11 semne că partenerul tău nu e potrivit să fie tată

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Odată ce ești implicată într-o relație foarte serioasă vei ajunge, la un moment dat, să te întrebi dacă nu cumva ar trebui să ajungeți și într-o altă etapă.  Mai exact, este vorba despre a avea un copil cu cel pe care-l iubești. Înainte de a te angaja în discuții concrete despre așa ceva, încearcă să descifrezi anumite indicii, menite să-ți arate dacă bărbatul de lângă tine deține sau nu calitățile ce l-ar putea face un tată bun. Pentru a-ți fi mai ușor în acest demers, parcurge cu atenție și articolul de mai jos, care-ți va dezvălui la ce ar trebui să fii atentă pentru a-ți da seama dacă este sau nu potrivit să-ți faci planuri pentru a deveni curând mamă.

Trăsături ale personalității care demonstrează că un bărbat nu ar fi potrivit să devină tată

Este mai degrabă egoist
Când vrei să-ți dai seama dacă bărbatul pe care-l iubești ar fi potrivit sau nu să fie tată, psihologii te îndeamnă să ai în vedere următorul aspect: dacă, de exemplu, îl rogi să te ajute cu ceva sau pur și simplu să petreceți mai mult timp împreună, oricare dintre aceste demersuri presupunând ca el să-și schimbe rutina zilnică, cum reacționează? În cazul în care îl vezi că este vizibil deranjat de rugămintea ta sau că se enervează, imaginează-ți cum ar fi dacă ar trebui să-și sacrifice programul pentru copilul vostru.
Asemenea atitudini trebuie să te determine să-ți dai seama că nu ar fi un tată bun, în condițiile în care a fi părinte presupune foarte mult sacrificiu de sine, inclusiv când vine vorba despre copiii mari.

Nu este o persoană răbdătoare
Răbdarea este vitală când ai un copil, încă din primele clipe de viață ale acestuia. Ea ar trebui să fie prezentă la ambii părinți, astfel încât responsabilitățile să fie preluate cât mai echilibrat, iar copilul să se bucure de atenția amândurora.
Observă cum reacționează partenerul tău în diverse situații ce testează limitele răbdării și dacă de cele mai multe ori acesta își pierde cumpătul și nu este capabil să ducă la capăt anumite lucruri, ai în vedere posibilitatea că nu este el cea mai bună alegere pentru a deveni tatăl copilului tău.

Îi place să trăiască doar clipa prezentă, fără să-și dorească să facă planuri de viitor
Dacă partenerul tău îți spune mereu să profitați doar de ceea ce se întâmplă într-un anumit moment și că tu ești prea stresată de ceea ce se va fi pe viitor, gândește-te că nu i s-ar potrivi postura de tată. Întrucât să te gândești la a avea un copil presupune să elaborați împreună planuri pe termen mediu și lung, să faceți diverse proiecte și să vedeți cum ar trebui să le puneți în practică, faptul că lui îi displace așa ceva și amână mereu o discuție, înseamnă că, în realitate, nu este deloc entuziasmat să deveniți părinți.

Încearcă să-l provoci la discuții, fără a fi însă prea insistentă, pentru a vedea cum ar vedea el viitorul alături de tine. În cazul în care stă pe gânduri, nu dă răspunsuri concrete și pare că vrea să puneți capăt conversației, ia în calcul posibilitatea că el nu știe sigur nici dacă vă puteți construi un viitor voi doi și cu atât mai mult i-ar trece prin minte ca, la un moment dat,  să creșteți și un copil.

Nu este capabil să gestioneze bine stresul
Unul dintre cele mai evidente semne ale faptului că ai lângă tine un bărbat care nu ar fi potrivit să devină părinte este că nu poate să facă față situațiilor stresante. De pildă, el poate avea tendința să clacheze sau să dispară ori de câte ori în viața voastră intervin probleme, de orice natură.
Sesizând această trăsătură a sa, nu uita că a avea copii este stresant și că trebuie să fie și el capabil, nu numai tu, să facă față presiunii.

