Avertismentul disperat al unei mame a cărei fetiță a murit după ce a înghițit o baterie de tip pastilă

Bianca Geica - Redactor Senior

O fetiță de doar 2 ani a murit la câteva ore după ce a înghițit o baterie tip pastilă de la o telecomandă. „Mami, am nevoie de tine”, au fost ultimele cuvinte rostite de cea mică. Mama micuței trage un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe părinți să nu își scape copiii din ochi nici măcar o secundă. Chiar și o clipă de neatenție poate fi fatală, spune ea.

O fetiță a murit după ce a înghițit bateriile de la o telecomandă

Harper-Lee Fanthorpe, o fetiță de doar 2 ani din Marea Britanie, a murit după ce a înghițit o baterie mică, tip pastilă, de la o telecomandă. Mama copilei, Stacy-Marie, povestește că era la muncă în momentul în care a aflat ce s-a întâmplat și descrie devastarea și neputința pe care le-a simțit în timp ce medicii se luptau pentru a o salva pe cea mică.

trei baterii tip pastila in palma unei femei

Era o dimineață de duminică obișnuită pentru Stacy-Marie și cele trei fiice ale sale, Harper-Lee de 2 ani, Kyla de 13 ani și Jamie în vârstă de 18 ani. Femeia povestește că cea mică se trezea, de regulă, între orele 5 și 7 dimineața, venea în patul sau și se cuibarea lângă ea câteva minute bune.

La un moment dat, fetița a rugat-o pe mama ei să îi deschidă televizorul pentru a se uită la desene animate. Fiindcă trebuia oricum să se pregătească pentru a merge la serviciu, femeia a acceptat și a lăsat-o pe micuța Harper în cameră cu surorile ei mai mari.

La nici două ora după ce Stacy plecase la muncă, a primit un apel video de la una dintre fiicele sale mai mari, care plângea în hohote fiindcă nu știa ce se întâmplă cu micuța Harper-Lee. Mama își amintește cum aceasta a îndreptat camera telefonului spre fetița care zăcea inconștiență pe canapea, plină de sânge.

Citește și: Reguli de prim ajutor în caz de sufocare la bebeluși

„Am plecat imediat de la muncă. Am noroc că lucrez în capătul străzii pe care locuiesc, așa că am ajuns repede acasă. Ambulanța era deja acolo”, își amintește mama fetiței. Ea spune că cea mică era foarte palidă, avea tensiune mare și vomita sânge, dar încă era conștientă.

„Era conștientă și chiar m-a întrebat dacă îi pot da telefonul ca să se uite la un episod din Peppa Pig pe YouTube Kids. Înainte să intre în sala de operații, i-am spus că o iubesc și că o să ne vedem în curând. Am pupat-o, iar ultimul lucru pe care mi l-a spus a fost <Mami, am nevoie de tine>”, a declarat mămica, potrivit 7news.com.au.

Foto: Facebook

Două ore mai târziu, unul dintre chirurgi a ieșit din sala de operații și a întrebat-o pe mamă dacă nu cumva cea mică a înghițit ceva. Nedumerită, femeia a spus că nu și a explicat că nu era acasă, moment în care a aflat că cea mică, într-adevăr, înghițise o baterie pastilă, de tipul celei de ceas.

Citește și: Bebelușul se îneacă

Câteva zeci de minute mai târziu, medicii au ieșit din operație și i-au dat femeii cea mai grea veste: Harper-Lee murise. Acidul din interiorul bateriei înghițită de micuță i-a ars esofagul şi apoi a pătruns într-o arteră majoră. Copila a suferit o aritmie cardiacă în timpul intervenției și a murit pe masa de operație.

Bateriile tip pastilă: un pericol real pentru copii

Stacy-Marie speră că moartea fiicei sale să nu fi fost în zadar. Femeia spune că a simțit că trebuie să facă ceva pentru a se asigura că niciun alt copil nu va trece vreodată prin ce a trecut fiica ei. Când a început să cerceteze pericolele pe care le prezintă bateriile tip pastilă, a fost îngrozită să afle că decesele cauzate de aceste mici obiecte există încă de la sfârșitul anilor 1970.

