Soțul meu nu a vrut să-și anuleze weekend-ul cu băieții când i-am spus că sora mea este în spital

Soțul meu nu a vrut să-și anuleze weekend-ul cu băieții când i-am spus că sora mea este în spital

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Când treci prin momente dificile, simți nevoia mai mult ca oricând să te bucuri de sprijinul celor apropiați. Cu atât mai mult cu cât vine vorba despre partenerul de viață, te aștepți ca acesta să te susțină când treci printr-o grea încercare. O asemenea așteptare a avut de la soțul ei și o femeie a cărei soră se afla în stare gravă la spital. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla ce s-a întâmplat într-un cuplu după refuzul soțului de a renunța la un weekend cu prietenii săi pentru a-i fi alături partenerei sale de viață. 

Un bărbat nu a vrut să-și anuleze weekend-ul cu prietenii când a aflat că sora soției sale se afla în spital

Dezamăgită și îndurerată, o femeie și-a deschis sufletul pe o rețea de socializare și a povestit cum a reacționat soțul ei când a fost rugat să vină la spital la cumnata sa în timpul weekend-ului pe care el îl petrecea alături de prieteni. Soția a explicat că încă de dinainte să se căsătorească s-a stabilit ca fiecare dintre ei să poată să aibă parte atât de ieșiri seara cu prietenii, cât și de un weekend pe an în care să poată pleca de acasă, iar celălalt să rămână să aibă grijă de copil. 

Când sora soției sale a avut un accident rutier și a ajuns la spital, la terapie intensivă, bărbatul a anunțat că nu va veni la spital chiar în acea zi, fiind la pescuit cu prietenii săi. Cum au stat lucrurile între cei doi parteneri de viață vei descoperi din următoarea postare de pe Reddit:

„Eu și soțul meu suntem căsătoriți de aproximativ șase ani și avem o fetiță în vârstă de 3 ani, Elle. 

Încă de dinainte să ne căsătorim și să devenim părinți, atât eu, cât și soțul meu, am fost persoane foarte independente. Suntem în continuare așa- deși apreciem timpul petrecut în cuplu și în familie, ne bucurăm să avem și timp pentru noi înșine și pentru prietenii noștri.

Am ajuns la o înțelegere, potrivit căreia fiecare dintre noi are dreptul să aibă UN WEEKEND pe an în care să poată face orice vrea- să plece de acasă, să meargă să stea la hotel, să iasă cu prietenii- iar celălalt va rămâne acasă pentru a sta cu fetița noastră. Această înțelegere a funcționat foarte bine până acum. 

Weekend-ul trecut a fost weekend-ul soțului meu, iar el a ales să meargă la pescuit cu amicii săi și a stat într-o cabană situată la 30 minute distanță de noi. Până aici nicio problemă.  Sâmbătă dimineață, s-a întâmplat ceva foarte grav- sora mea a fost implicată într-un accident de mașină. Se află pe suport respirator, iar eu sunt devastată. Nu pot spune mai mult.

L-am sunat pe soțul meu și l-am rugat să vină acasă cât de repede poate- dar el a refuzat. A spus că era weekend-ul lui și că va veni la spital luni. Nu a fost total insensibil, m-a ascultat plângând și țipând și m-a asigurat că sora mea va fi bine (cum puteam să știm asta?), dar a insistat asupra ideii că va profita de cât i-a mai rămas din weekend...

barbat-ingrijorat-care-vorbeste-la-telefon-in-timp-ce-se-afla-la-pescuit

Familia mea a observat că soțul meu lipsea de la spital, dar mi-a fost prea rușine să le spun despre ce era vorba. Am înțeles că tot ceea ce s-a întâmplat interfera cu weekend-ul său, dar totuși este vorba despre SORA MEA, care este în stare critică. Sunt șocată, el nu a mai fost atât de egoist până atunci. Sunt furioasă, tristă, confuză și nu știu ce să fac. 

I-am spus soțului meu că dacă nu va veni acasă acum, să nu se mai deranjeze să se întoarcă- acum mă întreb dacă nu cumva am fost prea dură cu el, în condițiile în care nu dormisem timp de două zile și eram extenuată. Sunt cumva o persoană rea?”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe reddit.com

Bărbatul a primit critici în mediul online

Cea care a mărturisit că soțul ei nu a vrut să renunțe la weekend-ul cu prietenii când i s-a spus că sora soției sale se afla în spital, a precizat că acest weekend nu era singura ieșire de peste an a acestuia. Femeia a menționat că, în afară de weekend-ul stabilit o dată pe an, fiecare dintre ei are parte și de ieșiri în oraș cu prietenii. În același timp, a explicat că soțul ei a venit până la urmă la spital, dar că ea nu s-a abținut și i-a adresat vorbe grele.

