Sănătatea copilului: de ce este important un purificator de aer?

Sănătatea copilului: de ce este important un purificator de aer?

Alexandra Ion

Deşi purificatoarele de aer par o inovaţie a ultimelor decenii, ele există, într-o formă sau alta, încă de acum 200 de ani. Ce a început ca masca protectoare dedicată pompierilor, a ajuns astăzi un accesoriu accesibil întâlnit în aproape orice gospodărie.
Purificatorul de aer este un instrument pentru filtrarea aerului poluat din locuinţe, ce protejează sănătatea ta şi a celor dragi pe termen lung.

Mediul urban, departe de natura curată, este adeseori definit de un aer greu, o combinaţie de gaze nocive, precum gazele de eşapament, emanaţiile industriale şi praf. Efectele respirării acestui aer încărcat se resimt pe termen lung, anumite probleme de sănătate fiind aproape inevitabile. Pe termen scurt, aerul otrăvit stă la originea bronşitelor, alergiilor, rinitelor şi sinuzitelor cronice. Când ne gândim la poluarea aerului, mulţi dintre noi ne gândim doar la aceşti poluanţi exteriori. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre noi îşi petrec majoritatea timpului în spaţii închise.

Aici apare importanţa unui purificator de aer, un dispozitiv absolut necesar pentru sănătatea ta şi a familiei tale. Care sunt cele mai interesante caracteristici ale acestui dispozitiv şi de ce ar trebui să investeşti într-un astfel de aparat, în rândurile ce urmează.

Ce este un purificator de aer?

Aşa cum menţionam mai sus, un purificator de aer este, pe scurt, un aparat ce filtrează aerul şi reuşeşte să elimine mirosurile neplăcute, precum şi particulele de praf din casa noastră, fiind benefic atât pentru persoanele alergice, cât şi pentru uzul general, al întregii familii.
Multitudinea de modele de purificatoare de aer ne permite, ca utilizatori, să fim pretenţioşi în alegerea unui astfel de dispozitiv.
De obicei, cele mobile sunt preferate, datorită versatilităţii şi stilului ergonomic. Purificatoarele fixe şi cele industriale sunt mult mai costisitoare şi necesită, de obicei, modificări în structura de construcţie a casei pentru a fi instalate.

Cum acţionează un purificator de aer?

Printre particulele pe care le elimină purificatoarele de aer se numără praful, alergenii din praf, diverse bacterii şi viruşi, particulele de polen, microorganismele din aer şi alergenii din părul animalelor de companie.

De asemenea, aceste aparate pot elimina şi fumul de ţigară precum şi mirosurile nedorite dintr-o încăpere, fiind eficiente şi în prevenirea apariţiei mucegaiului şi igrasiei (mai ales atunci când sunt cuplate cu un dezumidificator).

Purificatoarele acţionează, de asemenea, în reducerea alergiilor deoarece elimină numeroşii agenţi iritanţi care pot declanşa reacţii alergice. Mucegaiul, sporii de acarieni, polenul şi particulele microscopice din aer pot declanşa simptome ale astmului, fiind vinovate pentru provocarea alergiilor.

Principiul de funcţionare al unui astfel de aparat se bazează prin atragerea aerului din încăpere printr-un ventilator în purificator unde trece printr-o serie de filtre care elimina particulele nedorite, aerul fiind apoi expulzat înapoi.
Este necesar ca atunci când folosim un purificator de aer, să menţinem uşile şi ferestrele încăperii închise, pentru că aparatul nu poate face faţă aerului care vine de afară, rezultatul fiind un aer mai puţin filtrat.

Cum alegem un purificator de aer?

Frecvenţa utilizării unui purificator de aer depinde de preferinţele fiecărui utilizator, aceste dispozitive fiind potrivite pentru utilizare pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, se recomandă folosirea frecventă mai ales primăvară şi vara, atunci când sunt mai frecvente alergiile şi rinitele alergice.

În alegerea unui astfel de dispozitiv, este important să ţinem cont de câţiva factori precum tipurile de particule pe care le purifică, nivelul de zgomot, consumul de energie, volumul de aer purificat, şi certificarea HEPA.

Cu cât aparatul ştie să filtreze mai multe tipuri de particule, cu atât este mai eficient. În acest sens, purificatorul şi umidificatorul Philips Combi 2 in 1 reprezintă, fără îndoială, cea mai bună alegere. Philips Combi 2 in 1 reprezintă efortul combinat al două tehnologii, şi anume VitaShield IPS (tehnologie naturală de purificare a aerului) şi NanoCloud (tehnologie unică de umidificare).

Volumul de aer purificat
De obicei, aceste dispozitive vin cu diverse grade de capacitate: există purificatoare cu o capacitate convenţională, cu filtrare extinsă şi produse cu capacitate extinsă.
Pentru uzul personal, în apartament, dispozitivele cu capacitate convenţională sunt suficient de eficiente, ele fiind capabile să filtreze spaţii între 15m-25 de metri pătraţi. Pentru casele mai mari, modelele cu filtrare extinsă sunt recomandate.

Certificarea HEPA
Certificarea HEPA este un atribut absolut obligatoriu al unui filtru eficient. HEPA este acronim pentru High Efficiency Particulate Arrestance şi este un tip de filtru care are capacitatea de a reţine 99,9% dintre toate particulele de aer. Aparatele care deţin acest filtru asigură eliminarea aproape în totalitate a factorilor poluanţi precum praful, microorganismele, alergeni şi polen.

