Cum călătorești în siguranță cu copiii?

Cum călătorești în siguranță cu copiii?

Bianca Geica - Redactor Senior

Nu știm cum sunteți voi, dar pe noi vremea tot mai caldă ne îndeamnă să ne facem deja planuri pentru următoarea vacanță. Și dacă am învățat ceva în acești doi ani marcați de provocări și neprevăzut, este că mai mult ca oricând trebuie să fim precauți atunci când vine vorba de sănătatea și siguranță noastră. Sigur, nu trebuie să plecam la drum cu gândul că sigur se vă întâmpla ceva care ne va da vacanța peste cap, dar nu strica nici să ne luam câteva măsuri de precauție astfel încât să ne putem bucura liniștiți și relaxați de zilele petrecute departe de casă.

Fie că este vorba de o vacanță în străinătate sau de o excursie în țară, noi te sfătuim să faci o asigurare de călătorie cu acoperire storno inclusă sau Asigurare storno pentru călătoriile în România, care îți vor fi de mare ajutor în cazul neplăcerilor, cum ar fi recuperarea cheltuielilor cu vacanța în cazul anulării călătoriei, întârzierea curselor aeriene, pierderea bagajelor de călătorie sau în caz de probleme mai grave, precum accidente sau îmbolnăviri, frecvente mai ales în rândul celor mici, chiar și în vacanțe. 

femeie bruneta si o fetita blonda cu ochelari de soare fotografiindu-se in parcul Guell din Barcelona

Alături de Eurolife FFH, o companie cu 15 ani de experiență în asigurări, am realizat un ghid cu tot ce trebuie să știi despre asigurările de călătorie: ce sunt, ce cheltuieli acoperă acestea, cât costă, dar și cum pot fi achiziționate.

De ce să îți faci o asigurare de călătorie atunci când pleci în afara țării cu copiii

Iată ce acoperă o asigurare de călătorie în străinătate:

Cheltuieli medicale de urgență sau în cazul accidentelor provocate ca urmare a practicării sporturilor extreme

O asigurare de călătorie este extrem de utilă mai ales atunci când plecăm la drum, în străinătate, cu cei mici. Știm foarte bine cât de imprevizibile pot fi vacantele cu cei mici, care deși sunt benefice pentru aceștia, contribuind la dezvoltarea lor cognitivă, dar și emoțională, îi scot din zona lor de confort, din rutina cu care sunt obișnuiți. Astfel, ei devin agitați și pot fi chiar mai predispuși să se accidenteze sau să se îmbolnăvească (să facă toxiinfecție alimentara, enterocolită, otită, febră, diaree etc.) și să aibă nevoie de îngrijiri medicale. În astfel de situații, o asigurare de călătorie, care include serviciul de Telemedicină, adică ai acces la un doctor din România la orice oră din zi și din noapte, care îți oferă sfaturi medicale, inclusiv recomandarea de a merge la un spital. Iar când trebuie să te prezinți cu copilul la spital în altă țară, o Asigurare de călătorie careacoperă și cheltuieli medicale de urgenta sau cheltuieli în cazul accidentelor, este mai mult decât binevenită.

Asigurarea de călătorie te ajuta să te protejezi de cheltuielile neprevăzute care pot apărea în vacanță, cum sunt cheltuielile medicale Asigurarea de călătorie este ca o plasă de siguranță  care îți oferăsiguranța că serviciile medicale de care ai nevoie în vacanță vor fi achitate de către compania de asigurare. În caz contrar, va trebui să achiți din bugetul propriu contravaloarea acestora.

De asemenea, daca intenționați să practicați anumite activități în vacanță, precum sporturi de iarnă, scufundări, zbor cu balonul etc., este recomandat să adaugi pachetului de asigurare de călătorie și acoperirea pentru sporturi de agrement, care îți poate salva bugetul în cazul în care apar accidente neprevăzute.

