Soacra mea dă vina pe mine pentru că soțul meu nu mănâncă mâncare gătită. I-am spus că trebuia să îl învețe să gătească

Soacra mea dă vina pe mine pentru că soțul meu nu mănâncă mâncare gătită. I-am spus că trebuia să îl învețe să gătească

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Tensiunile dintre noră și soacră pot surveni din cele mai diverse motive, în special dacă există viziuni total diferite asupra lucrurilor. Cu atât mai mult cu cât la mijloc este soțul, nu este exclus ca o soacră să o învinuiască pe nora ei pentru că are impresia că fiul ei nu este tratat de soție așa cum și-ar fi dorit ea. O asemenea situație vei regăsi și în articolul de mai jos, o femeie din India povestind cum între ea și soacră este o situație tensionată întrucât aceasta din urmă o învinuiește în legătură cu un obicei care ține de stilul de viață al fiecăruia dintre noi. 

Este învinuită de soacră pentru că soțul ei nu mănâncă mâncare gătită

O femeie din India a recurs la o rețea de socializare pentru a dezvălui prin ce trece de când soacra o învinuiește întrucât soțul ei nu mănâncă la micul dejun. Nora a recunoscut faptul că nu este pricepută la gătit și, când a pregătit într-o zi micul dejun, soțul ei a refuzat să mănânce. Ulterior, soacra i-a reproșat că ea este de vină pentru că s-a întâmplat așa. 

Potrivit „storypick.com”, lucrurile s-au petrecut după cum urmează:

„Soacra mea dă vina pe mine pentru că fiul ei nu ia micul dejun. Eu mi-am pregătit micul dejun și am mâncat. Ceea ce mănâncă el la micul dejun este foarte diferit de ceea ce mănânc eu, diferențele rezultând din faptul că micul dejun variază în funcție de tradițiile culinare din regiuni. Eu știu să pregătesc 2-3 feluri de mâncare și cam atât.”

Când soacra i-a reproșat că fiul ei nu mănâncă la micul-dejun, nora i-a spus că ar fi trebuit să-l învețe să gătească. Soacra nu s-a abținut și a venit și ea cu replică, așa cum se poate sesiza din materialul oferit de sursa citată:

„I-am spus în față: „De ce nu l-ați învățat să gătească...măcar câteva feluri de mâncare...”. „Nu îi pot cere nimic fiului meu”.

mic-dejun-in-familie-barbat-care-sta-la-mijloc-si-incearca-sa-evite-o-confruntare-intre-femei

Femeia învinuită de soacră se bucură de susținere în mediul online

Cea care a mărturisit că soacra ei dă vina pe ea pentru că soțul ei nu mănâncă mâncare gătită este apreciată pentru atitudinea pe care a avut-o. Numeroși utilizatori ai rețelei de socializare în cadrul căreia tânăra soție și-a prezentat povestea au apreciat curajul ei de a-și înfrunta soacra, aceasta fiind criticată. Alți utilizatori au încercat să vină cu câteva soluții pentru cuplul în care niciunul dintre parteneri nu excelează în privința gătitului. Iată câteva exemple de comentarii pe această temă, apărute pe „Reddit”:

