7 lucruri pe care este bine sa le știi când te muți cu un bebeluș în casă nouă

Brigitta Szebenyi - Redactor

Mutarea într-o locuință nouă poate fi un proces destul de solicitant, mai ales dacă nu ai mai trecut prin această experiență până acum. Dacă te muți alături de partener și aveți și un bebeluș, lucrurile se pot complica semnificativ.

Cu toate acestea, o planificare eficientă te poate ajuta să treci cu brio mutarea în apartament și, mai mult, o poate transforma într-o poveste distractivă și memorabilă pentru toată familia.

Dacă încă ești în căutarea apartamentului perfect, poți găsi numeroase variante pe https://www.storia.ro/ , ideale pentru tine și bebelușul tău. Indicat este să optezi pentru o locuință cu minimum două camere, dintre care una să fie amenajată pentru cel mic.

Citește în continuare 7 lucruri de care este recomandat să ții cont atunci când vine vorba despre o mutare în apartament cu bebelușul tău!

1. Acordă-i suficientă atenție micuțului

Chiar dacă, pentru tine, este o perioadă stresantă, nu este indicat să îi transmiți și celui mic această stare. Copiii sunt sensibili la emoțiile părinților și pot prelua imediat stările acestora. În plus, agitația mutării îl va neliniști pe cel mic, acesta nefiind obișnuit cu activitățile de acest tip.


Așadar, înainte de mutare și în timpul procesului, fii cât mai calm în relație cu bebelușul și încearcă să îi transmiți un sentiment de siguranță. Dacă prichindelul are o vârsta de peste un an, poți încerca să îi vorbești despre ce se întâmplă, să îi explici că totul este în regulă și că agitația nu va dura mult.

2. Ia-ți toate măsurile de siguranță

Cea mai simplă și sigură metodă de a trece prin procesul de mutare alături de bebelușului tău este să soliciți ajutorul unei persoane de încredere, care să îl supravegheze pe cel mic tot timpul.

Dacă această variantă nu se află la dispoziția ta, ia-ți măsuri de siguranță și pregătește totul în prealabil. Elimină orice potențial pericol din preajma copilului: obiecte ascuțite, precum foarfece, cuțite și mobilier nefinisat, soluții de curățenie, obiecte care se pot sparge sau din care se pot desprinde părți de dimensiuni mici.

3. Împachetează lucrurile bebelușului separat

Organizarea și strângerea obiectelor din vechiul apartament poate fi dificilă, mai ales atunci când ai un bebe. Dedică un spațiu separat pentru acesta, în care să împachetezi lucrurile esențiale (scutece, produse de îngrijire, haine pentru câteva zile, alimente). Astfel, când ajungi în noua casă, vei avea totul la îndemână, iar cel mic se va putea simți confortabil.


De asemenea, pregătește o cutie în care vei pune jucăriile sale preferate și jocuri interactive care să îi atragă atenția. În acest mod, cel mic va fi preocupat, în timp ce tu vei putea despacheta și aranja lucrurile în noua locuință.
ază timpul

4. Eficientizeaza timpul disponibil

Chiar dacă pare dificil, poți împacheta, despacheta și amenaja foarte ușor, dacă știi cum să te organizezi eficient. Profită de orele de somn ale celui mic și încearcă să rezolvi cât mai multe sarcini ce nu presupun foarte mult zgomot. În timp ce micuțul doarme, poți aranja hainele în dulapuri, poți șterge praful sau poți așeza diverse obiecte la locul lor.

5. Pregătește un spațiu relaxant pentru cel mic

La început, apartamentul în care te muți va fi plin cu saci și cutii, iar organizarea va dura cel puțin câteva zile. Odată ce ai mutat toate lucrurile în noua casă, stabilește un loc special pentru micuțul tău. Dacă acesta nu va avea o cameră individuală, poți folosi o parte din dormitorul tău sau din living.

Transformă acest spațiu într-unul sigur, plăcut și potrivit pentru un bebeluș. Asigură-te că micuțul poate sta confortabil, are parte de liniște, o cantitate suficientă de mâncare și somn, precum și jucăriile sale favorite.

6. Păstrează o rutină

Pentru un bebeluș, rutina este foarte importantă. Aceasta îl face să se simtă în siguranță și îi oferă o stare de spirit bună pe tot parcursul zilei. Chiar dacă nu vei putea respecta întocmai programul cu care micuțul este obișnuit, încearcă să menții câteva elemente esențiale, precum orele de masă și de somn.

7. Lasă copilul să exploreze

Doar după ce ai despachetat și te-ai asigurat că întreaga locuință este sigură pentru cel mic, lasă-l pe acesta să exploreze noul spațiu. Dacă merge de-a bușilea sau are un premergător, supraveghează-l în timp ce descoperă fiecare cameră și se familiarizează cu apartamentul.

Mutarea într-un apartament nou alături de bebelușul tău poate fi o experiență de neuitat, iar sfaturile de mai sus te vor ajuta să te organizezi eficient și să simplifici întreg procesul, atât pentru tine, cât și pentru micuț.

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Reparații și îmbunătățiri pentru casă pe care este bine să le faci vara
  Reparații și îmbunătățiri pentru casă pe care este bine să le faci vara

  Vara este cel mai bun moment pentru a face unele reparații și îmbunătățiri, indiferent dacă locuiești la bloc sau la casă. Lunile ideale, în care aceste proiecte pot fi...

  Viața în Finlanda: ce trebuie să știi dacă vrei să te muți cu familia
  Viața în Finlanda: ce trebuie să știi dacă vrei să te muți cu familia

  Viața în Finlanda pare un basm cu final fericit, poate și pentru că Finlanda a fost votată și în anul pandemiei cea mai fericită țară din lume, pentru cel de-al treilea...

  5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea şcolilor pe 8 februarie
  5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea şcolilor pe 8 februarie

  Școlile se deschid oficial din 8 februarie și toți copiii se vor întoarce în bănci. Dar cum, unde și în ce formă?

  Stai la curte? Iată de ce nu este bine să omori șarpele de casă
  Stai la curte? Iată de ce nu este bine să omori șarpele de casă

  Șarpele de casă este mai mult decât un simplu șarpe. Se spune că fiecare casă de pe pământ are șarpele ei, protectorul ei, iar simbolistica acestei reptile se propagă din...

  De ce este bine să nu te grăbești deloc când dai cu aspiratorul
  De ce este bine să nu te grăbești deloc când dai cu aspiratorul

  Cine nu iubește un bun truc de curățenie? Deși au apărut atât de multe pe TikTok (serios, învățăm câte ceva nou în fiecare zi!), această lecție de aspirare...

  O mamă a avut parte de surpriza vieții ei când copilul i-a spus „am mai trăit aici”, despre o casă pe care o văzuse pentru prima dată
  O mamă a avut parte de surpriza vieții ei când copilul i-a spus „am mai trăit aici”, despre o casă pe care o văzuse pentru prima dată

  Când îți întemeiezi o familie alături de cel pe care îl iubești din tot sufletul și intenționezi să devii mamă, începi să te simți cu adevărat...

  "Am fost vândut când eram bebeluş pe 10 mii de dolari". Povestea emoţionantă a unui tânăr român care a ştiut să îşi găsească fericirea
  "Am fost vândut când eram bebeluş pe 10 mii de dolari". Povestea emoţionantă a unui tânăr român care a ştiut să îşi găsească fericirea

  Un bebeluş din România, vândut de părinţii săi unui cuplu canadian, a devenit un tânăr împlinit pe plan personal şi profesional. Parcurge cu atenţie articolul...

  © 2023 Qbebe