Mi-am implorat mama să-mi spună cine este tatăl meu adevărat, dar a luat secretul cu ea în mormânt

Mi-am implorat mama să-mi spună cine este tatăl meu adevărat, dar a luat secretul cu ea în mormânt

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Printre cele mai importante lucruri de care avem nevoie pentru a ne simți împăcați cu noi înșine este să ne știm adevăratele rădăcini. De aceea, în situația în care nu le cunoaștem, vom face tot posibilul pentru a le descoperi. Un asemenea demers l-a realizat și o femeie din Australia, care a aflat abia când a depășit vârsta de 70 de ani cine era de fapt tatăl ei biologic. 

În copilărie a aflat că de fapt nu-și cunoștea tatăl adevărat

În vârstă de 71 de ani, Judy (din Australia) și-a deschis sufletul și a vorbit despre șocul pe care l-a suferit când, în urmă cu 60 de ani, i s-a spus că tatăl care o crescuse nu era de fapt tatăl ei adevărat.Totul s-a întâmplat în timpul unor discuții tensionate din familie. Mătușile ei i-au spus atunci și că tatăl ei biologic era un localnic din zonă, dar în acele momente fetița de 11 ani a preferat să nu vorbească despre așa ceva de teamă că, dacă ar fi pus întrebări celui pe care îl credea tatăl ei sau mamei ei, ar fi fost posibil să-l piardă. 

Pentru „kidspot.com.au”, Judy a relatat că:

„Aveam 11 ani când surorile mamei mele mi-au zis că tăticul meu nu era de fapt tatăl meu adevărat. A fost îngrozitor... am simțit că mi se frânge inima. Mi-au spus asta fiind furioase pe mama mea. S-au certat înainte ca eu să vin acasă de la școală, iar când am ajuns am auzit că: „Jack Mathers nu este tatăl tău”... Eu îmi adoram tatăl. Niciodată mi mi-am dorit ca el să plece de lângă noi, așa că în mintea mea era că, dacă nu voi spune nimic, nici el nu va pleca.”

adolescenta-sau-femeie-tânăra-deprimata-sau-disperata-care-isi-acopera-fata-cu-mâinile

A început să devină tot mai preocupată să afle cine era tatăl ei adevărat

Pe când era adolescentă, Judy a devenit tot mai interesată să afle cine era tatăl ei biologic. Nu a putut să-și convingă mama să-i spună adevărul, aceasta insistând asupra ideii că de fapt totul se rezuma la minciuni ale celor din jur, că în realitate Jack Mathers chiar era tatăl ei. 

Până la vârsta de 60 de ani, Judy s-a tot gândit la cel despre care i s-a spus că era tatăl ei biologic. La un moment dat, s-a hotărât să discute cu acesta și să-l întrebe direct dacă era adevărat ceea ce se spunea. Despre cum au decurs lucrurile a vorbit în cadrul aceleiași intervenții pentru sursa citată:

„Ani de zile, obișnuiam să mă uit insistent la el și la copiii lui. Când aveam 60 de ani, l-am sunat și l-am întrebat dacă era adevărat ce se spunea, el m-a întrebat de ce insistam să știu asta, iar eu i-am răspuns: „Merit să știu adevărul.” El a început să plângă, iar eu tot insistam: „Tu ești tatăl meu biologic?” Nu am primis un răspuns. Soția lui a venit la telefon și mi-a zis că l-am supărat. I-am răspuns că tot ce voiam era să știu adevărul, ca să pot să îl spun și copiilor și nepoților mei.”