 • „Amândoi aveți o pasiune comună: aceea de a nu găti. Încercați totuși să gătiți ceva împreună!”
 • „În ce a constat micul dejun? Câți ani are soțul? Încercați să gătiți ceva împreună și toată lumea va fi mulțumită (cel puțin o perioadă)”
 • „Soțul tău trebuie să ia atitudine și să le spună părinților săi că nu mai este un copil și că nu vrea să fie tratat astfel de tine. Nu ar trebui să stai de vorbă cu soacra ta, nu veni cu argumente contradictorii, pur și simplu răspunde-i monosilabic. Dacă vrea să aibă parte de mai multe răspunsuri, atunci să stea de vorbă cu fiul ei”
 • „Iată unica soluție logică- Să vă angajați o menajeră. Desigur, nu va fi ușor să-i convingeți pe părinți, care ar spune că este o risipă de bani, în condițiile în care- „Nu sunt atât de multe de făcut, noi facem asta de ani buni”-. Dar tocmai aceste lucruri aparent mărunte îți consumă mare parte dintr-o zi”
 • „Ai dreptate că ai un asemenea punct de vedere, dar este important să se înțeleagă și punctul de vedere al celuilalt. Părerile soacrei tale reies din modul în care a fost ea obișnuită să trăiască și probabil că și ea a fost tratată așa. Atât înțelege ea și este foarte dificil să schimbi cuiva punctul de vedere când a ajuns la o anumită vârstă. Eu aș sugera dialog, răbdare și înțelegere, dar încercând să rămâi fermă pe poziție. Dacă este prea greu, pur și simplu încearcă să o ignori. Ceea ce este important este că soțul tău te susține”
 • „Felicitări! Soacra ta trebuie să-și cunoască locul și să știe că nu este în regulă să intervină în căsnicia altcuiva. Nu ar trebui să te monitorizeze în fiecare zi”
 • „De ce ar trebui să irosești atât de multă energie certându-te cu ea sau încercând să o determini să înțeleagă cum ar trebui să te trateze? Dacă în preajma ta este o persoană care nu știe ce înseamnă limite, ești o persoană adultă și te poți muta de acolo”
 • „Mă bucură faptul că între tine și soțul tău este o legătură atât de puternică și că el te susține. Soacra ta trebuie ținută la distanță. Cred însă că unul dintre voi ar trebui să gătească și să realizeze acest demers în mod regulat. Gătitul este o abilitate de viață importantă și nu trebuie ignorat. Ar trebui să încercați să gătiți nu doar feluri de mâncare simple, ci și feluri mai complicate. Mâncarea bună aduce și ea multă bucurie în vieților noastre”   
 • „Nu încerc să țin predici despre faptul că soția și soțul ar trebui să-și împartă 50/50 treburile. Acest lucru diferă de fiecare persoană în parte și fiecare dintre parteneri ar trebui să se asigure că și celălalt este de acord cu așa ceva. Spre exemplu, sunt bărbați cărora le face plăcere să gătească, iar altora nu le place. Unele femei își doresc de la bărbații lor să le ajute la gătit, altele nici nu vor să-i vadă prin bucătărie. În cazul tău, se pare că soțul tău a știut de la început că nici nu îți place și nici nu te pricepi la gătit și a acceptat asta. De aceea, soacra ta ar trebui să dea un pas înapoi și să nu se amestece în treburile voastre. Cu totul respectul, părinții nu ar trebui să intervină în relațiile copiilor... Nu sunt relațiile lor”
 • „Bravo ție pentru replica pe care i-ai dat-o soacrei tale. Soțul tău ar trebui să vorbească și el cu ea de față cu tine și nu doar să fie de acord cu tine pe la spatele ei. Se pare că ea este adepta patriarhatului și că va asculta doar de un bărbat” 

Surse: reddit.com, storypick.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Soțul meu și-a luat cel mai bun prieten în vacanță cu noi și mi-a spus că vrea să doarmă cu el, nu cu mine
Soțul meu și-a luat cel mai bun prieten în vacanță cu noi și mi-a spus că vrea să doarmă cu el, nu cu mine

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mama mea mi-a tuns băiețelul și soțul meu nu a mai vorbit cu mine zile întregi
  Mama mea mi-a tuns băiețelul și soțul meu nu a mai vorbit cu mine zile întregi

  Băiețelul acestei femei nu a fost tuns niciodată în 3 ani. Până când bunica lui a luat foarfeca în mână și s-a pus pe treabă. Însă tatăl...

  Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?
  Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?

  Majoritatea femeilor își doresc un partener atașat de familie, care să își respecte părinții și să își iubească, în primul rând, mama. Pentru că...

  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac
  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac

  ”Lasă, că și pe mine m-a bătut și uite ce bine am ajuns” ... asta îmi spune soțul meu de fiecare dată când îi spun că mama lui consideră că a-și lovi...

  Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită
  Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită

  Cine are noroc de soacră faină să țină bine de ea. Eu, din păcate, nu am. De când am cunoscut-o, acum mai bine de 4 ani, nu m-a acceptat și tot timpul îmi dă de...

  Îmi „închiriez” soțul pe bani altor femei pentru a le ajuta cu reparații prin casă
  Îmi „închiriez” soțul pe bani altor femei pentru a le ajuta cu reparații prin casă

  Ce faci când ai un soț „bun la toate”? Bani de pe urma lui! 😄 O femeie de peste granițe povestește că „își închiriază” soțul altor femei...

  Mi-am descărcat un joc pe telefon și soțul meu crede că-l înșel. Nu faceți aceeași greșeală ca mine
  Mi-am descărcat un joc pe telefon și soțul meu crede că-l înșel. Nu faceți aceeași greșeală ca mine

  Am descărcat o aplicație care simulează o emisiune de dating pe care eu și soțul meu o adorăm. Nimic din ce se întâmplă în acel joc nu este real. Toate personajele...

  Toată copilăria mea i-am spus mamei mele ”soră” pentru ca soțul ei să nu știe că sunt fiul ei, de fapt
  Toată copilăria mea i-am spus mamei mele ”soră” pentru ca soțul ei să nu știe că sunt fiul ei, de fapt

  Aveam 4 ani când tatăl meu a murit. Era polițist. Nu a murit la datorie, dar a fost un erou pentru comunitatea din Buzău. L-am iubit. Era un om bun. Și mama mea l-a iubit. A fost...

  Soacra mea insistă să nasc prin cezariană pentru că e mai "sănătos"
  Soacra mea insistă să nasc prin cezariană pentru că e mai "sănătos"

  Au și soacrele rolul lor pe lume și mulți dintre noi ar spune că acest rol este cel de a pune bețe în roate, cum spune românul. Confesiunea de mai jos a unei femei este una...

  © 2024 Qbebe