Ce trebuie să faci pentru ca organismul să treacă ușor prin boală și să se recupereze eficient?

Ce trebuie să faci pentru ca organismul să treacă ușor prin boală și să se recupereze eficient?

Bianca Geica - Redactor Senior

Ai putea crede că vara suntem mai feriți de problemele de sănătate, însă temperaturile ridicate, umiditatea și trecerea bruscă de la aerul rece dintr-o încăpere cu aer condiționat la aerul cald de afară, și invers, supun organismul la stres și determină slăbirea imunității.

Copiii, vârstnicii și cardiacii sunt cei mai afectați de șocul termic care apare la trecerea de la cald la rece și invers, la fel și persoanele care petrec mult timp într-o cameră cu aer condiționat. Modificările bruște de temperatură pot afecta sistemul respirator, favorizând apariția rinitelor, sinuzitelor, virozelor respiratorii și nu numai.

mama si fiica in pat cu cate o cana alba in fata

Află care sunt afecțiunile cu care ne putem confrunta vara, dar și ce putem face pentru că organismul să treacă mai ușor prin boală și să se recupereze eficient!

Afecțiuni cu care te poți confruntă vara

Aerul condiționat, deși este o necesitate în zilele caniculare, are o influență majoră în declanșarea afecțiunilor ORL, mai ales atunci când nu este utilizat corect. Specialiștii recomandă ca temperatura aerului condiționat să fie setată undeva între 19 și 22 grade Celsius, dar să nu existe o difereță prea mare între temperatura din interior și cea din exterior.

Iată cu ce probleme de sănătate ne putem confrunta vara, din cauza aerului condiționat folosit necorespunzător:

Rinita non-alergică

Rinita non-alergică reprezintă inflamația mucoasei nazale și poate fi provocată atât de o infecție virală, cât și de substanțe iritante (iritanti din aer, agenti poluanti din mediu, schimbările bruște de temperatură sau umiditate, administrarea anumitor medicamente) care reprezintă, de cele mai multe ori, cauzele principale ale rinitei non-alergice.

Printre simptomele acestei afecțiuni se numără congestia nazală, rinoreea, strănutul, alterarea simțulului olfactiv și tusea. Evitarea factorilor declanșatori de mediu pot ajuta în gestionarea rinitei non-alergice, iar dacă acest lucru nu funcționează, se impune o vizită la medic.

Sinuzita

Sinuzita reprezintă inflamația sinusurilor paranazale, iar simptomele sale diferă în funcție de durata și de severitatea infecției. De regulă, sinuzita se manifestă asemenea unei răceli, cu senzație de presiune în zona sinusurilor, nas înfundat, secreții nazale de culoare verzuie, oboseală, tuse cu expectorație, simț al mirosului scăzut.

La copii, simptomele sinuzitei pot include febră peste 39 de grade Celsius, secreții nazale cu mucus dens și tuse care persistă mai mult de 10 zile. Este recomandat să te adresezi medicului pediatru în caz de sinuzită la copii, pentru un tratament adecvat.

mama care isi ajuta fiica sa isi sufle nasul

Faringită cronică

Adesea, aerul condiționat este asociat cu faringită cronică, care reprezintă inflamația sau infecția faringelor și/sau a amigdalelor și este cauzată, printre altele, de căldură, variații extreme de temperatură, aerul uscat neventilat sau utilizarea excesivă a aerului condiționat.

Faringita cronică se manifestă prin durere la înghițire, senzație de uscăciune la nivelul mucoasei faringiene, senzație de mâncărime în gât, iar la copii mai poate apărea și febra.

Nevralgii

Nevralgia se referă la durerea severă, ascuțită, care apare din cauza unui nerv deteriorat sau iritat. Nervul afectat poate fi oriunde în organism, însă cel mai frecvent se află în zona fetei și a gâtului.

Nevralgia este cauzată fie de factori interni sau externi, precum expunerea la frig, la umezeală sau la curenții produși de aerul condiționat și poate afecta orice parte a corpului, provocând dureri de la ușoare la severe.

Gripă, răceală, Covid-19

Vara ne mai putem confrunta și cu infecții virale, tocmai pentru că petrecem ore întregi în încăperi cu aer condiționat, care nu sunt aerisite corespunzător. Camerele nearisite îmbolnăvesc sistemul respirator și favorizează dezvoltarea și răspândirea microorganismelor periculoase, precum virusurile care pot provoca răceala, gripa sau chiar COVID-19. Nu de puține ori specialiștii au avertizat că spațiile închise, cu aer condiționat, reprezintă un pericol de contaminare cu COVID-19 și nu numai.

Virusurile, bacteriile și alergenii se pot acumula și în filtrele aparatelor de aer condiționat, apărând astfel un mediu propice de înmulțire a acestor microorganisme mai ales în spațiile reduse că dimensiuni.

Cum ajuți organismul să se recupereze eficient după boală

Dacă totuși, cu toate măsurile de prevenție, tu sau copilul tău va confruntați cu una dintre afecțiunile enumerate anterior, primul pas este să va adresați medicului pentru un tratament corespunzător. Apoi, mai sunt și alte lucruri pe care le poți face pentru a ajuta organismul să se recupereze eficient după boală.

Creșterea imunității este mai mult decât necesară în perioada de convalescență, așa că include în alimentația ta și a copilului tău alimente sănătoase precum fructe, legume și proteine de calitate (carne de pui, ouă, semințe de dovleac, iaurturi etc).

