Mama mea crede că fac umbră degeaba pământului pentru că nu îi fac nepoți

Mama mea crede că fac umbră degeaba pământului pentru că nu îi fac nepoți

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Relația mamă-fiică este cu totul specială, dar acest fapt nu înseamnă că, uneori, nu este marcată și de tensiuni. Într-o asemenea situație se regăsește și o tânără, care simte că este respinsă de mama sa întrucât nu s-a hotărât să aibă copii, dăruindu-i mamei nepoții mult așteptați. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi o poveste de viață menită să te pună pe gânduri. 

O mamă este foarte nemulțumită întrucât fiica ei nu îi dăruiește nepoți

O tânără și-a deschis sufletul și a povestit în ce situație se află în prezent întrucât mama sa este supărată că nu are nepoți și din partea ei. A precizat că frații ei vor deveni părinți, dar că ea nu a luat încă o astfel de hotărâre. Din acest motiv, simte că nu mai are o relație atât de strânsă cu mama sa, mărturisind că simte lipsa conversațiilor cu aceasta, că este tristă și că se simte singură.

„Nu îmi displac copiii, dar lucrez la un centru de îngrijire pentru copii. Când termin treaba acolo, nu vreau să mă mai concentrez asupra lor. Am prieteni minunați, am un iubit minunat și chiar am reînceput să practic patinajul artistic (am obținut un premiu pe când eram adolescentă). 

Problema este mama mea. Soțiile fraților mei sunt amândouă însărcinate, iar ea este mai mult decât fericită pentru că va fi bunică. Niciuna dintre cumnatele mele nu sunt foarte apropiate de mama mea. Nu este vorba despre răutate aici, dar fiecare dintre ele are părinți cu care să împărtășească lucruri despre sarcină și despre parenting. Mama mea se străduiește mereu să fie prezentă pe Social Media pentru a afla ultimele noutăți despre ele. Și-a setat notificări pe telefon pentru a fi anunțată când acestea postează ceva nou. Acum, toate conversațiile noastre se învârt în jurul sarcinilor și a speculațiilor legate de bebeluși. Sincer, nu mă interesează dacă pentru camerele bebelușilor va fi aleasă o temă cu animale sau altceva. Chiar nu vreau să discut de 15 ori pe această temă. Am încercat să reorientez conversațiile noastre, dar mama revine tot timpul la bebeluși. 

femeie-de-varsta-mijlocie-blonda-stand-pe-canapea-langa-o-femeie-tanara-cu-parul-prins-in-coada-care-este-suparata

De exemplu, recent, pe când patinam, proprietarul patinoarului a venit la mine și mi-a propus să lucrez part-time, să antrenez, întrucât considera că am experiența necesară. Am fost de acord. Mai târziu m-am dus la mama la cină. Când am intrat pe ușă, i-am spus că am vești grozave. S-a oprit din gătit și, cu un zâmbet larg, mi-a zis: „Vei avea un copil!” I-am spus că nu era vorba despre așa ceva- Primisem un job în legătură cu patinajul. Tot entuziasmul mamei mele a dispărut. Am auzit un: „Este ceva drăguț, dragă”. 

La cină a fost îngrozitor. Mă simțeam rănită, iar mama tot insista pe tema copilului. Am răbufnit și i-am zis că mă săturasem să tot vorbim despre asta. Oare chiar nu puteam discuta despre altceva? Mama mi-a spus să nu fiu „geloasă”. Nu am vrut să ne certăm. De aceea, m-am plâns că mă doare capul și am plecat acasă devreme. 

Dintotdeauna am fost apropiată de mama, dat fiind faptul că frații mei sunt mult mai mari decât mine, iar tatăl meu a murit pe când eram mică. Înțeleg că este entuziasmată, dar se comportă ca și cum eu nu aș mai exista. Sunt de folos doar pentru a fi o sursă de nepoți pentru ea, iar dacă nu voi fi (și înclin pentru asta), la ce mai sunt bună? 

Partenerul meu crede că ar trebui să păstrez distanța față de mama întrucât după ce se vor naște bebelușii lucrurile se vor agrava. Ea are prioritățile ei și i-a scăzut interesul față de mine. Mă doare că se întâmplă așa. Mă simt singură. Mi-e dor de mama. Mă înțeleg mai bine cu una dintre cumnatele mele, care îmi este recunoscătoare că nu o întreb doar despre copil, ci și de munca ei. Nu sunt „geloasă”... dar într-un fel sunt. Viața mea, planurile mele, pasiunile mele, nu valorează nimic pentru mama mea pentru că ea urmează să devină bunică. Toate conversațiile despre grădinărit, despre voluntariat și chiar și prietenii pe care îi avea demult parcă au dispărut. Cum ar trebui să procedez?”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe slate.com

Fiica mamei nemulțumite pentru că nu are nepoți din partea ei a cerut un sfat pentru detensionarea situației

