Ebola

    Un virus mortal notoriu care cauzeaza simptome inspaimantatoare, dintre care cele mai evidente fiind febrafoarte mari si sangerari interne masive. Virusul Ebola ucide cam 90% dintre victimele pe care le infecteaza. Este unul dintre virusurile capabile de a cauza febra hemoragica.

    Virusul Ebola este transmis prin contactul cu sangele, fecalele sau alte lichide corporale ale unei persoane infectate sau prin contact direct cu virusul, intr-un laborator. Persoanele pot fi expuse virusului Ebola in urma contactului direct cu sangele sau secretiile unei persoane infectate. Acesta este motivul pentru care virusul se raspandeste adeseori in familia si cercul de prieteni ai persoanelor infestate: in timpul actiunilor de hranire, tinere in brate sau orice alta forma de grija, este inevitabil sa nu se intre in contact cu aceste secretii.Persoanele mai pot fi expuse virusului Ebola prin contactul cu obiecte, precum ace, care au fost deja contamintate cu virusul.

    Simptomele initiale includ febra, dureri de cap, dureri musculare, dureri stomacale si diaree. De asemenea se pot manifesta si dureri in cap, sughit si ochi rosii si care produc mancarimi. Simptomele care au tendinta sa urmeze includ varsaturi, reactii alergice si probleme hemoragice: hemoragie nazala (epistaxis), tuse cu sange (hemoptizie) si varsaturi cu sange (hematemeza) precum si ochi insangerati (hemoragii conjunctivale). Ultimele simptome includ dureri toracice, socul si apoi moartea.

Dictionar medical

Afla definitiile celor mai importanti termeni medicali.

Dictionar medical pe litere

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z
© 2023 Qbebe