De ce unii copii au această culoare de ochi? Este atât de rară, dar atât de frumoasă!

Culoarea ochilor poate fi una dintre cele mai atractive trăsături ale unei persoane și dacă deja am început să ne obișnuim cu ochii maro sau cei azurii, care sunt oricum superbi, această nuanță cu siguranță ne va atrage privirile ori de câte ori o vom întâlni.

Este vorba despre cea mai misterioasă și cameleonică nuanță: căprui-alun cu irizații verzui. De fapt nuanță este impropriu spus, ca urmare a faptului că o persoană care are ochii astfel, va avea cel mai probabil o varietate de nuanțe în iris - de la verde până la galben - toate derivate din căprui.

De fapt despre ce culoare vorbim?

În cazul persoanelor cu ochii căprui-alun este mai degrabă vorba despre cum e dispersată culoarea în iris decât despre culoare în sine. De cele mai multe ori, o persoană care are irisul căprui-alun va avea un cerc de culoare în jurul pupilei, de regulă maro. Cu cât mai mult te vei îndepărta de pupilă, cu atât mai ușor îți va fi să distingi nuanța de verde a ochiului. Este important de menționat însă faptul că nuanța aceasta este diferită față de verdele pur, care nu combină nicio urmă de maro.

Melanina joacă un rol crucial în determinarea nuanței ochilor, astfel încât deși ochii căprui-alun au la bază aceeași nuanță - maro - ea variază în funcție de cantitatea de melanină produsă de corp. Cu cât avem mai multă melanină, cu atât ochii și pielea noastră vor fi mai închise la culoare.

cea mai misterioasa culoare de ochi

Cum se face că dacă ochii căprui-alun au la bază culoarea maro, noi vedem și nuanțe de verde și galben?

De fapt, răspunsul este la fel de fascinant precum este și culoarea în sine - este vorba despre un truc pe care lumina în exercită asupra ochilor noștri. Cu cât producem mai multă melanină în anumite locuri, cu atât mai maro vor fi nuanțele și cu cât producem mai puțină melanină în alte locuri, cu atât mai verzi sau galbene vor părea, în funcție de cantitatea de lumină absorbită. Dacă se întâmplă să vedem și verde este bine de știut faptul că acolo nu există pigment deloc. Ca drept urmare, ochii căprui-alun par a-și schimba frecvent nuanța, în funcție de lumina și obiectele înconjurătoare.

Conform unor statistici, se pare că ochii căprui-alun sunt o frumoasă trăsătură pe care o posedă în medie doar 5% din populația pământului.

Știai că...

 • Ochii cărpui-alun stau în strânsă legătură cu toleranța durerii și alcoolului unei persoane? Deși sună complet straniu, știința explică foarte bine aceste legături. Se pare că persoanele care au această nuanță la ochi au o toleranță mult mai scăzută atât la durere cât și la alcool, spre deosebire de ceilalți oameni cu nuanțe mai deschise.

De fapt răspunsul se află tot în cantitatea de melanină pe care o produce corpul nostru - ea ne ajută să tolerăm durerea mai bine și se pare că are un rol uluitor în combatearea stărilor de anxietate sau depresie, motiv pentru care persoanele cu ochi căprui-alun au și mai multe tendințe depresive spre deosebire de celalalte.

 • Bărbații cu ochi albaștri pot avea o parteneră cu ochi căprui-alun?

Conform științei, se pare că nu. Bărbații cu ochii albaștri tind să se cupleze strict cu femei cu ochi albaștri, pe care le consideră mult mai atractive decât orice altă femeie.

Dacă totuși ochii tăi sunt căprui-alun și ai un partener cu ochii albaștri, pregătește-te să intri în Cartea Recordurilor cât mai curând!

 • Bebelușii cu ochii albaștri pot deveni adulți cu ochi căprui-alun!
 • Prăinții cu ochii albaștri pot da naștere unor bebeluși cu ochii căprui-alun.

Cu toate acestea, este important de știut faptul că pe cât sunt de frumoși, ochii căprui-alun sunt și mai sensibili la lumină spre deosebire de alte nuanțe, așa că este important să avem mai multă grijă de ei. Ca urmare a faptului că pigmentul este mai redus, lumina pătrunde mult mai ușor în iris și îl rănește, așa că ochelarii de soare cu protecție mare sunt esențiali!


Sursa: thelist.com

Coafura care poate declanșa o boală rară: poate provoca pierderea cunoștinței sau convulsii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

   Poza din paşaport a acestei femei este atât de îngrozitoare încât merită un premiu
  Poza din paşaport a acestei femei este atât de îngrozitoare încât merită un premiu

  Misterioase sunt căile instituţiilor oficiale atunci când vine vorba de eliberarea actelor de identitate! Povestea fotografiei din noul paşaport a lui Chelsey Ramos, o femeie din...

  Cu cât îmbrățișăm copilul mai mult, cu atât dezvoltarea sa este mai spectaculoasă
  Cu cât îmbrățișăm copilul mai mult, cu atât dezvoltarea sa este mai spectaculoasă

  Încă din primul moment în care ne ținem micuții în brațe, dorința de a-i îmbrățișa, de a le arăta din plin dragostea noastră, este enormă. Specialiștii ne...

  Mihai Șora despre Alexandra: își numește propriul agresor
  Mihai Șora despre Alexandra: își numește propriul agresor "domn", este atât de pură că nu își imaginează că nu va fi salvată

  După ce au fost publicate toate conversațiile pe care Alexandra Măceșanu, copila de 15 ani din Caracal, le-a purtat cu dispecerii de la 112 și polițiștii angrenați în acest...

  Ai ochi albaștri sau verzi? De fapt, sunt căprui, dar tu nu știai asta
  Ai ochi albaștri sau verzi? De fapt, sunt căprui, dar tu nu știai asta

  Dacă mama are ochii albastri și tatăl are ochii verzi există șanse de 50% ca cel mic să moștenească culoarea ochilor mamei și 50% să o aibă pe a tatălui. Ei bine, din spusele...

  Mic, dar puternic. Bebelușul cu o boală rară care te va uimi
  Mic, dar puternic. Bebelușul cu o boală rară care te va uimi

  Toată lumea știe că bebelușii sunt ființe extrem de mici și drăgălașe, dar ați văzut vreodată un bebeluș pitic?

  De ce au fost atât de cuminți copiii de la nunta regală
  De ce au fost atât de cuminți copiii de la nunta regală

  O nuntă, fie ea normală, fie ea regală, presupune multă pregătire, agitație, lume care încearcă să prindă cele mai bune locuri în biserică, la ceremonie și, desigur,...

  Oamenii de știință explică: de ce miros bebelușii atât de bine
  Oamenii de știință explică: de ce miros bebelușii atât de bine

  Mirosul bebelușilor este unul delicat și plăcut de toată lumea, cu atât mai mult de către proaspetele mame. Dar adevărul este că acesta are o explicație științifică și...

  © 2019 Qbebe