Care este cel mai scump câine din lume

Irina Olteanu - Redactor Senior

Mulți iubitori de câini sunt dispuși să plătească sume incredibile pentru rasele de care sunt fascinați și pe care doresc să le crească. Pentru aspectul lor deosebit și raritate, prețul unui câine poate atinge câteva mii de dolari. Află aici care este cel mai scump câine din lume, precum și prețul pentru restul câinilor din clasament.

Cel mai scump câine din lume

Cel mai scump câine din lume este reprezentat de rasa Lowchen, cunoscut și drept micul leu. Acest câine are blana cu aspect lung și a fost recunoscut ca rasă distinctă încă din secolele trecute. Lowchen a fost observat pe multe tablouri din perioada Renașterii, fiind extrem de popular în rândul nobililor; era originar din Franța. Se găsesc extrem de rar în prezent, iar rasa originară din secolul 19 este, teoretic, dispărută. Tocmai datorită rarității (în anul 1973 existau doar 65 de specimene în întreaga lume, în prezent numărul lor ajungând la 300), prețul pe care îl poate plăti o persoană care își dorește acest câine ajunge la 10 000 dolari în unele zone.

lowchen

Lowchen este un câine mic, sportiv, calm și adorabil deoarece nu latră excesiv, fiind considerat un bun câine de companie, dar și potrivit pentru familii și copii; se comportă ca un câine de pază. Când merge își poartă capul și coada sus, fiind jucăuș și vesel, deși are o purtare calmă. Are nevoie de atenția oamenilor, devenind nefericit când este lăsat singur pentru perioade lungi de timp. Coama sa necesită periere cel puțin o dată la două zile și tundere lunară. Costurile sale de întreținere îl transformă într-un câine nu tocmai ieftin; din fericire, starea sa de sănătate este una bună. Este ușor de dresat și necesită exerciții regulate pentru a se menține în formă. Durata sa de viață ajunge la 13-15 ani.

Iată și alte rase de câini pentru care trebuie să plătești scump

1. Samoyed. Rasa de câine Samoyed își trage numele din grupul de samoiezi din Siberia. Acești nomazi vânători de reni au reprodus câinii de culoare albă, pufoși pentru a-i ajuta la strângerea turmelor și pentru a trage săniile când se mutau. Sunt extrem de competitivi, puternici și alerți. Poți ajunge să plătești până la 8 000-10 000 dolari pentru acest câine.

samoyed
2. Mastifful tibetan. Este o rasă tibetană de câine. Cu originea în culturile antice ale Chinei, Nepalului și Tibetului, destinația pe care i-au dat-o triburile locale din Himalaya a fost să protejeze oile de prădători. Acest câine este unul dintre cei mai mari și mai productivi din lume. Poate ajunge la 84 cm și 72 kg. Prețul pentru anumite exemplare ajunge la 7000 dolari!

mastif tibetan
3. Copoi faraon. Este o rasă de câine și rasa națională a Maltei. Numele său nativ este Kelb tal-Fenek in Malteză, care se traduce prin câinele-iepure. În mod tradițonal este utilizat pentru a vâna iepuri în insulele malteze. Animalul posedă un aspect regal, o inteligență ridicată și o statură atletică. Unele exemplare pot ajunge la 6500 dolari!

copoi faraon
4. Akita. Această rasă de câine de dimensiune mare este originară din regiunile muntoase nordice ale Japoniei. Există două tipuri de Akita: cel japonez, numit Akita ken sau Akita Inu sau Akita Japonez și rasa americană numită Akita sau Akita American. Rasa japoneză vine într-o gamă restrânsă de culori, cu toate culorile considerate atipice, în vreme ce rasa americană vine în toate culorile. Akita are o blană scurtă dublă, similară cu alte rase nordice, precum Husky Siberian, dar cei cu blană lungă pot fi găsiți în mai multe pepiniere din cauza unei gene recesive. Prețul poate ajunge până la 4500 dolari pentru anumite rase de Akita.

akita
5. Rottweiler. Este o rasă de dimensiune medie-mare sau mare, foarte comună în Europa. Câinii erau cunoscuți în Germania drept câinii măcelarilor, deoarece unul dintre scopurile lor era de a mâna vitele de turmă și a trage cărucioare încărcate cu carne măcelărită la piață. Acest lucru a continuat până la mijlocul secolului 19 când căile ferate au înlocuit mânatul turmelor. Rottweiller-ul este folosit în prezent ca un câine care caută și salvează, precum și ca un câine de îndrumare pentru orbi, câine de pază sau de poliție. Prețul pentru anumite linii genealogice poate ajunge la 4000 dolari.

rottweiler
6. Azawakh. Este un câine cu ochi migdalați și corp subțire. Se mișcă cu o ținută felină distincă și poate fi găsit într-o varietate de culori, precum și în diverse forme de rafinament. Această rasă este una dintre puținele rase africane care pot fi achizționate în Canada și SUA. De obicei are o culoare nisipie sau maronie, fiind extrem de energic și necesită multă activitate fizică și un stăpân care să îl îngrijească bine pentru a fi cu adevărat vesel. Prețul său poate ajunge până la 3000 dolari.