Adevărul este că bateriile tip pastilă, a căror dimensiune oscilează între 5 și 25 mm, pot reprezenta un real pericol pentru cei mici dacă sunt lăsate la indeamana acestora. Astfel de baterii se găsesc în echipamente mici, precum ceasuri, cărți interactive pentru copii, felicitări cu sunete și chiar și în unele jucării. Ingestia bateriilor poate cauza răni grave la nivelul cailor respiratorii și poate duce la deces. La nivel mondial, peste 60% dintre cazurile în care este înghițită o baterie tip pastilă implică copii mai mici de 5 ani. În majoritatea cazurilor este vorba despre copii de 1-2 ani.

Așadar, este foarte important să fim cu ochii pe cei mici și să ne asigurăm că nu le lăsăm la îndemână obiecte de mici dimensiuni, care pot fi ușor de înghițit și care pot provoca adevărate tragedii.

Citește și: Obiecte din casă care pun în pericol viața copilului

 • Surse: 7news.com.au
 • Sursă foto principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com, facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mesajul disperat al unei mame a cărei fiică de 10 ani a fost abuzată într-o excursie
  Mesajul disperat al unei mame a cărei fiică de 10 ani a fost abuzată într-o excursie

  Când îți lași copilul în grija cadrelor didactice, te aștepți că acesta va fi în siguranță și, în cazul în care ar surveni vreun eveniment mai...

  Un bebeluș a murit după ce medicii i-au administrat gaz ilariant în loc de oxigen
  Un bebeluș a murit după ce medicii i-au administrat gaz ilariant în loc de oxigen

  Protoxidul de azot, cunoscut popular drept gaz ilariant, este folosit pentru anestezie în diferite intervenții medicale ușoare. Sursele de gaze medicale sunt, în spitale și...

  Atenție, părinti! Un copil de 1 an din Suceava a murit după ce a înghitit un balon
  Atenție, părinti! Un copil de 1 an din Suceava a murit după ce a înghitit un balon

  99% dintre accidentele care au ca și victime copiii sunt provocate de către neatenția părinților. Acesta pare să fie și cazul unui copil de 1 an din Suceava care a înghițit un...

  Avertismentul unei mame care a găsit poze cu bebelușa ei pe un site de pedofili
  Avertismentul unei mame care a găsit poze cu bebelușa ei pe un site de pedofili

  O femeie din Statele Unite este în stare de șoc după ce a descoperit poze cu copilul ei pe un site de pedofili.

  Un copil de numai 1 anișor a murit după ce s-a înecat cu o bomboană. Avertismentul medicilor pentru părinți
  Un copil de numai 1 anișor a murit după ce s-a înecat cu o bomboană. Avertismentul medicilor pentru părinți

  O tragedie fără margini a sfâșiat sufletele unor părinți din Bihor! Copilul lor de numai 1 anișor a murit după ce s-a înecat cu o bomboană. Rudele micuțului au fost...

  Apelul unei mame din Mangalia, al cărei copil a fost pe punctul de a fi răpit: ”Câteva mângâieri pe capul celui mic și...”
  Apelul unei mame din Mangalia, al cărei copil a fost pe punctul de a fi răpit: ”Câteva mângâieri pe capul celui mic și...”

  O mamă din Mangalia a atras atenția, printr-o postare pe o rețea de socializare, cu privire la un bărbat care a fost pe punctul să-i răpească băiețelul în parc.

  O fetiță de 3 ani a murit din cauza unei supradoze de paracetamol
  O fetiță de 3 ani a murit din cauza unei supradoze de paracetamol

  Detalii ale unei anchete legate de moartea unei fetițe de 3 ani, survenite în august 2018, după un consult medical la o clinică din Bodrum, ies acum la iveală și scandalizează...

  O fetiță de 1 an și-a găsit sfârșitul călcată de tatăl ei cu mașina. Avertismentul mamei ei pentru toți părinții
  O fetiță de 1 an și-a găsit sfârșitul călcată de tatăl ei cu mașina. Avertismentul mamei ei pentru toți părinții

  Cât ne poate costa o clipă de neatenție la volan! O fetiță de doar 1 an a murit după ce a tatăl ei a călcat-o din greșeală cu mașina. Bărbatul nu a văzut-o în oglinda...

  © 2022 Qbebe