Cum alegem florile de botez

Irina Olteanu - Redactor Senior

Botezul este un eveniment special, încărcat de emoție și sensibilitate, motiv pentru care și aranjamentele florale trebuie să reflecte acest lucru. Îți oferim în continuare câteva sfaturi de care este bine să ții cont pentru ca florile de botez să reprezinte o amintire frumoasă.

Informații importante despre florile de botez

Botezul reprezintă un ritual creștin prin care un copil este inițiat/primit în biserică, reprezentând ceremonia prin care i se oferă un nume creștin. Este o sărbătoare personală și încărcată cu veselie și, la fel ca în cazul nunților, impune o pregătire prealabilă minuțioasă. Florile fac aproape întotdeauna parte din aceste evenimente frumoase, iar petrecerile de botez presupun de asemenea prezența de flori pe mese sau ca ornamente decorative. Decorul trebuie să fie perfect pentru a rămâne o amintire frumoasă, iar florile proaspete joacă un rol important în acest sens.
Albul este considerat o culoare populară pentru botez, ceea ce înseamnă că florile care sunt asociate cu acest eveniment includ următoarele specii: trandafiri, cale, crini (de diverse tipuri), margarete, lăcrămioare, garoafe, gladiole, lalele, cârciumărese, asteri albi, dalii, iriși, magnolii, caladiu alb.

Spre deosebire de aranjamentele florale specifice lumânărilor de nuntă, în cazul celor de botez este important să transmită candoare și gingășie, în același timp exprimând personalitatea bebelușului. Din acest motiv este indicat să luați o decizie bună cu privire la aranjament, la forma sa, precum și la eventuale accesorii.

cum alegi florile de botez

Aranjamente florale pentru botez

Aranjamentele florale pentru botez, în special cele folosite pe masă sau ca buchet includ de obicei mai multă culoare și veselie decât cele folosite în biserici. Formele care simbolizează religia sau credința, precum cruci, îngeri, Biblii, mâini împreunate în rugăciune, porumbei sau inițialele copilului pot fi construite din flori. Când vine vorba despre petrecerea de botez, poate fi desemnată o temă specifică, precum fluturi sau iepurași. Baloane în formă de cruce sau mici figurine de porumbei, îngeri, bebeluși și părinți cu copii pot fi atașate aranjamentelor florale.

Un prim sfat important când alegi florile de botez este să optezi pentru flori de sezon, acordând atenție locului unde vor fi livrate. Nu sunt indicate mirosurile prea puternice deoarece copiii mici nu le vor agrea. În cazul florilor pentru botezul unei fetițe poți opta pentru culoarea roșie sau roz, exemple bune fiind freziile sau trandafirii. În cazul florilor pentru botezul unui băiețel poți opta pentru viorele, anemone sau panseluțe. Nu te limita la albul clasic, poți opta și pentru culori cât mai vii, pastelate.

Flori pentru lumânările de botez

Deoarece albul reflectă puritatea și prospețimea, sunt recomandate flori de această culoare în aranjamentul pentru lumânarea de botez. Pentru o notă colorată și vioaie, poți îmbina flori albe cu flori în culori deschise, precum roz sau crem. În acest sens, un aranjament din trandafiri albi sau roz este perfect. Gerberele și alstroemeria au culori mai puțin puternice. Pentru familiile care consideră că botezul trebuie să reprezinte un motiv de bucurie și culoare, ceea ce trebuie să se reflecte în toate aspectele începând de la florile de pe mese și până la cele din biserică, este încurajată folosirea de combinații de culori îndrăznețe. Astfel, poți comanda aranjamente florale din gerbere, trandafiri puternic colorați sau orhidee în culori vii.

