Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Ce poți face dacă ai un copil care nu mănâncă suficiente fructe și legume

Știm cu toții că sănătatea vine din interior, indiferent de vârstă, dar ce se întâmplă atunci când organismul nu deține resursele necesare? Răspunsul este unul simplu și nefericit, mai ales pentru părinți: apar problemele de sănătate. Corpul uman este oricând supus amenințării diverselor bacterii din mediul înconjurător, iar riscul de îmbolnăvire crește atunci când sistemul imunitar este slăbit. Desigur, în cazul copiilor lucrurile sunt cu atât mai dificile, întrucât apare și refuzul în fața metodelor de imunizare. Ce este de făcut? Te înarmezi cu multă răbdare, cu informații corecte și cu ceva trucuri foarte simple. Cea dintâi este sarcinata, iar cu cele din urmă te ajutăm noi în rândurile ce urmează!

Trăim într-un context paradoxal, în care, în ciuda abundenței de fructe și legume, numeroși copii sunt expuși unui deficit de vitamine și oligoelemente, din cauza unei alimentații dezechilibrate. Cifrele celor mai recente studii privind nutriția copiilor din România sunt alarmante. Studiul realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) arată că 2 din 3 copii cu vârsta de un an suferă de deficiență de fier, în timp ce un alt studiu din 2016 arată că 14,5% dintre copiii de 6 ani suferă de această carență.

În perioda de creștere, din cauza ritmului accelerat de dezvoltare al organismului, copilul are nevoi nutriționale specifice și un consum energetic crescut. Activitățile școlare, practicarea unor sporturi sau alte activități extrașcolare, asociate uneori cu lipsa de somn și o alimentație nepotrivită, pot contribui la instalarea unei stări de oboseală accentuată, atât pe plan fizic cât și mental.

Așadar, este foarte important să asigurăm copiilor noștri aportul de micronutrienți esențiali pentru metabolismul energetic, printr-o dietă variată și echilibrată. În primii ani de viață vitaminele sunt esențiale în organism pentru că asigură o dezvoltare corectă și sănătoasă. Vitaminele au ca și funcție de bază contribuția la buna funcționare a sistemului imunitar și la apărarea împotriva infecțiilor și agenților externi de orice tip, dar sunt în același timp și părți componente ale enzimelor, necesare pentru producerea energiei.

imunizare

Imunitate pentru super copii!

Dacă observi că micuțul tău răcește frecvent, se îmbolnăvește ușor și manifestă o lipsă de vitalitate, interes pentru activitățile ce în mod obișnuit îi făceau plăcere, înseamnă că sistemul lui imunitar nu este suficient de puternic sau are o carență de vitamine. Schimbarea dietei și corectarea deficiențelor de vitamine reprezintă metodele simple de întărire a sistemului său natural de apărare.

Este foarte important de reținut faptul că dacă aceste deficiențele nutriționale nu sunt compensate, ele pot perturba mecanismele fiziologice de reglare ale organismului, astfel încât potențiale consecințe negative asupra stării de sănătate își vor face apariția pe termen lung. Primii trei ani din viața oricărui copil reprezintă fundația vieții de adult, ceea ce înseamnă că la acest nivel nutriția predefinește dezvoltarea sănătoasă a acestora pe parcursul vieții. Este bine cunoscut faptul că nu toți copiii iubesc fructele și legumele, dar mare grijă, un consum insuficient de fructe și legume (mult mai frecvent în sezonul rece), poate conduce la un deficit de vitamine și minerale, care ulterior poate genera o gamă foarte largă de probleme de sănătate; imunitate scăzută, îmbolnăviri frecvente, probleme respiratorii, stare de oboseală permanentă sau apatie sunt doar o mică parte dintre episoadele neplăcute ce pot apărea pe parcursul vieții copilului.

Ca orice părinte, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău nu-i așa? Însă uneori, în ciuda atenției și eforturilor pe cale le depui, anumite deficiențe de nutriție la cei mici sunt dificil de evitat, dar nu imposibil.

Ce facem când copilul refuză fructele și legumele?

Dacă te lovești din ce în ce mai des de refuzul celui mic când vine vorba despre alimentele sănătoase, atunci este timpul să faci o schimbare radicală de abordare a problemei. Iată câteva mici trucuri la îndemâna oricui:
- Informați-vă împreună asupra beneficiilor fructelor și efectelor pe care lipsa lor le aduce în organism.
- Lasă-l să-și aleagă singur fructele și legumele pe care dorește să le consume într-o zi, în fond, toate conțin vitamine și minerale.
- Pregătește gustări amuzante și sănătoase. Un măr accesorizat cu struguri și scobitori se transformă imediat într-un arici numai bun de mâncat, nu-i așa?
- Pregătiți împreună gustările. Spălați fructele și legumele împreună și lasă-l pe cel mic să se implice mai mult în procesul de selecție atunci când mergeți la piață.