În ciuda insistențelor sale, mama sa nu a vrut să-i spună adevărul

Ulterior, a aflat că bărbatul pe care îl sunase nu era nici el tatăl ei biologic. În anul 2014, Judy și-a îngrijit timp de mai multe luni mama bolnavă de cancer pulmonar. În toată această perioadă ea a insistat ca aceasta să-i spună cine era tatăl ei adevărat, dar mama nu a cedat insistențelor sale. În aceste condiții, s-a simțit trădată și manipulată, după cum a mărturisit în intervenția pentru sursa citată anterior:

„Chiar și când era pe moarte și se afla în spital, am fost alături de ea mai bine de o lună și i-am cerut să-mi spună adevărul, dar ea dădea din cap și dădea următoarea replică: „Nu începe iar cu asta”. Ea a murit și m-am simțit trădată... eram sătulă de atâtea minciuni, de manipulare și de dezamăgiri.”

femeie-matura-care-sta-alaturi-de-mama-ei-bătrână-aflata-pe-patul-de-spital

La scurt timp după moartea mamei sale, Judy a descoperit că avea cancer la sân și atunci a devenit și mai dornică să afle cine era tatăl ei biologic. Pentru aceeași sursă, a declarat că: „Știam că trebuia să mă adun și să-mi găsesc tatăl biologic. Nu îmi mai păsa pe cine aș fi putut să mai supăr. Eram bolnavă și mă săturasem să ascund asta pentru că mamei mele îi era rușine.”

Și-a găsit tatăl adevărat după 60 de ani

Cea care a mărturisit că și-a implorat mama să-i spună cine era tatăl ei biologic a venit cu detalii despre demersurile pe care le-a făcut în încercarea de a afla adevărul. Nu numai că s-a alăturat unor grupuri din mediul online, dar a recurs și la kit-uri cu teste ADN. Mai întâi a reușit să afle cine era fratele ei vitreg, iar după aceea, printr-o vizită la familia acestuia, a aflat și cine era tatăl ei biologic. Un alt test ADN a confirmat faptul că acel bărbat era într-adevăr tatăl lui Judy. Acesta murise în anul 2011, dar a aflat câteva informații despre el de la un unchi.  

Despre parcursul ei pentru a-și găsi tatăl adevărat Judy a vorbit pentru sursa menționată: 

„Din senin parcă, o tânără a făcut un test ADN care a dovedit că era nepoata mea... i-am trimis și eu un test ADN mamei ei, iar acest test a confirmat că eram mătușa ei...Am plâns toată ziua...mă tot gândeam „Iată, semăn cu el”...nu puteam spune în cuvinte ce simțeam atunci.

Unul dintre unchii mei m-a întrebat de ce încercasem să fac astfel de „săpături” și mi-a zis: „Tatăl tău te iubea, a fost un tată minunat.” Eu am spus „nu era vorba doar de tatăl meu. Era vorba despre identitatea mea, despre sănătatea mea, despre originile mele, eram obosită și mă săturasem să fiu trădată de cea care ar fi trebuit să mă protejeze și să mă iubească.”

Regretă că nu și-a cunoscut tatăl, dar și-a cunoscut frații vitregi

Între timp, Judy a aflat că mama ei avea 16 ani când rămăsese însărcinată, iar cel care îi era tată biologic avea pe atunci vârsta de 26 de ani. Acesta se căsătorise, apoi își luase alt nume și se mai căsătorise încă o dată, devenind tatăl a doi băieți. Acum Judy îi consideră pe aceștia ca parte din familia ei și nu s-a ferit să precizeze, pentru „kidspot.com.au”, că dacă și-ar fi întâlnit tatăl tot ce și-ar fi dorit ar fi fost să-l îmbrățișeze:

„Am fost crescută ca un copil singur, dar îi ador pe acești doi băieți, ei înseamnă mult pentru mine și mă simt parcă mai completă acum, dar a durat 71 de ani pentru a ajunge în această etapă. 

Dacă mi-aș întâlni tatăl, l-aș îmbrățișa. Nu am avut șansa să-l întâlnesc și să-l cunosc. Încă nu știu multe lucruri despre el, știu doar ce mi-au spus cei doi frați. Mi-ar fi plăcut mult să-l întâlnesc, mai ales că semănăm mult. Într-adevăr, este ceva foarte trist.”

