Din grija pentru copilul tau

Peste 100 de copii din judetul Dolj au acum donatori si astfel mai multe sanse pentru un viitor mai bun

World Vision Romania anunta rezultate excelente la doua luni de la lansarea programului Donator de Viitor". Inca aproximativ 500 de copii din 13 comunitati defavorizate din judetul Dolj asteapta sa isi gaseasca si ei donatori pana in septembrie 2014.

World Vision Romania anunta ca a depasit la inceputul acestei saptamani cifra de 100 de copii sponsorizati prin programul „Donator de Viitor". Lansat la 1 octombrie, acest program este primul demers de tip „child sponsorhip" din Romania, prin care organizatia le ofera romanilor posibilitatea de a contribui la schimbarea destinului unei comunitati defavorizate, sustinand copiii din acea comunitate. Prima etapa a programului de dezvoltare comunitara se deruleaza in intervalul octombrie 2013 - septembrie 2014 si vizeaza nevoile a 13 comunitati defavorizate din judetul Dolj, acesta fiind unul dintre judetele cu cel mai scazut nivel de trai din Romania. Toti cei care doresc sa sustina demersul World Vision pot sprijini unul din copiii inscrisi in program, prin donatii lunare de 68 de lei pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor .

Reactia rapida a oamenilor care au devenit donatori in aceste prime 2 luni ne bucura foarte tare si ne da sperante pentru viitor. Inca avem multi copii care merita sansa unei vieti mai bune. Le multumim tuturor celor care s-au implicat deja si ii incurajam sa ramana alaturi de noi. In egala masura, le multumim celor care ne-au vizitat site-ul, precum si prietenilor nostri din social media - si aceasta sustinere conteaza pentru copiii din programul nostru. Campania Donator de viitor continua si in perioada iernii cu noi povesti de la copiii din comunitati, a caror viata este atat de diferita de cea a copiilor din orase. Impreuna putem reduce acest decalaj. Ii rugam pe toti cei care vad acest mesaj sa nu ramana indiferenti", a declarat Catalin Andrew Popa, Director National World Vision Romania.

Toti acesti 600 de copii vor beneficia de ajutor in cadrul unui amplu proiect de dezvoltare comunitara ce se deruleaza pe 5 paliere principale: educatie, sanatate, dezvoltare economica, advocacy, dezvoltare spirituala.

 donator de viitor

Donator de viitor - un program de dezvoltare comunitara pe multiple paliere

Prin intermediul programului „Donator de Viitor", fiecare sustinator al campaniei ajuta World Vision Romania sa contribuie la schimbarea in bine a vietii celor 600 de copii, schimband lumea in care ei traiesc. Astfel, plecand de la faptul ca bunastarea copilului este strans legata de bunastarea familiei sale si a comunitatii in care traieste, World Vision Romania lucreaza alaturi de oamenii din fiecare comunitate pentru a rezolva problemele cu care se confrunta - alcatuiesc planul de activitate, apoi il pun in practica impreuna si, in ultima etapa, pregatesc membrii comunitatii astfel incat ei sa poata continua pe cont propriu ceea ce au construit. Problemele care vor putea fi rezolvate datorita donatiilor primite acopera o paleta larga: dotarea scolilor si gradinitelor cu material didactic, mobilier, laboratoare de informatica, racordarea acestora la reteaua de apa curenta, deschiderea sau modernizarea punctelor sanitare, imbunatatirea drumurilor de acces catre scoli, crearea de spatii pentru activitati culturale si de petrecere a timpului liber, organizarea de excursii, tabere si vizite la diverse obiective.

Astfel copiii vor putea ajunge mai usor la scoala, vor avea conditii mai bune de studiu, atat individual, cat si in colectivitate, acces la servicii medicale de calitate, ocazii de a iesi in lume si de a cunoaste alti tineri, alte locuri, de a-si largi orizonturile.

Particularitatea programului „Donator de Viitor" consta in implicarea pe termen lung si in crearea unei legaturi directe intre copil si persoana care se inscrie in programul de donatii. Astfel, programul permite o comunicare constanta intre donator si copil, primul dintre ei avand posibilitatea de a coresponda cu copilul si cu familia lui sau de a-l vizita, daca isi doreste acest lucru.

