Șefa mea nu m-a lăsat să plec la fiica mea bolnavă, așa că mi-am dat demisia și am pornit o afacere de milioane

Andrada Popa

Tayo are 33 de ani și locuiește împreună cu soțul ei, Ola (36 de ani) și cele două fiice, Tiana (5 ani) și Maya (2 ani) în Leeds, Marea Britanie. Tânăra mamă a întâmpinat una dintre cele mai dificile decizii din viața ei, când Tiana s-a îmbolnăvit și șefa ei nu a lăsat-o să plece la spital să fie alături de copilul ei. Iată o poveste incredibilă a unei mame care a demonstrat că iubirea, ambiția și susținerea celor dragi îți poate aduce echilibrul și succesul în viață.

Nimic nu mă face mai fericită decât să văd cum reușesc să formez echipe diverse pentru a-mi ajuta afacerea să crească. Am angajat persoane din cele mai diverse etnii și naționalități pentru că știu ce înseamnă să fii discriminat și nedorit din această cauză. 

A conduce propria mea afacere de milioane de lire a însemnat multă muncă și multe sacrificii, dar fac ceva ce iubesc. Mi-a adus înapoi încrederea în mine pe care am pierdut-o la ultimul meu job, de unde am plecat anxioasă și depresivă. Am simțit că sunt gata să mă întroc în câmpul muncii la un an după ce fiica mea Tiana s-a născut, în 2016. Am fost încântată să găsesc un job ca asistent de project manager. Rolul meu era variat și implica să coordonez întâlniri și proiecte. La început îmi iubeam jobul. O lăsam pe Tiana la creșă dimineața și începusem să mă obișnuiesc cu responsabilitățile mele. Dar foarte repede totul a căptătat un gust amar. Simțeam că sunt scoasă țap ispășitor pentru orice eroare sau greșeală. Simțeam subnote de rasism și am devenit repede anxioasă și nefericită. Nu mi se permitea să folosesc telefonul la muncă, deși alții aveau voie și, pentru că nimeni nu pleca de la birou în pauza de prânz, când eu plecam îmi cronometrau la sânge pauzele. Mă simțeam umilită și în fiecare seară când ajungeam acasă plângeam. Soțul meu era foarte îngrijorat pentru mine și îmi tot spunea să îmi dau demisia. Dar nu mă gândeam că pot pleca. Unde m-aș fi putut duce?

Apoi, într-o zi, m-a sunat Ola și mi-a spus că Tiana este în spital după ce a făcut febră foarte mare la creșă. Mintea mea a luat-o razna. Doar ce o lăsasem la creșă cu câteva ore înainte și era bine. Cum ar fi putut să se îmbolnăvească așa rău atât de repede? Disperată, m-am dus la șefa mea să îi expun situația ți că as vrea să mă duc la spital. Dar nu m-a lăsat să plec. Am petrecut restul zilei încercând să nu plâng și îngrijorată. De îndată ce am putut pleca m-am repezit la spital. Din fericire, medicii au stabilizat-o și la miezul nopții au externat-o. Nu am mai îndrăznit să cer zile libere să am grijă de fiica mea să îți revină, așa că restul săptămânii a stat tatăl ei cu ea, în timp ce eu mă îngrijoram la muncă. Mi-am dat seama că nu pot să rămân la un astfel de loc de muncă. Așa că mi-am dat demisia. 

Citește și: 

Depresivă din cauza asta, am apelat la terapie. Mă simțeam ca o ratată și îmi pierduse toată încrederea în abilitatea mea de a avea succes. Nu mai credeam în mine deloc. Apoi verișoara lui Ola a venit cu ideea să începem o mică afacere pe Amazon. Nu prea eram încântată la început. Nu îmi plăcea să țin contabilitate și nici nu am avut vreodată interesul în a-mi deschide propria mea afacere. Dar susținerea soțului meu m-a determinat să fac primul pas. 