Asta nu este tot! Pentru a reduce riscul că micuțul tău să se îmbolnăvească și pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, asigură-i juniorului o dietă bogată în fructe și legume și completează deficitul de vitamine cu siropul 100% natural PEDIAKID 22 vitamine și oligoelemente. Acesta are la bază o formulă completă și inovatoare, dezvoltată de Laboratoarele Ineldea din Franța care combină extracte de plantele, probiotice, vitamine și minerale esențiale pentru optimizarea aportului de micronutrienti la copii și pre-adolescenți.

sirop pediakidSiropul natural din extracte de morcov, năsturel, spanac, sfeclă, pătrunjel, cu arome delicioase de portocale și caise, PEDIAKID 22 VITAMINE & OLIGO-ELEMENTE este îmbogățit cu:
- Vitamina C - stimulează apărarea naturală, ajută la absorbția fierului și calciului,
- Vitamina D - contribuie la absorbția calciului, esențială pentru creșterea osoasă, participă la creșterea capacității de apărare a organismului,
- Vitamine din grupul B - joacă un rol important, mai ales în metabolismul energetic, funcționarea sistemului nervos și imunitar și producția de celule roșii,
- Cupru - acțiune antiinflamatoare, antiinfecțioasă,
- Seleniu - puternic antioxidant (în sinergie cu vitamina E),
- Iod - ajută la dezvoltarea creierului, intervine în echilibrul hormonal,

Foarte important! Acțiunea sinergică a extractelor de plante, vitaminelor și oligoelementelor, asigură o acoperire optimă a nevoilor metabolice generate de o activitate dinamică, contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar și a sistemului nervos.

Pediakid vine astfel în sprijinul copiilor cu cea mai naturală, completă și mai ușor tolerată formulă de vitamine. Fără gluten, coloranți sintetici, conservanți și lactoză, siropul Pediakid reprezintă un răspuns sigur și adaptat nevoilor copiilor, cu o acțiune blândă, fără efecte adverse nedorite. Siropul poate fi administrat din primele luni de viață, imediat ce alimentația copilului este diversificată și până la vârstă adolescenței (copiilor cu vârstă de 15 ani). Mai mult decât atât, produsul poate fi folosit inclusiv de adulți.

Disponibil în varianta de 125 ml și formatul familial de 250 ml, PEDIAKID 22 VITAMINE & OLIGO-ELEMENTE asigură o dezvoltarea armonioasă a organismului și o creștere sănătoasă.

Ai grijă de sănătatea copilului tău, folosește Pediakid 22 Vitamine și oligoelemente, O REȚETĂ NATURALĂ FOARTE BINE ADAPTATĂ NEVOILOR COPIILOR! Și pentru că în sezonul rece, copiii răcesc cel mai ușor, în această lunăpoți cumpără pachete promoţionale PEDIAKID la un preţ special pentru o cură completă de imunizare și vitaminizare.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 20 fructe și legume care combat îmbătrânirea
  Top 20 fructe și legume care combat îmbătrânirea

  Îmbătrânirea este un proces natural, însă cu siguranță toată lumea dorește să întârzie cât mai mult posibil vizibilitatea sa la nivelul corpului....

  Povestea bizară a femeii care nu a mâncat fructe și legume de la vârsta de 3 ani
  Povestea bizară a femeii care nu a mâncat fructe și legume de la vârsta de 3 ani

  O tânără în vârstă de 25 de ani din Marea Britanie nu a mâncat fructe și legume de 22 ani de ani.

  Top 3 fructe și legume roșii și motive să le consumăm în fiecare zi
  Top 3 fructe și legume roșii și motive să le consumăm în fiecare zi

  Auzim din ce în ce mai des că "pentru o viață sănătoasă, trebuie să consumăm zilnic fructe și legume", nu? De fapt, este o lecție pe care tu, copil fiind, ai...

   Organic nu înseamnă curat! Iată Top 20 legume și fructe bio cu un conținut ridicat de pesticide
  Organic nu înseamnă curat! Iată Top 20 legume și fructe bio cu un conținut ridicat de pesticide

  Un studiu realizat recent de către Environmental Working Group (EWG), o organizație non-profit, ale cărei cercetări se focusează pe protejarea mediului înconjurător și a...

  14 semne că ai un copil care nu mănâncă suficientă carne
  14 semne că ai un copil care nu mănâncă suficientă carne

  Încă din momentul în care micuții noștri se vor familiariza cu alimentația solidă, trebuie să știm că va trebui să le introducem și carnea în meniu. Așa cum...

  10 fructe pe care le poți mânca atunci când alăptezi
  10 fructe pe care le poți mânca atunci când alăptezi

  Fructele trebuie neapărat să facă parte din meniul unei femei care alăptează. Astfel, ele sunt bogate în nutrienți valoroși și fibre, care vor contribui nu numai la...

  10 legume pe care le poți mânca crude atunci când alăptezi
  10 legume pe care le poți mânca crude atunci când alăptezi

  Legumele fac parte dintre alimentele ce nu ar trebui sub nicio formă să lipsească din dieta unei mame care alăptează. Unele dintre ele sunt devin și mai valoroase, din punct de vedere...

  © 2019 Qbebe