Burtici fericite

Cum scoți cele mai comune pete de pe hainele copilului

Oricare dintre noi își dorește ca ai noștri copii să aibă haine cât mai curate, chiar dacă știm că acest lucru este foarte dificil mai ales când vine vorba de cei mai mici. Din fericire, specialiștii ne propun soluții simple și la îndemâna oricui, menite să ne ajute să nu ne mai chinuim prea mult când avem de-a face și cu pete care, la prima vedere, par imposibil de îndepărtat. Să vedem cum ar trebui să procedăm!

Sugestii legate de cum poți scăpa de petele rămase de la diverse alimente

Dacă pe hainele copilului se află ciocolată
Primul pas pe care trebuie să-l faci este să încerci să răzui, cu unghia, cât de mult poți din pată. Urmează să pui haina respectivă în apă călduță, alături de un produs ce conține enzime. Sau există posibilitatea să aplici pe pată un produs special pentru îndepărtarea petelor, care se utilizează înainte de spălarea la mașină. Pune haina la mașină.
Dacă ți se pare că pata nu a dispărut complet nici după spălarea la mașină, folosește și un produs destinat înălbirii, care să fie potrivit texturii materialului.

Citește și: Top 10 pete pe hainele copiilor si cum le indepartezi

Pentru petele de înghețată nu vei avea nevoie de soluții complicate
Pur și simplu vei pune apă rece pe pată, cât de repede poți. Următorul pas este să dai pe pată cu săpun și vei clăti tot cu apă rece. Pune haina respectivă și la mașina de spălat.

Copil ce mananca inghetata si se pateaza

Cum se poate scăpa de petele de muștar sau de ketchup
Asemenea pete sunt unele dintre cel mai des întâlnite pe hainele copilului, dar pot fi eliminate fără a fi nevoie de niște demersuri complicate.
Tot ce vei avea de făcut va fi să aplici pe aceste pete apă rece sau zeamă de lămâie și apoi să freci bine. În final vei pune haina la mașină, dar evită să folosești și înălbitor, întrucât acesta poate lăsa urme roșiatice.

Petele provenite de la băuturi dulci și lipicioase nu sunt nici ele imposibil de îndepărtat
Dacă este vorba despre pete provenite de la sucuri, ceai etc. ideal este să prepari un amestec format din detergent lichid, apă și oțet . Vei înmuia haina copilului în această soluție și vei clăti la final cu apă călduță.

Jeleul rămas pe hainele copilului poate fi și el eliminat
Nu-ți face probleme nici într-o astfel de situație, ci începe prin a înmuia pata cu apă rece.
Prepară un amestec format dintr-o lingură de oțet, 1/2 de linguriță de detergent lichid și 1/4 de l de apă călduță. Vei pune haina copilului la înmuiat în această soluție pentru 15 minute. Dacă sesizezi că pata persistă și după clătire, vei lua un burete cu spirt și îl vei deplasa pe pată. Clătește iar.
Vei spăla haina și la mașină, având grijă să folosești și un înălbitor, în cazul în care materialul îți permite așa ceva.

Cum pot dispărea petele de gumă
Una dintre cele mai eficiente soluții în acest scop este să aplici pe pată un cub de gheață și să îndepărtezi cât de mult poți din pată, ajutându-te de un cuțit care nu e bine ascuțit.
Vei turna pe pată niște glicerină, vei răzui pata și vei clăti. Abia după aceea poți să pui haina la mașină sau o poți spăla manual, cu detergent.

Ce poți face în vederea îndepărtării petelor provenite de la obiectele pe care copilul le folosește cel mai des

Cum pot fi anihilate petele de creioane colorate
La fel ca și în exemplul precedent, vei începe să răzui petele de pe haina copilului. O vei pune pe niște prosoape de hârtie și vei aplica direct pe pete niște pudră/soluție specială pentru îndepărtarea petelor. Lasă-l să acționeze timp de 5 minute și apoi aplică iar pe dos. Clătește haina bine, pe fiecare parte și apoi o vei pune la mașina de spălat.

