Cum să îți păstrezi locuința curată atunci când ai copii

Corina Naftanaila

Venirea pe lume a unui copil aduce cu sine mai multe schimbări decât ți-ai putea imagina. Igiena locuinței și ritualul de curățenie se schimbă complet atunci când bebelușul apare în viața ta. Pentru că, în primul rând, vei simți nevoia să te asiguri că mediul este cât mai sigur pentru el. În al doilea rând, vor apărea tot felul de lucruri noi de curățat și sterilizat, cum ar fi biberoanele. Iată câteva recomandări de la părinți care au trecut deja prin asta și care au aflat secretele curățeniei într-o casă cu copii mici.

Fii la zi cu tehnologia
Evoluția tehnologică din ultimele decade nu ne-a adus doar telefoane inteligente, televizoare smart și alte astfel de „jucării", ci și o mulțime de aparate electrocasnice, din ce în ce mai eficiente și mai adaptate nevoilor noastre. Din această categorie fac parte și aspiratoarele, pe care le găsești aici, care au evoluat foarte mult în ultimii ani. De la filtrele HEPA, care purifică aerul și elimină impuritățile, praful și poluanții, la accesoriile numeroase pe care le au aspiratoarele moderne, destinate curățării optime a podelelor, pereților și țesăturilor, producătorii inovează constant această nișă.

Acum poți cumpăra un aspirator care are și funcție de spălare sau, dacă lipsa timpului este o problemă pentru tine, poți opta pentru un aspirator robot, pe care să îl programezi să facă singur curățenie în timp ce tu te ocupi de altceva. Stabilește-ți prioritățile - aerul purificat, spălarea și dezinfectarea podelelor, aspirarea automată - și se va schimba și felul în care faci curățenie pentru a-i oferi copilului tău un mediu curat și sigur.

familie

Reevaluează problemele cu care te confrunți în ceea ce privește curățenia
Dacă atmosfera din locuință este mai umedă, este foarte posibil să ai de-a face cu probleme cum ar fi igrasia sau mucegaiul. Poate le-ai ignorat până acum și te-ai limitat la igienizări regulate, însă în momentul în care ai un copil, calitatea aerului va deveni prioritară. Cel mai probabil, vei fi nevoită să te interesezi de soluții de dezumidificare și ventilare eficientă, astfel încât să elimini cauzele acestui neajuns.

Părul de animale poate fi, de asemenea, o problemă. Sistemul respirator aflat în plină dezvoltare al copiilor poate avea de suferit din cauza lui, așa că vei deveni tot mai atentă în ceea ce privește eliminarea lui. Tunderea și toaletarea frecventă a animalului tău de companie poate avea rezultate, dar adevărul este că nimic nu poate fi mai eficient decât folosirea regulată a aspiratorului și a rolelor adezive pentru curățarea hainelor și a tapițeriilor.

Nu îți subestima noii colocatari
Dacă până de curând ți se părea suficientă curățenia săptămânală și întreținerea ei fără prea mari eforturi, trebuie să știi că acest lucru se va schimba radical când vei avea un copil. Vasele și hainele murdare se vor înmulți cât ar gânguri el, praful se va ridica din locuri de care nici nu știai că există, iar petele de mâncare vor apărea, în perioada diversificării, peste tot.

Copiii tăi vor găsi încă de la început resursele necesare pentru a face mai multă mizerie decât ți-ai putea imagina, fără rele intenții. Pur și simplu, totul se murdărește mai repede și mai rău atunci când apar cei mici în scenariu. Ca urmare, nu îți subestima noii colocatari și acordă-le creditul cuvenit pentru ceea ce fac, respectiv acordă ritualului de curățenie o atenție sporită și mai multe resurse sau îmbunătățește-ți tehnicile pentru a putea face față noilor provocări.

Pe cât este de frumoasă viața de părinte, pe atât poate fi de obositoare uneori. Nu te lăsa însă descurajată: în prezent există tot felul de aparate menite să îți ușureze munca, de la mașini de spălat performante la aspiratoare robot. Profită din plin de evoluția tehnologiei și păstrează-ți casa curată fără să faci compromisuri în privința timpului petrecut alături de familie sau singură, pentru a te relaxa; la urma urmei, ai nevoie de câte puțin din fiecare pentru a-ți menține echilibrul.

Sursă foto: Shutterstock

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să îți păstrezi o stare emoțională echilibrată în timpul sarcinii
  Cum să îți păstrezi o stare emoțională echilibrată în timpul sarcinii

  Pentru o femeie gravidă, sarcina reprezintă un adevărat carusel de stări și emoții, de la entuziasm total, la temeri, frică, îngrijorare și speranță. Este absolut normal să...

  Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!
  Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!

  Te intereseaza cu ce se curata fata bebelusului? Trebuie sa stii ca pielea unui nou-nascut este moale si delicata. Fata bebelusului se curata in fiecare zi pentru ca ingrijirea adecvata a...

  Cum să te apropii de bebelușul tău chiar și atunci când lucrezi
  Cum să te apropii de bebelușul tău chiar și atunci când lucrezi

  Dacă ai început munca de acasă la scurt timp după naștere sau dacă ai ales să te întorci mai devreme la serviciu, nu trebuie să-ți faci probleme în ceea ce...

  Copiii și poluarea: Cum îmbunătățești calitatea aerul în locuință?
  Copiii și poluarea: Cum îmbunătățești calitatea aerul în locuință?

  Poluarea aerului este o mare amenințare când vine vorba de sănătate, în special în ceea ce îi privește pe copii, care au un sistem respirator mai delicat și mai...

  Soțul meu nu-și ia liber să aibă grijă de copii atunci când eu sunt bolnavă
  Soțul meu nu-și ia liber să aibă grijă de copii atunci când eu sunt bolnavă

  Această mamă, care s-a îmbolnăvit de curând, este deranjată de faptul că soțul ei nu și-a luat liber ca să aibă grijă de copii, cât ea nu poate.

  Stresul în vremuri tulburi: Cum reușești să-ți păstrezi calmul
  Stresul în vremuri tulburi: Cum reușești să-ți păstrezi calmul

  Fără doar și poate, stresul este afecțiunea secolului în care trăim. Este pe buzele tuturor și ne face rău, dar este parte din tine. Curios, nu-i așa? Ei bine, da, fiecare...

  În vasul de toaletă, nu pe podea! Cum să îți înveți băiețelul când face pipi să nimerească ținta
  În vasul de toaletă, nu pe podea! Cum să îți înveți băiețelul când face pipi să nimerească ținta

  Una dintre marile provocări pentru o mamă de băiețel este să-și stimuleze copilul să folosească așa cum trebuie toaleta, astfel încât să existe cât mai puține...

  Medicul pneumolog: ”Cea mai bună metodă de purificare și igienizarea a aerului din locuință. Nimic nu e mai eficient și mai simplu”
  Medicul pneumolog: ”Cea mai bună metodă de purificare și igienizarea a aerului din locuință. Nimic nu e mai eficient și mai simplu”

  Pentru că suntem în plină pandemie este foarte important să ne igienizăm casele și să le menținem curate pentru a evita transmiterea virusurilor. Potrivit medicului pneumolog...

  © 2023 Qbebe