Opţiuni şi funcţii
Opţiunile de bază ale unui astfel de accesoriu trebuie să indice rata de purificare a aerului, indicatorul de schimbare al filtrului şi reglajul vitezei.
Dacă doreşti să te fereşti de mult praf şi polen, este necesar să alegi un produs care reuşeşte să elimine aceste particule „grele".

În acest sens, purificatorul şi umidificatorul Philips Combi 2 in 1 este alegerea perfectă. Tehnologia ce implică un prefiltru acţionează asupra particulelor grele prezente în aer, precum părul de la animalele de companie, acarienii şi praful, iar filtrul HEPA acţionează asupra mucegaiului, sporilor de acarieni, polenului şi particulelor microscopice din aer. Pe lângă această dublă funcţionalitate, dispozitivul este proiectat pentru a acţiona împotriva gazelor periculoase (precum formaldehida) şi compuşi organici volatili, precum toluenul.

Şi cum dispozitivul Philips Combi 2 in 1 reuşeşte să combine două tehnologii, el se transformă şi într-un umidificator care menţine un nivel confortabil şi optim al aerului umed în cameră, printr-un proces foarte natural. Menţinerea acestui nivel de umiditate (40-60% UR) minimizează problemele de sănătate cauzate de aerul uscat.

O altă caracteristică de luat în seama în ceea ce priveşte funcţiile este cea de atenţionare a duratei de viaţă a filtrului.
Purificatorul şi umidificatorul Philips Combi 2 in 1 umidifică aerul cu ajutorul unui fitil umed şi filtrează agenţii poluanţi utilizând filtre. Durata de viaţă a filtrelor şi fitilului depinde de tipul de filtru, orele de funcţionare şi calitatea aerului din încăpere. În general trebuie să înlocuieşti filtrele la un interval cuprins între 1 şi 3 ani iar fitilul la fiecare 3 luni. În plus, se recomandă curăţarea în mod regulat a prefiltrului şi rezervorului de apă.

Purificatorul şi umidificatorul de aer Philips Combi 2 in 1 are o tehnologie unică, ce îmbunătăţeşte calitatea aerului din încăperi şi oferă un aer mai sănătos. Află mai multe despre produsele Philips şi bucură-te de cel mai bun, eficient şi avansat dispozitiv, accesând www.philips.ro.

Articolul urmator
Când și mai ales CUM îi spui copilului tău ca este adoptat?
Când și mai ales CUM îi spui copilului tău ca este adoptat?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    De ce este important să îi ceri iertare copilului tău
    De ce este important să îi ceri iertare copilului tău

    Chiar dacă îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău, ți se poate întâmpla să greșești față de el și fără să îți dai seama. Să nu îl...

    Cum să construiești sănătatea mintală a copilului tău! Mini-ghid pentru toți părinții!
    Cum să construiești sănătatea mintală a copilului tău! Mini-ghid pentru toți părinții!

    Poate ca te intrebi cand si mai ales cum sa construiesti sanatatea mintala a copilului tau. Nu, nu este o idee SF sa te ocupi de asta cat mai devreme posibil. Iata un mini-ghid realizat de...

    Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l aduci în atenția copilului despre bani
    Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l aduci în atenția copilului despre bani

    Atunci când eram mici, nu a avut cine să ne educe financiar, însă astăzi, datorită informațiilor pe care le avem la dispoziție, putem face asta cu ai noștri copii....

    Al patrulea trimestru de sarcină chiar există! Iată ce este și de ce este important pentru bebeluș
    Al patrulea trimestru de sarcină chiar există! Iată ce este și de ce este important pentru bebeluș

    Pentru ca bebelușul tău să se dezvolte optim din toate punctele de vedere, trebuie să știi că, odată cu venirea sa pe lume, va intra într-o nouă perioadă extrem de...

    Acuzată că este nespălată! O mamă recunoaște că nu face duș în fiecare zi și internetul sare în aer
    Acuzată că este nespălată! O mamă recunoaște că nu face duș în fiecare zi și internetul sare în aer

    Îți mai aduci aminte când Ashton Kutcher și Milă Kunis au dezvăluit, mai în glumă, mai în serios, că nu își spală copiii zilnic, ci „doar atunci...

    De ce este important mersul „de-a bușilea”?
    De ce este important mersul „de-a bușilea”?

    Mersul de-a bușilea este o etapă pe care bebelușii o ating în jurul vârstei de 9 luni, înainte să meargă în picioare. Uite de ce este important ca cel mic să...

    Ce este șirul lui Fibonacci și de ce este important
    Ce este șirul lui Fibonacci și de ce este important

    Până în secolele al XII-lea- al XIII-lea, în Europa se utilizau cifrele romane. Principalul dezavantaj al utilizării acestora era legat de faptul că nu se puteau realiza...

    Dragi părinți, nu este sfârșitul lumii dacă cel mic ia păduchi! I se poate întâmpla oricui, adult sau copil, important este să știm cum tratăm problema
    Dragi părinți, nu este sfârșitul lumii dacă cel mic ia păduchi! I se poate întâmpla oricui, adult sau copil, important este să știm cum tratăm problema

    Pe cât de mici și aparent inofensive, pe atât de „temute” sunt aceste mici insecte care provoacă mâncărimi puternice și rușine purtătorilor. Până...

    © 2024 Qbebe