Un copil își întrerupe mama de 19 de ori în timpul unei ședințe online de o oră

Bianca Petcu - Redactor Senior

Vă mai amintiți când credeați că varianta de a lucra de acasă reprezintă soluția ideală de a scuti trei ore de trafic intens pe drumul către birou și înapoi acasă? Ei bine, iată că am primit ceea ce am cerut. Dar încă mai credeți că este o idee atât de bună?

Munca de acasă este noul „normal” pentru mulți părinți. Copiii care vor începe cursurile online vor avea nevoie cu siguranță de ajutor, iar avantajul lor va consta în faptul că părinții vor continua să lucreze de acasă, însă pentru părinți, situația nu stă chiar atât de bine.

Genevieve Shaw Brown, editor al secțiunii „Stil de viață” pentru „Good Morning America” și „ABC News” și totodată mamă a trei copii cu vârstele de 4, 6 și 8 ani, a împărtășit un videoclip în care ne arată cum copiii săi îi întrerup apelul de 11 minute din cadrul unei conferințe online de 27 de ori.

Genevieve declară că este vorba despre o conferință pe care o avea în fiecare dimineață. În primele șase minute, Genevieve a răspuns deja la 11 întrebări ale copiilor ei (unul dintre micuți fiind cu nevoi speciale). Orice mamă care lucrează de acasă ar fi de acord cu faptul că reprezintă o adevărată luptă. Modul în care mamele reușesc să își ducă la bun sfârșit toate sarcinile atunci când sunt înconjurate nonstop de copii, este cu adevărat un miracol.

Deși nu i-a oprit complet pe copiii ei să o întrerupă, Genevieve a spus că modul în care a reacționat la comportamentul lor (calm, dar ferm) a ajutat la ușurarea tensiunii, însă mămica a recunoscut că, de obicei, are nevoie de mai mult timp pentru a se reîncărca și pentru a-și prelungi răbdarea. Cine nu ar avea?

Te surprinde să descoperi că munca de acasă, alături de copii, nu este tocmai cea mai productivă? Nu, știm. Nici pe noi. Probabil chiar acum, în timp ce încerci să termini de citit acest text, copilul tău îți adresează un milion de întrebări, îți cere mâncare sau vrea afară, la joacă. Ei bine, Genevieve nu este singură!

Fiecare mămică trece prin fix aceleași stări:

 • Lucrez de acasă din martie, este iunie acum. Este greu, mai ales când am conferințe online. Am momente când mă închid în baie cu laptopul și încui ușa ca să scap de Irina. Are numai 3 ani și nu înțelege ce înseamnă un job și că trebuie să stea liniștită când am call. Acum că m-ați întrebat, am și testat și am numărat că într-o ședință de 30 de minute m-a întrerupt de 20 de ori. Nu știu dacă e mult, sau puțin, dar nu e deloc facil. Abuzez de butonul de mute.” spune Simona, o mamă developer.
 • Oho! Uite că nu mi-am propus niciodată să număr de câte ori mă întrerupe Tudor. După ce am facut-o, am rămas surprinsă. Într-o zi de muncă de 8 ore a venit la mine în birou de 120 de ori. Exact, ați citit bine. Iar în timpul unui call de 15 minute m-a întrerupt de 5 ori. Este greu”, spune Andreea, mama unui băiețel de 4 ani.
 • Ce bine că m-ați întrebat! Azi, imediat după ce mi-ați scris, chiar am avut ședință. A durat o oră. Maia m-a întrerupt de 27 de ori, pe numărate: fac caca, fac pipi, mi-e sete, mi s-a încurcat părul, m-am zgâriat, vreau sandviș, tati nu poate să îmi dea lego de sus, nu merge canalul de desene, de ce au pisicile blană, de ce Mr. Bean nu vorbește, de ce apa e transparentă, când mergem la bunici, când mergem la mare, vreau afară, de ce plouă, când termini ședința, pot să te iau în brațe, vreau ciorbiță, mi-a cazut piesa de lego sub pat. Mi-am notat fiecare întrerupere mai mult pentru mine, pentru că eram curioasă. Și știți ce mă enervează cel mai tare, nu copilul, ci soțul meu. Și el lucrează de acasă, dar Maia nu se duce niciodată la el să îi ceară ceva. Se aude numai ”Mami, mami, mami”, spune Andrada, mama unei fetițe de 3 ani. 