Am investit 5000 de lire din proprii noștri bani și am început să cumpărăm de la producători jucării și produse sportive. Am pierdut 15 mii de lire dinc auza unui produs care avea probleme de siguranță. Însă Ola nu m-a lăsat să renunț și mi-a spus: ”Uite, mai ai 500 de lire. Vezi cum le folosești.” Iar de această dată mi-am făcut temele și am studiat bine totul. Am ales numele de Tilz Mart, care include inițialele persoanelor pe care le iubesc, și m-am decis să mă concentrez pe cadouri, precum jucării, ciocolată și coșuri. Să aleg ce să cumpăr pentru site-ul meu a fost greu. Când primul meu produs s-a vândut, niște ukulele, am dat petrecere de bucurie. Curând, au început să vină comenzile. Coșurile de produse au fost imediat cel mai bine vândute și sunt în continuare. Le umplu cu ciocolată, cu jucării și chiar prosecco. Mă ajută faptul că britanicii iubesc să trimită astfel de cadouri pe tot parcursul anului. Lucram acasă și curând bucătăria și garajul au devenit neîncăpătoare. Mi-a fost furată o comandă mare chiar din fața ușii. Așa că am închiriat un depozit și am început să angajez oameni. Mi-am adăugat propriile branduri, lucrând direct cu manufacturieri, și la ultimul an financiar am ajuns la o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lire sterline. Munces din greu, mă trezesc în fiecare dimineață la ora 4, și lucrez până le duc pe fete la grădiniță. Mă trezesc așa de dmineață pentru ca să pot pleca de la birou în timp să le iau de la grădi și să petrec seara timp cu ele. 

Sunt tare mândră de ceea ce am realizat. Să fii femeie în domeniul antreprenorial este extrem de dificil, iar să fie o femeie de culoare face totul și mai greu. Am pierdut numărul oamenilor care mi-au spus în față că nu sunt cine credeau ei că sunt când m-au întâlnit. Au fost multe incidente rasiste. Acum, faptul că muncesc într-un mediu divers din acest punct de vede mă face fericită. Îmi doresc să ofer fiecăruia o șansă, fără să țin cont de mediul din care privin, de rasă sau de cultură. 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”
  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”

  Surpriză dublă în familia cântăreței de muzică populară, Angela Rusu. Ea și fiica ei, Larisa, sunt însărcinate în același timp! Diferența dintre bebeluși...

  Aveam 11 ani când mama mea m-a dat afară din casă după ce iubitul ei m-a lăsat gravidă
  Aveam 11 ani când mama mea m-a dat afară din casă după ce iubitul ei m-a lăsat gravidă

  Nu știu ce a fost mai greu pentru mine, faptul că propria mea mamă m-a dat afară din casă, faptul că am fost violată de iubitul ei sau faptul că m-am trezit singură, gravidă, pe...

  „Nu e adoptată. E fiica mea”. Prima poză cu fetița lui Naomi Campbell
  „Nu e adoptată. E fiica mea”. Prima poză cu fetița lui Naomi Campbell

  A trecut aproape un an de când Naomi Campbell a anunțat, pe rețelele de socializare, că a devenit mamă. Vestea că supermodelul în vârstă de 51 de ani a adus pe lume o...

  Draga mea fiică, faptul că am devenit mama ta m-a schimbat pentru totdeauna
  Draga mea fiică, faptul că am devenit mama ta m-a schimbat pentru totdeauna

  Un copil te va schimba cu siguranță, însă te va schimba în cele mai frumoase moduri cu putință. Cum erai înainte de a da naștere? Cum te-a schimbat fiica ta?

  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc
  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc

  Trebuie să vă cer părerea. Pentru că simt că fierb de furie. Pe scurt, mama mea vrea să își facă testamentul. Zice ea că simte că i se apropie în câțiva ani...

  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea
  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea

  Sunt unul dintre zecile de mii de copii părăsiți de părinți pentru a munci în alte țări. Sunt convinsă că nu sunt un caz dramatic, dimpotrivă, am fost unul dintre copiii...

  Fiica mea mi-a moștenit trauma și asta aproape că a ucis-o
  Fiica mea mi-a moștenit trauma și asta aproape că a ucis-o

  Părinții mei au avut probleme psihologice grave de-a lungul vieții, iar eu am avut o copilărie nefericită din cauza asta. Viața mea ar fi trebuit să fie un dezastru. În mod...

  © 2022 Qbebe