În urma experienței prin care a trecut pentru a-și descoperi tatăl adevărat, Judy a ajuns la concluzia că este foarte important ca orice persoană să-și poată cunoaște originile, să nu fie trădată de cei care ar trebui să o iubească și să o protejeze. Își încheie intervenția pentru sursa citată în felul următor:

„Mă întristez când mă gândesc la persoanele care nu au posibilitatea să descopere care este adevărata lor origine. Ceea ce mă îngrijorează este că există oameni care îi pot trăda pe cei pe care ar trebui să-i iubească și să-i protejeze- iar acest act de trădare nu este de fapt treaba lor. Ceea ce contează până la urmă nu este povestea din spate, ci să se spună în final adevărul.”

Surse: kidspot.com.au

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
După 10 ani de lipsă totală, acum fostul meu este „tatăl cool” și copilul vrea să petreacă tot timpul cu el. Ce să fac?
După 10 ani de lipsă totală, acum fostul meu este „tatăl cool” și copilul vrea să petreacă tot timpul cu el. Ce să fac?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Copilul meu este un mic demon acasă, dar un adevărat îngeraș la școală
  Copilul meu este un mic demon acasă, dar un adevărat îngeraș la școală

  Problemele de comportament manifestate acasă de micii școlari sunt de regulă rezultatul unor sentimente reprimate în timpul orelor de curs. Iată explicația la schimbările...

  I-am spus fiicei mele vitrege să nu-mi spună „mamă” și soțul meu mă acuză că i-am rănit sentimentele
  I-am spus fiicei mele vitrege să nu-mi spună „mamă” și soțul meu mă acuză că i-am rănit sentimentele

  Această femeie nu este de acord ca fiica sa vitregă să îi spună „mamă”, iar acum se teme că a supărat-o pe cea mică când i-a spus să preferă să o strige pe...

  Cine este singura profesoară din țară care a luat nota 10 la concursul de directori de școli
  Cine este singura profesoară din țară care a luat nota 10 la concursul de directori de școli

  Mii de candidați la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în şcolile din ţară, o singură notă de 10. Dintre cei aproximativ 9.000 de profesori...

  ”Mama, să știi că eu sunt gay!”. Cum am reacționat când băiatul meu a avut curajul să spună adevărul
  ”Mama, să știi că eu sunt gay!”. Cum am reacționat când băiatul meu a avut curajul să spună adevărul

  Aseară, pe când stăteam relaxată în canapea la un film, m-a sunat unul dintre băieții mari, Victor, care acum are 21 de ani și este student la Drept. Sunt așa de...

  Cine sunt copiii lui Steve Jobs şi ce au făcut cu milioanele moştenite de la tatăl lor
  Cine sunt copiii lui Steve Jobs şi ce au făcut cu milioanele moştenite de la tatăl lor

  După trecerea sa în nefiinţă, în anul 2011, viaţa co-fondatorului Apple a intrat tot mai mult în atenţie. În ultimii ani, s-au adus în prim-plan aspecte...

  Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar
  Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar

  Una dintre cele mai cunoscute personalități de radio și de televiziune de la noi se mândrește cu o familie frumoasă, pe care a dezvăluit-o fanilor și prin intermediul...

  Ce familie frumoasă are Elena Gheorghe. Care este secretul căsniciei sale de succes
  Ce familie frumoasă are Elena Gheorghe. Care este secretul căsniciei sale de succes

  Ea este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi. El este un instrumentist extrem de talentat. Împreună formează unul dintre cele mai frumoase și longevive cupluri din...

  Ce mărturisiri a făcut Cabral despre relația cu tatăl lui. "Tata a avut puţină treabă şi a trebuit să plece. Dar n-a lipsit mult, s-a întors când tocmai împlineam 13 ani"
  Ce mărturisiri a făcut Cabral despre relația cu tatăl lui. "Tata a avut puţină treabă şi a trebuit să plece. Dar n-a lipsit mult, s-a întors când tocmai împlineam 13 ani"

  Cabral este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori de televiziune de la noi. Atât pe blogul său, cât și în cadrul mai multor interviuri acordate de-a lungul...

  © 2023 Qbebe