Ce poți face dacă pe hainele copilului se află pete de acuarele sau tempera
Mai ales dacă al tău copil este la grădiniță sau la școală vei fi des în situația de a trebui să scapi de asemenea pete.
Iată cum este bine să procedezi în această situație:
Dacă petele provin de la acuarele- Folosește numai apă foarte caldă în cazul în care știi că acuarelele sunt din acelea care pot fi îndepărtate cu apă. Când nu ești sigură că ai de-a face cu astfel de acuarele, rezumă-te la apa rece. Când vezi că petele persistă, apelează la un înălbitor special, ce este sigur pentru culori și poți să speli haina respectivă la mașină
În cazul în care este vorba despre pete de tempera sau de alte acuarele ce conțin uleiuri, trebuie să știi că acestea sunt foarte dificil de îndepărtat dacă au ajuns să se usuce. Primul pas pe care îl vei face va fi să te străduiești, cu ajutorul unui cuțit de unt sau al unui burete de sârmă, să îndepărtezi cât mai mult din pete. Urmează să pui la înmuiat haina în apă rece. Pregătește o soluție specială, formată din 1-2 linguri de detergent lichid de vase și 3 l de apă călduță. Vei cufunda materialul în aceasta și o vei lăsa la înmuiat acolo cam 30-60 de minute. După ce vezi că petele s-au mai diminuat, vei stoarce haina și vei mai aplica niște detergent special pentru îndepărtarea petelor dificile direct pe pată. Vei freca bine pata și apoi vei spăla haina manual, în apă rece

Fetita ce picteaza si s-a patat pe haine

Cum putem îndepărta urmele de cariocă
Pentru început vei turna o soluție de curățare specială pentru rufele uscate și vei folosi un burete, deplasându-l dinspre marginile petei spre centru. Vei întoarce haina copilului pe dos și o vei așeza pe prosoape de hârtie.
Pe colțul unui produs vei pune detergent lichid, după aceea îl vei aplica pe pata de cariocă și vei avea grijă să pătrundă în țesătură. Clătește articolul vestimentar respectiv și pune-l la mașina de spălat, cu detergent special pentru îndepărtarea petelor.

Ce se poate face dacă avem de-a face cu pete de cretă
Prima oară vei scutura bine haina copilului. O vei întoarce pe dos și o vei clăti. Dacă urmele de cretă persistă, toarnă peste ele detergent de vase, lasă-l să acționeze câteva minute și apoi o vei pune la spălat în mașină.

Cum se scapă de petele de lipici sau cele rămase de la stickere
În oricare dintre aceste situații vei încerca să diminuezi cât mai mult petele prin răzuirea cu lama unui cuțit neascuțit. Dacă mai rămân pete, aplică pe ele glicerină. Vei răzui iar.
Clătește rufele și toarnă pe pete puțin detergent lichid. Ulterior le poți pune în mașina de spălat.

Sugestii de soluții la care să recurgi dacă pe hainele copilului tău se află pete provenite din momentele în care acesta și-a petrecut timpul în aer liber

Ce este bine să faci dacă ai de-a face și cu pete de iarbă
Mai întâi vei turna peste pată o soluție pentru îndepărtarea petelor și o vei uniformiza cu ajutorul unei periuțe, astfel încât să poată pătrundă bine în fibre.
Urmează să pui haina la spălat la mașină, cu detergent normal. Repetă primul demers dacă ți se pare că petele nu au dispărut complet.

Petele de noroi nu sunt nici ele prea dificil de îndepărtat
Ca să fii sigură că noroiul se curăță perfect, va trebui să aștepți ca acesta să se usuce. Abia după aceea îl vei îndepărta cu orice dispozitiv bun pentru răzuire (de ex., lama unui cuțit).
Aplică detergent pe pată și, dacă noroiul tot nu s-a luat, o soluție pentru îndepărtarea petelor. Vei putea să pui haina la mașină.

