Un studiu spune că dacă partenerul tău are aceste calități, ar fi bine să nu îl pierzi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Odată ce intenționăm să ne găsim un partener de viață, fiecare dintre noi își construiește o imagine referitoare la acesta, la calitățile pe care noi le considerăm indispensabile. Deși acestea diferă foarte mult, psihologii consideră că există unele însușiri care sunt cele mai căutate în scopul construirii unei relații de durată. În cadrul articolului de mai jos le veți descoperi pe acestea și astfel vă va fi mai ușor să vă dați seama dacă partenerul actual este într-adevăr potrivit pentru voi sau ce ar trebui să căutați în cazul în care nu aveți încă unul.

Calitățile partenerului de viață

Partenerul potrivit ar trebui să aibă o bună inteligență emoțională
Ca să ai parte de o relație solidă, spun experții, este neapărat necesar ca bărbatul pe care-l iubești să fie și inteligent din punct de vedere emoțional. Dacă deține această calitate, vei sesiza că este un bun ascultător, că știe să redea în cuvinte emoții/sentimente, că este empatic față de tine și, la rândul său, poate să exprime clar ceea ce simte la un moment dat.
Grație inteligenței emoționale, comunicarea dintre voi va fi mai bună, iar șansele să intrați în conflicte vor fi mai reduse.
Toodată, un partener inteligent și din punct de vedere emoțional îți va sări mai repede în ajutor și te va susține necondiționat ori de câte ori ai nevoie, fără să-i ceri explicit sprijinul.

În vederea construirii unei relații durabile, bărbatul de lângă noi ar trebui să fie cât mai inteligent
Un studiu recent, realizat în Finlanda, a arătat că, dacă ai alături un partener inteligent, șansele să te înșele sunt mai reduse. Mai mult chiar, specialiștii din această țară au sesizat, în cadrul cercetărilor, că dacă un bărbat are un nivel mai ridicat de inteligență va fi mai tentat să-și asume responsabilități și să accepte să se însoare.
De aceea, dacă îți dorești să-ți întemeiezi o familie, observă mai întâi dacă al tău partener este într-adevăr inteligent sau nu.

Este esențial ca și partenerul tău să fie dornic ca relația voastră să meargă
Studiile din ultimii ani au ajuns la următoarea concluzie: pentru ca o relație să funcționeze așa cum trebuie, nu este suficientă doar compatibilitatea dintre parteneri. Astfel, un rol de netăgăduit îl are implicarea reciprocă în cadrul relației respective.
Din acest motiv, dacă sesizăm că al nostru partener este și el la fel de implicat ca și noi și face tot posibilul ca lucrurile să meargă bine, înseamnă că avem șansele unei relații frumoase și durabile.
De cealaltă parte, dacă partenerul este mai degrabă detașat și ne lasă doar pe noi să ne implicăm, este o mare posibilitate să nu rămânem prea mult timp împreună.

Un partener de nădejde va ști să te lase să-ți exprimi opiniile și nu-și va impune cu orice preț punctul de vedere
Flexibilitatea minții este și ea una dintre cele mai importante calități pe care ar trebui să le dețină un bărbat cu care merită să avem o relație de lungă durată, spun psihologii.
De pildă, dacă acesta nu va dori niciodată să țină cont de ceea ce spui sau nu te va lăsa să-ți exprimi punctul de vedere, cel mai probabil are probleme în ceea ce privește stabilirea raporturilor de putere.
În schimb, dacă puteți să discutați liber și îți respectă opiniile, atunci este un semn că este flexibil, că nu este egoist și că te respectă.

Pentru a te bucura de o relație frumoasă cu partenerul tău, este necesar ca el să-ți împărtășească valorile
Când vine vorba despre calitățile pe care ar trebui să le aibă bărbatul de lângă noi, o similaritate între viziunile noastre despre viață este de neprețuit. În acest context ne putem bucura și de valori comune, care ne vor uni și ne vor ajuta să ne consolidăm legătura.
Împărtășind aceste valori presupune să ajungeți să vă respectați mai mult unul pe celălalt și să vă stabiliți aceleași priorități.

O altă calitate pe care ar trebui neapărat să o căutăm la partenerii noștri- Să se bucure de realizările noastre
Mai multe cercetări efectuate în cadrul „Societății Americane de Psihologie" au evidențiat următorul fapt: cu cât cei doi parteneri își pot împărtăși realizările, cu atât relația are șanse mai bune să dureze.
În același timp, s-a sesizat că în cuplurile în care partenerii se bucură de succesele lor există un grad de împlinire, de satisfacție mai mare decât în acelea în care ei par mai degrabă indiferenți față de ceea ce făcut celălalt.
De altfel, din acest punct de vedere, psihologii ne îndeamnă să nu ratăm ocaziile în care să ne și lăudăm partenerul pentru succesele sale. Desigur, trebuie ca laudele noastre să fie sincere!