Nu este un bun comunicator
Întrucât o comunicare între parteneri este esențială oricând, nu numai pentru bunul mers al relației dintre ei, ci și în privința relației cu copiii, să ai lângă tine un bărbat căruia îi este greu să comunice și care nu știe să asculte îți poate crea probleme serioase, alături de provocările pe care le aduce statutul de părinte.
Odată ce reflectezi la posibilitatea de a avea un copil, vezi dacă reușești, în general, să poți să-i spui partenerului tău ceea ce simți, să-ți împărtășești cu el bucuriile sau necazurile și, mai mult decât orice, dacă împreună puteți să discutați pentru a veni cu o soluție pentru rezolvarea unei probleme. Dacă sesizezi că, dimpotrivă, acesta este mereu absent când discutați, dacă evită să faceți acest demers, dacă se enervează rapid când vorbiți, dacă direcționează discuțiile numai spre ceea ce îi convine lui, fii sigură că este un semnal de alarmă atât pentru viitorul relației voastre, cât și pentru posibilitatea de a avea un copil împreună.

Este foarte neglijent și nu are grijă nici de el însuși
Chiar dacă te gândești că venirea pe lume a copilului vostru l-ar putea transforma considerabil pe partenerul tău, în realitate lucrurile nu stau mereu așa. Desigur, există șansa ca după nașterea unui copil să devină mai responsabil , mai grijuliu, dar nu înseamnă că se va schimba în cu totul altă persoană.
Spre exemplu, dacă ești de mai mult timp într-o relație și sesizezi că partenerului tău nu-i place deloc să aibă grijă de casă, că nu este capabil să aibă grijă de el însuși (De exemplu, nu își pregătește singur nici măcar o gustare, nu vrea deloc să se implice în activități casnice etc.), că uită de anumite îndatoriri (Cum ar fi plata unor facturi, respectarea unor programări etc.), pune-ți de îndată întrebarea: „Oare chiar ar putea să fie tatăl copilului meu?". Va fi mai bine să te gândești din timp la așa ceva decât să te regăsești în situația de a avea un copil și de a nu avea cu cine să împarți responsabilități ce reies din statutul de părinte.

Barbat ce a adormit intr-o mare dezordine

Relațiile unei persoane cu cei din jur pot spune dacă ar fi sau nu potrivită să fie părinte- Cum știi dacă ai alături un partener care nu ar fi un tată bun

Nu este apropiat de familia sa
Ca să-ți fie mai la îndemână să îți dai seama dacă bărbatul de lângă tine ar fi sau nu un tată bun, profită de ocaziile în care îl poți vedea cum relaționează cu membrii familiei sale. Dacă, de exemplu, este prezent la evenimentele importante, dacă încearcă să-i ajute cu ce poate, dacă este fericit când este în preajma lor și dacă îi respectă, înseamnă că este capabil să creeze și să mențină legături strânse de familie. Dar o persoană care evită, pe cât posibil, să fie în preajma familiei, o critică mereu și evită să-și asume responsabilități față de aceasta, nu va fi potrivită, dar nici dornică, să aibă, la rândul său, o familie.

Citește și: Top 5 calitati necesare unui barbat pentru a fi un tata bun

Pe cât posibil, fuge de responsabilități
De la simpla rugăminte a ta sau a altcuiva de a rezolva o anumită treabă până la a reuși să asigure o stabilitate financiară în familie, dacă partenerului tău îi este greu sau aproape imposibil să se descurce, poate fi o dovadă bună pentru a te convinge că nu ar fi potrivit nici să fie tată.
Pe de altă parte, când îl vezi că îi place să facă planuri de viitor, să pună ordine în diverse lucruri sau să se angajeze în demersuri dificile, poți să fii liniștită că ar putea fi și un părinte responsabil.

Este o persoană conflictuală
Pentru a te convinge de faptul că  bărbatul de lângă tine ar fi sau nu potrivit să fie tată, vezi cum reușește să gestioneze conflictele, atât cu tine, cât și cu ceilalți. Odată ce vei constata că își menține calmul, că este rațional, empatic și că reușește să vină cu soluții adecvate aplanării acestora, este un semn  că ar putea fi un părinte bun. În schimb, când sesizezi că mai degrabă agravează un conflict, cel mai probabil nu ar putea să facă față rolului de tată în condițiile în care, când avem copii, conflictele pot izbucni din motive la care nici nu ne-am fi gândit.

Nu îi place să fie în compania copiilor
Spre exemplu, poți să-ți vezi partenerul că „îndrăznește" să ia în brațe un bebeluș și că acest gest pare foarte natural sau, dimpotrivă, pur și simplu va fugi dacă ar interveni o asemenea situație. De asemenea, dacă la un moment dat ar trebui să petreacă timp alături de copii și ar fi iritat mereu în preajma acestora, refuzând să intre în vreun fel în jocul lor, este un semn clar că nu i s-ar potrivi rolul de tată.

