Soția fostului meu soț îmi alăptează copilul

Bianca Geica - Redactor Senior

O mamă a crezut că și-a înțărcat cu succes fiica atunci când micuța a încetat să mai plângă și să arunce cu lucruri ori de câte ori refuza să o alăpteze. Totuși, situația s-a schimbat atunci când a descoperit că fetița ei primea laptele matern din altă parte!

O mamă a aflat că soția fostului soț îi alăptează copilul și nu știe ce să facă

O mămică de peste granițe povestește, într-o postare pe Reddit, că a rămaș șocată atunci când a aflat că soția fostului ei soț îi alăptează fiica în vârstă de trei ani.

femeie care alapteaza

Femeia spune că a înțărcat-o pe cea mică atunci când aceasta avea 1 an și jumătate. La început, fetița țipa și plângea atunci când mama ei refuza să o alăpteze, dar ea credea că, după o vreme fără lapte matern, copilul ei va trece peste asta și va învăța să fie independent.

Într-o zi, cea mică a cerut să fie alăptată, dar mama ei a refuzat. În mod surprinzător, în loc să facă crize de furie ca de obicei, fetița s-a întors liniștită la joacă, fără nicio reacție. Mama povestește că inițial i s-a părut puțin ciudată reacția copilului ei (sau, mai degrabă, lipsa reacției), dar cu toate acestea s-a bucurat că micuța nu mai plângea fiindcă nu mai este alăptată.

Citește și: Poveste de alăptare: mama care ani de zile a alăptat copiii altora

„Așadar, fiica mea are în prezent 3 ani. Am început să o înțărc când avea aproximativ 1 an și jumătate. Plângea și făcea crize de furie când refuzam să o alăptez, dar am presupus că va trece peste asta în cele din urmă și va învăța să fie independentă. Într-o zi a cerut să fie hrănită, iar eu am spus nu, așteptându-mă să o văd transformându-se într-un mic demon și aruncând cu lucruri. Nu a reacționat deloc și s-a întors liniștită la ceea ce făcea. Am fost puțin derutată de cât de brusc și imediat și-a schimbat atitudinea, dar credeți-mă, nu m-a deranjat deloc”, povestește mămica.

Câteva săptămâni mai târziu, însă, mama copilei a descoperit un lucru șocant. Ea tocmai o luase pe cea mică acasă de la fostul soț și s-a oprit la un fast-food pentru a-și lua ceva de mâncare. A întrebat-o și pe cea mică dacă vrea să mănânce ceva, iar aceasta i-a răspuns că nu îi este foame pentru că a primit „țiți”. Fata a povestit că mama ei vitregă o mai alăptează și pe ea din când în când, atunci când își hrănește bebelușul.

Citește și: Cât de des este bine să-ți alăptezi bebelușul

„Ieri, am luat-o de acasă de la fostul meu soț. Ne-am oprit la un fast-food și am întrebat-o dacă îi este foame. Mi-a spus că a mâncat deja și că și-a luat porția de „țiți” (numele nostru de cod pentru alăptat). Am întrebat-o ce vrea să spună și, aparent, mama ei vitregă, care își alăptează propriul copil, o alăpta ocazional și pe fiica mea în tot acest timp, când eu credeam că am înțărcat-o. M-am întors cu mașina la casa soțului meu pentru a-i confrunta, iar scuza lor a fost că și ei sunt părinții fetei într-o anumită măsură și că nu văd nimic în neregulă cu asta. Nevasta fostului meu soț a spus că o face din dragoste și pentru că se consideră o a doua mamă pentru fiica mea. Aveți vreun sfat despre ce pot face aici? Nu mă simt confortabil ca o altă femeie să-mi alăpteze fiica, mai ales că am crezut că am înțărcat-o”, a adăugat mama.

Postarea ei a adunat peste 200 de comentarii și reacții din partea internauților. Iată ce au avut de spus unii oameni:

 • „Asta nu este deloc în regulă. De cât timp se întâmplă asta?! Ce adulți maturi cred că acest lucru ar fi în regulă (sunt conștientă că există situații în care oamenii ar fi de acord cu asta,) dar această situație nu este deloc OK”, a scris o persoană.
 • „Nu este în regulă. Ea nu a născut copilul și nici nu este tutore legal. Nu poate lua aceste decizii fără consimțământul tău”, a notat un alt internaut. Unii chiar au sfătuit-o pe mamă să îi dea în judecată pe fostul ei soț și pe mama vitregă.

Tu ce părere ai despre această situație?

Citește și: Cât trebuie să dureze o sesiune de alăptat

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: Reddit

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Iubita fostului meu soț i-a dat găuri în urechi fiicei mele fără să mă întrebe
  Iubita fostului meu soț i-a dat găuri în urechi fiicei mele fără să mă întrebe

  Nu știu alții cum sunt, dar eu și fostul meu soț aveam o relație mult mai echilibrată de când am divorțat acum 2 ani. Ne înțelegem foarte bine, nu mai avem animozități...

  Cel mai frumos cadou: soția fostului principe Nicolae al României este însărcinată cu al doilea copil
  Cel mai frumos cadou: soția fostului principe Nicolae al României este însărcinată cu al doilea copil

  Fericire mare în familia fostului principe Nicolae al României! Acesta a dat cea mai frumoasă veste în ajun de Moș Nicolae: soția sa, Alina-Maria Binder, este...

  Fostul meu soț și-a prezentat iubita copiilor mei fără să îmi spună
  Fostul meu soț și-a prezentat iubita copiilor mei fără să îmi spună

  Divorțul este dificil, mai ales pentru un cuplu care are și copii. Însă adevărata lui traumă începe abia după ce viața de după începe, când întregul...

  Replica Andreei Bălan catre fostul soț: „Îmi pare foarte rău că lovește în mine și că uită că sunt mama copiilor lui”
  Replica Andreei Bălan catre fostul soț: „Îmi pare foarte rău că lovește în mine și că uită că sunt mama copiilor lui”

  Andreea Bălan și George Burcea rămân în continuare în atenția presei, chiar dacă, de această dată, nu într-un sens pozitiv. Cu toții ne-am obișnuit ca...

  Mama mea îmi cere bani să aiba grijă de copilul meu, propriul ei nepot
  Mama mea îmi cere bani să aiba grijă de copilul meu, propriul ei nepot

  Îmi iubesc mama și ea mă iubește pe mine. Avem o relație foarte apropiată și atunci când am anunțat-o că sunt însărcinată a fost extaziată și dornică să...

  Dragul meu soț, mulțumesc pentru că ești motivul pentru care copiii mei încă mai au o mamă
  Dragul meu soț, mulțumesc pentru că ești motivul pentru care copiii mei încă mai au o mamă

  Am doi copii (13 și 17 ani), 45 de ani și un soț minunat. Acum 3 ani am fost diagnosticată cu cancer de sân și fără soțul meu nu aș mai fi aici să scriu aceste rânduri....

  © 2022 Qbebe