Ce poți face dacă ai un copil care nu mănâncă suficiente fructe și legume

Ce poți face dacă ai un copil care nu mănâncă suficiente fructe și legume

Corina Naftanaila

Știm cu toții că sănătatea vine din interior, indiferent de vârstă, dar ce se întâmplă atunci când organismul nu deține resursele necesare? Răspunsul este unul simplu și nefericit, mai ales pentru părinți: apar problemele de sănătate. Corpul uman este oricând supus amenințării diverselor bacterii din mediul înconjurător, iar riscul de îmbolnăvire crește atunci când sistemul imunitar este slăbit. Desigur, în cazul copiilor lucrurile sunt cu atât mai dificile, întrucât apare și refuzul în fața metodelor de imunizare. Ce este de făcut? Te înarmezi cu multă răbdare, cu informații corecte și cu ceva trucuri foarte simple. Cea dintâi este sarcinata, iar cu cele din urmă te ajutăm noi în rândurile ce urmează!

Trăim într-un context paradoxal, în care, în ciuda abundenței de fructe și legume, numeroși copii sunt expuși unui deficit de vitamine și oligoelemente, din cauza unei alimentații dezechilibrate. Cifrele celor mai recente studii privind nutriția copiilor din România sunt alarmante. Studiul realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) arată că 2 din 3 copii cu vârsta de un an suferă de deficiență de fier, în timp ce un alt studiu din 2016 arată că 14,5% dintre copiii de 6 ani suferă de această carență.

În perioda de creștere, din cauza ritmului accelerat de dezvoltare al organismului, copilul are nevoi nutriționale specifice și un consum energetic crescut. Activitățile școlare, practicarea unor sporturi sau alte activități extrașcolare, asociate uneori cu lipsa de somn și o alimentație nepotrivită, pot contribui la instalarea unei stări de oboseală accentuată, atât pe plan fizic cât și mental.

Așadar, este foarte important să asigurăm copiilor noștri aportul de micronutrienți esențiali pentru metabolismul energetic, printr-o dietă variată și echilibrată. În primii ani de viață vitaminele sunt esențiale în organism pentru că asigură o dezvoltare corectă și sănătoasă. Vitaminele au ca și funcție de bază contribuția la buna funcționare a sistemului imunitar și la apărarea împotriva infecțiilor și agenților externi de orice tip, dar sunt în același timp și părți componente ale enzimelor, necesare pentru producerea energiei.

imunizare

Imunitate pentru super copii!

Dacă observi că micuțul tău răcește frecvent, se îmbolnăvește ușor și manifestă o lipsă de vitalitate, interes pentru activitățile ce în mod obișnuit îi făceau plăcere, înseamnă că sistemul lui imunitar nu este suficient de puternic sau are o carență de vitamine. Schimbarea dietei și corectarea deficiențelor de vitamine reprezintă metodele simple de întărire a sistemului său natural de apărare.

Este foarte important de reținut faptul că dacă aceste deficiențele nutriționale nu sunt compensate, ele pot perturba mecanismele fiziologice de reglare ale organismului, astfel încât potențiale consecințe negative asupra stării de sănătate își vor face apariția pe termen lung. Primii trei ani din viața oricărui copil reprezintă fundația vieții de adult, ceea ce înseamnă că la acest nivel nutriția predefinește dezvoltarea sănătoasă a acestora pe parcursul vieții. Este bine cunoscut faptul că nu toți copiii iubesc fructele și legumele, dar mare grijă, un consum insuficient de fructe și legume (mult mai frecvent în sezonul rece), poate conduce la un deficit de vitamine și minerale, care ulterior poate genera o gamă foarte largă de probleme de sănătate; imunitate scăzută, îmbolnăviri frecvente, probleme respiratorii, stare de oboseală permanentă sau apatie sunt doar o mică parte dintre episoadele neplăcute ce pot apărea pe parcursul vieții copilului.

Ca orice părinte, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău nu-i așa? Însă uneori, în ciuda atenției și eforturilor pe cale le depui, anumite deficiențe de nutriție la cei mici sunt dificil de evitat, dar nu imposibil.

Ce facem când copilul refuză fructele și legumele?

Dacă te lovești din ce în ce mai des de refuzul celui mic când vine vorba despre alimentele sănătoase, atunci este timpul să faci o schimbare radicală de abordare a problemei. Iată câteva mici trucuri la îndemâna oricui:
- Informați-vă împreună asupra beneficiilor fructelor și efectelor pe care lipsa lor le aduce în organism.
- Lasă-l să-și aleagă singur fructele și legumele pe care dorește să le consume într-o zi, în fond, toate conțin vitamine și minerale.
- Pregătește gustări amuzante și sănătoase. Un măr accesorizat cu struguri și scobitori se transformă imediat într-un arici numai bun de mâncat, nu-i așa?
- Pregătiți împreună gustările. Spălați fructele și legumele împreună și lasă-l pe cel mic să se implice mai mult în procesul de selecție atunci când mergeți la piață.

