Pentru băiețelul care a spus că fiica mea este urâtă

Bianca Geica - Redactor Senior

Pentru băiețelul care a făcut-o urâtă pe fiica mea în autobuzul școlar zilele trecute: am câteva lucruri să-ți spun!

Îmi dau seama că probabil nu te interesează ce am de spus. De ce ți-ar păsa? Sunt doar un tată. Nu sunt prietenul tău. Nu voi fi în autobuz în după-amiaza asta și nu voi fi în clasă ca să râd la glumele tale sau să te încurajez când faci mișto de cei din jur. Sunt un nimeni pentru tine. Așa că de ce ți-ar păsa de ce am eu de spus? Dar voi spune totuși câteva lucruri. O să le spun în speranța că într-o zi vor ajunge la tine. Pentru că într-o zi, tu vei fi eu. Un tată. Și vei simți ceea ce simt eu acum.

Ceea ce i-ai spus fiicei mele nu numai că a fost o minciună, dar a fost și foarte dureros!

Știu că probabil nu-ți pasă că ai rănit-o. La naiba, poate că asta a fost intenția ta! Pun pariu că i-ai făcut chiar și pe unii dintre prietenii tăi să râdă când ai spus ceea ce ai spus. Și pun pariu că asta te-a făcut să te simți foarte bine.

Citește și: Tati, crezi că sunt urâtă?

Nu știu dacă îți dai seama cât de mult poți răni oamenii cu cuvintele tale. Dar eu sunt aici să-ți spun că o fac! Ceea ce este și mai rău este că fiica mea a crezut ceea ce ai spus. Nu contează cât de mult am încercat eu să o conving că ceea ce ai spus nu este adevărat. Ea te-a crezut. Și pentru că te-a crezut, acum petrece mai mult timp uitându-se la reflexia ei în oglindă decât ar trebui să o facă orice copil de 9 ani. Pentru că te-a crezut, își petrece mai mult timp decât a făcut-o vreodată pentru a se pregăti dimineața. Pentru că te-a crezut, nu contează cât de multă validare îi ofer eu, întregul ei comportament s-a schimbat.

Pentru că te-a crezut pe tine, nu mă mai crede pe mine!

Cuvintele tale au schimbat modul în care ea se vede pe sine. Cuvintele tale au dus-o pe fetița mea de la super încrezătoare la super conștientă de sine. Pentru tine, au fost doar cuvinte, dar pentru ea și pentru mine, au lovit tare și au tăiat adânc.

Știu că ai doar 9 ani. Știu că mai ai mult de crescut. Și știu că probabil nici nu vei vedea vreodată ce am scris aici. Dar sper ca mama sau tatăl tău să vadă și să îți citească aceste rânduri. Și sper că, după ce te vei supăra foarte tare și îți vei da ochii peste cap, vei găsi adevărul în ceea ce am scris.

Sper că te vei gândi la acțiunile tale și la impactul pe care acestea îl au asupra altora. Sper că te vei gândi la cuvintele pe care le alegi și poate nu vei umili următoarea fată pe care o vei întâlni. Sper că înainte ca al tău comportament să facă o altă victimă, vei gândi înainte de a acționa. Și, într-o lume perfectă, îți vei cere scuze.

Citește și: Fiica mea spune că sunt egoistă fiindcă am rămas însărcinată înainte de nunta ei

Fiica mea este atât de inteligentă! Este curajoasă, spirituală, rezistentă, talentată, amabilă, hotărâtă, empatică și îndrăzneață. Aș putea continua la nesfârșit. Este iubită și este, fără îndoială, superbă, atât în interior, cât și în exterior.

Iar dragi părinți, sper că putem folosi acest moment ca pe o lecție. Îmi dau seama că hărțuirea și injuriile vor apărea în fiecare zi, în fiecare autobuz școlar și în fiecare sală de clasă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să le ignorăm.

Diferența începe acasă, iar bunătatea începe cu noi!

Trebuie să vorbim cu copiii noștri despre aceste lucruri, pentru a-i pregăti. Trebuie să îi încurajăm să spună ceva atunci când sunt martori la astfel de momente de bullying. Trebuie să le spunem că lucrul curajos pe care trebuie să-l facă este să spună ceva și că nu vor regreta niciodată că au avut un cuvânt de spus.

