Prietena mea m-a convins să divorțez. Credeam că îmi vrea binele, dar ea avea alte motive

Prietena mea m-a convins să divorțez. Credeam că îmi vrea binele, dar ea avea alte motive

Mariana Voinea

Nu toți prietenii au intenții bune. Când cea mai bună prietenă râvnește la soțul tău și îi „citește în palmă” că va avea o aventură cu cineva, ce e de făcut? Cine e de vină?

Nu orice persoană care se dă drept prieten îți este și loial. De cele mai multe ori, prieteniile se bazează pe intenții ascunse, sfârșesc prin trădări, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt naivii care aleg să vadă doar binele din om. Rhona, o tânără femeie îndrăgostită de soțul ei avea să afle ce înseamnă cu adevărat trădarea unei prietene.

S-a întâlnit cu soțul ei Mark în facultate. El studia arhitectura, iar ea literatura. A simțit imediat o atracție pentru el. Relația a decurs foarte bine Iar cei doi au decis să se întoarcă în orașul natal al femeii. Au găsit un apartament drăguț sau căsătorit, iar la nunta lor a participat și Anna, o prietenă din copilăria Rhonei, venită tocmai din New York.

Părea că are o viață de vis, era designer pentru costume de teatru, sufletul petrecerii. Chiar în cadrul ceremoniei de nuntă, i-a luat mâna lui Mark în mâna ei oferindu-se să îi citească viitorul. A făcut câteva glume și remarci despre loialitatea lui, ochii sclipindu-i de răutate. Dar toată lumea a considerat gestul a fi foarte distractiv.

Din acel moment toate lucrurile au început să meargă prost. Anna i-a dat lui Mark câteva indicii despre infidelitate care, încet, dar sigur a început să mă macine. Tot ce prețuiam o dată s-a transformat în haos, determinat de cuvintele cuiva în care odată am avut încredere. Astfel relația mea s-a transformat într-o adevărată furtună de emoții. Să vă spun cum a fost Ziua Muncii de anul trecut. Anna s-a întors în oraș cu o valiză plină de povești de la New York.

Plănuia să stea doar câteva zile, dar vizita ei a adus ceva neașteptat în relația noastră. Într-o seară, când stăteam cu toții pe terasă cu băuturile în mână, râzând și amintindu-ne de vremurile de demult, Anna din nou a dorit să îi citească lui Mark în palme. De data aceasta, îi vede scris în destin bărbatului succes în carieră, viață lungă, apoi tonul ei se schimbă. A văzut o …încurcătură în dragoste din cauza unei femei.

Ea râde, el râde, numai eu nu râd, ceva în mine îmi spune că nu este ok. Imediat după, Mark a devenit puțin distant, a început să lucreze până târziu, să-și ascundă mesageria telefonului, să vorbească la ore nepotrivite iar cuvintele Annei mi-au răsturnat în minte hrănindu-mi suspiciunea crescândă de care nu am mai putut scăpa”, mărturisește femeia.

Măcinată de temerea adeveririi prezicerii citirii în palmă, Rhona s-a separat de soțul ei....

Aceasta susține că într-o bună zi, măcinată de incertitudine, a decis să treacă pe la biroul lui fără să anunțe. Era destul de târziu, trebuia să-și încheie treaba, însă a găsit biroul gol iar colegii nu știau unde este soțul ei. Pe măsură ce zile treceau, îi verifica din ce în ce mai des telefonul atunci când bărbatul intra la duș și aproape pentru fiecare aplicație în parte mai găsea câte o parolă. Într-un final a decis să-l confrunte.

Ai pe altcineva?”
„Bineînțeles că nu am”. Dar nu l-am crezut nicio clipă. Atunci am luat o decizie care a schimbat totul. I-am spus că pentru o vreme ar trebui să stăm separați ca să ne dăm puțin spațiu de gândire. Doar că eu mi-am luat cheile și am plecat îndreptându-mă spre singurul loc în care mă simt în siguranță: casa părinților mei”, continuă ea.

barbat prins in fapt de iubita cu o alta femeie

Ajunsă în camera în care și-a petrecut copilăria și adolescența, femeia a realizat că poate și-a părăsit bărbatul pentru o banală suspiciune și că este posibil chiar să fi fost nevinovat. Deși nu s-a mutat împreună cu el înapoi, soția lui nu a intentat divorțul sperând că, fie îl va prinde cu minciuna, fie își va potoli gelozia.