Hidratarea este extrem de importantă în perioada de recuperare a organismului după o boală. Apa plata și ceaiurile sunt de mare ajutor în procesul de hidratare și creștere a imunității.

Mai poți apela și la suplimente alimentare naturale, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Noi îți recomandăm Fortimmuno de la Dr. Phyto, un supliment alimentar special conceput pentru susținerea funcționării normale a sistemului imunitar. Fortimmuno este disponibil atât sub formă de capsule, pentru adulți, cât și sub formă de plicuri orodispensabile pentru copii.

Fortimmuno capsule conține o combinație eficientă de Quercetină, Lactoferină, vitaminele C, D3 și Zn care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Este indicat în profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2, în perioadele de surmenaj fizic sau intelectual, dar și în perioadele de convalescență sau extenuare.

Beneficii:

  • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
  • Protejează celulele împotriva stresului oxidativ;
  • Tonifică organismul în perioadele de convalescență;
  • Eficient în profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
  • Menține homeostazia fierului, facilitând absorbția să intestinală și transportul în sânge.
  • Se poate administra începând de la vârsta de 12 ani

Fortimmuno Kids, sub formă de plicuri orodispensabile, conține o combinație eficientă de Lactoferină, Vitamine și Zinc, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Suplimentul este special conceput pentru copii și:

  • Este eficient în profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/ sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
  • Protejează celulele împotriva stresului oxidativ;
  • Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
  • Tonifică organismul în perioadele de convalescență;
  • Menține homeostazia fierului, facilitând absorbția să intestinală și transportul în sânge;
  • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.
  • Se poate administra începând cu vârsta de 1 an

Ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale pe timp de vara! Mai multe detalii despre Fortimmuno capsule și Fortimmuno Kids găsești pe site-ul www.drphyto.ro.

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: news-medical.netwebmd.comwho.int

Articolul urmator
Da, copiii pot fi stresați. Ce trebuie să faci tu, ca părinte
Da, copiii pot fi stresați. Ce trebuie să faci tu, ca părinte

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Parteneri în sarcină: Prin ce pași obligatorii trebuie să treacă împreună un cuplu de viitori părinți
    Parteneri în sarcină: Prin ce pași obligatorii trebuie să treacă împreună un cuplu de viitori părinți

    Atunci când urmează să se nască un copil, cea mai multă atenție se îndreaptă către rolul mamei. Articolul de astăzi vorbește despre importanța ambelor roluri –...

    Cum am fost umilită în aeroport pentru că alăptez. Nu vreau să mai treacă nicio mamă prin asta
    Cum am fost umilită în aeroport pentru că alăptez. Nu vreau să mai treacă nicio mamă prin asta

    Ca proaspătă mămică, să călătorești pentru prima dată fără copilul tău poate fi dificil. Iar dacă alăptezi, poate fi și mai greu, deoarece trebuie să extragi lapte la fiecare...

    Am fost nevoită să-mi iau adio de la primul meu copil, în timp ce eram în travaliu. Nicio mamă nu ar trebui să treacă prin asta!
    Am fost nevoită să-mi iau adio de la primul meu copil, în timp ce eram în travaliu. Nicio mamă nu ar trebui să treacă prin asta!

    O mamă și-a luat rămas bun de la primul său fiu, după ce acesta și-a pierdut viața în urma unui accident. În același timp, se afla în travaliu, pregătindu-se să-l...

    Realitatea dură a endometriozei. Mărturia sinceră și dureroasă a unei femei care a trecut prin această boală
    Realitatea dură a endometriozei. Mărturia sinceră și dureroasă a unei femei care a trecut prin această boală

    O mămică ne împărtășește prin ce experiențe dificile a trecut de când se luptă cu endometrioza – o boală care reprezintă cea mai comună cauză a infertilității...

    5 ponturi pentru viitoarele mamici: Ce trebuie sa stii despre corpul tau ca sa ramai gravida mai usor
    5 ponturi pentru viitoarele mamici: Ce trebuie sa stii despre corpul tau ca sa ramai gravida mai usor

    Te gandesti sa devii mamica? Atunci probabil ca mintea iti zumzaie de preocupari legate de vitamine prenatale si teste de ovulatie. Exista insa multe alte lucruri pe care e bine sa le stii...

    Când durerea prinde glas prin somatizare. Cum distingem între boală și somatizare
    Când durerea prinde glas prin somatizare. Cum distingem între boală și somatizare

    Îmi aduc aminte că atunci când eram copil, aveam frecvent probleme cu stomacul: dureri, vărsături, sensibilități etc. La analize nu îmi ieșea niciodată absolut nimic...

    Regine care și-au pierdut copiii la vârste fragede. Niciuna nu a reușit să treacă peste durere
    Regine care și-au pierdut copiii la vârste fragede. Niciuna nu a reușit să treacă peste durere

    Pierderea unui copil este cea mai dificilă experiență prin care poate trece un părinte. Unele dintre cele mai cunoscute regine ale Europei s-au confruntat cu o asemenea durere,...

    Astrologia zilelor saptamanii: Ce trebuie sa faci in fiecare zi
    Astrologia zilelor saptamanii: Ce trebuie sa faci in fiecare zi

    Ati observat, probabil, ca fiecare zi a saptamanii aduce o oarecare energie si starea de spirit se modifica? Iata care este semnificatia astrologica de zilelor saptamanii.

    © 2024 Qbebe