Cumnata mea dă vina pe mine pentru că fiica mea de 9 ani a intrat la pubertate

Bianca Geica - Redactor Senior

O mamă a povestit șocul pe care l-a avut după ce cumnata ei a acuzat-o că fiica ei de 9 ani „a intrat cam devreme la pubertate”. Scriind sub anonimat pentru Kidspot, femeia stabilită în Australia a explicat că este foarte apropiată de cumnata ei și că sunt puține lucruri pe cele două nu le discută, însă această conversație a luat o turnură ciudată.

O mamă povestește de ce cumnata ei dă vina pe ea pentru ca fiica ei de 9 ani e deja la pubertate

Iată ce povestește mămica:

„Cumnata mea, Elle, și cu mine am stat de vorbă într-un weekend, în timp ce copiii noștri se jucau împreună la mine acasă. Conversațiile noastre sunt întotdeauna destul de deschise și nu prea avem subiecte tabu, ceea ce, de obicei, este un lucru grozav, deoarece putem discuta subiecte greu de abordat de față cu alte persoane, mai ales în ceea ce privește proprii noștri copii.

doua femei care discuta

Într-o zi a venit în discuție subiectul pubertății și i-am menționat că fiica mea cea mare, Hannah, în vârstă de nouă ani, începuse deja să treacă prin acest proces de ceva vreme. Când am început să vorbesc cu ea despre schimbările fizice și despre ceea ce se întâmpla, am simțit că mă ajută foarte mult, pentru că puteam să-i împărtășesc îngrijorările și temerile mele legate de pubertate, cum să mă descurc în calitate de părinte și să nu mai fie ceva de care să mă tem, așa cum a fost când am trecut eu prin ea.

Mă simțieam liniștită știind că am pe cineva care să mă asculte și să îmi ofere o perspectivă asupra unei probleme care poate fi complicată. Pe măsură ce am continuat discuția, cumnata mea mi-a pus întrebări despre tipurile de dezvoltare pe care începuse să le experimenteze, despre cum se simțea în legătură cu acestea și despre propriile ei amintiri despre cum a trecut prin aceste lucruri. Dar apoi ceva s-a schimbat. Când i-am spus că Hannah avea muguri mamari, am văzut cum fața ei s-a schimbat de la una de înțelegere și sprijin la una gravă, de parcă i-ar fi picat cerul în cap. La început, habar nu aveam de ce reacționa așa, dar aveam să aflu în scurt timp.

Elle m-a întrebat, aproape ca și cum ar fi știut răspunsul pe care urma să-l dau: „mănânci multă carne de pui?”. Perplexă, am întrebat-o de ce voia să știe asta. „Păi carnea de pui e plină de hormoni și asta poate provoca creșterea sânilor la oameni. Știi, nu?”, a răspuns ea.

Inițial am crezut că glumește, dar vorbea foarte serios, iar mie mi se părea absolut ridicol! Simțeam cum furia crește în mine, dar am strâns din dinți pentru a-mi reprima dorința de a spune ceva ce aș fi regretat. În schimb, am râs, m-am ridicat și am plecat, pretinzând că am treaba pe la bucătărie. Din fericire, când m-am întors,  nu a adus din nou vorba despre asta și nici nu a încercat să continue acea conversație. În ciuda acestui fapt, am fost destul de supărată în legătură cu comentariul, deoarece nu este prima dată când face aluzie la dieta și stilul nostru de viață cum că ar fi cumva problematic. Și nu este cazul.

Întrebarea despre pui, însă, a fost un nou nivel de ridicol dintr-o mulțime de motive. În primul rând, a insinuat că pubertatea este un lucru rău, că este nefiresc să treci prin ea la o anumită vârstă și că fiica mea e prea mică pentru a trece deja prin asta. În realitate, eu aveam aceeași vârstă ca și ea când au început să mi se întâmple aceste evoluții (și nu, nici eu nu am mâncat „prea mult” pui).