Dacă bebelușul tău este un băiețel, se folosesc de obicei flori în nuanțe de mov sau albăstrui, care pot fi combinate cu flori de culoare albă sau crem, în acest sens fiind potrivite orhideele mov, freziile sau crizantemele.
Nu trebuie să uiți de accesoriile pentru lumânările de botez; poți opta pentru o gamă variată de obiecte mici, dar cu semnificație, precum ursuleți de pluș, fluturași multicolori, buburuze jucăușe sau orice altă idee care îți este aproape de inimă. Poți să oferi la plecare invitaților mici atenții florale, care pot fi luate acasă, precum mici buchete sau câte un boboc de floare. Dacă oferi mici corsaje pentru rude și prieteni apropiați care pot fi purtate pe piept vei transmite respect. Există și familii care oferă invitaților semințe de flori ce pot fi plantate pentru a celebra venirea pe lume a bebelușului lor.

florile de la biserica

Flori pentru biserică și pentru mese

Florile care sunt folosite în biserică vor avea întotdeauna o natură elegantă. Aranjamentele înalte sunt excelente pentru a crea acest efect și pot fi așezate pe standuri pentru un plus de înălțime. În cazul în care organizezi după ceremonia religioasă și o petrecere, vei avea nevoie de câte o piesă centrală pentru fiecare masă, la fel ca în cazul unei nunți. Nu trebuie să fie însă voluminoase, deoarece nu îți dorești să acapareze întreaga masă. Dacă optezi pentru flori albe, este indicat să te asiguri că fața de masă este colorată pentru a nu se pierde în lipsa unui contrast.

Surse: www.romaniatv.net, www.ateliertulip.ro, www.floristryexpert.co.uk, https://blog.prestigeflowers.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum alegem cadourile ideale pentru copii de 3 ani
  Cum alegem cadourile ideale pentru copii de 3 ani

  Ce distractiv este să ai trei ani și să explorezi lumea din jurul tău. Fiecare zi este plină de distracție și imaginație cu jucăriile potrivite.

  Broasca țestoasă: ce specie să alegem și cum o îngrijim
  Broasca țestoasă: ce specie să alegem și cum o îngrijim

  Broasca țestoasă a devenit în ultimii ani animalul de companie mult dorit de către numeroase familii. Persoanele care nu au timp de plimbări sau de a întreține aceste...

  Cum alegem cel mai bun scaun auto pentru bebe si copii mici?
  Cum alegem cel mai bun scaun auto pentru bebe si copii mici?

  Pentru ca un copil sa calatoreasca in siguranta intr-un vehicul, este necesar sa se utilizeze intotdeauna un sistem de siguranta pentru acesta. Dar, atunci cand alegeti, este necesar sa se...

  Urări de botez: cele mai frumoase mesaje pentru fetițe și băieței
  Urări de botez: cele mai frumoase mesaje pentru fetițe și băieței

  Urările de botez sunt gânduri sincere, fiind întotdeauna binevenite. Dacă persoane apropiate din jurul tău urmează să-și boteze copilul, poți transmite un mesaj frumos...

  Calitatea somnului la copii: de ce este important să alegem salteaua cu grijă
  Calitatea somnului la copii: de ce este important să alegem salteaua cu grijă

  Somnul este vital pentru organismul uman. Pe lângă faptul că ne ajută să ne reîncărcăm bateriile după o zi plină, un somn odihnitor stimulează imunitatea,...

  Scuzele pot repara orice situație? Cum îi învățăm pe copii și adolescenți care este puterea cuvintelor
  Scuzele pot repara orice situație? Cum îi învățăm pe copii și adolescenți care este puterea cuvintelor

  Cu toții am spus la un moment dat lucruri pe care le regretăm. Scuzele sunt primul pas pe care trebuie să-l facem pentru a repara situația pe care am ceat-o. Dar sunt scuzele...

  Cum ne învățăm copiii să treacă peste traume. Pași de urmat pentru orice părinte
  Cum ne învățăm copiii să treacă peste traume. Pași de urmat pentru orice părinte

  Toți părinții își doresc să-și protejeze copiii, însă nu reușesc mereu să-i protejeze și de traume. Tocmai de aceea, este important să știm cum ne ajutăm copiii să...

  © 2023 Qbebe