„Îmi plac copiii, dar nu la nunta mea.” De ce o mireasă și-a gonit propriul nepot de la nuntă

„Îmi plac copiii, dar nu la nunta mea.” De ce o mireasă și-a gonit propriul nepot de la nuntă

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Nunțile sunt un prilej de mare bucurie, dar nu de puține ori sunt însoțite de diverse „peripeții”, care pot interfera cu așteptările mirilor sau ale oaspeților. Așa a fost situația și pentru o femeie care a avut recent nunta și care în momentul de față se află în conflict cu sora sa întrucât unul dintre copiii acesteia a întrerupt la un moment dat ceremonia întrucât a avut o criză emoțională. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla cum au stat lucrurile, precum și ce reacții a stârnit în mediul online cea care a fost de curând mireasă, după ce a povestit cum a procedat cu sora ei.

Și-a gonit sora și nepotul de la nuntă

Cea care s-a căsătorit a relatat pe o rețea de socializare ce s-a întâmplat la nunta ei, când unul dintre nepoții de la sora sa a întrerupt ceremonia în momentele în care mirii își rosteau jurămintele. Inițial, se stabilise ca la eveniment oaspeții să nu vină însoțiți de copii.

„M-am căsătorit sâmbăta trecută. A fost un eveniment mic, având mai puțin de 70 de invitați. Am optat pentru o nuntă la care să nu fie prezenți și copiii, luând în calcul cheltuielile și confortul. Îmi plac copiii, dar nu la nunta mea.

Majoritatea invitaților au fost de acord cu lipsa copiilor. Nunta a fost anunțată cu un an înainte, așa că au avut răgaz să își găsească și cazare.

Problema a fost sora mea, care a fost una dintre cele patru domnișoare de onoare. Ea are doi băieți, unul de 2 ani și altul de 5 ani. Cu câteva zile înainte mi-a spus că bona acestora se îmbolnăvise și mi-a cerut permisiunea să-i aducă și pe ei la nuntă. M-am simțit presată, dar m-a implorat să vină. Până la urmă am fost de acord, cu condiția ca băieții să se comporte bine, iar soțul ei să-i supravegheze.

A întârziat la ceremonie întrucât băieții ei nu s-au lăsat cu ușurință pregătiți, așa că apare doar în câteva poze. În regulă, am înțeles. În timpul ceremoniei, nepotul meu cel mai mic a început să aibă un tantrum chiar în timp ce ne rosteam jurămintele. Eu și soțul meu ni le scrisesem, iar copilul a început să plângă și să țipe când mă aflam pe la jumătatea jurământului. Cumnatul meu l-a luat pe sus și l-a îndepărtat, în timp ce nepotul meu mai mare îi spune fratelui său să tacă. A trebuit să-mi reiau de două ori jurământul din cauza întreruperii, eram deja foarte nervoasă. Ceremonia a fost în aer liber, așa că l-am auzit multă vreme pe nepotul meu țipând, până când cumnatul meu a reușit să-l ducă la o distanță considerabilă. Atunci nu am văzut, dar potrivit cavalerului de onoare, sora mea și-a dat atunci soțul afară.

buchet-de-flori-la-nunta-si-in-fundal-siluete-de-mire-si-mireasa

După ceremonie, sora mea a dispărut pentru o perioadă, iar între timp ne-am făcut fotografii de nuntă. Odată ce s-a terminat ședința foto, sora meu nu și-a cerut scuze, nu mi-a spus nimic. După primele dansuri a venit la mine și mi-a spus ceva precum: „Haha, îmi pare rău, era ora de culcare! S-a liniștit acum.”

mire-si-mireasa-ce-danseaza-in-timp-ce-invitatii-ii-aplauda

De fapt, nu era o scuză, iar eu eram foarte supărată. I-am spus că nu mi-a plăcut deloc faptul că a fost atât de ignorantă față de nunta mea și cum am trecut peste propriile mele reguli ca să îi găzduiesc familia, dar ei nu părea să îi pese. Mi-a spus din nou că îi pare rău, dar eu am exagerat, am făcut lucrurile să pară mai grave decât erau. Fierbeam în acele clipe și i-am spus să plece, că nu mai voiam să o văd acolo.

Ea și mama noastră s-au supărat, iar sora mea a acționat precum o victimă. Nici acum nu ne vorbim, numeroase persoane (majoritatea prieteni) au spus că am avut dreptate, dar se pare că familia mea mă consideră o mireasă „monstru”, în condițiile în care întreruperea deja se produsese și că eu nu am făcut altceva decât să-i pedepsesc. Nu sunt furioasă pe nepotul meu, sunt supărată pe mine pentru că am încălcat regula nunții fără copii și că i-am permis surorii mele totul, așteptând restul scuzelor de la ea.”

După ce și-a încheiat confesiunea, cea care și-a gonit sora și nepotul de la nuntă a cerut păreri în mediul online.