Copii ce se distreaza, in timp ce barbatul ce se afla in preajma lor este mai degraba disperat

În schimb, dacă este tentat să fie în preajma copiilor și nu se ferește să afirme că abia așteaptă să fie tată, atunci ai toate șansele să fie receptiv la planurile de a deveni și voi părinți.

Nu este capabil să-și țină promisiunile
Desigur că nu este simplu să le onorezi mereu, dar când ai copii este esențial să poți să ai succes în acest demers. În special pe măsură ce copiii cresc și vor fi mai receptivi la ceea ce se întâmplă în jurul lor, să respectăm ceea ce am promis va fi binevenit pentru stabilitatea lor emoțională.
Dacă ai alături pe cineva și te gândești că ar putea fi tatăl copilului tău, vezi cât de mult este capabil să-și respecte promisiunile față de tine și față de ceilalți. În cazul în care, în general, nu reușește, înseamnă că nu ar fi un părinte de nădejde.

Tu te-ai gândit până acum la însușirile pe care ar trebui să le aibă cineva pentru a deveni un tată bun?

Citește și: Semne că nu are stofă de tată

Surse:
www.babygaga.com, www.futurescopes.com, www.providr.com, www.womenshealthmag.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine
  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine

  Să îţi observi cu atenţie copilul este una dintre cele mai potrivite modalităţi de a descoperi dacă nu cumva acesta se confruntă cu probleme care cer o rezolvare cât mai...

  Tată pentru a treia oară! Unul dintre cei mai iubiți prezentatori TV se pregătește să fie tată de fetiță: ”Sunt leșinat de nerăbdare”
  Tată pentru a treia oară! Unul dintre cei mai iubiți prezentatori TV se pregătește să fie tată de fetiță: ”Sunt leșinat de nerăbdare”

  Șerban Copoț urmează să devină tată pentru a treia oară. Soția lui, Roxana, va aduce pe lume o fetiță în doar câteva zile, așa cum însuși prezentatorul TV a...

  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el
  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el

  Copiii au nevoie să simtă că părinții îi sprijină și că sunt implicați în creșterea lor în mod constant. Atunci când nu se întâmplă acest lucru...

  8 semne că, atunci când va deveni adult, copilul tău va fi plin de bani
  8 semne că, atunci când va deveni adult, copilul tău va fi plin de bani

  Cu toții ne dorim ca micuții noștri să aibă un viitor strălucit în față, iar mulți dintre noi avem „norocul” de a avea copii cu adevărat speciali, supradotați,...

  Un tată acuză angajații unui liceu că i-au dat antidepresive fiului său fără să fie întrebat
  Un tată acuză angajații unui liceu că i-au dat antidepresive fiului său fără să fie întrebat

  Postarea unui tătic pe TikTok a iscat o mulțime de controverse și a reușit să aducă în atenția lumii întregi o problemă extrem de periculoasă și la fel de prezentă...

  Ryan Reynolds are 3 fiice și își iubește viața de tată: „E o adevărată călătorie: Ador să fiu tată de fete!”
  Ryan Reynolds are 3 fiice și își iubește viața de tată: „E o adevărată călătorie: Ador să fiu tată de fete!”

  Ryan Reynolds este familist convins. Nu de puține ori a dezvăluit că adoră să fie tată și că nu îl deranjează deloc să schimbe scutece în miez de noapte. El are trei...

  Prințul William, confesiuni despre viața de tată: „Mi-a fost greu să mă adaptez, să trec de la viața de bărbat singur la cea de tată”
  Prințul William, confesiuni despre viața de tată: „Mi-a fost greu să mă adaptez, să trec de la viața de bărbat singur la cea de tată”

  Să fii tătic nu este neapărat cel mai ușor lucru, iar Prințul William se pare că știe foarte bine acest lucru! Când era însărcinată pentru a treia oară, Kate Middleton...

  6 semne că nu petreci suficient timp de calitate cu copilul tău
  6 semne că nu petreci suficient timp de calitate cu copilul tău

  Petreci cu adevărat suficient timp alături de copilul tău? Ai fi surprins să afli că nu faci acest lucru, chiar dacă nu ai observat. Deși nu auzi niciodată copilul că se...

  © 2022 Qbebe