Cea care s-a confesat și a explicat că mama sa este nemulțumită întrucât nu are nepoți și din partea ei a primit următoarele sfaturi:

„Dinamica familiei tale se modifică și, așa cum se întâmplă întotdeauna într-o asemenea situație, procesul de readaptare este puțin mai dur. Veți avea noi membri ai familiei și se pare că sosirea nepoților a condus-o pe mama ta către un entuziasm profund. Poate că a fost o surpriză și pentru ea sau poate că este ceva așteptat de foarte mult timp. Când tu ai făcut un pas în spate, probabil că ea a avut senzația că tu îi pui în umbră o nouă sursă a fericirii. Este același lucru pe care l-ai simțit și tu când ea nu a reacționat când i-ai spus despre noul tău job legat de patinaj; este dureros întrucât ești foarte entuziasmată și ai vrea ca și celălalt să-ți împărtășească entuziasmul...

Faptul că va deveni bunică o va schimba pe mama ta, îi va schimba interesele, prioritățile. Probabil că o parte din entuziasm va mai pieri odată ce prezența bebelușilor va deveni un fapt obișnuit în familia voastră sau poate că nu se va întâmpla așa. Amândouă trebuie să lucrați cu voi însevă pentru ca noile persoane care ați devenit să poată să relaționeze. Și mama ta s-a schimbat, dar și tu te-ai schimbat și aveți oportunitatea să vă reuniți în ciuda acestor schimbări. 

Poate că ar merita să ai o discuție calmă, fără așteptări prea mari, cu mama ta, în legătură cu faptul că ar trebui să nu mai discutați atât de mult despre a avea un copil. Dacă așa ceva nu este posibil, ține cont de sfatul partenerului tău- folosește-ți timpul pentru a-ți consolida relația cu cele două cumnate ale tale, cu prietenii de la patinaj și poate vei mai reduce temporar din timpul petrecut cu mama ta sau vei accepta faptul că fiecare conversație a voastră va ajunge inevitabil și la subiectul „copil”. Mama ta nu s-a alăturat unui cult; dar face parte dintr-un program de „Studii pentru Bunici...”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe slate.com

Surse: slate.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
De când sunt mama, cel mai mult îmi place să nu fac NIMIC
De când sunt mama, cel mai mult îmi place să nu fac NIMIC

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mama mea insistă să nu-mi botez fetița! Ea nu crede în biserică și a fost traumatizată în copilărie
  Mama mea insistă să nu-mi botez fetița! Ea nu crede în biserică și a fost traumatizată în copilărie

  O tânără mamă are dubii în privința deciziei de a-și boteza fiica! Inima îi spune să o facă, din respect pentru convingerile religioase ale soțului. Mama ei,...

  Soția mea a recunoscut în somn că ne bate copilul și nu știu ce să fac
  Soția mea a recunoscut în somn că ne bate copilul și nu știu ce să fac

  Vă scriu în speranța că voi primi un sfat bun, care să mă ajute să trec prin impasul în care mă aflu. Și sper să înțelegeți la finalul poveștii de ce am ales...

  Fiica mea de 9 ani este leneșă și nu are motivație pentru nimic. Ce să fac?
  Fiica mea de 9 ani este leneșă și nu are motivație pentru nimic. Ce să fac?

  Copiii aflați la pubertate sunt interesați de orice, și de nimic. Mulți dintre ei imediat își pierd interesul asupra unei activități, de dragul alteia noi care apare la orizont....

  Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?
  Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?

  Majoritatea femeilor își doresc un partener atașat de familie, care să își respecte părinții și să își iubească, în primul rând, mama. Pentru că...

  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac
  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac

  ”Lasă, că și pe mine m-a bătut și uite ce bine am ajuns” ... asta îmi spune soțul meu de fiecare dată când îi spun că mama lui consideră că a-și lovi...

  Vecina mea m-a pus să-i fac cumpărăturile ca „pedeapsă” pentru că i-am trezit bebelușul
  Vecina mea m-a pus să-i fac cumpărăturile ca „pedeapsă” pentru că i-am trezit bebelușul

  Când locuiești la bloc, printre preocupările tale se numără și grija de a nu-ți deranja vecinii. Cu atât mai mult cu cât știi că deasupra ta sau în...

  Mama mea adoptivă m-a abandonat când a născut propriul ei copil
  Mama mea adoptivă m-a abandonat când a născut propriul ei copil

  Încep prin a-mi cere scuze dacă mă exprim mai prost. Nu am talent la scris, am fost un copil al matematicii și al nimănui.

  O mamă este acuzată că-și abuzează intim copilul de 2 ani pentru că fac baie împreună
  O mamă este acuzată că-și abuzează intim copilul de 2 ani pentru că fac baie împreună

  Pentru multe mame, baia alături de copilul lor e ceva normal, natural, având în vedere că relația mamă-copil e una atât de intimă. Totuși, nu multe persoane...

  © 2024 Qbebe