Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Cum alegem florile de botez

Botezul este un eveniment special, încărcat de emoție și sensibilitate, motiv pentru care și aranjamentele florale trebuie să reflecte acest lucru. Îți oferim în continuare câteva sfaturi de care este bine să ții cont pentru ca florile de botez să reprezinte o amintire frumoasă.

Informații importante despre florile de botez

Botezul reprezintă un ritual creștin prin care un copil este inițiat/primit în biserică, reprezentând ceremonia prin care i se oferă un nume creștin. Este o sărbătoare personală și încărcată cu veselie și, la fel ca în cazul nunților, impune o pregătire prealabilă minuțioasă. Florile fac aproape întotdeauna parte din aceste evenimente frumoase, iar petrecerile de botez presupun de asemenea prezența de flori pe mese sau ca ornamente decorative. Decorul trebuie să fie perfect pentru a rămâne o amintire frumoasă, iar florile proaspete joacă un rol important în acest sens.
Albul este considerat o culoare populară pentru botez, ceea ce înseamnă că florile care sunt asociate cu acest eveniment includ următoarele specii: trandafiri, cale, crini (de diverse tipuri), margarete, lăcrămioare, garoafe, gladiole, lalele, cârciumărese, asteri albi, dalii, iriși, magnolii, caladiu alb.

Spre deosebire de aranjamentele florale specifice lumânărilor de nuntă, în cazul celor de botez este important să transmită candoare și gingășie, în același timp exprimând personalitatea bebelușului. Din acest motiv este indicat să luați o decizie bună cu privire la aranjament, la forma sa, precum și la eventuale accesorii.

cum alegi florile de botez

Aranjamente florale pentru botez

Aranjamentele florale pentru botez, în special cele folosite pe masă sau ca buchet includ de obicei mai multă culoare și veselie decât cele folosite în biserici. Formele care simbolizează religia sau credința, precum cruci, îngeri, Biblii, mâini împreunate în rugăciune, porumbei sau inițialele copilului pot fi construite din flori. Când vine vorba despre petrecerea de botez, poate fi desemnată o temă specifică, precum fluturi sau iepurași. Baloane în formă de cruce sau mici figurine de porumbei, îngeri, bebeluși și părinți cu copii pot fi atașate aranjamentelor florale.

Un prim sfat important când alegi florile de botez este să optezi pentru flori de sezon, acordând atenție locului unde vor fi livrate. Nu sunt indicate mirosurile prea puternice deoarece copiii mici nu le vor agrea. În cazul florilor pentru botezul unei fetițe poți opta pentru culoarea roșie sau roz, exemple bune fiind freziile sau trandafirii. În cazul florilor pentru botezul unui băiețel poți opta pentru viorele, anemone sau panseluțe. Nu te limita la albul clasic, poți opta și pentru culori cât mai vii, pastelate.

Flori pentru lumânările de botez

Deoarece albul reflectă puritatea și prospețimea, sunt recomandate flori de această culoare în aranjamentul pentru lumânarea de botez. Pentru o notă colorată și vioaie, poți îmbina flori albe cu flori în culori deschise, precum roz sau crem. În acest sens, un aranjament din trandafiri albi sau roz este perfect. Gerberele și alstroemeria au culori mai puțin puternice. Pentru familiile care consideră că botezul trebuie să reprezinte un motiv de bucurie și culoare, ceea ce trebuie să se reflecte în toate aspectele începând de la florile de pe mese și până la cele din biserică, este încurajată folosirea de combinații de culori îndrăznețe. Astfel, poți comanda aranjamente florale din gerbere, trandafiri puternic colorați sau orhidee în culori vii.