azawakh
7. Orhidee Inca Peruviană. Acest câine fără blană este o rasă de câine cu originile în culturile peruviene pre-incașe. Este una dintre rasele multiple de câini fără blană. Este probabil cel mai neobișnuit câine din punctul de vedere al aspectului, fiind complet fără păr și cu o piele de culoare gri elefant. Prețul său ajunge până la 3000 dolari.

orhidee inca peruviana
8. Saluki. Câinele regal al Egiptului a fost un prieten bun al oamenilor încă din perioada faraonilor. Rasa de câine este originară în Orientul Apropiat, fiind încadrat drept ogar, cu piept adânc și picioare lungi. Tinde să fie un animal independent și necesită îngrijire cu răbdare. Este delicat și afectuos cu stăpânul său. Un mascul poate ajunge până la 27 kg și 71 cm. Prețul său atinge uneori 2500 dolari.

saluki
9. Lupul cehoslovac. Este o rasă de câine relativ nouă, care are descendeța originară într-un experiment desfășurat în 1955 în Cehoslovacia. După ce a fost reprodus inițial prin împerecherea dintre 48 ciobănești germani și 4 lupi carpatini, planul a fost să creeze o rasă care să aibă temperament, mentalitate de haită și să poată fi dresat ca ciobănescul german și puterea, constituția fizică și rezistența lupului carpatin. Rasa a fost concepută pentru a asista la patrularea granițelor din Cehoslovacia, însă mai târziu a fost folosită și în misiuni de căutare și salvare, urmărire, mânarea turmelor, agilitate, obediență și recrutare. Prețul său ajunge la 1500 dolari.

lupul cehoslovac

Surse: www.thedogdigest.com,www.rd.com,www.marketing91.com, www.prudentpet.com, www.topteniz.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Să îți hrănești copilul este cel mai frumos lucru din lume, indiferent care este sursa
  Să îți hrănești copilul este cel mai frumos lucru din lume, indiferent care este sursa

  Luna august a fost luna alăptării la nivel mondial, însă chiar și 4 luni mai târziu oamenii încă discută despre un proiect care a uimit internauții. Fotograful...

  Are doar 7 ani și este cel mai bun jucător de șah din lume! Cine este micul român campion
  Are doar 7 ani și este cel mai bun jucător de șah din lume! Cine este micul român campion

  La numai 7 ani, Iustin-Nicolas Cazacu este cel mai bun jucător de șah din lume, la categoria sa de vârstă! A descoperit „sportul minții” la doar 4 ani, când...

  Cel mai mare computer din lume a descoperit o parte din compușii care ar putea stopa coronavirusul
  Cel mai mare computer din lume a descoperit o parte din compușii care ar putea stopa coronavirusul

  Cel mai performant computer din lume face în fiecare zi pași rapizi către un potențial tratament al coronavirusului. Iată ce au reușit să facă până acum oamenii de...

  El este cel mai bun profesor din lume! Iată ce a făcut ca să merite titlul și câți bani va primi
  El este cel mai bun profesor din lume! Iată ce a făcut ca să merite titlul și câți bani va primi

  Cel mai bun profesor din lume din acest an provine dintr-un mic sat din Kenya. Află motivele pentru care a ieșit învingător în competiția în care s-au înscris...

  A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit
  A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit

  Avea doar 420 de grame la naștere, iar medicii erau rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire. Acum, la mai bine de un an de când a venit pe lume, Curtis Means nu numai...

  De ce tatăl lui Elon Musk spune că nu este mândru de fiul lui, cel mai bogat om din lume
  De ce tatăl lui Elon Musk spune că nu este mândru de fiul lui, cel mai bogat om din lume

  Elon Musk este antreprenor, fiind CEO al „Tesla”, dar și fondator și inginer șef al „SpaceX”. Recent, tatăl său, Errol, a acordat un interviu unui post de radio...

  La 70 de ani și-a adus pe lume puiul. Ea este cea mai bătrână pasăre din lume
  La 70 de ani și-a adus pe lume puiul. Ea este cea mai bătrână pasăre din lume

  Faceți cunoștință cu Wisdom (Înțelepciune), un albatros laysan (Phoebastria immutabilis), care a intrat în atenția cercetătorilor și este monitorizată din 1956. Pasărea...

  Îl mai ții minte pe Neville din Harry Potter? Acum este unul dintre cei mai sexy actori din lume
  Îl mai ții minte pe Neville din Harry Potter? Acum este unul dintre cei mai sexy actori din lume

  Îți mai aduci aminte de Neville Longbottom din filmele ”Harry Potter”? Ei bine, Matthew Lewis, actorul care îl interpretează pe celebrul personaj, nu mai arată...

  © 2022 Qbebe