Fred

Semnificație: conducător ce aduce pacea

Fred este un nume derivat de la Alfred sau Frederick.

Alfred este interpretarea modernă a numelui din engleza veche, care era compus din „ælf”, care însemna „elf” și „ræd”, care însemna „consiliu”. Alfred este unul dintre puținele nume care au existat înaintea cuceririi normande din 1066 și a rămas și după ce perioada respectivă s-a sfârșit.

Popularitatea numelui se datorează în mare parte regelui Alfred cel mare, care a domnit în secolul al IX-lea și a devenit Rege de Wessex la doar 22 de ani. Printre realizările sale se numără respingerea atacurilor daneze din sudul Angliei, pentru care a trebuit să unească forțe din întreaga Anglie, devenind primul rege al anglo-saxonilor. De asemenea, deși la început era analfabet, s-a educat singur și a reușit să traducă numeroase cărți din latină în engleza veche.

De cealaltă parte, Frederick își are originile în cuvântul german „frid”, care înseamnă „pace” și „ric”, care înseamnă „conducător”. Istoria numelui datează până în Evul Mediu și a fost folosit în principal în Europa Continentală, în Austria și Germania.

Acest nume a fost purtat de arhiduci austrieci, împărați romani, regi ai Danemarcăi sau ai Prusiei.

Alege un nume pentru bebelusul tau!

Cauta un nume pentru viitorul tau bebe si afla semnificatia lui.

© 2023 Qbebe