Cum poti sa devii donator de viitor?

Foarte simplu. Intri pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor si iti alegi copilul pe care doresti sa il sustii. Donand lunar 68 de lei, tu ii asiguri copilului ales sansa la o viata mai buna si suport moral. Astfel, cu mai putin de 2.5 lei/zi ii poti schimba destinul, dandu-i posibilitatea sa mearga in fiecare zi la scoala, sa aiba caietele si cartile necesare, sa se duca la doctor atunci cand este cazul si sa beneficieze de tratamentul corespunzator, chiar sa mearga in excursii si tabere si sa vada astfel ca lumea este mult mai larga decat stiu ei. Vei primi scrisori de la copilul ales, informatii despre evolutia lui si il poti vizita daca doresti. Insa impactul donatiei tale este mult mai mare. El se rasfrange asupra intregii comunitati in care copilul traieste. Cu ajutorul tau, World Vision Romania va lucra alaturi de reprezentantii comunitatilor din program pentru a adezvolta proiecte concepute in functie de necesitatile locale, contribuind astfel la bunastarea tuturor copiilor si familiilor din zona.

100 de copii au acum donatori de viitor. Alti 500 de copii inscrisi in proiect asteapta ajutorul nostru
http://www.worldvision.ro/donator-de-viitor

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.
 

 donator de viitor

Balul Caritabil „Flori de Speranţӑ”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Copiii concepuți astfel au mai multe șanse să fie diagnosticați cu cancer, spun cercetătorii
  Copiii concepuți astfel au mai multe șanse să fie diagnosticați cu cancer, spun cercetătorii

  Specialiștii vin cu o descoperire șocantă. Aparent, copiii concepuți prin fertilizare in vitro prezintă risc mai mare de a dezvolta o formă de cancer decât cei concepuți pe cale...

  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD
  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD

  Un nou studiu aduce la iveală informații șocante: copiii născuți prin cezariană au cu până la 33% mai multe șanse de a dezvolta autism sau ADHD față de copiii născuți pe...

  Bebelușii născuți în ianuarie și februarie au mai multe șanse să devină faimoși, conform unui studiu
  Bebelușii născuți în ianuarie și februarie au mai multe șanse să devină faimoși, conform unui studiu

  Dacă ai un copil născut în primele două luni din an, gândește-te că poate avea mai multe șanse de a deveni un adult de succes. Așa cum vei descoperi și parcurgând...

  Apa filtrată: primul pas spre un viitor mai bun
  Apa filtrată: primul pas spre un viitor mai bun

  Odată ce devenim părinți, ne gândim tot mai mult la ce am putea face pentru a le asigura copiilor noștri un viitor frumos. În acest scop, ne dedicăm trup și suflet pentru...

  Activităţi practice pentru a întări relaţia părinţi-copii. Bifează cât mai multe din listă!
  Activităţi practice pentru a întări relaţia părinţi-copii. Bifează cât mai multe din listă!

  Pentru a întări relaţia părinţi-copii, iubirea este răspunsul cheie. Ataşamentul, legătura invizibilă care ne leagă de copiii noştri, e construit din elemente care nu s-au putut...

  El este cel mai bun profesor din lume! Iată ce a făcut ca să merite titlul și câți bani va primi
  El este cel mai bun profesor din lume! Iată ce a făcut ca să merite titlul și câți bani va primi

  Cel mai bun profesor din lume din acest an provine dintr-un mic sat din Kenya. Află motivele pentru care a ieșit învingător în competiția în care s-au înscris...

  Taxă pentru nuntă în weekend în mai multe orașe din România
  Taxă pentru nuntă în weekend în mai multe orașe din România

  Căsătoria - un drum cu peripeții și minunății alături de sufletul pereche, ales de tine. Ce poate fi mai frumos? Ziua nunții! - ai ghicit. Ziua nunții ar trebui să fie una dintre...

  © 2019 Qbebe