O dovadă clară a faptului că merită să ai o relație cu el- Partenerul tău știe să-ți accepte familia și prietenii așa cum faci și tu
Experții în relația de cuplu susțin că aceasta este una dintre cele mai importante calități pe care ar trebui să le aibă un partener de viață. Din acest punct de vedere, și el ar trebui să fie gata să-ți cunoască familia și prietenii, să participe alături de tine la tot felul de evenimente și să nu te oblige pe tine să renunți la cercul tău de prieteni odată ce formați un cuplu.
Ideal va fi să reușiti să vă gestionați timpul astfel încât să beneficiați și de momente de intimitate, dar și de clipe petrecute alături de cei apropiați.

Un bun partener va ști să-și susțină partenera în vederea realizărilor obiectivelor legate de viața profesională
Mai ales când în viața unui cuplu apare și un copil, pot fi situații în care viața profesională a unei femei să fie pusă sub semnul întrebării.
În cazul în care avem lângă noi un partener care se va angaja să ne susțină și să facă într-adevăr acest demers, putem îmbina viața de mamă cu cariera. Inclusiv specialiștii consideră că o femeie care simte că este susținută din plin și de către partenerul ei va avea mai multe șanse să nu rateze din oportunitățile profesionale și să aibă un nivel mai ridicat al satisfacției, prin comparație cu femeile care nu sunt ajutate și de partenerii lor când vine vorba despre viața profesională.

Este foarte important ca omul de lângă tine să te poată face să râzi
În sprijinul acestei constatări stă un studiu efectuat în anul 2011. Conform acestuia, un simț al umorului dezvoltat face parte din atracția pe care o emană un bărbat, cel mai probabil pentru că denotă flexibilitatea minții, creativitate, capacitatea de a se detașa de probleme și de a intra cu lejeritate într-o stare de relaxare.
Pentru a se demonstra cât de important este simțul umorului în alegerea unui partener, s-au luat în calcul niște chestionare ce au aparținut unui număr de 400 de studenți (200 de bărbați și 200 de femei). În urma acestora, li s-a analizat inteligența verbală, abilitatea de a-i face pe alții să râdă, precum și succesul în ceea ce privește relațiile romantice.
Concluziile acestui studiu au fost următoarele: bărbații sunt cei ce au simțul umorului mai dezvoltat, iar această calitate îi poate face mai atractivi.
În aceste condiții, gândește-te cât de bine ți-ar prinde să ai alături pe cineva care să te facă să râzi adesea și să te simți relaxată și binedispusă!

Cuplu vesel

Citește și: 8 semne secrete ca e barbatul perfect ca sa-l iei de sot 

Partenerul de viață pe care ni-l dorim

Să știe să facă și compromisuri pentru ca relația voastră să nu aibă de suferit
Printre cele mai valoroase calități pe care ar trebui să le aibă partenerul nostru ar trebui să se numere și capacitatea sa de a face și compromisuri pentru ca relația dintre voi să meargă bine.
Întrucât în orice cuplu există și momente mai dificile, în care fiecare crede că el are dreptate, este necesar ca și partenerii noștri să știe să adopte o atitudine care să nu permită unui conflict să se agraveze. Uneori, se impune ca și partenerul tău să accepte să piardă, să cedeze, pur și simplu de dragul tău și a ceea ce este între voi.

Dacă te iubește cu adevărat, nu este nevoie să-ți mărturisească prin intermediul cuvintelor, ci să desfășoare acțiuni concrete menite să-ți arate dragostea sa
Desigur, oricăreia dintre noi îi place să audă declarații de dragoste, dar trebuie să fim conștiente de faptul că un partener ce ne iubește sincer nu ne va face această declarație oricând și oricum.
Ceea ce trebuie să observăm la el sunt faptele, ce sunt mai presus decât orice vorbe și care ne pot asigura de toată dragostea și atenția sa.

Un partener pe care să te poți baza ar trebui să fie gata să te ajute oricând
Atunci când o relație este solidă, partenerul tău nici nu ar trebui să stea pe gânduri când ai nevoie de sprijinul său.
Nici nu ar trebui să fie nevoie să-l rogi tu să te ajute, ci el este cel care ar trebui să își dea seama când ai nevoie de susținerea sa și să fie lângă tine oricând.

