Cum îți protejezi familia de cheltuielile neprevăzute

Bianca Geica - Redactor Senior

Cheltuielile neprevăzute sunt inevitabile. Fie că este vorba de o urgență medicală, de o defecțiune la mașină sau de o țeavă spartă, uneori suntem nevoiți să scoatem din buzunar mai mulți bani față de cât ne-am propus inițial să cheltuim.

Orice cheltuială neprevăzută ne poate destabiliza bugetul dacă nu avem un plan bine pus la punct, așa că hai să aflăm împreună cum ne putem asigura că economiile noastre rămân la loc sigur, fără a intra în ele atunci când ne confruntăm cu un eveniment neprevăzut!

Cum faci față cheltuielilor neprevăzute?

Potrivit unui studiu recent realizat de o bancă din România, 56% dintre români economisesc pentru zile negre, în caz că se strică ceva sau se îmbolnăvesc. Cu instrumentele financiare potrivite, însă, aceste economii păstrate pentru situații neașteptate, pot fi alocate altor planuri de viitor! Te-ai gândit vreodată să îți faci o asigurare care să acopere cheltuielile în cazul unui eveniment neașteptat?

Ce fac, mai exact, produsele de asigurare?

Produsele de asigurare preiau riscul unor cheltuieli neprevăzute sau pierderi financiare, ca rezultat al apariției unor evenimente specifice, în schimbul unei prime de asigurare. Practic, compania de asigurare va acoperi acele cheltuieli pe care, în cazul în care nu ai fi asigurat, ar trebui să le plăteșți din economiile personale sau să intri în bugetul lunar al familiei. Astfel, în diferitele etape din viața noastră, asigurarea ne susține cheltuielile neprevăzute legate de mașină, casă, viață, accidente, sănătate, călătorii.

 • Îți place să mergi la piese de teatru sau evenimente culturale și plătești o anumită sumă de bani pentru achiziția acestora? O asigurare de bilete îți poate aduce banii înapoi dacă nu mai poți ajunge din motive neprevăzute.
 • Plănuiești o vacanță în țară sau în străinătate? O asigurare de călătorie, în România sau în străinătate, iți poate aduce banii înapoi pe vacanță dacă nu mai pleci (mai ales în contextul actual pe care îl traversăm), dar și susține cheltuielile medicale în vacanță în caz că se întâmplă ceva neprevăzut.
 • Tocmai ți-ai cumpărat o locuință? Cu siguranță îți dorești ca investiția făcută în casă și în bunurile din ea să nu fie afectată de eventuale inundații sau incendii! În cazul în care aceste evenimente nefericite se întâmplă și ești asigurat, investiția ta este la adăpost, pentru că o asigurare pentru locuință vine să îți acopere costul daunelor.

 • Îți întemeiezi o familie? În această etapă vei dori să îi protejezi pe cei dragi optând pentru o asigurare de viață, astfel încât în cazul unui eveniment nefericit echilibrul financiar al familiei să nu fie afectat.
 • Vrei să investești în viitorul copilului tău? O asigurare de viață cu economisire va pune bani deoparte pentru prichindelul tău, astfel încât la finalul contractului acesta să aibă o suma cu care să-și poată continua studiile, de exemplu. În cazul acestor tipuri de produse, indiferent de neprevăzutul care poate schimba planurile, un lucru e sigur: planul financiar pentru copilul tău rămâne exact așa cum l-ai gândit.
 • Ai nevoie de îngrijiri medicale? Asigurările de sănătate sunt o alternativă serioasă prin care îți acoperi costurile de spitalizare, diagnosticarea și intervențiile chirurgicale, în caz de nevoie.
 • Ești un antreprenor la început de drum? Trebuie să îți iei anumite măsuri pentru diminuarea riscurilor și a pierderilor financiare semnificative care pot apărea în cazul unor incendii, furt, vandalism sau alte evenimente neprevăzute. Astfel, este necesar să îți asiguri clădirile, stocurile de marfă, echipamentele pe care le folosești, acestea fiind doar câteva exemple.

