A fost un tată devotat celor trei copii, dar apoi a aflat că, de fapt, este infertil. Ce a descoperi la testul ADN

A fost un tată devotat celor trei copii, dar apoi a aflat că, de fapt, este infertil. Ce a descoperi la testul ADN

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să fii tată de trei băieți este o bucurie imensă. Ce se întâmplă însă când, într-o zi, primești un diagnostic dur și afli că suferi de o boală gravă, din cauza căreia nu poți avea pe copii? Prin așa ceva a trecut un tată din Marea Britanie, care, după ce a fost diagnosticat cu fibroză chistică, a efectuat și teste ADN în urma cărora viața i s-a schimbat radical. 

S-a bucurat enorm că este tată de trei copii

Richard Mason (din Rhos, North Wales) a cunoscut-o pe cea care avea să-i fie soție (Kate) pe când erau colegi de serviciu la „Barclais Bank”. S-au căsătorit în anul 1987, iar după câțiva ani au devenit părinți.

Kate a născut prin cezariană trei fii: Willem (născut în 1995) și gemenii Joel și Ed (născuți în 1999). Richard a fost prezent la toate cele trei nașteri și s-a bucurat că a devenit părinte.

Willem, Joel si Ed cei trei copii pe care Richard Mason ii credea copiii lui biologici

Sursă poză: captură youtube.com

Familia i s-a destrămat în anul 2007

Tatăl a avut parte de succese profesionale (este unul dintre fondatorii „Moneysupermarket”), dar în anul 2007 s-a separat de soția lui. Divorțul s-a finalizat un an mai târziu, iar Kate Mason i-a solicitat suma de aprox. 5 milioane de dolari. De asemenea, timp de câțiva ani după divorț, fostul ei soț i-a trimis aproape în fiecare lună suma de cca. 4000 de dolari.  După divorț, Kate s-a implicat într-o relație nouă relație, cu Martin Smith, locuind pentru o perioadă cu acesta într-o casă din Staffordshire. Relația dintre ei a durat nouă ani, bărbatul având și el doi gemeni dintr-o căsătorie anterioară. Richard s-a recăsătorit, soția sa, Emma, fiind diagnosticată la un moment dat cu cancer la sân.  

Tatăl a aflat că suferă de o boală gravă

A continuat să aibă o relație cu cei trei băieți după despărțirea de mama lor, iar în anul 2016 a aflat că suferea de fibroză chistică. Inițial a crezut că pleurezia de care suferea îi făcea probleme, dar medicul i-a confirmat că de fapt era vorba despre cu totul altceva. De altfel, în perioada anilor '80 se descoperise că era purtătorul unei gene responsabile de fibroza chistică după ce sora lui murise de aceeași boală în timpul unui transplant pulmonar. 

Medicii care i-au dat diagnosticul i-au spus și că aproape toți bărbații (cam 98%) care suferă de fibroză chistică se confruntă cu infertilitatea. Conform „Daily Mail”, a venit cu următoarele precizări despre situația de atunci: „Medicul mi-a zis că 98% dintre bărbații cu fibroză chistică sunt infertili și mi-am dat seama că de fapt mă avertiza că, cel mai probabil, nu eram tatăl copiilor mei. Nu mai poți distinge adevărul de realitate- este ca și cum aș fi în „Matrix”. Este ca și cum cineva ar veni la tine și ți-ar spune: „Nimic din ceea ce știai și credeai că este adevărat de fapt nu este real și nici nu a existat vreodată. Nu ești tată, nu poți avea copii, numele tău nu va fi transmis din generație în generație.”

Testele ADN l-au pus în fața unui adevăr crunt

Primul demers pe care Richard l-a făcut după ce a stat de vorbă cu medicii a fost să-și anunțe fosta soție. I-a explicat că nu avea de gând să efectueze diverse investigații dacă ea i-ar fi mărturisit adevărul. Aceasta i-a răspuns că, în ciuda a ceea ce spuneau medicii, copiii erau ai lui.

