Ce să faci și ce să eviți atunci când amenajezi camera bebelușului

Amenajarea camerei pentru copii poate fi o experiență amuzantă, dar trebuie să recunoști că este și copleșitoare. Alegerea culorilor și a mobilierului, găsirea unor soluții de depozitare și păstrarea unui spațiu suficient pentru joacă sunt decizii pe care trebuie să ți le asumi atunci când începi proiectul de amenajare. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le faci, dar și câteva pe care trebuie să le eviți atunci când pregătești camera pentru copii:

Alege un stil sau o tematică

Deși nu e obligatoriu să te limitezi la un singur concept, respectarea unui stil de design sau a unei tematici te poate ajuta să obții o amenajare omogenă, armonioasă și plăcută din punct de vedere estetic.

Alege textilele și mobilierul înaintea vopselei

Este destul de neplăcut să găsești perdelele perfecte pentru camera copilului și să descoperi că nu se potrivesc deloc cu nuanța pereților. De aceea, e ideal să alegi textilele și piesele de mobilier cum ar fi, de exemplu, pătuțul, înainte de a stabili cromatica vopselei lavabile. Aici găsești modele variate. 

Stabilește un punct central al designului

Pentru că începi decorarea pornind de la o cameră goală, ai opțiunea de a aranja mobilierul și decorațiunile așa cum vrei tu. Dar focusul nu trebuie să fie neapărat pe o piesă de mobilier, poate fi pe o fereastră sau pe un obiect decorativ care să reprezinte piesa centrală a decorului.

camera bebelusului

Totul trebuie să fie funcțional

Vei avea nevoie de un loc unde să alăptezi, de un loc în care să poți schimba scutecele, de un loc unde poți împături hăinuțele celui mic înainte de a le așeza în dulap. Trebuie să anticipezi toate aceste lucruri și să ții cont și de nevoile tale atunci când amenajezi camera copilului.

Lasă loc de schimbări

Gândește această amenajare pe termen lung și asigură-te că nu vei fi nevoită să schimbi totul după o perioadă scurtă de timp. Ia în calcul varianta unui pat supraetajat, mai ales dacă ai de gând să mai faci un copil în viitorul apropiat.

Nu neglija ferestrele

Perdelele și draperiile nu sunt doar un moft de design, acestea îi vor asigura copilului tău un somn liniștit și odihnitor. Mai mult decât atât, acestea pot ajuta și la reglarea temperaturii în cameră în perioadele foarte călduroase.

Nu face excese cu lumina artificială

Lumina este importantă, așa că trebuie să te asiguri că vei asigura suficientă, dar totodată că aceasta nu va fi una obositoare pentru ochii copilului tău. Optează pentru corpuri de iluminat mai mici, așezate strategic, în locuri în care este nevoie de o bună vizibilitate chiar și atunci când lumina naturală nu este suficientă.

Nu neglija securizarea camerei

Protejarea colțurilor de mobilier cu elemente din plastic moale special concepute pentru acest lucru și folosirea unor siguranțe suplimentare pentru ferestre nu trebuie amânate. Chiar dacă, în primele luni, micuțul tău nu va avea acces la ele, îți va prinde bine să le ai de la început și să nu stai cu grija lor pe măsură ce copilul începe să mișune prin casă.

Nu lăsa amenajarea pe ultima sută de metri

Chiar dacă treburi administrative cum ar fi programarea nașterii sunt mai importante decât orice, trebuie să îți faci timp pentru amenajare și să nu lași lucrurile pe ultima sută de metri. Cu cât va fi totul gata mai repede, cu atât vei fi mai puțin stresată și mai pregătită pentru venirea pe lume a copilului.

Sursă foto: Leander

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum amenajezi o cameră pentru o fată și un băiat?
  Cum amenajezi o cameră pentru o fată și un băiat?

  Fericită este familia în care răsună de zor glasuri de copii! Bucuria, energia, și imaginația lor se reflectă în orice colțișor al casei, cu precădere în...

  8 trucuri prin care amenajezi o cameră sigură și confortabilă pentru cel mic
  8 trucuri prin care amenajezi o cameră sigură și confortabilă pentru cel mic

  Când pui la cale amenajarea camerei copilului, prioritatea ta trebuie să fie siguranța. Practic, pe lângă alegerea mobilierului și a obiectelor decorative cu aspect deosebit,...

  Ce să faci dacă bebelușul te mușcă atunci când îl alăptezi
  Ce să faci dacă bebelușul te mușcă atunci când îl alăptezi

  Una dintre situațiile dificile ce pot interveni oricând în alăptare este și când bebelușul te va mușca de sân. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a...

  Ce să NU faci atunci când prinzi copilul cu o minciună
  Ce să NU faci atunci când prinzi copilul cu o minciună

  Mulți părinți sunt exasperați de minciunile copiilor lor. Acest lucru se întâmplă pentru că uităm că noi înșine mințim. Și am mințit de multe ori în...

  Cum arată casa lui Sore. Camera fetiţei sale este de vis! "E genul de cameră pe care mi-aş fi dorit-o eu când eram mică"
  Cum arată casa lui Sore. Camera fetiţei sale este de vis! "E genul de cameră pe care mi-aş fi dorit-o eu când eram mică"

  Una dintre cele mai cunoscute vedete din lumea muzicii s-a mutat de două luni în casă nouă. Descoperă cum arată noua locuinţă a lui Sore!

  Ce trebuie să faci atunci când cineva îți critică stilul de parenting
  Ce trebuie să faci atunci când cineva îți critică stilul de parenting

  De câte ori nu ți s-a întâmplat să te trezești cu sfaturi nesolicitate din partea celor din jur despre cum e mai bine să îți crești copilul? Familia, prietenii,...

  Ce să faci atunci când simți nevoia să țipi la copil: 10 metode eficiente
  Ce să faci atunci când simți nevoia să țipi la copil: 10 metode eficiente

  Mulți adulți se simt îndreptățiți să țipe atunci când un copil îi supără, chiar dacă nu ar face-o cu prietenii sâcâitori sau cu vecinii care îi...

  9 greșeli pe care le faci atunci când îți înveți copilul să se spele pe dinți
  9 greșeli pe care le faci atunci când îți înveți copilul să se spele pe dinți

  De sănătatea dinților depinde sănătatea întregului organism. Pentru a te asigura că micuțul tău se va deprinde încă de la o vârstă fragedă cu spălatul corect pe...

  © 2021 Qbebe