Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

29 de lucruri pe care poți, în sfârșit, să le arunci

Dacă ai impresia de multe ori că în casa ta sunt prea multe lucruri, gândește-te serios care dintre ele îți sunt de un real folos și care nu. Parcurge articolul de mai jos și vezi care dintre lucrurile pe care le avem de obicei din casă ar trebui aruncate, astfel încât să te bucuri de ordine, curățenie și, de ce nu, de mai mult spațiu.

Hainele vechi, ale voastre sau ale copilului

Când ajungi la concluzia că ai haine pe care nu le-ai mai purtat demult, iar acum ți se par demodate, este clar că trebuie să le donezi.
De asemenea, când copilului îi rămân mici hainele, folosește-te de acest fapt și învață-l ce înseamnă să faci un act de caritate. Donați hăinuțele unei case de copii, unei fundații sau unei familii cu o situație materială precară.

Mama si fiica pregatesc lucruri pentru a le dona

Cărțile care nu mai au informații actualizate

Deși poți fi tentată să nu scapi de ele, crezând că poate le vei folosi vreodată, mai bine donează-le unor colecționari pasionați sau unor persoane care se ocupă cu activități de crafting .

Carti puse in cutie, gata sa fie donate

Medicamentele vechi

Nu de puține ori ți se întâmplă să ajungi să ai în casă o mulțime de medicamente.Apucă-te să le verifici termenul de expirare, citește-le prospectele și începe să scapi de cele ce au expirat sau care nu se mai potrivesc nevoilor tale actuale.
Nu le arunca însă, ci mai bine du-le la o farmacie.

Cearceafurile și prosoapele vechi

Cu timpul, acestea se decolorează, iar materialul din care sunt confecționate își pierde din calități.
În loc să le arunci pur și simplu, donează-le unor adăposturi pentru animale, care ar putea avea nevoie de ele pentru o mai bună îngrijire a puilor.

Ustensile pentru hobby-urile pe care le-ai avut

Dacă ai avut, spre exemplu, o perioadă în care ți-a plăcut foarte mult să tricotezi, dar acum nu te mai ocupi de așa ceva, mai bine donează „recuzita" necesară acestui hobby unui centru de îngrijire pentru persoane vârstnice.

Gadget-urile vechi

Acestea trebuie sortate cu grijă și pregătite astfel pentru a fi reciclate corespunzător. În niciul caz nu le arunca la întâmplare.
De asemenea, vechile întegistrări de pe ele, de pildă cele de pe casetele video, le poți stoca pe un computer.

Electrocasnicele pe care nu le mai folosești

Chiar dacă inițial ai fost foarte încântată de aparatul de făcut vafe sau de expressorul de cafea, după aceea nu ai ajuns să le mai folosești des. De aceea, acum fac parte dintre lucrurile pe care ar trebui să le arunci gândește-te serios dacă nu ar fi mai bine să-l donezi altcuiva și să-ți achiziționezi ceva de care ai într-adevăr nevoie.

Cănile pe care nu le mai folosești

Dacă ți se pare că ai prea multe căni și oricum nu le utilizezi pe toate, încearcă să faci o selecție. Restul, consideră-le, pe drept cuvânt, lucruri de aruncat!
Păstrează-le doar pe cele care le folosiți cel mai des sau care îți aduc amintiri de neuitat. În rest, le poți dona.

Salteaua veche

Saltelele mai vechi de 8 ani ar trebui înlocuite, în condițiile în care înmagazinează mari cantități de celule moarte și de bacterii.

Citește și: Cum alegi salteaua copilului

Saltele si paturi aruncate

Pernele

Ca să vezi dacă o pernă trebuie arucată sau nu, vei face următorul „test": o vei îndoi pe jumătate și, dacă se menține în această poziție, înseamnă că a venit clipa să o arunci și să cumperi una nouă.
De asemenea, trebuie să știi că grăsimea de pe părul tău și din piele vor pătrunde în materialul din care este confecționată. Din acest motiv, ea își va schimba culoarea și va deveni un loc favorabil acumulării de bacterii.

Telefonul mobil pe care nu-l mai folosești

Nu-l mai ține prin casă, dar nici nu-l arunca la întâmplare la gunoi.
Ideal este să-l duci în magazinele/centrele care se ocupă de reciclarea telefoanelor mobile.