Cheltuieli legate de bagaje și întârzierea cursei aeriene sau anularea călătoriei

Asigurarea de călătorie include cheltuielile neprevăzute care pot apărea din cauza întârzierii sau pierderii bagajelor, întârzierea cursei aeriene, pierderea cursei aeriene de legătură pe fondul întârzierii cursei aeriene anterioare.

Anularea călătoriei

O acoperire foarte valoroasă este cea de anulare a călătoriei, care îîi permite să îți faci planuri fără grija ce vei pierde banii plătiți pe vacanță, în cazul în care nu mai poți ajunge. 

Asigurarea de călătorie te poate proteja și înainte de plecare, dacă ai inclus în pachet și acoperirea pentru anularea călătoriei (storno). Astfel, dacă apare un motiv întemeiat, din cauza căruia nu mai poți pleca în vacanță, îți poți recupera suma plătite pentru pachetul de vacantă. Iar motivele pentru care nu mai poți pleca sunt variate, de la îmbolnăviri (raceala, varicela celui mic, SARS-Cov2) până la accidente sau evenimente familiale.  

familie cu un copil in aeroport

Cheltuieli legate de asistența rutieră sau de închirierea mașinilor

În cazul în care alegi să călătorești cu mașina personală din România către o țară străină, asigurarea de călătorie include și acoperire pentru asistența rutieră. Astfel în caz de avarii care pot apărea, cheltuielile legate de reparații la locul evenimentului/tractarea de urgenta (către cea mai apropiata unitate reparatoare), mașină de schimb - sunt de asemenea incluse în asigurarea de călătorie.

Dacă vrei, în schimb, să închiriezi o mașină în vacanta, o asigurare de călătorie oferă acoperire și pentru reducerea fransizei la închirierea autovehiculelor în tara de destinație.

De ce să iți faci o asigurare de călătorie pentru vacanțele în România

O asigurare de călătorie este mai mult decât utilă și pentru vacanțele în țară. Asigurarea Ramburs@Orice de la Eurolife FFH Asigurări este singurul produs de asigurare care îți returnează cheltuielile cu vacanțele și experiențele în România.

Ți-ai cumpărat un city break sau un sejur în țară, bilete la teatru, concerte sau experiențe, și nu vrei să stai cu grija că nu vei putea ajunge sau că se vă întâmpla ceva? Cu asigurarea Ramburs@Orice toate planurile tale sunt rambursabile! Cu o investiție minimă, ai siguranța că iți recuperezi 90% din sumele plătite pe orice vacanțe sau experiențe în România. Ești acoperit pentru o gamă largă de riscuri (evenimente medicale, evenimente familiale, materiale sau alte neplăceri legate de zboruri amânate/întârziate; greve sau defecțiuni ale transportului în comun) și ai siguranță că, în cazul unui eveniment neprevăzut, îți primești banii înapoi pentru planurile la care nu mai poți ajunge.

familie cu doi copii pe munte

Cât costă o asigurare de călătorie

Costul este nesemificativ raportat la beneficii. Pentru o vacanță cu avionul de 7 zile în Grecia, pentru 3 persoane, de exemplu, costul unui pachet standard al asigurarii este de  89 lei, adică mai puțin decât o masă la restaurant. 😊

Este bine de știut însă că  întotdeauna costul  asigurărilor de călătorie diferă în funcție de mai mulți factori, precum:

 • durata și scopul sejurului, 
 • modalitatea de transport, 
 • destinația în care dorești să ajungi
 • acoperirile care sunt incluse.

Mai multe detalii despre prețurile și pachetele de asigurare de călătorii Eurolife FFH găsești aici

De unde cumperi o asigurare de călătorie

Asigurarea de călătorie pentru străinătate sau asigurarea storno pentru călătoriile și experiențele in România pot fi achiziționate 100% online, rapid și simplu, direct de pe site-ul eurolife-asigurări.ro, imediat după rezervarea sejurului sau city break-ului sau cu cel puțin 20 zile înainte de călătorie (pentru a putea să ai în asigurarea și riscul de anulare a călătoriei). 