Punctele de vedere ale celor ce au văzut postarea miresei

Acestea au fost diferite. Pe de o parte, au fost susținători ai comportamentului celei ce s-a căsătorit față de sora sa și, pe de altă parte, au fost exprimate și critici. Iată câteva exemple:

 • „Ea nu a procedat corect întrucât i-a adus și te-a făcut să resimți presiune după ce îți exprimasei deja preferințele ce țineau de acea situație...Este o problemă serioasă; o problemă care a intervenit doar pentru că ea te-a determinat să faci un compromis legat de ziua ta și după aceea totul s-a sfârșit prin întreruperea jurămintelor tale. Ea a acționat dând o notă patetică scuzelor pentru a încerca să salveze aparențele, dar nu prea te-a implicat în acest proces, de aceea presupun că în final i-ai cerut să plece, cui i-ar plăcea să i se întâmple așa ceva într-o zi ca asta?...”
 • „De fapt, sora ei nu și-a cerut scuze. A ratat și fotografiile de nuntă. A mai spus și că era vremea de culcare pentru copil în intervalul în care se desfășura ceremonia, ceea ce înseamnă că și-a adus intenționat copilul atunci întrucât era garantat că va începe să plângă.”
 • „Sunt total de acord, dacă un copil plânge în timpul jurămintelor este suficient să-ți distrugă nunta...Schimbă-ți perspectiva. Nu este nimic în neregulă să știi ce vrei și să fii supărată pe sora ta...”
 • „Ce ai fi preferat, să ai alături de tine familia, pe sora ta, cu tot cu întreruperea care a avut loc din cauza copiilor ei sau ai fi preferat ca ea să nu vină deloc? Dacă vei avea copii într-o zi, vei vedea cum aceștia pot distruge tot felul de planuri. Mi se pare că sora ta a vrut să fie lângă tine în acea zi specială, iar lucrurile au luat o altă întorsătură. Are un „istoric” legat de întreruperea evenimentelor tale? Ați avut probleme din acest punct de vedere? Cred că ar trebui să stai de vorbă cu ea, dacă este o persoană importantă din viața ta sunt sigur/ă că și ei îi pare rău de ceea ce s-a întâmplat.”
 • „Mă miră faptul că oamenii o apără pe cea care i-a cerut surorii ei să plece mai târziu de la nuntă, după ce incidentul avusese loc, după ce aceasta își ceruse scuze. A fost un gest dramatic și răutăcios până la urmă. Este acel lucru pe care îl faci dacă nu îți pasă de acea persoană și mie mi se pare că asta transmite cea care a procedat așa.”
 • „...Cu siguranță toată lumea a observat că și-a rănit sora. A fost mai multă dramă decât era necesar. Copilul deja avusese un tantrum. Situația a fost gestionată cum s-a putut mai bine. De ce ai mai alungat-o? Cred că sora ei a făcut-o pe cea care a avut nunta să se simtă frustrată, dar gestul acesteia de a o izgoni a fost imatur.”

Surse: parents.com, reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
„Ne plac cadourile, dar preferăm banii și sunteți obligați să vă plătiți mesele”: Așa sună invitația la nuntă a unui cuplu
„Ne plac cadourile, dar preferăm banii și sunteți obligați să vă plătiți mesele”: Așa sună invitația la nuntă a unui cuplu

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Arestați la propria nuntă pentru că mireasa purta rochia de mireasă furată de la fosta soție a mirelui
  Arestați la propria nuntă pentru că mireasa purta rochia de mireasă furată de la fosta soție a mirelui

  Ziua nunții poate fi plină de incidente care de care mai stranii, care cu siguranță că nu vor fi uitate cu ușurință. Ce se întâmplă însă când mirii ajung...

  Nuntă sau înmormântare? Un mire a decis că vrea să ajungă la altar în... sicriu!
  Nuntă sau înmormântare? Un mire a decis că vrea să ajungă la altar în... sicriu!

  Când credeai că nu te mai surprinde nimic atunci când vine vorba de nunți, afli că un mire ales să își facă apariția, la propria sa nuntă, într-un sicriu! Da,...

  Cu o zi înainte de nuntă, soacra mea mi-a probat rochia de mireasă si mi-a distrus-o
  Cu o zi înainte de nuntă, soacra mea mi-a probat rochia de mireasă si mi-a distrus-o

  Continui poveștile care o implică pe soacra mea, pentru că așa cum vă spuneam este un personaj. Îmi este dragă, am ajuns să avem o relație foarte apropiată, dar pănă am...

  Mama mea îmi cere bani să aiba grijă de copilul meu, propriul ei nepot
  Mama mea îmi cere bani să aiba grijă de copilul meu, propriul ei nepot

  Îmi iubesc mama și ea mă iubește pe mine. Avem o relație foarte apropiată și atunci când am anunțat-o că sunt însărcinată a fost extaziată și dornică să...

  Am mers cu copilul la nunta prietenei mele care mi-a spus să-l las acasă. Uite de ce
  Am mers cu copilul la nunta prietenei mele care mi-a spus să-l las acasă. Uite de ce

  O mamă de peste hotare povestește că și-a adus bebelușul de 8 luni la nunta prietenei sale, deși aceasta a rugat-o să-l lase acasă, cu 2 săptămâni înainte de nuntă....

  Încă mai plătesc creditul pentru nunta pe care soția mea și-a dorit-o, iar ea acum vrea să divorțeze
  Încă mai plătesc creditul pentru nunta pe care soția mea și-a dorit-o, iar ea acum vrea să divorțeze

  Relațiile de cuplu sunt dificile și uneori iubirea nu este de ajuns. Iar atunci când apare un copil lucrurile de complică, pentru că, oricât de mult nu ne-am dori asta, ne...

  Nunta anului: doi cățeluși abandonați au parte de o ceremonie adorabilă organizată de adăpostul care i-a salvat
  Nunta anului: doi cățeluși abandonați au parte de o ceremonie adorabilă organizată de adăpostul care i-a salvat

  Peanut (9 ani) și Cashew (3 ani) sunt doi cățeluși Chihuahua care s-au întâlnit în luna aprilie a acestui an, după ce au fost amândoi abandonați de familiile...

  Antonia și Alex Velea se pregătesc de nuntă și botez!
  Antonia și Alex Velea se pregătesc de nuntă și botez!

  Antonia și Alex Velea au planuri mari pentru 2021! Potrivit unor surse apropiate cuplului, dorința cea mai mare a celor doi este să se căsătorească în vară și să îi și...

  © 2023 Qbebe