Ce ar trebui să faci dacă sesizezi că pe hainele copilului tău se află pete provenite de la seva plantelor
Acest lucru se va întâmpla mai ales în zilele de vară, când copilul se joacă mult pe-afară. În această situație, primul demers pe care-l vei face va fi să pui pe pete niște soluție specială pentru îndepărtarea petelor specială pentru aplicarea pe rufe uscate. Apoi vei pune haina la înmuiat în apă caldă, alături de un înălbitor sigur pentru textura respectivă.
Dacă petele nu au dispărut nici după spălarea la mașină, vei turna peste ele puțin spirt, îl vei lăsa să acționeze, vei clăti și din nou vei pune haina la mașină.

Cum pot fi îndepărtate petele de rășină
Dacă e vorba de rășină uscată, vei începe să răzui pata ajutându-te de lama unui cuțit. Vei aplica pe ea niște soluție pentru îndepărtarea petelor.
Când rășina e proaspătă, pe pata respectivă se va turna detergent lichid, ce va fi lăsat să acționeze timp de 5 minute. Ulterior haina va fi spălată la mașină.

Voi mai puteți să dați și alte exemple de modalități în care pot fi îndepărtate cele mai cunoscute tipuri de pete care se află adesea pe hainele copiilor noștri?

Citește și: 10 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat

Surse:
www.bhg.com, www.goodhousekeeping.com, www.msn.com

Cele mai comune afecțiuni la bebeluși și copii și cum le recunoaștem și le tratăm

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai comune 5 greseli de parinte
  Cele mai comune 5 greseli de parinte

  A creste copii nu e cel mai simplu lucru din lume. Este inevitabil sa faci o greseala sau doua pe drum. Ele se intampla pentru ca nu stim mereu sa ne gestionam propriile emotii cand ne...

  Slime în părul copilului? Cum îl scoți fără să apelezi la foarfecă?
  Slime în părul copilului? Cum îl scoți fără să apelezi la foarfecă?

  Dacă pentru cei mici slime-ul este oricând un prilej de a se distra pe cinste, nu același lucru se poate spune și despre mame. Dimpotrivă, acestea pot trece prin adevărate...

  Cele mai comune 5 frici ale copiilor
  Cele mai comune 5 frici ale copiilor

  Frica copiilor este ceva cu care se confruntă toţi părinţii. Nu e copil care să nu experimenteze, cel puţin o dată, un episod de frică. Iar noi, ca părinţi, trebuie să-i...

  Cele mai mari frici ale primului an de parinte si cum sa le depasesti
  Cele mai mari frici ale primului an de parinte si cum sa le depasesti

  Sa fii parinte si nu e tocmai usoar, iar asta o auzi si in stanga si in dreapta. Pana cand nu esti pus in fata faptului implinit, de multe ori crezi ca ceilalti exagereaza. Insa cand ajuti...

  Tefal Pro Express Ultimate – Din dragoste pentru hainele tale
  Tefal Pro Express Ultimate – Din dragoste pentru hainele tale

  Fiecare întâlnire trebuie să fie una de neuitat, dar de câte ori s-a întâmplat să întârzii pentru că pierdeai timp important să calci ținuta...

  Cum să alegi cele mai bune cărucioare gemeni?
  Cum să alegi cele mai bune cărucioare gemeni?

  Ai primit vestea că o să fii mămică de gemeni? Nu te teme, în acest articol o să găsești sfaturi utile cu privire la alegerea celor mai potrivite cărucioare gemeni.

  De ce nu este bine să stai cu hainele de afară în patul în care dormi
  De ce nu este bine să stai cu hainele de afară în patul în care dormi

  Obiceiul de a sta în pat sau chiar de a dormi cu aceleași haine pe care le-ai purtat afară în patul în care dormi este mai des întâlnit decât ai putea...

  © 2021 Qbebe