Călătorește în siguranță alături de familia ta! Cu Eurolife FFH, ai mereu la îndemână un partener pe care să te poți baza în orice moment al vieții! Mai multe despre pachetele de asigurări puse la dispoziție de Eurolife FFH găsești pe www.eurolife-asigurări.ro.

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău
Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  „Îmi învăț copiii să evite comportamentul ciudat, nu oamenii străini”. Metoda unei mame de a-și învăța copiii să fie în siguranță
  „Îmi învăț copiii să evite comportamentul ciudat, nu oamenii străini”. Metoda unei mame de a-și învăța copiii să fie în siguranță

  O mamă de peste ocean dezvăluie pe pagina sa de Instagram modul mai puțin tradițional în care i-a învățat pe copiii săi să se ferească de pericole.

  Ghid de siguranță pentru părinți de la Comisia Europeană: cum cumperi produsele pentru copii (jucării, pătuțuri, scaune auto)
  Ghid de siguranță pentru părinți de la Comisia Europeană: cum cumperi produsele pentru copii (jucării, pătuțuri, scaune auto)

  În fiecare an, Comisia Europeană reunește autoritățile naționale responsabile cu supravegherea pieței (MSA)din Uniunea Europeanăși Spațiul Economic Europeanpentru a coopera...

  Mihai Craiu despre cum trebuie protejați copiii pe plajă. „Copiii nu trebuie să stea prea mult în apă sărată. Se pot deshidrata!”
  Mihai Craiu despre cum trebuie protejați copiii pe plajă. „Copiii nu trebuie să stea prea mult în apă sărată. Se pot deshidrata!”

  Atunci când plecăm la mare cu cei mici, de multe ori socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Deși visăm la o vacanță fără peripeții, se...

  „Copiii mei <plătesc> pentru mâncare și internet”. Cum reușește o mamă să-și învețe copiii despre valoarea banilor
  „Copiii mei <plătesc> pentru mâncare și internet”. Cum reușește o mamă să-și învețe copiii despre valoarea banilor

  O mămică își educă copiii după o metodă neobișnuită: îi pune să plătească pentru tot ceea ce folosesc, inclusiv mâncare și internet. Toată povestea mai jos.

  Copiii mei m-au întrebat cum au venit pe lume, așa că le-am arătat filmările de la naștere. Iată cum au reacționat
  Copiii mei m-au întrebat cum au venit pe lume, așa că le-am arătat filmările de la naștere. Iată cum au reacționat

  O mamă de peste Ocean nu și-a menajat deloc copiii atunci când aceștia au întrebat-o cum au venit pe lume! Femeia povestește, într-un clip pe TikTok, că după ce a...

  Marșul pentru siguranța femeilor, desfășurat în mai multe orașe din România
  Marșul pentru siguranța femeilor, desfășurat în mai multe orașe din România

  Pe data de 23 octombrie a avut loc marșul intitutal „Împreună pentru siguranța femeilor”. Acesta s-a desfășurat în mai multe orașe din România:...

  Sunt mamă și paramedic: iată top 5 reguli pentru siguranța copiilor mei pe care le respect mereu
  Sunt mamă și paramedic: iată top 5 reguli pentru siguranța copiilor mei pe care le respect mereu

  Nikki Jurcutz este din Australia, este mamă, paramedic și CEO la Tiny Hearts Education, o organizație de parenting. Aceasta a postat pe TikTok un video în care explică cele 5...

  S-a publicat noul ghid de siguranță la somn pentru copii. Iată ce trebuie să știe toți părinții
  S-a publicat noul ghid de siguranță la somn pentru copii. Iată ce trebuie să știe toți părinții

  Încă din primele clipe de viață ale copilului, știi cât de multă nevoie are de un somn odihnitor, care să-i stimuleze dezvoltarea. De asemenea, tot ce îți dorești...

  © 2024 Qbebe