În urma răspunsului primit, s-a hotărât să ia legătura cu cel mai mare dintre fii, care avea pe atunci 21 de ani. O parte din discuția avută de cei doi este disponibilă și în materialul oferit de sursa citată:

„Tată, mă aflu în fața ta. Vrei să spui că de fapt nu îmi ești tată?” A fost una dintre cele mai dure fraze pe care le-a rostit, dar a făcut acest gest pentru mine. „Ei bine, sunt tatăl tău, dar nu cred că sunt tatăl tău biologic.”

La scurt timp după discuția avută cu băiatul, fosta soție i-a mărturisit că, pe parcursul căsniciei lor, a avut o legătură extraconjugală. A refuzat să-i spună despre cine era vorba. 

Următorul pas a fost ca Richard să se consulte cu un expert în probleme de fraudă legate de paternitate. Expertul Roger Terrell a hotărât ca angajamentele ce țineau de divorț să fie reevaluate de către Tribunalul Familiei, iar problema legată de paternitate să fie soluționată în cadrul Curții de Justiție din Birmingham. Acest ultim demers a fost demarat întrucât Richard a plătit o pensie alimentară mai mare decât cea prevăzută de lege după divorț. Între timp, fiul cel mare al lui Richard a refuzat testul ADN, dar frații săi au acceptat. Rezultatele au confirmat că nici Ed, dar nici Joel, nu erau copiii lui biologici. 

A încercat să afle adevărul de la fosta soție

Cel care a aflat că nu era tatăl celor trei băieți pe care îi crescuse și-a dat în judecată fosta soție pentru fraudă în materie de paternitate. O hotărâre luată în justiție i-a solicitat acesteia să-i plătească lui Richard o sumă de 250.000 lire sterline pentru sumele pe care bărbatul i le oferise în anii de după divorț. Aflând de o astfel de hotărâre, băieții au rupt legătura cu Richard. Joel, unul dintre gemeni, a declarat, pentru sursa citată anterior, care a fost reacția lor după ce au aflat de suma pe care mama lor trebuia să i-o înapoieze lui Richard:

„Am fost șocați că totul a fost făcut public. Richard mi-a scris atât mie, cât și fraților mei și ne-a spus că a făcut publică povestea noastră. Nu am fost deloc încântați de asta...Știa de doi ani că nu este tatăl nostru adevărat, de ce a făcut asta tocmai acum? Richard vrea să ne cunoaștem tatăl adevărat, dar de ce ar vrea așa ceva? Eu nu vorbesc cu el, nici Willem, doar Ed pare să-i fie puțin mai apropiat. Mama și tata au ajuns să stea de vorbă doar prin intermediul avocaților și sunt convins că tatăl nostru natural, oriunde ar fi el, nu are habar că existăm.” 

Și-a exprimat dorința de a continua să țină legătura cu cei pe care îi crezuse fiii lui

La doi ani de când cazul lui Richard Mason și a fostei sale soții, Kate, ajunsese în instanță, acesta a venit cu detalii despre starea sa de sănătate. A menționat că starea i s-a agravat din cauza reducerii capacității de funcționare a plămânilor.  Potrivit sursei menționate, în anul 2019 a vorbit despre ce a simțit după ce băieții au rupt relațiile cu el:

„Cred că ceea ce s-a întâmplat a fost inevitabil. A fost vorba despre o minciună pe care Kate a început-o în urmă cu 23 de ani. În sfârșit, adevărul a început să iasă la iveală. Am făcut ceea ce trebuia să fac... Băieții au acum 19, respectiv 23 de ani. Am început să iau atitudine când ei au ajuns deja bărbați. Sunt inteligenți, au avut parte de o educație adecvată, am investit mult în ei, ei știu să facă distincția dintre bine și rău.”

Richard Mason invitat in platoul stirilor BBC News

Sursă poză: captură youtube.com

A ținut să adauge, tot pentru aceeași sursă, că își dorea mult să-i revadă, să reia legăturile:

„Le-aș spune: „Băieți, nu am făcut nimic rău. Vă iubesc, cea mai mare îmbrățișare posibilă vă așteaptă de la mine. Să plângem, să ne îmbrățișăm și să revenim la ceea ce era înainte...”