Asta nu este tot! Pentru a reduce riscul că micuțul tău să se îmbolnăvească și pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, asigură-i juniorului o dietă bogată în fructe și legume și completează deficitul de vitamine cu siropul 100% natural PEDIAKID 22 vitamine și oligoelemente. Acesta are la bază o formulă completă și inovatoare, dezvoltată de Laboratoarele Ineldea din Franța care combină extracte de plantele, probiotice, vitamine și minerale esențiale pentru optimizarea aportului de micronutrienti la copii și pre-adolescenți.

sirop pediakidSiropul natural din extracte de morcov, năsturel, spanac, sfeclă, pătrunjel, cu arome delicioase de portocale și caise, PEDIAKID 22 VITAMINE & OLIGO-ELEMENTE este îmbogățit cu:
- Vitamina C - stimulează apărarea naturală, ajută la absorbția fierului și calciului,
- Vitamina D - contribuie la absorbția calciului, esențială pentru creșterea osoasă, participă la creșterea capacității de apărare a organismului,
- Vitamine din grupul B - joacă un rol important, mai ales în metabolismul energetic, funcționarea sistemului nervos și imunitar și producția de celule roșii,
- Cupru - acțiune antiinflamatoare, antiinfecțioasă,
- Seleniu - puternic antioxidant (în sinergie cu vitamina E),
- Iod - ajută la dezvoltarea creierului, intervine în echilibrul hormonal,

Foarte important! Acțiunea sinergică a extractelor de plante, vitaminelor și oligoelementelor, asigură o acoperire optimă a nevoilor metabolice generate de o activitate dinamică, contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar și a sistemului nervos.

Pediakid vine astfel în sprijinul copiilor cu cea mai naturală, completă și mai ușor tolerată formulă de vitamine. Fără gluten, coloranți sintetici, conservanți și lactoză, siropul Pediakid reprezintă un răspuns sigur și adaptat nevoilor copiilor, cu o acțiune blândă, fără efecte adverse nedorite. Siropul poate fi administrat din primele luni de viață, imediat ce alimentația copilului este diversificată și până la vârstă adolescenței (copiilor cu vârstă de 15 ani). Mai mult decât atât, produsul poate fi folosit inclusiv de adulți.

Disponibil în varianta de 125 ml și formatul familial de 250 ml, PEDIAKID 22 VITAMINE & OLIGO-ELEMENTE asigură o dezvoltarea armonioasă a organismului și o creștere sănătoasă.

Ai grijă de sănătatea copilului tău, folosește Pediakid 22 Vitamine și oligoelemente, O REȚETĂ NATURALĂ FOARTE BINE ADAPTATĂ NEVOILOR COPIILOR! Și pentru că în sezonul rece, copiii răcesc cel mai ușor, în această lunăpoți cumpără pachete promoţionale PEDIAKID la un preţ special pentru o cură completă de imunizare și vitaminizare.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Fructe și legume pentru colesterol mărit
    Fructe și legume pentru colesterol mărit

    Cu siguranță ai auzit de problema colesterolului mărit și de riscurile pe care le implică pentru sănătatea ta. Dar știai că o alimentație bogată în legume și fructe poate...

    Programul „Cornul și laptele” în școli devine „Mic dejun sănătos”. Elevii vor avea mai multe portii de lactate, fructe si legume
    Programul „Cornul și laptele” în școli devine „Mic dejun sănătos”. Elevii vor avea mai multe portii de lactate, fructe si legume

    Senatul României a adoptat luni, pe 21 noiembrie, transformarea programului de alimentație din școli „Corn, fruct, lapte” în „Mic dejun sănătos”....

    Alertă alimentară! Fructe și legume pline de pesticide pe rafturile din România
    Alertă alimentară! Fructe și legume pline de pesticide pe rafturile din România

    Experții APC au realizat o interogare pentru pesticidul prochloraz din legumele/fructele importate din Turcia și comercializate în România, respectiv Bulgaria, în primele...

    Unde mănâncă două guri, mănâncă și a treia....dar sunt copii în România care mor de foame!
    Unde mănâncă două guri, mănâncă și a treia....dar sunt copii în România care mor de foame!

    În România sunt copii care mor de foame, copii fără nicio vină care sunt obligați să renunțe la școală și să meagă la muncă sau mai rău... la cerșit. În...

    Iată de ce nu te poți ține de diete: greșeala pe care toată lumea o face
    Iată de ce nu te poți ține de diete: greșeala pe care toată lumea o face

    Faci asta după fiecare răsfăț sau exces culinar. Îți promiți că de mâine vei mânca sănătos și că vei renunta la dulciuri și la alimentele care îți plac,...

    Atenție! Poți să ai lactație chiar dacă nu ești însărcinată sau nu ai născut un copil
    Atenție! Poți să ai lactație chiar dacă nu ești însărcinată sau nu ai născut un copil

    Orice secreție mamelonară trebuie să te pună în gardă. În unele cazuri, nu este exclus ca secreția să fie lăptoasă, având aspect similar laptelui matern....

    12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul
    12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul

    Pentru cei mai mulți dintre noi, vacanța de vară nu ar avea parcă același farmec dacă nu am petrece și câteva zile la malul mării. De altfel, cei mici sunt oricând...

    Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea
    Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea

    Tu ce faci, de obicei, cu apa în care au fiert cartofii? O arunci sau o păstrezi? „Dar de ce aș păstra-o?”, probabil te întrebi acum. Ei bine, există o mulțime...

    © 2024 Qbebe