Mama mea este motivul pentru care sunt soția și mama puternică de azi

Bianca Geica - Redactor Senior

În calitate de proaspăt părinte, învăț câte ceva nou în fiecare zi. În același timp, în fiecare zi îmi dau seama mai am atât de multe de învățat ca soție și mamă, dar până acum pentru cele mai importante lucruri pe care le-am învățat trebuie să-i mulțumesc mamei mele.

Mama mea m-a învățat ce înseamnă succesul!

Când spun „succes”, nu mă refer la bani sau faimă. Mă refer la o căsnicie de succes cu copii frumoși. În 1985, mama mea a devenit soție. În același an a devenit antreprenor. Și-a deschis propriul magazin de rochii de mireasă împreună cu sora ei, pornind de la zero. Până în anul 1997, ea și tatăl meu s-au mutat din apartamentul lor mic într-o casă, aveau trei copii, iar magazinul de rochii de mireasă s-a mutat dintr-un spațiu mic deasupra unei pizzerii în propria clădire, la care urma să se mai construiască și o anexă.

mama si fiica imbratisandu-se

Mama își petrecea zilele la magazin, lucrând ore întregi pentru a se asigura că totul merge bine. Apoi se întorcea acasă, unde avea trei copii mici de care trebuia să aibă grijă și un soț. Programul ei la magazin se încheiase, dar munca ei era departe de a se termina. În fiecare seară când venea acasă, își lepăda în fața ușii „mantia” de antreprenor și o îmbrăca pe cea de mamă și soție iubitoare.

Citește și: De ce mama mea este și cea mai bună prietenă a mea

Să trecem rapid la anul 2016. Toți cei trei copii ai ei au devenit adulți de succes. Și după 31 de ani în care a condus o afacere de succes, mama și-a vândut magazinul și a ieșit la pensie. Ea a făcut totul. Și nu numai că le făcea pe toate, dar avea întotdeauna o atitudine grozavă!

Privind în urmă, nu-mi amintesc nici măcar o dată când am văzut-o pe mama mea agitată sau având o cădere nervoasă! Nu-mi amintesc nici măcar o zi în care să se fi plâns că este prea obosită și nu am văzut-o niciodată să-și ia o zi de concediu medical. Ar fi putut să renunțe, ar fi putut să-și ia mâinile de pe tot și să fugă. Sunt sigur că au fost multe zile în care a vrut să facă exact asta. Dar nu a făcut-o niciodată. Eram mereu fericiți. Pentru mine, acesta este sensul succesului. Mă uit la mama mea și ea este ceea ce sper să fiu și eu într-o zi.

Mama m-a învățat că dragostea pentru copil va depăși orice sentiment de iubire pe care îl voi experimenta vreodată!

Când l-am născut pe fiul meu James, ea a devenit „Mimi” și era proaspăt pensionată. A fost prima care a sărit la orice ocazie pe care a avut-o pentru a fi alături de copilul meu. În casa ei, vechea cameră a fratelui meu a fost vopsită în albastru, umplută cu jucării, un pătuț, un dulap plin de haine de bebeluș și a devenit o cameră doar pentru James.

 Bunica și mama zâmbesc la bebeluș în parc toamna

Nu mai poate intra într-un magazin fără să plece cu ceva pentru copilul meu... Știu că face acest lucru pentru că îl iubește, dar o face și pentru că mă iubește pe mine. Vrea să pot să lucrez, să fac bani pentru familia mea și să mă simt bine știind că bebelușul meu este pe mâini bune. Mica mea familie nu ar fi fost unde suntem astăzi fără mama mea.

Mama m-a învățat, de asemenea, să fiu stâlpul pe care familia mea să se poată baza!

În mod ironic, momentul în care mi-am dat seama că mama mea a fost, de fapt, stâlpul familiei noastre a fost atunci când am văzut-o cum își privea propria mamă cum se stinge încet din cauza demenței. Nu mi-am făcut niciodată griji pentru mama mea. Mi-am făcut griji pentru toți ceilalți. Mai ales de fratele meu mai mic, așa cum ar face-o orice soră mai mare. Îmi făceam griji că va fi rănit sau că i se va frânge inima, iar când își lua permisul de conducere trebuia să știu mereu unde se află.

Citește și: Mama mea știa să îmi facă doar ouă fierte și tot a fost cea mai bună mamă din lume

Îmi făceam griji pentru sora mea mai mare, când era plecată la facultate și când s-a mutat într-un oraș nou după ce și-a găsit primul loc de muncă ca educatoare la o grădiniță. Mi-am făcut griji pentru tatăl meu. „Cum este colesterolul lui? Devine prea bătrân pentru a fi antrenor de baschet? Nu cumva efortul îi afectează sănătatea?” Dar niciodată nu mi-am făcut griji pentru mama. Ea a fost întotdeauna capabilă. Toți știau că se pot baza pe ea, așa că nu a trebuit niciodată să-mi fac griji. Știam doar că este bine pentru că este cea mai puternică persoană pe care o cunosc.