În timp, Rhona a început să-l viziteze tot mai des la serviciu sperând că-l prinde cu altcineva, făcând o obsesie din cuvintele pe care o așa zisă prietenă le-a rostit citind în palma soțului ei.

Mama, văzând că mă gândesc obsesiv la lucrul acesta, m-a întrebat într-o bună zi: „draga mea, ești sigură că nu te gândești prea mult la asta? Oamenii spun tot felul de prostii, mai ales la petreceri…”. Dar cuvintele Annei îmi revin în minte iar și iar. Ce e de făcut în continuare?

Angajez un detectiv particular. Dacă Mark nu recunoaște nimic, am nevoie de dovezi de netăgăduit ca să îl confrunt sau ca să stăvilesc furtuna de gelozie care mă apasă. Cu fiecare veste pe care mi-o dă anchetatorul, este un amestec de ușurare și frustrare. Încă nu pot avea încredere în Mark”, susține femeia.

Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

Detectivul particular angajat de Rhona i-a dat o veste cumplită. Iubitul ei soț lua cina cu altcineva...

După câteva luni petrecute departe unul de celălalt, Rhona și Mark se întâlnesc față în față la o cafea. Femeia i-a povestit despre detectivul particular pe care l-a angajat. El s-a arătat puțin surprins, nervos, în schimb foarte trist.

„Te-am iubit dintotdeauna, credeam că știi asta”, i-a spus bărbatul după ce au ieșit din cafenea. Rhona nu putea să nu se întrebe dacă nu a făcut o greșeală monumentală despărțindu-se de soțul ei pe baza unei simple supoziții.

Întâlnirea dintre ei s-a produs undeva în jurul sărbătorii Crăciunului. În ianuarie, anchetatorul a sunat-o din nou pe femeie să-i dau o veste cumplită. „L-am văzut pe soțul tău luând cina cu o femeie la un mic restaurant din centrul orașului. Este și acum acolo”, i-a spus el. Aceasta era dovada pe care femeia o dorea.

Rhona a fugit într-un suflet până la restaurant hotărâtă să-l prindă în flagrant. Când a intrat, a rămas surprinsă să-l vadă pe Mark și pe Anna care stăteau față în față, unul cu celălalt.

„Mark, ce se întâmplă aici?”, am strigat mai tare decât mi-aș fi imaginat. Anna ridică privirea cu fața ei palidă și surprinsă, Mark pare uluit ,aproape rănit. „Rhona, te rog, lasă-mă să-ți explic…”, dar nu l-am lăsat. La care Anna ne întrerupe pe amândoi: „I-am cerut lui Mark să ne întâlnim aici pentru a vorbi despre tine, vreau să vă ajut să depășiți problemele dintre voi doi”.

Dar Mark mă oprește, apucându-mă gentil de braț și îmi dă să ascult o porțiune a conversației pe care au purtat-o cu 10 minute înainte să ajung eu: „Te iubesc Mark! Întotdeauna te-am iubit și m-am gândit că dacă o voi face pe soția ta să se îndoiască de mine de tine, o să o îndepărtez și vei fi numai al meu”, își amintește ea.

Soțul meu și cea mai bună prietenă a mea au o aventură. Ce să fac?

Totul e bine când se termină cu bine...

Această confesiune cu adevărat uluitoare i-a schimbat complet opinia Rhonei. Aici nu era vorba despre trădarea bărbatului, ci despre trădarea și manipularea prietenei sale care a complotat în secret să-i fure tot ce avea mai scump. Anna se ridică brusc de la masă, mormăind ceva și ieșind în grabă din încăpere.

