Scrisoare pentru copilul meu, pe care nu-l voi mai putea ține în brațe niciodată

Bianca Geica - Redactor Senior

Pentru fiul meu Charlie, care a murit la șase luni din cauza unei boli cardiace congenitale,

Ce pot să-ți mai spun? Câte cuvinte pot să scriu? Am auzit că o persoană trebuie să spună o poveste de câteva ori pentru a trece mai ușor peste suferință. Nu voi termina niciodată să o spun pe a ta, la fel cum nu voi termina niciodată să-ți duc dorul. Așa ar trebui să fie, cred. La urma urmei, o mamă nu încetează niciodată să își iubească copilul (sau copiii) pe care l-a (i-au) purtat în pântece.

Sunt zile în care mă simt amorțită!

În unele zile stau pe podea, șoptind „îmi pare rău” și „mi-e dor de tine”, sperând că aceste cuvinte vor călători până la tine, sperând că îngerii îți vor spune cât de mult ești și vei fi întotdeauna iubit. În unele zile, merg mai departe ca și cum nu aș fi iubit și nu aș fi pierdut niciodată - nu pentru că așa vreau, ci pentru că așa trebuie. Dar chiar și în acele zile, tu ești cumva motorul fiecărui gând, fiecărui sentiment, fiecărei mișcări.

femeie care sta pe jos si plange

Tu m-ai schimbat, în întregime, total, irevocabil!

Îmi trăiesc viața altfel acum. Totul este atât de diferit. Am învățat că adevărata putere și adevăratul curaj apar atunci când ai suferit o pierdere usturătoare și nu-ți poți imagina că poți continua. Am învățat că bucuria cea mai profundă este cunoscută de cei care au trăit și cea mai adâncă durere. Am văzut că durerea nesfârșită este, de fapt, doar un semn de iubire nesfârșită.

Într-o zi, nu voi mai suferi. Ziua în care distanța nu ne va mai despărți și lumile noastre se vor ciocni. Ziua în care vei fi din nou în brațele mele, fără tristețe și fără durere. Prima zi a veșniciei. În acea zi, toți anii de suferință vor dispărea. Suferința și durerea nu vor mai există când îți voi putea vedea din nou chipul căutându-l pe al meu.
Până în acea zi, îți promit. Promit să îmi recapăt speranța, cu toată această durere în inimă pe care o simt, să-mi recapăt bucuria, să-mi regăsesc puterea, să iubesc chiar și atunci când este greu, să trăiesc liber și curajos chiar și atunci când sunt speriată, să profit la maximum de zilele mele, să trăiesc într-un mod care te-ar face mândru. Pentru totdeauna.

Cu dragoste,
Mama.

 • Articol tradus și adaptat după un material publicat pe site-ul: yourtango.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Scrisoare pentru fata care l-a introdus pe fiul meu în lumea drogurilor
  Scrisoare pentru fata care l-a introdus pe fiul meu în lumea drogurilor

  Către fata care l-a introdus pe fiul meu în lumea întunecată, teribilă a drogurilor:

  Lili Sandu izbucnește înainte de naștere: ”Nu pot înțelege cum un tată nu-și poate ține copilul în brațe
  Lili Sandu izbucnește înainte de naștere: ”Nu pot înțelege cum un tată nu-și poate ține copilul în brațe

  Frumoasa vedetă numără zilele până la nașterea primului ei copil, iar fericirea îi este umbrită de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus în ceea ce...

  Cea mai emoționantă scrisoare de "La mulți ani" pentru fiul meu
  Cea mai emoționantă scrisoare de "La mulți ani" pentru fiul meu

  Să fii mamă nu este un lucru ușor, dar reprezintă un lucru minunat. Sunt zile dificile, în care probabil te simți copleșită, însă de cele mai multe ori sunt zile...

  Rihanna și rolul de mamă: „Voi fi o mamă psihopată! Totul până la copilul meu”
  Rihanna și rolul de mamă: „Voi fi o mamă psihopată! Totul până la copilul meu”

  La începutul anului, Rihanna dezvăluia lumii întregi că se pregătește să intre în rândul mămicilor. Artista în vârstă de 33 de ani a anunțat că...

  © 2022 Qbebe