După ce povestea ei a ajuns cunoscută în mediul online, numeroase persoane și-au exprimat părerea în legătură cu ceea ce i s-a întâmplat. Soțul a primit numeroase critici pentru atitudinea sa, așa cum se poate sesiza și din următoarele comentarii postate pe Reddit:

 • „Nu are inimă. Nu o cunosc prea bine pe sora prietenei mele, dar dacă ar fi să i se întâmple așa ceva în mod cert că aș alege să fiu alături de familie. Un bărbat pe care abia îl cunoșteam a murit acum două săptămâni într-un accident groaznic în timp ce mergea cu bicicleta. Am fost șocat, nu aveam planuri pentru acea zi, dar oricum nu îmi mai ardea de nimic întrucât mă gândeam doar la familia care trecea prin așa ceva. Nici măcar nu aș putea să îmi imaginez că i s-ar întâmpla ceva rău vreunui membru al familiei și eu să rămân să mă distrez cu prietenii. Este un laș”
 • „Această idee „de a petrece timpul cu băieții” nu stă în picioare. Desigur, este important, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, să-și petreacă timp și cu prietenii. Dar unii bărbați merg prea departe și își pun prietenii înaintea soției și copiilor. Dacă și-ar pune soția și copiii pe primul loc ei cred că ar părea „expirați”. Mulți bărbați se tem să nu pară așa în fața prietenilor, de aceea aleg să-și ignore familia”
 • „Sunt căsătorit de puțin timp, dar am ceva experiență în privința relațiilor, dar nici nu îmi pot imagina cum ar fi să primesc un telefon de la soția mea în legătură cu o urgență de familie, iar eu să îi spun „Îmi pare rău, draga mea, dar trebuie să aștepți până luni ca eu să-ți acord ție importanță și să acord importanță și familiei.” Imaginați-vă cum s-ar fi simțit el dacă situația ar fi fost invers, iar soția sa i-ar fi zis că nu o să-și întrerupă weekend-ul pentru o problemă a lui. Soția are tot dreptul să îi fie rușine cu el”
 • „Sincer, ceea ce mi se pare mai rău este că soțul se afla la doar 30 minute distanță de casă. Sunt de acord că ar fi trebuit să fie alături de prieteni în acel weekend, dar cel puțin ar fi trebuit să renunțe la câteva ore din weekend-ul său și să se ducă la spital ca să-și aline soția. Nu este ca și cum ar fi fost la cinci ore distanță de mers cu avionul sau așa ceva”
 • „Chiar mă întreb cum se poate BUCURA de weekend în timp ce soția lui trece printr-o criză gravă. Oare acest bărbat este total lipsit de empatie?”

Surse: reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Când am aflat că fetița mea de 4 ani are cancer, am vrut să-i ofer cel mai frumos Crăciun
Când am aflat că fetița mea de 4 ani are cancer, am vrut să-i ofer cel mai frumos Crăciun

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Toată copilăria mea i-am spus mamei mele ”soră” pentru ca soțul ei să nu știe că sunt fiul ei, de fapt
  Toată copilăria mea i-am spus mamei mele ”soră” pentru ca soțul ei să nu știe că sunt fiul ei, de fapt

  Aveam 4 ani când tatăl meu a murit. Era polițist. Nu a murit la datorie, dar a fost un erou pentru comunitatea din Buzău. L-am iubit. Era un om bun. Și mama mea l-a iubit. A fost...

  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

  După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac
  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac

  ”Lasă, că și pe mine m-a bătut și uite ce bine am ajuns” ... asta îmi spune soțul meu de fiecare dată când îi spun că mama lui consideră că a-și lovi...

  Mama mea mi-a tuns băiețelul și soțul meu nu a mai vorbit cu mine zile întregi
  Mama mea mi-a tuns băiețelul și soțul meu nu a mai vorbit cu mine zile întregi

  Băiețelul acestei femei nu a fost tuns niciodată în 3 ani. Până când bunica lui a luat foarfeca în mână și s-a pus pe treabă. Însă tatăl...

  Sora mea și-a abandonat copilul cu dizabilități de trei ani. A spus că nu se potrivește cu imaginea ei de familie perfectă
  Sora mea și-a abandonat copilul cu dizabilități de trei ani. A spus că nu se potrivește cu imaginea ei de familie perfectă

  Părinții unui băiețel de 3 ani l-au abandonat, pentru că fost diagnosticat cu o boală cronică, necesitând un scaun cu rotile. Mătușa lui l-a adoptat și nu i-a spus niciodată...

  Sora mea vrea laptele meu matern ca să facă săpun pentru copilul ei nenăscut
  Sora mea vrea laptele meu matern ca să facă săpun pentru copilul ei nenăscut

  Laptele matern este foarte apreciat nu doar pentru că asigură o dezvoltare armonioasă a copilului, ci și pentru că poate fi valorificat în mai multe moduri. Ai auzit până...

  ”Tu când ai de gând să slăbești?” Asta mi-a spus prietena mea la o lună după ce am născut
  ”Tu când ai de gând să slăbești?” Asta mi-a spus prietena mea la o lună după ce am născut

  Am devenit mamă acum o lună! Viața mea s-a schimbat total. Nu știu cum de alte mame intră în depresia postnatală, că eu sunt într-un extaz continuu. Sunt atât de...

  Sunt șocată! Fetița mea a dat peste soțul meu și amanta lui în patul nostru conjugal
  Sunt șocată! Fetița mea a dat peste soțul meu și amanta lui în patul nostru conjugal

  Viața bate filmul! Fraza asta nu reprezenta nimic pentru mine până luna trecută. Eram o femeie fericită, cu un copil sănătos, un soț iubitor, cu o rată la bancă pentru un...

  © 2024 Qbebe