Alimentele expirate

Acestea pot fi un real pericol pentru sănătatea ta și a familiei tale. Nu mai sta pe gânduri și include-le printre lucrurile ce sunt urgent de aruncat.
Dacă nu au expirat încă, dar sunt pe-aproape, le poți dona, de pildă, unei fundații ce se ocupă cu activități caritabile.

Citește și: Ghidul parintilor responsabili: termenul de valabilitate al produselor

Loțiunea de plajă de anul trecut

Nu trebuie în niciun caz păstrată pentru sezonul următor, în condițiile în care și-a pierdut capacitatea de a oferi protecția solară corespunzătoare. În plus, se poate întâmpla să provoace tot felul de eczeme.

Lacurile de unghii vechi

Și acestea, odată ce sunt desfăcute, vor trebuie folosite în câteva luni. Cu cât ai mai multe însă, cu atât nu le vei folosi pe toate. Ca regulă, câte un lac de unghii din fiecare culoare îți este de ajuns. Restul ar trebui aruncate, cu atât mai mult cu cât nu mai ești foarte tentată să utilizezi nuanțele respective.

Produsele de machiaj

Este foarte important să știi exact care este termenul de expirare al acestor produse dar, ca idee, trebuie să știi că după o folosire mai mare de șase luni, acestea ar trebui clar incluse printre lucrurile numai bune de aruncat. Orice folosire mai îndelungată a acestora îți poate crea probleme grave de sănătate.

Pixurile vechi

Nu este cazul să faci o adevărată „colecție" prin casă. Mai bine testează-le și vezi dacă mai merg. Dacă nu, include-le prin lucrurile de aruncat și scapă de ele fără rezerve.

Vopseaua veche

Și aceasta va face parte dintre lucrurile ce trebuie aruncate, odată ce a fost desfăcută. Motivul: își va pierde treptat din calități, în condițiile în care se poate deschide sau închide in timp.

Umerașele de plastic/ de sârmă

Nu mai sunt practice și îți pot deforma hainele. Mai bine înlocuiește-le cu unele de lemn (numai bune pentru jachete și sacouri) sau cu unele acoperite cu material textil (pentru articolele confecționate din materiale alunecoase).

Bijuteriile care nu îți mai plac

Nu are niciun rost să te împiedici de ele prin casă. Selectează-le cu atenție și donează-le unui centru care se ocupă de acțiuni caritabile sau dă-le pur și simpul copilului, pentru activități de crafting.

Felicitările vechi

Și acestea fac parte dintre lucrurile de care ar trebui să te desparți la un moment dat.
Le poți însă revalorifica, decupându-le. După aceea poți face din ele, de pildă, tot felul de ghirlande sau poți să le lipesti pe diverse obiecte (castronele,coșulețe etc.), transformându-le.

Agendele vechi

Nu ar trebui să le mai ții prin casă nici prin acestea. Fie le vei duce într-un loc în care să poată fi reciclate, fie pe cele pe care crezi că le mai poți folosi cât de cât le vei lua la serviciu și vei mai nota prin ele diverse.

Sutienele vechi

După o anumită perioadă, sutienele încep să nu mai fie ca la început. Dacă prezintă oricare dintre semnele de mai jos, este momentul să le arunci fără probleme:
• și-au pierdut din elasticitate
• sunt mici
• te fac să nu te mai simți confortabil
• și-au piedut forma

Nasturii

Când ai prea mulți, fie îi poți da copiilor pentru activități de crafting sau îi poți refolosi prin casă în oricare dintre următoarele moduri:
• Vei face cu ei magneți-Tot ce trebuie să faci este să lipești de niște magneți rotunzi niște nasturi și apoi să-i folosești pentru a agăța de ei prosoapele sau cârpele din bucătărie
• Poți să-i transformi în semne de carte inedite- Pe niște agrafe colorate vei fixa niște nasturi pentru a obține un fel de semne de carte.
• Poți să faci un suport mai bun pentru prosoapele de mână- Nu va trebui decât să pregătești o bucată de elastic și să coși un nasture pentru a fixa mai bine prosoapele cu care ne ștergem pe mâini.
• Nasturii mai mari pot fi utilizați pe post de suport pentru cerceii cu șurub- Vei vedea că astfel vei avea mai multă ordine și îți vei găsi mai ușor cerceii preferați.

