Recomandări practice pentru amenajarea camerei bebelușului

Brigitta Szebenyi - Redactor

Vă pregătiți pentru venirea pe lume a noului membru al familiei vostre? În acest caz, camera bebelușului trebuie să fie pregătită din timp.

Copilașul vostru va avea nevoie de un spațiu al său, în care să se simtă mereu în siguranță și care să îi asigure confortul necesar. Acest lucru înseamnă că este momentul să dați startul planului de reamenajare a camerei bebelușului vostru, cu ajutorul celor mai atractive piese de mobilier de la Mathaus. Iată câteva recomandări practice care vă vor ajuta să obțineți rezultate remarcabile în cazul noului vostru proiect de design creativ!

Amenajarea camerei bebelușului în funcție de vârstă

Întrucât bebelușul trece prin etape diferite de dezvoltare pe parcursul vieții, acesta are nevoi diferite pe care părinții trebuie să le acopere.

În primele șase luni de viață, acesta are nevoie de un mediu intim, în care să se simtă protejat de părinți și în care părinții să îi fie aproape atunci când are nevoie.

În perioada 6-12 luni, bebelușul este deja obișnuit cu ritmul familiei, reglându-și propriile ore de somn, hrană și joacă.

Pătuțul reprezintă singura piesă de mobilier de care acesta are nevoie pentru aceste etape ale vieții sale.

După împlinirea vârstei de un an, acesta va începe explorarea spațiului din jurul său.

Toate piesele de mobilier din jur trebuie să fie securizate în această etapă, pentru a evita accidentarea copilașului.

Prin urmare, amenajarea camerei bebelușului trebuie să fie realizată ținând cont de acești factori importanți pentru dezvoltarea sa. În plus, camera copilului trebuie să fie gândită și pentru a acoperi nevoile părinților în fiecare etapă de dezvoltare a copilului lor.

Pe lângă pătuțul copilului, este recomandat să includeți în această încăpere și un fotoliu comod în care să vă relaxați atunci când petreceți timp în camera bebelușului.

În plus, veți avea nevoie de un șifonier și de o comodă în care să depozitați garderoba și accesoriile necesare bebelușului.

Este important să optați pentru piese de mobilier cu diverse spații de depozitare și compartimentare disponibile, pentru a organiza totul corespunzător și pentru a avea lucrurile necesare la îndemână în orice moment.

Dacă pătuțul bebelușului poate fi utilizat doar până la o anumită vârstă, spațiile de depozitare pot fi alese pentru a fi folosite și în etapele ulterioare ale dezvoltării sale. Aceasta este cea mai convenabilă variantă, fiind indicat să investiți o sumă mai mare inițial în piese de mobilier de cea mai bună calitate, care să poată fi utilizate și ulterior.

Pătuțul copilașului va putea fi înlocuit ulterior cu un birou destinat școlarului și cu rafturi suspendate care să acopere nevoile de depozitare a rechizitelor acestuia. Atunci când amenajați camera bebelușului nou născut și ulterior, atunci când veți reamenaja acest spațiu pentru copilul aflat în creștere, este indicat ca centrul încăperii să rămână mereu liber. Astfel, acesta poate îndeplini rolul necesar în funcție de vârsta copilului, respectiv cel de spațiu de joacă și de petrecere a timpului în adolescență.

room

Ce culori sa alegi pentru amenajarea camerei bebelușului

Cel mic are nevoie de un spațiu intim, în care să se dezvolte treptat, fără a fi deranjat de lumini prea puternice sau de culori vibrante. Iată câteva recomandări practice de care puteți ține cont pentru amenajarea cromatică a acestei încăperi:

Optați pentru o paletă neutră, nuanțele calde de gri sau bej fiind ideale în acest caz. Le puteți combina cu succes cu tonurile de alb în cazul mobilierului ales și a textilelor necesare amenajării acestei camere.

