O țară întreagă se uită în ochii părinților ai căror copii au murit de Covid și spune: "Oricum erau bolnavi..."

O țară întreagă se uită în ochii părinților ai căror copii au murit de Covid și spune: "Oricum erau bolnavi..."

Gabriela Paladi - Redactor

Nu am văzut popor mai cinic și mai egoist decât noi! Nu ne pasă deloc! Dacă nu suntem direct afectați, de ce să ne intereseze de cei din jurul nostru? Ieri au murit doi copii din cauza infectării cu Covid-19. Azi sunt internați 315 minori în spitalele din toată țara luptându-se cu acest virus, care pentru ei nu mai este deloc o simplă răceală. 16 copii sunt la ATI! Și știți ce comentează o întreagă țară prin rețele de socializare: ”da, dar toți copiii ăștia au cu siguranță și alte boli.” 

Suntem poporul nepăsării și a iresponsabilității! Asta suntem! Habar nu avem să înțelegem niște statistici și să percepem pericolul care ne înconjoară. Avem aproape doi ani de pandemie din care nu am învățat absolut nimic, NIMIC! Vrem libertate, dar nici măcar nu știm ce presupune această libertate. Vrem să avem o țară ca în Occident, dar nu suntem capabili să le urmăm exemplul. Vrem un viitor minunat și spectaculos, dar ne ucidem cu bună știință copiii!

Cât de cinic să fii să spui, să scrii, sa crezi că decesul oamenilor răpuși de Covid era normal, că aveau și alte comorbidități? Aș pune pe toți acești ”oameni liberi”, care refuză să se vaccineze, care citesc niște statistici fără să le înțeleagă, să se uite în ochii părinților care și-au pierdut copiii în ultimele 24 de ore și să le spună asta. Să privească în sufletul sfâșiat de durere al familiilor îndurerate ale tuturor victimelor și să le spună ”Oricum erau bolnavi, oricum ar fi murit!”. Pe principul acesta, oricum toți murim, așa că de ce să mai încercăm să ne salvăm?

copil cu masca de oxigen si mama care se roaga langa el

De ce să ne mai pese de copiii noștri? De ce să nu ținem școlile deschise, fără nicio măsură eficientă de prevenție?

Știam de 3 luni că vine valul 4, că afectează și copiii, că va fi mai rău decât celelalte pentru că tulpina Delta este mult mai contagioasă. Dr. Craiu, Dr. Jurma, medici reputați, au scris zeci de mesaje în acest sens.  ”28.9% din totalul celor infectați cu noul coronavirus după deschiderea școlilor sunt copii. Acolo vom ajunge și noi! Vor rămâne la școală doar un sfert dintre copii”, scria Dr. Mihai Craiu înainte de începerea școlilor. ”Deschiderea școlilor va avea loc la o medie între 2.000 și 3.000 de cazuri pe zi. Autoritățile ar trebui însă să se pregătească pentru scenariul cel mai sumbru, 'care este că valul 4 ne va lovi cel puțin la fel de rău ca valul 3. Dacă apare prognoza de furtună, e mai bine să te pregătești pentru furtună și să nu vină furtuna, decât să ignori prognoza și să te lovească furtuna nepregătit", sublinia epidemiologul Octavian Jurma în luna iulie. Și totuși, nu am pregătit școlile cu nimic:

 • Cîmpeanu zice că școlile nu sunt pregătite pentru online - după aproape 2 ani de pandemie, când, în țara lăudată pentru cea mai mare viteză de internet, puteam să facem cea mai tare școală online din lume.
 • Pe de altă parte, vrea să vină copiii la școală cu 61% dintre personalul didactic vaccinat, când, ar fi putut până acum să se asigure că rata de vaccinare crește acolo unde trebuie, la peste 80% ca să țină școlile deschise în siguranță.
 • Cîțu spune că sunt teste, dar nu știe câte, nu știe dacă ajung pentru toți copiii și nici nu știe dacă va obliga sau nu la testare, când în toate țările civilizate (că la noi nu se mai poate vorbi de așa ceva) elevii sunt testați de cel puțin 2 ori pe săptămână și niciun părinte nu mai comentează că testul este invaziv. (revin și la acest subiect imediat)
 • Eu sunt mama unei fete de clasa a IV-a care spune că școlile nu sunt pregătite să reziste în acest val puternic, din punct de vedere al experienței mele personale. La o săptămână de la începerea școlii fata mea a intrat în online pentru că a avut un caz confirmat în clasă. Ni s-a spus că vom testa copiii în a opta zi. Când a venit momentul, ni s-a spus că nu sunt teste și să îi testăm pe banii noștri dacă vrem să îi aducem în format fizic la școală. HAOS! Dezorganizare! Nepăsare!
 • Am o prietenă al cărui copil are simptome de răceală, a anunțat la școală și doamna învățătoare i-a spus să îl aducă la școală, că ea nu face ore hibrid pentru un singur copil. Tot prietena mea a sunat la DSP să spună ce s-a întâmplat și i s-a spus același lucru, că dacă nu sunt simptome de Covid, îl poate duce la școală.   
 • Părinții se opun. La orice! Nu vor să vină copiii la școală, dar se duc cu ei la locuri de joacă, la film, la petreceri de zile de naștere. Vor să vină copiii la școală, dar nu vor să îi testeze. Vor să își țină copiii în siguranță, dar nu vor să se vaccineze. 

