Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Din grija pentru copilul tau
Burtici fericite

Un copil își întrerupe mama de 19 de ori în timpul unei ședințe online de o oră

Vă mai amintiți când credeați că varianta de a lucra de acasă reprezintă soluția ideală de a scuti trei ore de trafic intens pe drumul către birou și înapoi acasă? Ei bine, iată că am primit ceea ce am cerut. Dar încă mai credeți că este o idee atât de bună?

Munca de acasă este noul „normal” pentru mulți părinți. Copiii care vor începe cursurile online vor avea nevoie cu siguranță de ajutor, iar avantajul lor va consta în faptul că părinții vor continua să lucreze de acasă, însă pentru părinți, situația nu stă chiar atât de bine.

Genevieve Shaw Brown, editor al secțiunii „Stil de viață” pentru „Good Morning America” și „ABC News” și totodată mamă a trei copii cu vârstele de 4, 6 și 8 ani, a împărtășit un videoclip în care ne arată cum copiii săi îi întrerup apelul de 11 minute din cadrul unei conferințe online de 27 de ori.

Genevieve declară că este vorba despre o conferință pe care o avea în fiecare dimineață. În primele șase minute, Genevieve a răspuns deja la 11 întrebări ale copiilor ei (unul dintre micuți fiind cu nevoi speciale). Orice mamă care lucrează de acasă ar fi de acord cu faptul că reprezintă o adevărată luptă. Modul în care mamele reușesc să își ducă la bun sfârșit toate sarcinile atunci când sunt înconjurate nonstop de copii, este cu adevărat un miracol.

Deși nu i-a oprit complet pe copiii ei să o întrerupă, Genevieve a spus că modul în care a reacționat la comportamentul lor (calm, dar ferm) a ajutat la ușurarea tensiunii, însă mămica a recunoscut că, de obicei, are nevoie de mai mult timp pentru a se reîncărca și pentru a-și prelungi răbdarea. Cine nu ar avea?

Te surprinde să descoperi că munca de acasă, alături de copii, nu este tocmai cea mai productivă? Nu, știm. Nici pe noi. Probabil chiar acum, în timp ce încerci să termini de citit acest text, copilul tău îți adresează un milion de întrebări, îți cere mâncare sau vrea afară, la joacă. Ei bine, Genevieve nu este singură!

Fiecare mămică trece prin fix aceleași stări:

 • Lucrez de acasă din martie, este iunie acum. Este greu, mai ales când am conferințe online. Am momente când mă închid în baie cu laptopul și încui ușa ca să scap de Irina. Are numai 3 ani și nu înțelege ce înseamnă un job și că trebuie să stea liniștită când am call. Acum că m-ați întrebat, am și testat și am numărat că într-o ședință de 30 de minute m-a întrerupt de 20 de ori. Nu știu dacă e mult, sau puțin, dar nu e deloc facil. Abuzez de butonul de mute.” spune Simona, o mamă developer.
 • Oho! Uite că nu mi-am propus niciodată să număr de câte ori mă întrerupe Tudor. După ce am facut-o, am rămas surprinsă. Într-o zi de muncă de 8 ore a venit la mine în birou de 120 de ori. Exact, ați citit bine. Iar în timpul unui call de 15 minute m-a întrerupt de 5 ori. Este greu”, spune Andreea, mama unui băiețel de 4 ani.
 • Ce bine că m-ați întrebat! Azi, imediat după ce mi-ați scris, chiar am avut ședință. A durat o oră. Maia m-a întrerupt de 27 de ori, pe numărate: fac caca, fac pipi, mi-e sete, mi s-a încurcat părul, m-am zgâriat, vreau sandviș, tati nu poate să îmi dea lego de sus, nu merge canalul de desene, de ce au pisicile blană, de ce Mr. Bean nu vorbește, de ce apa e transparentă, când mergem la bunici, când mergem la mare, vreau afară, de ce plouă, când termini ședința, pot să te iau în brațe, vreau ciorbiță, mi-a cazut piesa de lego sub pat. Mi-am notat fiecare întrerupere mai mult pentru mine, pentru că eram curioasă. Și știți ce mă enervează cel mai tare, nu copilul, ci soțul meu. Și el lucrează de acasă, dar Maia nu se duce niciodată la el să îi ceară ceva. Se aude numai ”Mami, mami, mami”, spune Andrada, mama unei fetițe de 3 ani. 

Chiar așa, un nou studiu efectuat pe 3500 de cupluri cu copii timp de 16 zile între aprilie și mai 2020 a dovedit că mamele au parte de numai 2,6 ore de muncă neîntreruptă când lucrează de acasă, în timp ce tații au dublul acestei perioade de timp, adică 5.1 ore de muncă neîntreruptă. Mai mult, mamele sunt întrerupte cu 57% mai des decât tații de-a lungul unei zile de muncă. De fapt, aproape jumătate dintre mame trebuie să își împartă orele de muncă cu treburi casnice și cerințe ale copiilor. De ce oare copiii simt nevoie să strige ”mama” de fiecare dată când au nevoie de ceva? Răspunsul este simplu: pentru că știu că mama rezolvă mereu problema, nu-i așa?

Sursa: smartparenting.com

8 incidente jenante in timpul unei partide de sex

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  UNICEF: Copiii sunt expuși unui risc crescut în mediul online în timpul pandemiei de COVID-19
  UNICEF: Copiii sunt expuși unui risc crescut în mediul online în timpul pandemiei de COVID-19

  Milioane de copii sunt expuși unor riscuri crescute, având în vedere că viața lor se mută tot mai mult în mediul online ca urmare a stării de urgență instaurate pe...

  Gestul șocant al unei cântărețe celebre, în timpul unei vizite la Acvariu alături de fiica sa
  Gestul șocant al unei cântărețe celebre, în timpul unei vizite la Acvariu alături de fiica sa

  Pink face vâlvă din nou în mass-media și uimește o lume întreagă cu gestul pe care l-a făcut în timpul unei vizite la Acvariul din Sidney, alături de fiica sa,...

  Ședințe de psihoterapie pentru copii și părinți cu Simona Cernea
  Ședințe de psihoterapie pentru copii și părinți cu Simona Cernea

  Copilul tău întâmpină diverse probleme comportamentale? În calitate de părinte te confrunți cu comportament opoziționist al copilului, probleme de adaptabilitate,...

  Confesiuni de mamă: Nu vreau stres de Sărbători! Shoppingul online e cel mai fain
  Confesiuni de mamă: Nu vreau stres de Sărbători! Shoppingul online e cel mai fain

  Da, ne apropiem cu pași repezi de Sărbători, deși pentru mine sunt în fiecare an "Stresbători". Începe goana după cadouri, vânătoarea celui mai avantajos...

  O plăcere să naști în Franța! Mamele primesc din partea statului cadou ședințe de refacere pelviană
  O plăcere să naști în Franța! Mamele primesc din partea statului cadou ședințe de refacere pelviană

  O femeie care locuiește de mai mulți ani în Franța a dezvăluit câteva particularități ale sistemului sanitar din această țară, legate de grija pentru mame, atât la...

  Câștigă un abonament de 12 ședințe de educație acvatică pentru bebeluș la Acvatic Bebe Club
  Câștigă un abonament de 12 ședințe de educație acvatică pentru bebeluș la Acvatic Bebe Club

  Nu există fericire mai mare pentru micuții noștri decât joaca în apă. Așa că, de ce să nu facem din bucuria lor ceva mai mult? O abilitate care să le contureze și mai...

  © 2019 Qbebe