Dacă bebelușul tău este un băiețel, se folosesc de obicei flori în nuanțe de mov sau albăstrui, care pot fi combinate cu flori de culoare albă sau crem, în acest sens fiind potrivite orhideele mov, freziile sau crizantemele.
Nu trebuie să uiți de accesoriile pentru lumânările de botez; poți opta pentru o gamă variată de obiecte mici, dar cu semnificație, precum ursuleți de pluș, fluturași multicolori, buburuze jucăușe sau orice altă idee care îți este aproape de inimă. Poți să oferi la plecare invitaților mici atenții florale, care pot fi luate acasă, precum mici buchete sau câte un boboc de floare. Dacă oferi mici corsaje pentru rude și prieteni apropiați care pot fi purtate pe piept vei transmite respect. Există și familii care oferă invitaților semințe de flori ce pot fi plantate pentru a celebra venirea pe lume a bebelușului lor.

florile de la biserica

Flori pentru biserică și pentru mese

Florile care sunt folosite în biserică vor avea întotdeauna o natură elegantă. Aranjamentele înalte sunt excelente pentru a crea acest efect și pot fi așezate pe standuri pentru un plus de înălțime. În cazul în care organizezi după ceremonia religioasă și o petrecere, vei avea nevoie de câte o piesă centrală pentru fiecare masă, la fel ca în cazul unei nunți. Nu trebuie să fie însă voluminoase, deoarece nu îți dorești să acapareze întreaga masă. Dacă optezi pentru flori albe, este indicat să te asiguri că fața de masă este colorată pentru a nu se pierde în lipsa unui contrast.

Surse: www.romaniatv.net, www.ateliertulip.ro, www.floristryexpert.co.uk, https://blog.prestigeflowers.co.uk

15 sfaturi sa gasesti gradinita perfecta pentru copil

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Lista de botez: 10 detalii pe care trebuie neapărat să le bifezi pentru un botez tematic perfect
  Lista de botez: 10 detalii pe care trebuie neapărat să le bifezi pentru un botez tematic perfect

  Botezul este un eveniment deosebit în viața oricărei familii și presupune o pregătire aparte, atât pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici. Pentru a-ți transforma...

  Ce s-a întâmplat cu florile pe care părinții au dat bani (nu puțini!) în prima zi de școală
  Ce s-a întâmplat cu florile pe care părinții au dat bani (nu puțini!) în prima zi de școală

  O fotografie postată pe o rețea de socializare a arătat ce s-a întâmplat cu mare parte dintre florile aduse de copii în prima zi de școală.

  Cum se conservă florile prin criogenare pentru a rămâne proaspete 25 de ani
  Cum se conservă florile prin criogenare pentru a rămâne proaspete 25 de ani

  Frumusețea și vitalitatea pe care o emană prezența florilor sunt doar două dintre motivele pentru care ne dorim să le păstrăm mereu cât mai proaspete. Pentru că ele să ne...

  Câte nume primesc copiii născuți în religia ortodoxă la Botez
  Câte nume primesc copiii născuți în religia ortodoxă la Botez

  Fiecare religie se ghidează după niște norme și valori, iar obiceiurile sunt de căpătâi, în special în momentele cruciale ale vieții: nașterea și moartea.

  Filmare profesionistă la botez? Cine, cum și cât costă!
  Filmare profesionistă la botez? Cine, cum și cât costă!

  Pentru fiecare părinte este importantă creștinarea bebelușului, acesta fiind momentul în care cel mic își face intrarea în lume. Este de la sine înțeles faptul...

  Florile de salcâm: doza de sănătate a naturii de care ai nevoie
  Florile de salcâm: doza de sănătate a naturii de care ai nevoie

  Florile de salcâm ar trebui să fie nelipsite din casa ta deoarece au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ele sunt folosite pentru tratarea mai multor afecțiuni, de la o...

  Laura Cosoi, botez tradiţional pentru fiica sa, Vera. Vezi primele imagini!
  Laura Cosoi, botez tradiţional pentru fiica sa, Vera. Vezi primele imagini!

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi şi-a botezat zilele trecute fiica mai mică. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla care a fost atmosfera de la botezul Verei!

  © 2019 Qbebe