din celule, fără efecte secundare
    Obezitatea va deveni istorie? Medicii au descoperit cum să ardă grăsimea din celule, fără efecte secundare

    Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prevalența obezității la nivel mondial s-a triplat din 1975. În 2016, OMS estima că 39% dintre adulții din întreaga...

    Fetița mea a fost victima bullying-ului la școală din cauza kilogramelor. O ședință foto i-a redat încrederea în ea
    Fetița mea a fost victima bullying-ului la școală din cauza kilogramelor. O ședință foto i-a redat încrederea în ea

    Bullying-ul reprezintă o problemă majoră și în școlile din întreaga lume! În România, aproape 50% dintre elevi au fost victime ale bullying-ului în şcoli,...

    © 2024 Qbebe