Părinți, copii, profesori, șefi, colegi de muncă etc. - suntem cu toții diferiți. Avem personalități diferite. Cu toții avem convingeri diferite. Votăm diferit. Ne cheltuim banii în mod diferit. Mergem la biserici diferite sau nu mergem deloc la biserici. Trăim în locuri diferite. Dar există un lucru pe care îl avem cu toții în comun, și anume aprecierea pentru bunătate. Indiferent de ceea ce credem, pentru cine am votat, unde locuim sau unde mergem la biserică (sau nu), cu toții ne aplecăm spre bunătate.

Așa că haideți să alegem bunătatea astăzi. Pentru că oriunde există o ființă umană, există o șansă să fim mai buni!

Citește și: „Datorită ție am învățat ce dar prețios este iubirea”. Scrisoarea unei mame pentru fiica ei care a murit

 • Articol tradus și adaptat după un material publicat pe site-ul genmindful.com.

Surse foto: instagram.com/brandonjanous

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”
  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”

  Surpriză dublă în familia cântăreței de muzică populară, Angela Rusu. Ea și fiica ei, Larisa, sunt însărcinate în același timp! Diferența dintre bebeluși...

  „Nu e adoptată. E fiica mea”. Prima poză cu fetița lui Naomi Campbell
  „Nu e adoptată. E fiica mea”. Prima poză cu fetița lui Naomi Campbell

  A trecut aproape un an de când Naomi Campbell a anunțat, pe rețelele de socializare, că a devenit mamă. Vestea că supermodelul în vârstă de 51 de ani a adus pe lume o...

  Andreea Marin alarmată de fiica ei: "Mi-a spus să nu mă îngrijorez, că nu suferă"
  Andreea Marin alarmată de fiica ei: "Mi-a spus să nu mă îngrijorez, că nu suferă"

  Recent, una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a mărturisit că a fost îngrijorată pentru fiica ei. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla ce a dezvăluit Andreea Marin!

  Nu mi-am dorit să am copii, dar am rămas însărcinată din greșeală la 17 ani. Fiica mea este lumina vieții mele
  Nu mi-am dorit să am copii, dar am rămas însărcinată din greșeală la 17 ani. Fiica mea este lumina vieții mele

  Anumite persoane visează dintotdeauna să devină mame. Pentru altele însă, a avea copii nu reprezintă unul dintre scopurile vieții. Așa gândea acum câțiva ani și o...

  Scrisoare către fiica mea care își judecă imaginea din oglindă
  Scrisoare către fiica mea care își judecă imaginea din oglindă

  O fată este cel mai aprig critic când vine vorba despre propriul aspect fizic. Iar oglinda, odată cu trecerea timpului, ajunge să fie o întâlnire dureroasă cu propria...

  Fiica mea a mâncat doar croasant timp de 10 ani pentru că îi este frică de mâncare
  Fiica mea a mâncat doar croasant timp de 10 ani pentru că îi este frică de mâncare

  O fată de 13 ani a trăit cu frică de mâncare mai bine de 10 ani, pentru că atunci când era foarte mică a avut un incident în care s-a înecat foarte rău cu o...

  Îl mai ții minte pe băiețelul blond care l-a jucat pe Nică în Amintiri din copilărie? Uite cine este el acum
  Îl mai ții minte pe băiețelul blond care l-a jucat pe Nică în Amintiri din copilărie? Uite cine este el acum

  Există câteva pelicule cinematografice care au supraviețuit probei timpului, iar unii actori care au devenit cunoscuți tocmai prin prisma interpretării anumitor roluri. O astfel de...

  ”Tu când ai de gând să slăbești?” Asta mi-a spus prietena mea la o lună după ce am născut
  ”Tu când ai de gând să slăbești?” Asta mi-a spus prietena mea la o lună după ce am născut

  Am devenit mamă acum o lună! Viața mea s-a schimbat total. Nu știu cum de alte mame intră în depresia postnatală, că eu sunt într-un extaz continuu. Sunt atât de...

  © 2022 Qbebe