Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

Poveste de alaptare in public: ”Sânii au fost făcuți să hrănească bebeluși. Așa cum lingura ta a fost făcută să mănânci ciorba”

Alăptarea în public încă mai este un subiect controversat. O demonstrează cu vârf și îndesat epoca Social Media, care oferă mamelor de pretutindeni ocazia să își facă vocea auzită povestind întâmplări care, uneori, sunt de-a dreptul șocante. Acesta este și cazul unei mămici din Florida, activistă pentru drepturile femeilor și decisă să facă din alăptarea în public un act normal, de hrănire. Pentru că ”sânii au fost făcuți să hrănească bebeluși. Așa cum lingura ta a fost făcută să mănânci ciorba”, scrie ea.

Ashley Kaidel a rămas însărcinată cu primul ei copil la 23 de ani. Iar la 24 de ani a devenit faimoasă ca una dintre mămicile care au schimbat istoria alăptării și încă o mai schimbă. Aventura ei a început în 2015, când, aflată într-un restaurant, a decis să își alăpteze bebelușul, fără să se acopere. Imediat a primit dezaprobări din partea unei femei aflată în restaurant. Ashley a decis că nu se va lăsa înfrântă de atitudinea dezgustată a femeii și de aici a rezultat o postare pe facebook care a făcut imediat înconjurul lumii, o fotografie însoțită de un mesaj ce răsună și acum și are un efect incredibil pentru mamele care alăptează.

Iată ce scria Ashley:

Azi am postat o fotografie cu fiul meu care se hrănea neacoperit într-un restaurant. În fotografie pare că mă uit aiurea în zare. În realitate mă uit în ochii unei femei care se holbează la mine. Se uită la mine cu dezgust și își clatină capul a dezaprobare cu scopul de a mă umili și intimida, spunându-mi indirect că ceea ce fac este greșit și că trebuie să mă acopăr. 

Să vă explic de ce am postat această fotografie și de ce aleg să alăptez în public neacoperită. Nu vreau să spun că toată lumea trebuie să alăpteze fără să se acopere. Arătați-vă sânii! Dacă o mamă se simte mai confortabil să se acopere, atunci așa trebuie să facă. Acestea fiind spuse, motivul pentru care am postat poza este mama aceea care a încercat să alăpteze în public neacoperită o dată, și a fost umilită, a primit comentarii urâte, a fost rugată să părăsească locația sau să se acopere. 

 1. Mamele care alăptează sunt protejate de lege. Pot alăpta oricum, oriunde, oricând. Este dreptul lor. 
 2. Nu trebuie să te simți niciodată rușinată, subapreciată, umilită sau ca și cum ai face ceva greșit pentru că îți hrănești copilul așa cum este dat de la natură. 

Citește și: S-a votat legea alăptatului în public! Ce amenzi riscă cei ce discriminează mamele care alăptează

Fac asta pentru acea persoană care are mentalitatea următoare: <<Sânii sunt ca să stea acoperiți. Numai pentru ochii soțului. Sunt ceva intim. Este un lucru personal și privat să îți hrănești bebelușul. Acoperă-te din respect. Copiii mei nu trebuie să vadă asta. Pleacă din cameră. ”>> și alte replici pe care oamenii învechiți le dau. 

3. Sânii au fost creați să susțină viața bebelușului, să îl hrănească înainte de a deveni obiecte sexuale. Singurul lor scop pe această lume este să hrănească bebelușii. Nu este nimic bizar la asta și nu este nicio diferență între mine hrănindu-mi bebelușul și tine mâncând ciorbă cu lingura. 

4. Este nedrept și egoist să îi ceri unei mame să plece de la masă sau de la un eveniment pentru că te simți tu inconfortabil că ea ăși hrănește bebelușul. Nimeni pe această lume nu trebuie să fie izolat și umilit pentru că mănâncă, mai ales când tu mănânci și ridiculizezi pe cineva care face ce faci și tu. Nu est emai ușor să te uiți în altă parte decât să sugerezi unei mame și copilului ei să părăsească locația? Cât de îngânfat și egoist ești? Uită-te în altă parte. Este atât de simplu. 