Barbat ce incearca sa o consoleze pe partenera sa

Partenerul ideal știe să se comporte frumos cu toată lumea
Când vrei să te hotărăști dacă merită sau nu să ai o relație serioasă, ia în calcul și următorul aspect. Astfel, bărbatul de lângă tine nu ar trebui să se poarte bine doar față de tine, ci și față de cei din jur.
Dacă se străduiește să se poarte frumos doar cu tine, dar în rest observi că nu-i respectă pe ceilalți sau că este o fire conflictuală, gândește-te de mai multe ori înainte să iei o decizie fermă cu privire la viitorul relației tale.

Observă dacă al tău partener știe să aibă compasiune față de cei din jur
Una dintre cele mai importante calități pe care ar trebui să le aibă bărbatul cu care ne vom împărți viața este și compasiunea.
Odată ce sesizezi că partenerul tău manifestă o compasiune sinceră față de cei aflați în dificultate, înseamnă că ai toate șansele să te bucuri și tu de ea în cazul în care , la un moment dat, te-ai afla într-un moment dificil.

Voi v-ați gândit până acum la cât de importante sunt anumite calități pentru ca cel de lângă noi să fie într-adevăr partenerul mult visat?

Citește și: 14 gesturi simple prin care iti spune ca te iubeste

Surse:
www.elitedaily.com, www.goodmenproject.com, www.independent.co.uk, www.psycnet.apa.org, www.sciencedirect.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cercetătorii de la Harvard spun că un copil trebuie să aibă aceste 12 calități ca să aibă succes în viață
  Cercetătorii de la Harvard spun că un copil trebuie să aibă aceste 12 calități ca să aibă succes în viață

  Ce determină o persoană să exceleze nu doar la locul de muncă, ci și pe plan personal? Cunoștințele, intuiția și viziune sunt cu siguranță niște atribute cheie. Însă ceea...

  Dacă spui aceste fraze copilului tău, ești un bully!
  Dacă spui aceste fraze copilului tău, ești un bully!

  Una dintre cele mai mari temeri ale unui părinte este să-și vadă copilul agresat de către cei din jur. Uneori însă, fără să îți dai seama, chiar tu îl poți...

  Dacă te îmbolnăvești, îți pierzi serviciul sau divorțezi, imediat primești de la cei din jur înțelegere și empatie. Pentru infertilitate NU!
  Dacă te îmbolnăvești, îți pierzi serviciul sau divorțezi, imediat primești de la cei din jur înțelegere și empatie. Pentru infertilitate NU!

  Ieri, m-a sunat o prietenă să-mi spună că o cunoștință de-a ei care a citit una din poveștile mele, ar vrea să știe la ce clinică am făcut procedurile de fertilizare în...

  Un simplu test îți va spune dacă bebelușul tău va fi un adult altruist
  Un simplu test îți va spune dacă bebelușul tău va fi un adult altruist

  Un studiu american publicat online săptămâna aceasta a demonstrat că încă de la o vârstă fragedă se poate vedea dacă un copil are tendința de a fi altruist sau nu....

  Cea mai eficientă metodă dacă vrei un somn de calitate pentru copilul tău. Un studiu dezvăluie ce trebuie să faci
  Cea mai eficientă metodă dacă vrei un somn de calitate pentru copilul tău. Un studiu dezvăluie ce trebuie să faci

  Te numeri printre părinții care consideră că animalele de companie nu au ce caută în apropierea bebelușului sau a copilului mic? Ei bine, studiile arată că prezența unui...

  Dacă țipi la copilul tău, știința spune că va avea creierul insuficient dezvoltat ca adult
  Dacă țipi la copilul tău, știința spune că va avea creierul insuficient dezvoltat ca adult

  Fără să îți dai seama, în momentul în care vei țipa la copilul tău, îi poți face mult rău. Recent, oamenii de știință au ajuns la concluzia că impactul...

  6 tehnici de negociere cu copilul când simți că îți pierzi mințile
  6 tehnici de negociere cu copilul când simți că îți pierzi mințile

  Negocierea cu un copil se poate dovedi o reală corvoadă, dat fiind faptul că cei mici se pricep de minune la diverse tactici de convingere și de a-și impune punctul de vedere....

  Este normal? Jumătate din mămicile de nou-născut se gândesc să își rănească bebelușii, spune un studiu
  Este normal? Jumătate din mămicile de nou-născut se gândesc să își rănească bebelușii, spune un studiu

  Odată ce devii mamă, alături de bucuria enormă pe care o resimți, primul an de viață al copilului tău te va pune în față în față cu numeroase provocări. Printre...

  © 2022 Qbebe