În al doilea rând, sugerează că ceea ce le dau copiilor mei nu este sănătos și, mai rău, că este plin de substanțe nocive care le provoacă modificări ale corpului lor într-un mod în care nu ar trebui, sau cel puțin într-un moment în care nu ar trebui.

În al treilea rând, ignoranța ei absolută și lipsa ei de educație sau de înțelegere a acestui subiect nu sunt doar jignitoare, cu adevărat lipsite de respect, ci pur și simplu stupide.

Adică, adevărul este că găinile australiene nici măcar nu sunt hrănite și nici nu primesc hormoni în vreun fel, acesta este un mit. De fapt, este ilegal ca ei să fie hrăniți cu hormoni și este așa de zeci de ani. Celălalt fapt, care face ca ale sale comentarii să fie ridicole, este că noi nu mâncăm pui la micul dejun, prânz și cină - șapte zile pe săptămână; îl mâncăm poate de trei ori pe săptămână la cină, deoarece, în ciuda presupunerilor ei, avem o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional.

Dar, așa cum se spune, nu-ți poți alege familia, așa că, în ciuda acestui incident ridicol și, fără îndoială, a multor altora care vor urma, suntem încă apropiate. Acum mă asigur doar să gătesc cea mai mare friptură de pui pe care o pot găsi ori de câte ori vine ea la cină. Doar așa, să văd ce zice”, povestește mămica.

Tu ce părere ai despre această situație? Cum ai fi reacționat în locul acestei mame?

Citește și:

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: thesun.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”
  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”

  Surpriză dublă în familia cântăreței de muzică populară, Angela Rusu. Ea și fiica ei, Larisa, sunt însărcinate în același timp! Diferența dintre bebeluși...

  Fiica mea spune că își urăște pielea moale de pe brațe și are doar 5 ani!
  Fiica mea spune că își urăște pielea moale de pe brațe și are doar 5 ani!

  Rufele pe care tocmai le împăturisem mi-au căzut din mâini în momentul în care fetița mea de doar 5 ani și-a ciupit tricepsul minuscul și mi-a spus:...

  „Nu e adoptată. E fiica mea”. Prima poză cu fetița lui Naomi Campbell
  „Nu e adoptată. E fiica mea”. Prima poză cu fetița lui Naomi Campbell

  A trecut aproape un an de când Naomi Campbell a anunțat, pe rețelele de socializare, că a devenit mamă. Vestea că supermodelul în vârstă de 51 de ani a adus pe lume o...

  Viața mea cu o fiică de 7 ani care are demență infantilă
  Viața mea cu o fiică de 7 ani care are demență infantilă

  Majoritatea persoanelor asociază demența cu bătrânețea, însă o mamă împărtășește cu restul lumii povestea ei și a fiicei ei care suferă de versiunea infantilă...

  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc
  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc

  Trebuie să vă cer părerea. Pentru că simt că fierb de furie. Pe scurt, mama mea vrea să își facă testamentul. Zice ea că simte că i se apropie în câțiva ani...

  Fiica mea a mâncat doar croasant timp de 10 ani pentru că îi este frică de mâncare
  Fiica mea a mâncat doar croasant timp de 10 ani pentru că îi este frică de mâncare

  O fată de 13 ani a trăit cu frică de mâncare mai bine de 10 ani, pentru că atunci când era foarte mică a avut un incident în care s-a înecat foarte rău cu o...

  Mărturia unei asistente de la spitalul din Suceava: "Fiica mea spune rugăciuni pentru mine și pentru pacienții mei. În combinezoanele astea nu contează cine are diamante."
  Mărturia unei asistente de la spitalul din Suceava: "Fiica mea spune rugăciuni pentru mine și pentru pacienții mei. În combinezoanele astea nu contează cine are diamante."

  Spitalul din Suceava a ajuns cunoscut în momentul de față prin prisma numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus. Oameni curajoși luptă zilnic cu această boală, fără...

  © 2022 Qbebe