Gaby

Semnificație: omul lui Dumnezeu

Gaby este forma de diminutiv al numelui Gabriella, care este forma de feminin a numelui latinesc Gabirel, nume ce-și are originile în Biblie. Gabriel sau Gavril este unul dintrei cei șapte Arhangheli ai lui Dumnezeu, iar numele înseamnă „omul lui Dumnezeu”. Arhanghelul Gavril are o însemnătate deosebită pentru creștinii de pretutindeni, întucât apare atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament. Prima dată i se arată lui Daniel și îl ajută să își interpreteze viziunile, iar în Noul Testament i se arată lui Zaharia, căruia îi spune că soția sa va avea un fiu căruia trebuie să îi pună numele Ioan (Sfântul Ioan Botezătorul). De asemenea, tot în Noul Testament, Arhanghelul Gavril i se arată Fecioarei Maria, căreia îi spune că Îl va naște pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Astfel, este de înțeles de ce acest nume a devenit popular, atât în forma sa masculină, cât și în cea feminină, după răspândirea creștinismului în Europa și în alte regiuni ale globului.

În țările vorbitoare de limbă engleză, numele Gabriella și formele sale de diminutiv se bucură de popularitate în special în Statele Unite ale Americii, cât și în Australia și chiar și în Anglia.

Alege un nume pentru bebelusul tau!

Cauta un nume pentru viitorul tau bebe si afla semnificatia lui.

© 2024 Qbebe