5. Copiii tăi trebuie să vadă alăptarea așa cum trebuie să o vezi și tu. Trebuie să înțeleagă și să accepte că alăptarea și laptele matern, împreună, sunt cea mai bună soluție pentru mamă și copilul ei. Formula și biberoanele sunt doar o modă. Alăptarea nu este. Dacă fiica ta te întreabă de ce acel bebeluș suge sânul meu, ca părinte și om care înțelege respectă și apreciază efortul mamei, trebuie să îi răspunzi fiicei tale << pentru că asta este ce mănâncă bebelușul >>. Așa poate fiica ta va crește dorindu-și să alăpteze și să experimenteze legătura incredibilă dintre ea și copiii ei. 

Prin urmare, nu postez asta pentru atenție. Nu postez asta pentru că eu cred că toate mamele trebuie să alăpteze neaciperite. Postez asta să încurajez mamele. Și pe alții să facă mamele care alăptează să se simtă acceptate și susținute, nu alienate, ridiculizate și judecate. 

Semnat, 

o mamă dată naibii care alăptează neacoperită.” 

mama alaptand intr-un restaurant

Citește și: Poveste de alăptare: mama care ani de zile a alăptat copiii altora

Surse: Daily Mail, Facebook

 

Confuzia mamelonului la bebelusi: sfaturi pentru o alaptare mai buna

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Opt bebeluși au fost infectați cu HIV, pentru a fi salvați de la moarte. Cum a fost posibil
  Opt bebeluși au fost infectați cu HIV, pentru a fi salvați de la moarte. Cum a fost posibil

  Situație revoluționară în medicină. Virusul HIV a fost folosit în tratarea unei maladii a sistemului imunitar în cazul a opt bebelușii.

  Mama mea nu a fost făcută să fie părinte, ci bunică, și asta mă doare și mă bucură în același timp
  Mama mea nu a fost făcută să fie părinte, ci bunică, și asta mă doare și mă bucură în același timp

  Să îmi văd mama descurcându-se mai bine în rolul de bunică, decât în cel de mamă, mă bucură și mă doare, în același timp. Aș fi vrut să se...

  În prima zi de școală elevii dintr-un liceu au ajuns la spital intoxicați, după ce în vacanță a fost făcută deratizare
  În prima zi de școală elevii dintr-un liceu au ajuns la spital intoxicați, după ce în vacanță a fost făcută deratizare

  Elevii unui liceu teoretic din România au suferit o adevărată dramă după ce în prima zi de școală s-au intoxicat și au ajuns de urgență la spital!

  Medic suspendat după ce s-a născut un bebeluș fără chip. Cum a fost posibil așa ceva
  Medic suspendat după ce s-a născut un bebeluș fără chip. Cum a fost posibil așa ceva

  Colegiul Medicilor a suspendat un doctor obstetrician la insistențele oamenilor. Motivul a constat în faptul că doctorul a adus pe lume un bebeluș, fără a observa înainte...

  Scandal la Disneyland Paris: unei mame i s-a cerut să nu mai alăpteze în public. Care au fost reacțiile
  Scandal la Disneyland Paris: unei mame i s-a cerut să nu mai alăpteze în public. Care au fost reacțiile

  Presa franceză a explodat în momentul în care o mamă a publicat pe Twitter o fotografie cu membrii ai echipei de pază de la Disneyland Paris care interzic unei femei să...

  Atenție! De ce NU trebuie să mănânci ouăle imediat după ce au fost făcute de păsări
  Atenție! De ce NU trebuie să mănânci ouăle imediat după ce au fost făcute de păsări

  Știai că ouăle nu se mănâncă niciodată în prima zi în care au fost făcute de păsări? Și noi am fost la fel de surprinși ca și tine. Iată de ce nu ar trebui să...

  Lili Sandu alăptând: ”Nu îți poți arăta sânii așa!”. Imaginea care a iscat un război pe internet
  Lili Sandu alăptând: ”Nu îți poți arăta sânii așa!”. Imaginea care a iscat un război pe internet

  Alăptatul în public încă este considerat un subiect tabu și multe femei sunt blamate din această cauză. ”Nu poate să aștepte până ajunge acasă cu...

  © 2021 Qbebe