Grija pentru cei dragi se manifestă nu doar în îmbrățișări și momente de bucurie! Pentru binele tău și al familiei tale, compania de asigurări Eurolife vine în ajutor cu un portofoliu extins de asigurări de viață, asigurări generale și asigurări online, care acoperă cheltuielile în cazul unui eveniment neașteptat.

Vestea bună este că nu mai trebuie să te deplasezi la sucursala companiei de asigurări, pentru că la Eurolife totul se întâmplă online! Îți iei asigurarea în doar câteva click-uri, printr-un proces de achiziție simplu de înțeles, și instant o găsești în aplicația de mobil Eurolife FFH, care poate fi descărcată, în mod gratuit, din magazinele Google Play și App Store. Odată ce o instalezi, ai acces la întreg portofoliul de polițe active, încheiate la Eurolife, cu detalierea riscurilor și a sumelor asigurate aferente. De asemenea, cu doar câteva click-uri poți face plata primelor de asigurare, economisind astfel timp și evitând drumurile la bancă sau transferul manual din alte conturi.

Așadar, te bucuri nu doar de asigurări instant, ci și de beneficii concrete și imediate!

Intră acum pe www.eurolife-asigurări.ro și informează-te cu privire la beneficiile pe care ți le pot aduce asigurările, în cazul unor evenimente neprevăzute!

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum îți protejezi familia în plină pandemie de coronavirus
  Cum îți protejezi familia în plină pandemie de coronavirus

  Trăim vremuri atipice și suntem nevoiți să ne adaptăm pe zi ce trece unei noi realități. Pandemia de coronavirus ne testează zilnic limitele, atât fizice, cât și...

  Visurile mici de azi sunt planurile mari de mâine! Cum îți protejezi financiar copilul pe termen lung
  Visurile mici de azi sunt planurile mari de mâine! Cum îți protejezi financiar copilul pe termen lung

  Traversăm o perioadă incertă, în care ne dăm seama că normalul cu care eram obișnuiți în urmă cu doar câteva luni a devenit o amintire frumoasă, care nu știm...

  Vacanţa de vară: cum îţi protejezi copilul de efectele expunerii solare
  Vacanţa de vară: cum îţi protejezi copilul de efectele expunerii solare

  Deşi ne bucurăm din plin de zilele călduroase de vară, care ne fac să visăm la concedii şi la noi aventuri alături de cei dragi, suntem din ce în ce mai des avertizaţi de...

  Tigrul de platan, un pericol în România. Cum îți protejezi copilul
  Tigrul de platan, un pericol în România. Cum îți protejezi copilul

  Pentru al patrulea an consecutiv, insecta numită tigru de platan a invadat Capitala și alte orașe din țară. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că ciupitura ei poate fi foarte...

  Vaccinarea antigripală este pusă sub lupă! Învață să-ți protejezi familia
  Vaccinarea antigripală este pusă sub lupă! Învață să-ți protejezi familia

  În sezonul rece, numărul infecțiilor respiratorii este în creștere. Mai ales în această perioada este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră și a...

  Cum îți protejezi microflora intestinală pentru a lupta eficient împotriva infecțiilor virale?
  Cum îți protejezi microflora intestinală pentru a lupta eficient împotriva infecțiilor virale?

  Ne aflăm într-o perioadă dificilă a vieții noastre, în care guvernează teama de a nu ne îmbolnăvi. Totuși, să nu uităm că suntem în plin sezon al...

  Ajutăm cu mic, cu mare! Cum îți poți implica toată familia în fapte bune în această perioadă
  Ajutăm cu mic, cu mare! Cum îți poți implica toată familia în fapte bune în această perioadă

  Trăim vremuri dificile, despre care până acum câteva săptămâni, doar citeam în cărțile de istorie și urmăream în documentare. Conflictul dintre Rusia...

  Ghidul dezinfectării casei, pas cu pas. Iată cum să îți ții în continuare familia departe de COVID-19
  Ghidul dezinfectării casei, pas cu pas. Iată cum să îți ții în continuare familia departe de COVID-19

  Acum este mai important ca niciodată să avem grijă să nu ne îmbolnăvim, avertizează specialiștii. Măsurile stricte pentru prevenirea coronavirusului sunt într-o continuă...

  © 2022 Qbebe