Mi-am dat seama că m-am îndrăgostit de un bun prieten, după 20 de ani de prietenie. Ce fac acum?

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Prieteniile din copilărie sunt unele dintre cele mai frumoase relații de care putem avea parte, adesea durând toată viața. În unele cazuri însă, când nici nu te aștepți, într-o asemenea prietenie intervine iubirea. Cea mai mare provocare este să descoperi dacă și cel de care te-ai îndrăgostit simte la fel. Printr-o asemenea experiență trece și o tânără de 23 de ani care și-a dat seama că, după 20 de ani de prietenie, îl iubește mult pe bunul ei prieten. Află cum stau lucrurile pentru ea!

S-a îndrăgostit de prietenul din copilărie

O tânără de 23 de ani a apelat la o rețea de socializare pentru a povesti cum a ajuns să se îndrăgostească de un bun prieten din copilărie. Ea a precizat că sentimentele pentru acesta au evoluat în timp și că inițial nu a realizat cât sunt de puternice. Potrivit „cafemom.com”, a relatat că:

„Mamele noatre sunt prietene încă de când erau la liceu, iar noi ne-am împrietenit încă din momentul în care am fost suficient de mare ca să mă pot juca cu el (acum are 26 de ani).

Noi doi suntem precum o familie și știu că anumite sentimente ale mele pentru el poate nu sunt cele mai potrivite, dar nu le pot controla. Am început să le am acum vreo doi-trei ani, dar nu i-am spus nimic întrucât pe atunci avea o iubită. De asemenea, am crezut că este ceva care poate va trece, însă nu s-a întâmplat așa.

S-a despărțit de prietena lui cam în urmă cu un an și de atunci petrecem mult timp împreună, în vacanțe, în excursii de weekend, a mai dormit uneori la mine acasă etc. În aceste condiții, sentimentele mele pentru el au devenit tot mai puternice.” 

femeie tanara si un barbat tanar veseli facandu-si selfie la bordul unui iaht

Se teme de ceea ce simte pentru prietenul ei

A precizat că îi este teamă de faptul că bărbatul pe care îl iubește nu îi împărtășește sentimentele și că a existat un moment în care au fost pe punctul să se sărute. De asemenea, se gândește că poate și el simte la fel. Cu toate acestea, nu știe cum este mai bine să procedeze. Iată ce a mai dezvăluit cea care este îndrăgostită, conform sursei citate:

Îl iubesc și nu mă pot abține să nu am asemenea sentimente. Sincer, mă doare sufletul la gândul că poate nu voi mai iubi pe nimeni la fel ca pe el. Totuși, am senzația că nu îi pot spune ceea ce simt întrucât nu știu dacă și el are astfel de sentimente. 

În ultima excursie împreună am fost pe punctul să ne sărutăm, dar el și-a cerut repede scuze, zicând că a fost beat și că nu a știut ce face. Eu știu însă că nu era beat, îl cunosc foarte bine și îmi dau seama când este așa și când nu.

cuplu tanar stand pe o canapea si avand un moment de tandrete 

În aceste condiții, m-am gândit că poate și el mă place, dar îi este teamă să îmi spună pentru că nu este sigur dacă îi împărtășesc sentimentele. Ar fi posibil să fie așa sau sunt eu o romantică incurabilă? 

Oare ar trebui să-i spun ce simt pentru el? Dacă da, cum ar trebui să procedez? Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să îl fac să nu se simtă în largul său.”

Tânăra îndrăgostită are parte de susținere în mediul online

Cei care i-au aflat povestea au sfătuit-o să aibă curaj să-i spună prietenului ei ceea ce simte, să nu mai irosească timpul. Comentarii în acest sens sunt disponibile pe „Reddit”:

 • „Pot să pariez pe o sumă mare de bani că și el simte la fel pentru tine. Deschide ochii! Spune-i ceea ce simți”;
 • „Nu există nicio garanție că el SIMTE LA FEL, dar nici nu poți să stai cu o asemenea povară pe umeri. Tu trebuie să te hotărăști CÂND, nu DACĂ, veți sta de vorbă. Ideal este ÎNAINTE ca el să apuce să aibă o nouă iubită. Încearcă să stai de vorbă cu el cât mai repede, în seara asta. Poate te va respinge, dar cel puțin în următorii 5 ani nu vei fi în situația de a merge la „nunta celui mai bun prieten”!”
 • „Este ca și cum ar trebui să te arunci într-o piscină cu apă rece. Poți să amâni momentul și timp de șase ani să te întrebi ce s-ar fi întâmplat. Sau poți să te arunci în apă pur și simplu și să vezi cum vor sta lucrurile”;
 • „Cred că și el simte la fel pentru tine, dar ia în calcul și acest aspect: „Dragostea este precum un câmp de luptă și ai de câștigat sau de pierdut cel puțin până când vei avea un răspuns. Nu cred că vrei să-ți petreci tot restul vieții întrebându-te ce ar fi putut să fie”;
 • „Trebuie să-i spui! Trebuie să faci asta înainte ca el să înceapă să-și înfrâneze sentimentele față de tine și să înceapă iar să meargă la întâlniri. Sunteți prieteni foarte buni, așa este? Chiar crezi că l-ar distruge faptul că va auzi de la tine ce sentimente speciale ai pentru el? De fapt, este ca și cum i-ai face un compliment extraordinar. Nu mai sta, spune-i!”;
 • „Acum este șansa ta să-i spui ceea ce simți. Nu lăsa pe altcineva să vină și să ți-l ia. Dacă nu profiți de momentul acesta, te poți afla în situația de a-l vedea alături de o altă parteneră, fără ca măcar să știi ce ar fi putut fi între voi. Poți să faci asta! Este cel mai bun prieten al tău, îl cunoști suficient cât să-ți dai seama că va lua în serios ceea ce îi vei spune”.  

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: reddit.com, cafemom.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  S-a îndrăgostit de ea cu 40 de ani în urmă, iar acum în sfârșit sunt împreună
  S-a îndrăgostit de ea cu 40 de ani în urmă, iar acum în sfârșit sunt împreună

  Uneori, ca să ajungi lângă persoana de care te-ai îndrăgostit în tinerețe, poate dura zeci de ani. Viața însă este plină de neprevăzut, de surprize și...

  Fratele meu ne-a ucis mama. După 14 ani, în sfârșit, mi-am dat seama de ce
  Fratele meu ne-a ucis mama. După 14 ani, în sfârșit, mi-am dat seama de ce

  Pe 25 septembrie 2007, fratele meu ne-a ucis mama. Și în ultimii 14 ani am primit aceeași întrebare în mot repetat: ”De ce?”.

  Au văzut un copil necunoscut la miezul nopții în casă. După câțiva ani și-au dat seama că era viitorul lor copil
  Au văzut un copil necunoscut la miezul nopții în casă. După câțiva ani și-au dat seama că era viitorul lor copil

  O mămică povestește, într-o postare pe Reddit, că a trăit o întâmplare cel puțin bizară în urmă cu câțiva ani, când încă nu îl...

  La 35 de ani mi-am dat seama că sunt lesbiană. Mi-am părăsit soțul și am început să călătoresc prin lume cu câinele meu
  La 35 de ani mi-am dat seama că sunt lesbiană. Mi-am părăsit soțul și am început să călătoresc prin lume cu câinele meu

  Lauren Burgess, acum în vârstă de 37 de ani, din California, era deprimată și nefericită, dar și-a dat seama, în timp ce se afla într-o excursie, că este gay....

  Nu o suport pe mama celui mai bun prieten al copilului meu
  Nu o suport pe mama celui mai bun prieten al copilului meu

  O mămică de peste granițe povestește, pentru site-ul scarymommy.com, că nu se înțelege deloc bine cu mama prietenului cel mai bun al fiului ei. Femeia spune că deși la...

  Am făcut un copil cu amantul acum 10 ani. I-am dat lui custodia, dar acum nu mă mai lasă să îmi văd fetița
  Am făcut un copil cu amantul acum 10 ani. I-am dat lui custodia, dar acum nu mă mai lasă să îmi văd fetița

  Chiar dacă nu îți dai seama inițial, o relație extraconjugală poate avea consecințe pe termen foarte lung, punându-te în situații la care nici nu te-ai fi...

  După 10 ani de lipsă totală, acum fostul meu este „tatăl cool” și copilul vrea să petreacă tot timpul cu el. Ce să fac?
  După 10 ani de lipsă totală, acum fostul meu este „tatăl cool” și copilul vrea să petreacă tot timpul cu el. Ce să fac?

  O mămică povestește, într-o postare pe Reddit, că de când fostul ei soț a revenit în viața ei și a fetiței lor de 10 ani, cea mică vrea să petreacă mai tot...

  © 2023 Qbebe