Revin aici la partea cu testul antigen rapid de nas, despre care am auzit și citit că mulți părinți îl consideră invaziv. Să nu mai zic că sunt mulți alții care habar n-au că testul acesta implică folosirea unui bețigaș care se bagă în nas și care nu face altceva decât să gâdile. Nu doare! Gâdilă. Părinți care cred, de asemenea, că testul PCR implică prelevare de sânge. Am testat-o pe fiica mea de zeci de ori până acum și nu a zis vreun moment că se simte agresată de testul ăsta, deși are vârsta pentru a discerne ce înseamnă un test invaziv. Vă rog, gândiți-vă, înainte de considera acest test invaziv, la copilașii care se luptă acum la terapie intensivă și la ce proceduri invazive sunt supuși pentru a le fi salvată viața. Sunt izgoniți, la propriu, pacienți din spitale ca să facă loc celor bolnavi de Covid. La Constanța azi la terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase a izbucnit in incediu care, conform informațiilor de acum, a ucis 9 oameni. 

Soluția? Vaccinați-vă, fraților! Vreți libertate, vreți școli deschise în siguranță, vreți să scăpăm de măști, de teste, de nebunia asta? Vreți să salvăm vieți? VACCINAȚI-VĂ!

Așa cum au făcut-o țări pe care le lăudăm numai când ne convine. Din totalul de 176 de pacienți decedați ieri, 163 erau nevaccinați și 13 vaccinați. Dintre cei 13 pacienți vaccinați, 11 prezentau comorbidități, 1 nu prezenta comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 58 și 86 de ani. E statistică, oameni buni! Vaccinul nu garantează 100%, dar cifrele arată clar că nevaccinarea duce procentul atât de jos că pericolul morții este palpabil precum crucea de pe mormântul copiilor care au murit ieri. 

Am citit o discuție de curând, că în UK nu se mai poartă măștile, că totul e relaxat acum. Și că la noi se bagă certificatul verde și ne sunt îngrădite libertățile. Dar știți că în UK au stat oamenii în carantină 1 an și jumătate înainte să capete această relaxare? Că rata de vaccinare este de peste 82%? Este suficient să ne uităm cu atenție la rata de vaccinare a țărilor europene, ca să ne dăm seama că România va rămâne mereu la coadă, că cinismul nostru ne va duce la sapă de lemn și că șansele noastre de a evolua depinde numai de copiii aceștia pe care îi condamnăm prin lipsa de responsabilitate, prin cinism, nepăsare și dezorganizare. Toți sunt proști, toți au rată de vaccinare de peste 50%, numai noi suntem deștepți! Mă scuzați, noi și bulgarii, ei sunt chiar mai deștepți ca noi!

Am să închei cu mesajul dur al medicului Octavian Jurma: se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile

Ca să înțelegeți cât de grava este acesta decizie o să apelez la o parabolă:
Imaginați-vă că vă ia foc casa și sunați la 112. Pompierii vă asigura că vor ajunge imediat, dar timpul trece incediul se extinde și anxietatea ta creste, apoi devine panică.
Într-un tărziu, pe când incendiul ți-a ars deja un sfert din casa, auzi sirenele în depărtare și rasuflii ușurat. Ajutorul e pe drum! Oamenii ăștia sunt totuși resposabili și macar în ceasul al 12-lea vin să îmi salveze familia.
Însă când caravana ajunge, constați cu stupefacție și groaza că în locul cisternei de stingător de incendiu au venit cu o cisterna de benzina cu însemnele partidului.
Protestezi disperat dar tovarășii de la partid te împing la o parte și iți încuie în casa bunicul și bunica. Apoi dau drumul la furtunul cu benzina și în câteva ore casa e scrum.
Apoi rânjind în fata ruinelor fumegande iți spun:
"Nu am lăsat pompierii să vina pentru că ne costa prea mulți bani. Ai văzut însă că se stinge incendiul și fară pompieri? Plus că te-am scapăt și de povara bătrânilor. Nu uita să votezi partidul la anul."
După care se urca în caravana și pleacă în timp ce tu încerci să înțelegi ce s-a întâmplat.

Citește și:

Articolul urmator
O femeie a adoptat bebelușul fostei partenere de viață a soțului ei. "Când i-am văzut părul blond și ochii albaștri m-am îndrăgostit pe loc"
O femeie a adoptat bebelușul fostei partenere de viață a soțului ei. "Când i-am văzut părul blond și ochii albaștri m-am îndrăgostit pe loc"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Întrebarea UNICEF care a rupt internetul: "Cum se spune în țara ta că ești la menstruație?"
  Întrebarea UNICEF care a rupt internetul: "Cum se spune în țara ta că ești la menstruație?"

  ”Depinde de noi să rupem tăcerea privind menstruația și să eliminăm discriminarea”, scriu cei de la UNICEF pe pagina lor de Facebook și postează o simplă...

  Fiica mea a fost primul pacient minor cu cancer care a participat la un studiu. A murit la 16 ani, dar medicamentele au ajutat alți copii bolnavi
  Fiica mea a fost primul pacient minor cu cancer care a participat la un studiu. A murit la 16 ani, dar medicamentele au ajutat alți copii bolnavi

  Nathalie a fost diagnosticată cu cancer în clasa a 7-a. În timpul unui control de rutină, medicul a descoperit că fata avea un tip de cancer silențios, în stadiul 4,...

  S-a deschis lista de decese printre copii: un bebeluș și un băiat de 7 ani au murit de Covid în ultimele 24 de ore
  S-a deschis lista de decese printre copii: un bebeluș și un băiat de 7 ani au murit de Covid în ultimele 24 de ore

  176 de decese au fost înregistrate ieri, 30 septembrie, la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea, Grupul de Comunicare Strategică a raportat și două decese...

  Copilul meu a murit de cancer, după ce a fost diagnosticat greșit cu Covid-19
  Copilul meu a murit de cancer, după ce a fost diagnosticat greșit cu Covid-19

  Anul 2020 a fost dominat de pandemia de coronavirus. Sistemul medical, nu numai din România, ci din întreaga lume, a fost într-un continuu colaps: medici suprasolicitați,...

  Cazul care a șocat o țară întreagă: O mamă a fost eutanasiată după 16 ani de când și-a ucis cei cinci copii
  Cazul care a șocat o țară întreagă: O mamă a fost eutanasiată după 16 ani de când și-a ucis cei cinci copii

  O femeie din Belgia a șocat o țară întreagă atunci când și-a ucis cei 5 copii, în 2008. Exact 16 ani mai târziu, a fost eutanasiată.

  Prima țară care a aprobat vaccinarea anti-Covid la copiii cu vârste între 12 și 15 ani
  Prima țară care a aprobat vaccinarea anti-Covid la copiii cu vârste între 12 și 15 ani

  Ministerul Sănătății din Canada a catalogat vaccinul anti-Covid Pfizer drept ”sigur și eficient” pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

  Medicii au externat-o, spunând părinților ca e doar o migrenă. Fetița de 7 ani a murit a doua zi acasă
  Medicii au externat-o, spunând părinților ca e doar o migrenă. Fetița de 7 ani a murit a doua zi acasă

  O copilă de numai 7 ani s-a stins din viață, după ce medicii au considerat că suferă de o simplă migrenă și au externat-o din spital.

  Un copil de trei ani a murit subit, în timp ce se uita la desene animate. Ce semnal de alarmă trag părinții
  Un copil de trei ani a murit subit, în timp ce se uita la desene animate. Ce semnal de alarmă trag părinții

  Un băiețel în vârstă de 3 ani a murit subit, în timp ce se uita la desene animate. Părinții micuțului spun că nu a avut nici un fel de simptom, care să-i avertizeze...

  © 2024 Qbebe