Bărbații cu partenere plinuțe sunt mai fericiți și trăiesc mai mult

Este posibil să existe vreo legătură între greutatea corporală și fericirea din relația de cuplu? Un studiu mexican a relevat că bărbații cu partenere mai plinuțe nu sunt doar mai fericiți, ci se bucură și de o durată mai lungă de viață comparativ cu cei care au partenere cu greutate normală sau redusă.

Studiu despre bărbații cu partenere plinuțe

Conform unui studiu desfășurat de către Doctor Filemon Alvarado și Doctor Edgardo Morales din cadrul Departamentului de Psihologie al Universității Autonome din Mexic, acei bărbați care se căsătoresc cu femei mai plinuțe sunt mai fericiți și au tendința de a trăi mai mult. Astfel, s-a observat că femeile corpolente îi ajută pe bărbați să zâmbească mai mult, în baza premisei că sunt mai capabile să anticipeze nevoile soților (le duc la îndeplinire dorințele înainte de a le exprima). De asemenea, acest tip de femei sunt pline de încredere în sine și sunt capabile să interacționeze și să se exprime clar, indiferent de situație. Cercetarea a relevat că femeile mai plinuțe sunt submisive și au mereu o mentalitate pozitivă; nu își arată agresivitatea nici dacă sunt jignite. De asemenea, pentru că femeile plinuțe sunt deja voluminoase, se plâng mai puțin de acumularea de kilograme în plus în timpul sarcinii. În contrast cu aceste femei, cele mai slabe au tendința de a fi neprietenoase, mai puțin expresive cu emoțiile lor și agresive (rezervate).

barbatii cu partenere plinute

Concluziile studiului au fost susținute de către doi bărbați care trăiesc în Nairobi și care au fost căsătoriți de peste 10 ani. Griffin Omolo, căsătorit cu o femeie plinuță, subliniază că în căminul său a existat mereu bucurie și pace. Bărbatul consideră că soția sa este responsabilă deoarece se afla întotdeauna într-o dispoziție bună, înțelegătoare și cu mintea deschisă. Musyoka John, care este căsătorit cu o femeie slabă, a declarat că se confruntă mereu cu lipsă de prietenie, adăugând că soția sa a părut mereu violentă și pregătită de o confruntare. Conform acestuia din urmă, soția sa este rigidă și dificil de abordat, adăugând că atunci când a ajuns la o decizie, nu mai este deschisă niciunei discuții. În acest sens, a menționat un incident în cadrul gospodăriei când nu a fost de acord cu partenera sa cu privire la culoarea vasului în care se depozita zahărul.
Ținând cont de aceste concluzii, cercetarea a concluzionat că bărbații care se căsătoresc cu femei plinuțe tind să fie mai fericiți în relații pentru un timp mai îndelungat și de asemenea că trăiesc întotdeauna mai mult.

Precizare importantă despre studiu

Studiul a fost menționat în luna ianuarie 2017 de site-ul de știri Nuevo Diario, fiind apoi preluat și de alte publicații în limba engleză. Există o mulțime de păreri care consideră că acest studiu nu este real deoarece nu există un raport clar medical cu privire la acest subiect; de asemenea, o căutare pe Google demonstrează faptul că niciunul dintre cei doi nu a publicat o lucrare pe această temă în ultimii doi ani. În plus, pagina de web a departamentului de psihologie din cadrul Universității Naționale Autonome din Mexico nu are în echipă pe nimeni cu acest nume, iar site-ul web al Universității Naționale din Misiones din Argentina nu oferă nicio dovadă că școala are un department de psihologie. Nu în ultimul rând, la căutarea studiului respectiv, nu apare niciun rezultat în niciuna dintre instituțiile menționate.

barbatii cu partenere plinute

Scrisoarea deschisă a unei femei căsătorite către femeile plinuțe 

Candice Watters, deținătoare a unui blog, răspunde la o întrebarea unei cititoare cu privire la posibilitatea de a se căsători atunci când silueta nu este una suplă. Iată cuvintele sale:

"Scopul meu a fost să încurajez femeile care sunt neglijente cu corpurile, sănătatea și frumusețea lor și să le acorde atenție mai multă. Nu a fost în intenția mea să descurajez femeile care se străduiesc în acest sens, făcându-le să creadă că dacă nu ating un oarecare standard arbitrar de frumusețe sunt sortite singurătății. 