Surse: dailymail.co.uk, eu.usatoday.com, news.amomama.com 

Sursă poză principală: captură youtube.com

Surse foto: facebook.com, twitter.com, youtube.com

Articolul urmator
Am aflat că fratele meu mai mare este, de fapt, tatăl meu
Am aflat că fratele meu mai mare este, de fapt, tatăl meu

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Răzvan Fodor este un tată iubitor și un soț devotat. Care este secretul pentru o viață de familie fericită
  Răzvan Fodor este un tată iubitor și un soț devotat. Care este secretul pentru o viață de familie fericită

  „Îți mai aduci aminte drumul spre nori? Îți mai aduci aminte cafeaua din zori?” - ne întreba Răzvan Fodor acum mai bine de două decenii, în piesa...

  Un tată devotat și un soț veșnic îndrăgostit. Șerban Copoț este un exemplu pentru multe generații
  Un tată devotat și un soț veșnic îndrăgostit. Șerban Copoț este un exemplu pentru multe generații

  Șerban Copoț este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști și prezentatori tv din România. A devenit cunoscut în anul 1999, odată cu succesul răsunător al trupei...

  Misterul unei dispariții subite a fost soluționat după 40 de ani. O femeie a aflat, în sfârșit, de ce a fost părăsită de mama ei cu ajutorul unui test ADN
  Misterul unei dispariții subite a fost soluționat după 40 de ani. O femeie a aflat, în sfârșit, de ce a fost părăsită de mama ei cu ajutorul unui test ADN

  Părăsită de mamă la numai un anișor, o femeie a aflat adevărul despre dispariția misterioasă a mamei sale 40 de ani mai târziu printr-un test ADN...

  Am aflat că dragostea vieții mele este rudă cu mine. Dar tot ne-am căsătorit și am făcut copii
  Am aflat că dragostea vieții mele este rudă cu mine. Dar tot ne-am căsătorit și am făcut copii

  Așa ceva nu se întâmplă în fiecare zi! Un bărbat a aflat că este rudă cu logodnica lui la scurt timp după ce a cerut-o de soție. Cei doi au descoperit că sunt veri...

  Surpriză! Medicii au crezut că este apendicită, dar, de fapt, femeia de 43 de ani nu știa că este gravidă și că a intrat în travaliu
  Surpriză! Medicii au crezut că este apendicită, dar, de fapt, femeia de 43 de ani nu știa că este gravidă și că a intrat în travaliu

  Janice Kerwick (din Marea Britanie) nu se simțea bine de mai multe luni, având dureri abdominale persistente. După numeroase investigații medicale și un test de sarcină, s-a...

  Un copil s-a născut din 3 ADN-uri diferite. Cum a fost posibil?
  Un copil s-a născut din 3 ADN-uri diferite. Cum a fost posibil?

  Un bebeluș din Marea Britanie s-a născut din trei seturi diferite de ADN. Primele două provin de la părinții săi, iar al treilea provine de la un donator de sex feminin, în...

  Credeau că au câștigat 1.000 de dolari la loto, dar s-au înșelat! Cât a câștigat, de fapt, cuplul și care a fost primul lucru pe care l-au cumpărat
  Credeau că au câștigat 1.000 de dolari la loto, dar s-au înșelat! Cât a câștigat, de fapt, cuplul și care a fost primul lucru pe care l-au cumpărat

  Un bărbat și o femeie din Noua Zeelandă, soț și soție, credeau că au câstigat 1.000 de dolari la loto, însă au fost șocați să afle că, de fapt, au devenit milionari!...

  O femeie din Texas care a fost răpită acum 51 de ani, s-a reunit în sfârșit cu familia sa, datorită unei noi tehnologii de testare a ADN-ului
  O femeie din Texas care a fost răpită acum 51 de ani, s-a reunit în sfârșit cu familia sa, datorită unei noi tehnologii de testare a ADN-ului

  O femeie din Texas care a fost răpită când era bebeluș, în urmă cu peste 50 de ani, s-a reîntâlnit cu membrii familiei sale datorită unui kit de testare al...

  © 2024 Qbebe