Dar când bunica a început să se stingă, mi-am făcut pentru prima dată griji. Știam că asta o va zdruncina. Bunica locuia pe strada noastră, așa că mama mea nu era niciodată departe de ea. Când a devenit incapabilă să își poarte singură de grijă, am văzut-o pe mama mea nevoită să o ducă la un azil, ceea ce era destul de greu. Apoi a trebuit să o văd pe mama cum făcea curățenie, cum a remodelat și a scos la vânzare casa în care a copilărit. Casa pe lângă care încă trece cu mașina în fiecare zi și se întoarce mereu să arunce o privire.

Am văzut-o pe mama cum avea grijă de bunica mea, în timp ce își conducea afacerea și încerca să se ocupe de trei copii și de un soț. Am văzut-o cum avea grijă de mama ei non-stop, în timp ce ceilalți 5 frați ai ei păreau să facă acest lucru doar atunci când le convenea. Mama mea a fost alături de mama ei până la ultima ei suflare aici pe Pământ.

În tot acest timp îmi spunea că este tristă, dar că va fi bine. Părea atât de înfrântă, dar mereu își făcea pe curajoasa. Ceea ce mă face să fiu atât de mândră de ea, dar și puțin nervoasă pentru mine. Acum că sunt mamă, voi putea fi această stâncă pentru familia mea care nu se clatină niciodată, care luptă mereu pentru ceea ce este corect, care iubește și dăruiește fără încetare? Nu pot decât să mă rog să pot fi atât de consecventă.

Mama mea este cel mai mare susținător al meu, cel mai bun profesor și cea mai inteligentă persoană pe care o cunosc!

Sunt mamă doar de șase luni, dar în aceste șase luni am învățat de la ea mai multe decât aș fi putut învăța vreodată singură.

Mama și copilul ei nou-născut

Toată munca ei grea a dat roade. Îi datorez atât de mult. Cred că cel mai bun mod în care o pot răsplăti este să fac tot ce pot pentru a fi o mamă extraordinară pentru copilul meu și pentru viitorii mei copii, așa cum a fost și este ea pentru mine.

Citește și: Dacă mama mea nu ar fi avortat, azi eu nu aș mai fi existat

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: Articol tradus și adaptat după materialul My Mother Is The Reason I’m The Strong Wife And Mom I Am Today publicat pe site-ul Thought Catalog. 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tu știi cine este soția lui Tudor de la Fly Project? Interviu exclusiv cu o mamă dedicată și o femeie puternică
  Tu știi cine este soția lui Tudor de la Fly Project? Interviu exclusiv cu o mamă dedicată și o femeie puternică

  Anamaria Stancu Ionescu este, de departe, una dintre cele mai longevive prezențe de pe micile ecrane. Timp de 9 ani a prezentat rubrica Meteo la știrile Observator, de la Antena 1,...

  Eu sunt acest bebeluș. Mama mea m-a avortat și am supraviețuit. Sunt aici să vă spun povestea mea
  Eu sunt acest bebeluș. Mama mea m-a avortat și am supraviețuit. Sunt aici să vă spun povestea mea

  M-am născut într-o cadă rece, în baia părinților mei, având 900 de grame și nicio șansă la viață, nici măcar cea de la mama mea. Trebuia să fiu moartă,...

  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc
  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc

  Trebuie să vă cer părerea. Pentru că simt că fierb de furie. Pe scurt, mama mea vrea să își facă testamentul. Zice ea că simte că i se apropie în câțiva ani...

  Legătura dintre mamă și fiică este mai puternică decât oricare alta. Uite cum dovedește știința asta
  Legătura dintre mamă și fiică este mai puternică decât oricare alta. Uite cum dovedește știința asta

  Un studiu de acum 4 ani a ajuns la concluzia că legătura dintre mamă și fiică este mai strânsă decât alte legături, în condițiile în care influențează...

  5 lucruri pe care să le faci azi ca să fii o mamă mai bună
  5 lucruri pe care să le faci azi ca să fii o mamă mai bună

  Orice aspect se poate îmbunătăți în viață și chiar dacă acum totul merge ca pe roate, lucrurile pot deveni tot timpul mai bune! Iată ce poți face pentru a-i arăta...

  Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar
  Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar

  Una dintre cele mai cunoscute personalități de radio și de televiziune de la noi se mândrește cu o familie frumoasă, pe care a dezvăluit-o fanilor și prin intermediul...

  Motivul cutremurător pentru care o mamă își trimite zilnic fiica la școală cu o inimă desenată pe mână
  Motivul cutremurător pentru care o mamă își trimite zilnic fiica la școală cu o inimă desenată pe mână

  În ultimii ani, școlile din Statele Unite ale Amercii au fost ținta celor mai terifiante masacre din istorie. Sute de elevi au căzut pradă atacurilor armate sângeroase, la...

  Anda Adam nu a avut o copilărie uşoară. Mama ei a plecat în America: "Mama mea s-a sacrificat pentru mine, ca să-mi facă un viitor"
  Anda Adam nu a avut o copilărie uşoară. Mama ei a plecat în America: "Mama mea s-a sacrificat pentru mine, ca să-mi facă un viitor"

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a dezvăluit că, pe când era copil, mama ei a plecat în SUA pentru a-i construit un viitor mai bun. Parcurge articolul de mai jos...

  © 2022 Qbebe