Rochiile de mireasă vin în toate mărimile: mică, medie, mare și extra mare. Deși este adevărat că am scris despre rolul aspectului fizic al unei femei în atragerea unui bărbat, am fost de asemenea atentă să spun că bărbații sunt la fel de diferiți în gusturile lor la fel ca femeile. Trebuie doar să urmărești oamenii de la mall sau din biserică pentru a observa că toate formele și mărimile de bărbați și femei se căsătoresc (iar mulți dintre ei aveau acea mărime și formă în ziua căsătoriei). Înalt, scund, gras, slab, chel, hirsute, varietatea este cea care condimentează viața.

Ajută să fii frumoasă și slabă când speri să atragi un soț? Nu strică. Dar, din fericire, nu este esențial. Am multe prietene frumoase și slabe care sunt încă singure și se întreabă, la fel ca și tine, dacă este ceva ce le poate împiedica să se căsătorească.

Ce este important în eforturile noastre de a fi frumoase este o perspectivă de ansamblu. Să ne privim inimile pentru ce conțin și corpurile ca niște temple. Are sens că depunem efortul de a ne descurca cu ce ne-a fost dat pentru a le menține sănătoase și în formă. Este o chestiune de respect de sine. 

La fel ca și tine, am avut și kilograme în plus. Indiferent de greutate, mă simt cel mai bine când mă concentrez pe persoanele din viața mea, pe credință și pe ceea ce am de făcut. Ar fi excelent dacă nu m-aș mai gândi niciodată la mâncare, greutate sau imagine corporală, dar nu se poate. Pare că femeile care se descurcă cel mai bine în aceste domenii și apoi își văd de viață sunt cel mai relaxate și reprezintă o companie plăcută. Nu doar aspectul fizic atrage bărbații, ci și atitudinea pe care o ai față de tine și față de viață în general.

Ești deja frumoasă. Cultura noastră a ajuns să denatureze semnificația acestui cuvânt. Căsătoria nu este despre a arăta suficient de bine, este de a te simți stăpână pe ființa care ești. Sper să îți găsești identitatea și liniștea, având încredere că ai un corp pentru o sarcină anume și să fii împăcată cu rezultatele obținute".


Surse: www.snopes.com; www.standardmedia.co.ke; www.herfamily.ie; www.boundless.org

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Oamenii care întârzie mereu sunt mai fericiți și trăiesc mai mult
  Oamenii care întârzie mereu sunt mai fericiți și trăiesc mai mult

  Studii recente au ajuns la concluzia că persoanele care au obiceiul să fie mereu în întârziere sunt mai fericite și au șanse mai mari să aibă o viață mai lungă...

  Bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente trăiesc mai mult
  Bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente trăiesc mai mult

  Oricine visează la un partener de viață compatibil din toate punctele de vedere. Chiar și bărbații speră să întâlnească o femeie amuzanta, atentă, iubitoare și...

  S-a aflat cu câți ani trăiesc mai puțin bărbații decât femeile
  S-a aflat cu câți ani trăiesc mai puțin bărbații decât femeile

  Cu ocazia Zilei Internaționale a Bărbatului, un nou sondaj a luat amploare în mediul online: motivul pentru care bărbații trăiesc mai puțin decât femeile.

  Copiii care cresc și cu bunicii sunt mult mai fericiți
  Copiii care cresc și cu bunicii sunt mult mai fericiți

  Dragoste, grijă, alint, sunt doar o parte dintre cuvintele care îi caracterizează pe bunici. Încă din primele noastre clipe de viață, bunicii nu vor decât să ne...

  Un studiu dovedește că bărbații poluează planeta mai mult decât femeile. Iată cum!
  Un studiu dovedește că bărbații poluează planeta mai mult decât femeile. Iată cum!

  Bărbații poluează mai mult decât femeile, este concluzia unui studiu recent realizat în Suedia. Obiceiurile lor contribuie la creșterea emisiilor de carbon, ei poluând...

  De ce femeile plang mai mult decat barbatii: Ce spune stiinta
  De ce femeile plang mai mult decat barbatii: Ce spune stiinta

  Stim cu totii tendinta femeilor de a fi mai emotionale si de a-si exprima mai des trairile si sentimentele, spre deosebire de barbati, care incearca mai mult sa-si reprime anumite emotii....

  Cercetătorii au decis: tații sunt mai fericiți decât mamele
  Cercetătorii au decis: tații sunt mai fericiți decât mamele

  Un studiu recent, din acest an, a arătat că tații sunt mai fericiți decât mamele.

  Legatura indestructibila: Adultii cu frati sau surori de sex opus sunt mai fericiti
  Legatura indestructibila: Adultii cu frati sau surori de sex opus sunt mai fericiti

  Mai stii cand fratele tau ti-a tuns toate papusile sau momentul in care ai incercat sa-i strici bicicleta? Dar cand v-ati certat pentru noua jucarie? Desigur, iti amintesti cu nostalgie...

  © 2022 Qbebe