Atunci când finisajele și mobilierul sunt alese în nuanțe neutre, jucăriile vor fi mai ușor de observat, atrăgându-i celui mic atenția. În plus, atunci când veți dori să reamenajați camera bebelușului, veți putea face cu ușurință trecerea de la tonuri albe sau neutre la culori potrivite celorlalte vârste.

Pe măsură ce bebelușul crește, puteți adăuga pete de culoare în spațiul destinat lui prin alegerea unor lenjerii de pat colorate, a unor covoare cu modele vesele sau a unor stickere pentru perete care să schimbe complet imaginea spațiului. Astfel, veți reuși să obțineți schimbările necesare în spațiul destinat copilului periodic, în funcție de nevoi și preferințe.

Prin urmare, proiectul de amenajare a camerei bebelușului este unul special, care trebuie gândit astfel încât să presupună investiții rentabile pe termen lung. Alegerile pe care le faceți pentru designul spațiului destinat primului an de viață a copilului pot fi făcute astfel încât să permită trecerea ușoară la nevoile de amenajare ale copilului aflat în creștere.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Decorarea camerei celor mici cu tapet special pentru copii
  Decorarea camerei celor mici cu tapet special pentru copii

  Cel mai frumos dar al părinților este un copil care aduce bucurii cuplului și le completează perfect frumoasa familie pe care au ales să o întemeieze. Mama și tata fac tot...

  Un ou bizar a apărut pe tavanul camerei fiului meu. Aveți idee ce este?
  Un ou bizar a apărut pe tavanul camerei fiului meu. Aveți idee ce este?

  Incredibil ce a putut să găsească această mamă în camera fiului ei! Femeia a postat, pe un grup de Facebook, mai multe imagini cu ceva ce părea a fi un ou lipit de tavan. Extrem...

  Tăticii pot să participe din nou la naștere. Ce recomandări sanitare are Ministerul Sănătății
  Tăticii pot să participe din nou la naștere. Ce recomandări sanitare are Ministerul Sănătății

  Vesti bune pentru viitoarele mămici! Tații pot fi prezenți la nașterea copilului, însă trebuie să îndeplinească câteva condiții importante. Ministerul Sănătății...

  Recomandări pentru a-i cultiva copilului tău încrederea în forțele proprii
  Recomandări pentru a-i cultiva copilului tău încrederea în forțele proprii

  Încrederea este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care un părinte i le poate oferi micuțului său, iar generațiile noi de părinți încearcă să nu repete greșelile...

  Un set de noi recomandări prezintă o foaie de parcurs pentru redeschiderea în siguranță a școlilor
  Un set de noi recomandări prezintă o foaie de parcurs pentru redeschiderea în siguranță a școlilor

  UNESCO, UNICEF, PAM și Banca Mondială au publicat astăzi noi recomandări privind redeschiderea în siguranță a școlilor, după ce închiderea acestora a afectat aproape 1,3...

  Recomandări pentru o diversificare optimă
  Recomandări pentru o diversificare optimă

  Te întrebi dacă este bine să începi diversificarea cu un fruct sau cu o legumă? Sau ești curios de la ce vârstă sunt indicate alimentele alergene în alimentația...

  Aparatul dentar pentru copii: avantaje, tipuri și recomandări
  Aparatul dentar pentru copii: avantaje, tipuri și recomandări

  Mulți părinți stau în cumpănă atunci când vine vorba despre montarea unui aparat dentar pentru copii. Malpoziţiile dentare (dinţii distanțați, înghesuiți ori...

  Recomandări ANPC: la ce să fii atent când îți duci copilul la un fast-food
  Recomandări ANPC: la ce să fii atent când îți duci copilul la un fast-food

  Majoritatea părinților merg cu copilul la fast food, fie pentru a le fi servită masa rapid, fie la diverse aniversări specifice vârstei. Există totuși câteva lucruri pe...

  © 2022 Qbebe