Chiar așa, un nou studiu efectuat pe 3500 de cupluri cu copii timp de 16 zile între aprilie și mai 2020 a dovedit că mamele au parte de numai 2,6 ore de muncă neîntreruptă când lucrează de acasă, în timp ce tații au dublul acestei perioade de timp, adică 5.1 ore de muncă neîntreruptă. Mai mult, mamele sunt întrerupte cu 57% mai des decât tații de-a lungul unei zile de muncă. De fapt, aproape jumătate dintre mame trebuie să își împartă orele de muncă cu treburi casnice și cerințe ale copiilor. De ce oare copiii simt nevoie să strige ”mama” de fiecare dată când au nevoie de ceva? Răspunsul este simplu: pentru că știu că mama rezolvă mereu problema, nu-i așa?

Sursa: smartparenting.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O mamă este criticată în mediul online pentru modul în care își convinge copilul să se spele pe dinți
  O mamă este criticată în mediul online pentru modul în care își convinge copilul să se spele pe dinți

  Să îi convingi pe cei mici să se spele pe dinți dimineața și seara, poate fi o adevărată provocare. O mamă a stârnit controverse pe TikTok, după ce a dezvăluit modul...

  Am rămas însărcinată la 13 ani și oamenii din online mi-au spus că merit să mor în timpul travaliului
  Am rămas însărcinată la 13 ani și oamenii din online mi-au spus că merit să mor în timpul travaliului

  Să faci față unei sarcini și bullying-ului celor din jur încă din perioada adolescenței este o experiență plină de provocări. Prin așa ceva a trecut o adolescentă de 13...

  Iubitul meu mi-a dat un ultimatum: ori accept o relație poliamoroasă, ori continuă să mă înșele
  Iubitul meu mi-a dat un ultimatum: ori accept o relație poliamoroasă, ori continuă să mă înșele

  O relație de cuplu solidă se construiește în timp, însă este nevoie de implicarea ambilor parteneri. În anumite situații însă, doar unul dintre ei se dedică...

  Jurnal de Covid cu copil al unei mame din Brașov: ”Mama!!! Lacrimile i se scurgeau pe obraz și eu mă simțeam neputincioasă”
  Jurnal de Covid cu copil al unei mame din Brașov: ”Mama!!! Lacrimile i se scurgeau pe obraz și eu mă simțeam neputincioasă”

  O mama internată împreună cu fetița ei de 1 an și 8 luni într-un spital din județul Brașov a descris experiența îngrozitoare prin care trece alături de...

  Când copilul adolescent te roagă să faci ceva, faci lucrul acela ori de câte ori ai ocazia
  Când copilul adolescent te roagă să faci ceva, faci lucrul acela ori de câte ori ai ocazia

  Cu toții am fost adolescenți. Îți amintești această perioadă din viața ta? Așa-i că era una extrem de tumultoasă, cu multe transformări interioare, dar și exterioare. Cu...

  O mamă își induce travaliul mai devreme, pentru ca soțul ei muribund să își vadă copilul
  O mamă își induce travaliul mai devreme, pentru ca soțul ei muribund să își vadă copilul

  O femeie din SUA a acceptat ca travaliul să-i fie indus cu două săptămâni mai devreme pentru ca soțul ei, ce era pe moarte, să apuce să își țină în brațe...

  „Am trei copii, dar nu sunt reali”. Obsesia unei femei pentru păpușile bebeluși a aprins spiritele în mediul online
  „Am trei copii, dar nu sunt reali”. Obsesia unei femei pentru păpușile bebeluși a aprins spiritele în mediul online

  O femeie a ajuns celebră pe TikTok după ce a dezvăluit colecția ei de... bebeluși! Nu bebeluși în carne și oase, desigur, ci păpuși! Ea recunoaște că hobby-ul său,...

  © 2023 Qbebe