Elasticele de păr vechi

Odată ce elasticele tale de păr încep să nu mai strângă la fel de bine, se decolorează și știi că au stat risipite prin cine știe ce colțuri ale casei, înseamnă că sunt de aruncat.

”Operele de artă” ale copiilor

Desigur că oricare dintre acestea constituie amintiri dragi și nu ne îndurăm să le aruncăm. Cu toate acestea, pentru a economisi spațiul, poți să le fotografiezi și să le păstrezi în format digital. Astfel, vă puteți uita la ele ori de câte ori doriți!

CD-urile vechi

Desigur că este mai comod să faci o adevărată colecție, dar pentru a obține spațiu suplimentar prin casă este preferabil să le copiezi în calculator și să faci o selecție clară a lor.

Cutiile de carton provenite de la alimente

Acestea ocupă mult spațiu, nu sunt estetice și nu vor menține prospețimea altor alimente.
Aruncă-le și înlocuiește-le treptat cu recipiente de sticlă sau cu altele din alte materiale, cu condiția să fie cât mai compacte și mai bine securizate.

Cuțitele care nu mai taie bine

Probabil că nu știai, dar pot fi mai periculoase decât acelea care sunt bine ascuțite.
Nu mai sta pe gânduri și înfășoară-le lama în carton. Pune-le deoparte, într-un loc cât mai ferit de accesul celor mici.

Pachetele vechi cu condimente

Chiar dacă ești tentată să păstrezi cât mai multe condimente, trebuie să știi că, odată ce sunt desfăcute, acestea trebuie consumate cât mai repede.
Nu ezita deci să le arunci dacă știi că au fost desfăcute demult, deși vezi că termenul de valabilitate nu a expirat încă, întrucât cu siguranță și-au pierdut calitățile.

Voi mai știți și alte lucruri care nu mai merită ținute în casă și sunt numai bune de aruncat?

Surse:
www.experthometips.com; www.familycircle.com ; www.goodhousekeeping.com

4 lucruri pe care NU le ştiai despre sexul oral

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  6 lucruri pe care sa le faci cu familia la sfarsit de saptamana
  6 lucruri pe care sa le faci cu familia la sfarsit de saptamana

  Dupa o saptamana grea de lucru, abia astepti weekend-ul ca sa te relaxezi, sa te bucuri de cei dragi. Insa de multe ori stresul acumulat te face sa-ti mai pierzi din idei. Si astfel,...

  Cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poți face la un botez
  Cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poți face la un botez

  Perioada botezurilor este acum în toi și dacă nu ești familiar cu ce anume trebuie sau nu trebuie să faci la un botez, noi te putem ajuta! Uneori facem mici gesturi nepoliticoase...

  Sfatul nutrițonistului: ce să arunci acum din frigider
  Sfatul nutrițonistului: ce să arunci acum din frigider

  Deși majoritatea gospodinelor au grijă ca frigiderul să fie cât mai curat, mai des decât își imaginează scapă din vedere câteva alimente și preparate care...

  În sfârșit s-a demonstrat! Telefoanele chiar pot distruge relația dintre părinte și copil
  În sfârșit s-a demonstrat! Telefoanele chiar pot distruge relația dintre părinte și copil

  Nu mai reprezintă nicio noutate faptul că telefonul mobil este un dispozitiv nociv pentru copii. Mai mult decât atât, se pare că reprezintă un pericol pentru relația dintre...

  În sfârșit o vedetă recunoaște că și-a făcut liposucție după ce a născut
  În sfârșit o vedetă recunoaște că și-a făcut liposucție după ce a născut

  Cântăreața americană Cardi B a recunoscut recent faptul că și-a făcut o liposucție după nașterea fiicei sale.

  Știința explică, în sfârșit, de ce nu putem refuza cartofii prăjiți
  Știința explică, în sfârșit, de ce nu putem refuza cartofii prăjiți

  Dacă te simți vinovat de fiecare dată când savurezi o porție fierbinte de cartofi prăjiți, sau când furi din porția aburindă a comeseanului tău, poți să răsufli...

  8 lucruri care nu-i excita pe barbati de care nu stiai
  8 lucruri care nu-i excita pe barbati de care nu stiai

  Fetelor, atentie! Daca erati convinse ca anumite trucuri ale voastre ii vor face pe barbati sa ajunga pe culmile placerii, aflati ca lucrurile nu stau chiar asa.

  © 2019 Qbebe