Nu vreau să mă duc la nunta surorii mele pentru că mi-a interzis să îmi aduc copiii

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Organizarea unei nunți reprezintă un demers complex, iar întocmirea listei cu invitații nu este întotdeauna la îndemână. După întocmirea acestei liste și după discuții cu rudele, se poate ajunge și la situații mai puțin agreabile. Așa s-a întâmplat și în cazul unei femei, care a anunțat că își dorește ca la nunta ei să nu participe și copii. Decizia sa nu a fost deloc bine primită de sora ei, mamă a doi copii. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla cum stau lucrurile între cele două surori!

A mărturisit că se gândește să nu vină la nunta surorii sale întrucât aceasta i-a interzis să-și aducă și copiii

O mamă a dezvăluit, pe o rețea de socializare, că între ea și sora ei au intervenit tensiuni, după ce aceasta din urmă i-a spus că nu își va putea aduce și copiii la nuntă. Motivul invocat a fost următorul: va fi o nuntă la care nu vor participa și copii. Cea care a precizat că va refuza să vină la nunta surorii sale dacă nu va putea veni și cu copiii a explicat cum stau lucrurile și a cerut sfaturi în legătură cu modul în care ar trebui să acționeze. Iată ce a relatat în confesiunea ei:

Sora mea va avea nunta în vara ce va veni. Nu va fi organizată într-o destinație de nuntă, va fi într-un parc/pavilion, ne-a spus recent despre asta și ne-a spus să așteptăm invitațiile... În fine, când am primit invitațiile, am văzut că se menționa faptul că nunta va fi „fără copii”. Odată ce am primit invitația, am sunat-o pe sora mea ca să discutăm despre nuntă și i-am dat răspunsul meu. Nu am menționat nimic despre subiectul care ținea de faptul că nunta va fi fără copii, pur și simplu am întrebat-o despre nuntă, despre cum mergeau lucrurile. Părea entuziasmată, mi-a spus că era nerăbdătoare să fie „în centrul atenției” în ziua ei specială. Am felicitat-o, dar i-am spus că, în condițiile în care nunta va fi fără copii, iar eu am doi băieți, nu voi putea ajunge și că îi voi trimite un dar prin intermediul părinților noștri.

cuplu-de-tineri-proaspat-casatoriti-sarutandu-se-in-fata-invitatilor-care-îi-aplauda

S-a supărat și m-a întrebat de ce nu voi veni. I-am spus că nunta ei este pentru mine un eveniment de familie și, dacă nu va fi într-adevăr un eveniment de familie, nu are rost să vin (adică să fie invitați și copiii). Părinții noștri sunt cele mai importante persoane care trebuie să fie acolo pentru ea, așa că nu cred că prezența mea este neapărat necesară. Sora mea s-a supărat foarte tare, a țipat la mine și a spus că nici măcar nu am încercat să apelez la servicii de babysitting sau să vin la nunta ei. A fost furioasă întrucât anul trecut am fost la nunta verilor noștri, dar ea crede că nunta ei este mai importantă și că ar trebui să îmi doresc să particip.

Nunta verilor noștri nu a fost fără participarea copiilor, ai mei au fost acolo, s-au comportat bine și chiar a fost un eveniment de familie. Nu simt că ar fi necesar să cheltuiesc banii pentru ca o bonă să stea cu copiii mei și să-i supravegheze pur și simplu pentru a o vedea pe sora mea cum se căsătorește și nici nu îmi doresc să fac asta. 

Nu i-am spus să schimbe regulile, doar i-am spus că nu voi veni la nuntă. Ea s-a supărat și acum îi implică pe soțul meu și pe părinții noștri în luarea deciziei mele, spunându-mi că dacă nu voi ajunge la nuntă nu va mai vorbi niciodată cu mine. Părinții mei ar dori ca eu să vin pentru a menține liniștea în familie, soțul meu spune că este decizia mea și că el mă va sprijini indiferent de hotărârea pe care o voi lua. Sincer, nu simt că sunt o ticăloasă întrucât nu i-am cerut să schimbe nimic, pur și simplu vin cu o decizie a mea. Voi ce părere aveți în legătură cu hotărârea mea, de a nu participa la nuntă?”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe site-ul reddit.com

A primit numeroase reacții din mediul online

După ce și-a expus punctul de vedere, cea care a mărturisit că nu vrea să se ducă la nunta surorii sale pentru că aceasta i-a interzis să-și aducă și copiii, a stârnit numeroase reacții în mediul online. O parte dintre acestea pot fi văzute și pe materialul disponibil pe site-ul „thesun.co.uk”:

 • „Copiii nu ar trebui să fie parte la tot ceea ce se întâmplă”
 • „Îi demonstrezi surorii tale cât de puțin îți pasă de ea”
 • „Copiii ei nu își vor aduce aminte că au petrecut o după-amiază cu un babysitter, dar sora sa își va aminti MEREU că a ales să nu vină la nunta ei” 
 • „Nunțile nu sunt un eveniment de familie prin excelență. De asemenea- știai că poți fi o familie și fără a avea copii?”
 • „Faptul că minimalizezi lucrurile continuând să spui „este doar o nuntă” arată cât de puțin îți pasă de sora ta, pare și că nu ții la ea și că faci totul intenționat, ca să o rănești”

femeie-ingandurata-care-sta-in-fata-laptop-ului

Alte comentarii pe care le-a primit mama care nu s-a ferit să dezvăluie că nu vrea să se ducă la nunta surorii sale pentru aceasta i-a interzis să-și aducă și copiii pot fi regăsite și pe Reddit:

 • „...pari puțin geloasă, poate pe atenția pe care o va primi sora ta în ziua nunții ei. Pare straniu că nu vrea să respecte alegerile surorile sale legate de nuntă. Este alegerea ta dacă vei participa sau nu la nuntă, dar să știi că atitudinea ta este total nepotrivită”
 • „Ai spus-o exact așa cum trebuie. Este grozav că ești fericită cu copiii tăi. Dar sora ta își dorește o nuntă fără copii și este OK. Copiii nu se distrează la nunți. Adesea se plictisesc. Și sunt gălăgioși. Te gândești la copiii tăi, dar trebui să-i arăți și surorii tale că te gândești și la ea”
 • „Ești gata să îți scoți sora din viața ta pentru că nu poți să petreci 3 ore departe de copiii tăi? Ai spus că nunțile sunt un eveniment de familie, dar ți se pare în regulă să îți pierzi sora pentru întotdeauna pentru că nu vrei să stai departe de copiii tăi pentru 3 ore, copii pe care oricum îi vezi toată ziua”
 • „Este în regulă pentru cineva să nu meargă la o nuntă, dar să spui „Ce rost are să văd cum sora mea se mărită dacă la nuntă nu pot fi și copiii mei” mi se pare un gest ingrat...”
 • „Pare a fi una dintre acele mame care vrea ca totul să fie despre copiii ei. Fiecare conversație, fiecare eveniment, totul. Și pare a fi acea mamă care crede despre copiii ei că se comportă mai bine decât ceilalți. De obicei o asemenea abordare nu duce la nimic bun pentru mamele respective, pentru sănătatea mentală, pentru momentele în care copiii vor avea și ei nevoie de puțină independență...”

Surse: heart.co.uk, reddit.com, thesun.co.uk

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Îmi țineam burta de parcă voia cineva să mi-o ia. Am refuzat să renunț la sarcină și m-am luptat să aduc pe lume gemenele mele
  Îmi țineam burta de parcă voia cineva să mi-o ia. Am refuzat să renunț la sarcină și m-am luptat să aduc pe lume gemenele mele

  Totul a început după vreo 4 ani de la nuntă când am remarcat că nu rămân însărcinată. Aveam trompele atât de lipite ca nu se putea face nimic! A fost cea...

  Eu în această situație nu vreau să imi alăptez copilul, îl trec pe lapte praf
  Eu în această situație nu vreau să imi alăptez copilul, îl trec pe lapte praf

  Sunt mămică de 11 ani și tare fericită sunt! Probabil mă înțelegeți. Îmi amintesc cu drag, bucurie și emoții perioada sarcinii, apoi mă duc cu gândul la naștere,...

  Andreea Bălan despre fetiţele ei: "O mamă îşi ia puterea întotdeauna de la copii. Fetele mele îmi şterg lacrimile"
  Andreea Bălan despre fetiţele ei: "O mamă îşi ia puterea întotdeauna de la copii. Fetele mele îmi şterg lacrimile"

  Mamă a două fetiţe, Ella Maya şi Clara Maria, Andreea Bălan a vorbit la un cunoscut post de televiziune de la noi despre cel mai nou videoclip al ei şi despre timpul petrecut alături...

  Am cancer terminal. Vreau ca ultimele sunete pe care le aud când mor să fie din viața normală a familiei mele
  Am cancer terminal. Vreau ca ultimele sunete pe care le aud când mor să fie din viața normală a familiei mele

  Am 43 de ani și probabil nu voi apuca 44. Este joi dimineață, ora 9, când scriu aceste rânduri. Casa este goală și eu mă uit pe geam la copacii de afară și încerc...

  Rebela muzicii rap, Nicki Minaj, este însărcinată: „Vreau să stau acasă și să gătesc pentru copiii mei”
  Rebela muzicii rap, Nicki Minaj, este însărcinată: „Vreau să stau acasă și să gătesc pentru copiii mei”

  Celebra cântăreață de muzică rap, Nicki Minaj, este gravidă! Artista a făcut anunțul prin intermediul unei serii de fotografii postate pe contul său de Instagram!

  Copiii romi au accesul interzis în singurul ștrand din Sibiu. Ce explicații oferă patronul
  Copiii romi au accesul interzis în singurul ștrand din Sibiu. Ce explicații oferă patronul

  Copiilor de etnie romă nu le este permis accesul pe singurul ștrand din Sibiu! Patronul a luat această decizie după ce, la ultimele vizite, mulți dintre ei ar fi produs pagube de mii de...

  A venit primăvara! Unde își duc vedetele din România copiii la plimbare în pandemie
  A venit primăvara! Unde își duc vedetele din România copiii la plimbare în pandemie

  Zilele calde și însorite de primăvară ne-au stimulat pe toți să ieșim pentru a ne bucura de soare și de mișcare. Nu au făcut excepție nici vedetele autohtone, care, cu mic,...

  Ajutor! Vreau să îmi salvez nepoțelul de abuz. Sora mea minoră, mama lui, îi pune viața în pericol și autoritățile din România nu mă ajută cu nimic
  Ajutor! Vreau să îmi salvez nepoțelul de abuz. Sora mea minoră, mama lui, îi pune viața în pericol și autoritățile din România nu mă ajută cu nimic

  Aș vrea să vorbesc ceva cu dumneavoastră dacă se poate. Este vorba despre nepoțelul meu de 2 anișori, care în acest moment este în pericol. Sora mea e minoră, are 17 ani...

  © 2022 Qbebe