Ulterior Mark a vorbit cu soția lui lui ore în șirm plecând amândoi de mână cu o legătură încă fragilă între ei, dar nu imposibil de reparat. După ce cuplul a participat la câteva ședințe de terapie, relația a devenit din ce în ce mai solidă, capabilă să facă față oricărei furtuni.

Am decis să ne mutăm într-o altă casă. În ziua mutării noastre, Mark și cu mine am aruncat o privire la apartamentul nostru gol care a fost prima noastră casă. Era plină de amintiri, atât vesele, cât și dureroase. Am stins luminile și am închis ușile în urma noastră ieșind în lumina soarelui, gata să începem din nou să pornim din nou la drum”, concluzionează ea.

Din păcate, uneori oamenii nu au limite când vine vorba de obținerea unui scop. Dar fericirea nu trebuie construită pe nefericirea altuia pentru că efectul de boomerang lovește când te aștepți mai puțin…

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: news.amomama.com

Articolul urmator
Regret enorm că am făcut un copil, credeam că voi fi o mamă bună, dar acum nici nu știu dacă îmi iubesc fiul
Regret enorm că am făcut un copil, credeam că voi fi o mamă bună, dar acum nici nu știu dacă îmi iubesc fiul

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată
  Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată

  Vestea că vei deveni mamă te emoționează și te bucură deopotrivă, așa că este firesc să îți dorești să-ți împărtășești entuziasmul cu cei mai dragi oameni din...

  „Am divorțat de soțul meu și îl părăsesc atât pe el, cât și pe fetița mea. O văd cum plânge și îmi frânge inima, dar nu am ce face"
  „Am divorțat de soțul meu și îl părăsesc atât pe el, cât și pe fetița mea. O văd cum plânge și îmi frânge inima, dar nu am ce face"

  După o ceartă urâtă cu soțul, amenințări și jigniri, o femeie s-a văzut nevoită să își ia doar hainele de pe ea și să plece de teama tatălui copiilor. Din păcate,...

  Nu, nu vreau să mai fiu prietenă cu persoanele care îmi judecă stilul de parenting
  Nu, nu vreau să mai fiu prietenă cu persoanele care îmi judecă stilul de parenting

  Chiar dacă parentingul se împarte în mai multe categorii mari și late, fiecare părinte e unic și procedează în felul său. Unele persoane s-ar putea să nu fie de...

  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

  După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

  ”Tu când ai de gând să slăbești?” Asta mi-a spus prietena mea la o lună după ce am născut
  ”Tu când ai de gând să slăbești?” Asta mi-a spus prietena mea la o lună după ce am născut

  Am devenit mamă acum o lună! Viața mea s-a schimbat total. Nu știu cum de alte mame intră în depresia postnatală, că eu sunt într-un extaz continuu. Sunt atât de...

  Soția mea mă acuză că mi-am înfometat copilul, dar el nu vrea să mănânce nimic, niciodată
  Soția mea mă acuză că mi-am înfometat copilul, dar el nu vrea să mănânce nimic, niciodată

  Un tată de peste hotare se simte neîndreptățit pentru că soția sa îl acuză că le-a înfometat copilul. Acesta a scris pe un forum de parenting, povestind că el și...

  „Vrei să fiu grasă ca tine"! Ajutor, fiica mea de 15 ani vrea cu orice preț să slăbească, dar eu nu consider că are nevoie de dietă
  „Vrei să fiu grasă ca tine"! Ajutor, fiica mea de 15 ani vrea cu orice preț să slăbească, dar eu nu consider că are nevoie de dietă

  Dietă la doar 15 ani? Ce poate determina o fetiță care practică mai multe sporturi să își dorească cu atâta ardoare să slăbească? Și mai ales, de ce își...

  Prietena mea și-a numit copilul după mine, fără să mă întrebe nimic. E normal?
  Prietena mea și-a numit copilul după mine, fără să mă întrebe nimic. E normal?

  Să alegi numele copilului tău nu este un demers tocmai la îndemână, cu atât mai mult cu cât îți dorești să fie cu totul special și să-l reprezinte. De...

  © 2024 Qbebe