Sfatul specialistului Școala Părinților Responsabili: monitorizarea bebelușului

Sfatul specialistului Școala Părinților Responsabili: monitorizarea bebelușului

Irina Olteanu - Redactor Senior

Vei afla aici informații interesante despre importanța pe care o prezintă monitorizarea bebelușului, precum și modalități moderne de ajutor părinților prezentate de doamna Anca Bălășoiu, moașă în cadrul maternității Bucur. Ora de psihologie a reprezentat cel de-al cincilea eveniment al Școlii Părinților Responsabili organizat de Qbebe.ro.

Doamna Anca Bălășoiu, moașă în cadrul maternității Bucur a oferit următoarele informații la cel de-al cincilea eveniment Qbebe, Școala Părinților Responsabili:

Îmi place să văd și tătici alături de mame, pentru că la cursurile mele le dau tot felul de teme pentru acasă: să facă masaj mămicilor, să le ajute să se încalțe, să le facă fotografii. Iar acum le voi da o altă temă, una legată de bebeluș: să monitorizeze ceea ce se întâmplă cu copilul, pentru că nici mămica nu a făcut studii superioare de schimbatul scutecelor, abia acum învață și ea. Tătici, să știți că nu veți rata niciunul momentul. O să monitorizați și dumneavoastră plânsul bebelușului. Să știți că de multe ori s-ar putea ca dumneavoastră să îl calmați mai bine decât mama, pentru că veți avea o altă stare și cu siguranță nu veți rata plânsul mamei după naștere. De obicei are loc în prima săptămână sau în primele 2 săptămâni.

V-au sunat să le cumpărați mameloane de silicon, să luați supa de la soacră sau vata, că așa li s-a zis de la spital. Iar apoi plâng pentru că nu ați fost în stare nici mameloane să luați pentru că și acestea sunt pe dimensiuni.
Vom vorbi despre importanța monitorizării bebelușului. Se știe că primele 1000 de zile din viața unui copil sunt critice pentru dezvoltarea acestuia pe termen lung. Importanța monitorizării constă în prevenirea și combaterea situațiilor critice care pot pune în pericol sănătatea mamei și a copilului. În ultimii ani, de când țin și cursuri de școala mamei, am observat că sunt mai mulți băieței decât fetițe. Tot aștept să se nască cât mai multe fetițe, ca să aibă și ei cu cine să se însoare.

Scoala Parintilor Responsabili
Toți părinții, indiferent că se află la primul copil sau la al doilea, monitorizează cât mănâncă copilul, câte scaune a avut, cât a dormit, cât a plâns, cât au luat în greutate, ce temperatură au avut. Părinții care nu au făcut asta se pot considera norocoși. Eu nu am făcut asta, recunosc, am monitorizat tot. Eram probabil o mămică cu mai puțină experiență decât dumneavoastră.

O să vorbim despre soluții. Soluția Philips Avent este aplicația uGrow. Este prima aplicație medicală din lume, a fost creată cu ajutorul profesioniștilor, împreună cu personal medical, este interactivă, pune bazele unui nou serviciu ce ajută părinții să monitorizeze și să aibă o imagine completă și reală asupra dezvoltării celui mic.

Principalele beneficii uGrow

Vreau să vă spun că aplicația monitorizează informațiile introduse de părinți. Puteți introduce informații legate de alăptare, existând opțiune pentru sânul stâng precum și pentru cel drept, despre colectarea laptelui, cât colectăm la fiecare sân. Se știe, și spun mereu mămicilor care vin, că bebelușii fac pasiune pentru un singur sân. Le place să sugă mai mult la stângul sau la dreptul. S-ar putea să vi se întâmple asta. Dar nu trebuie lăsat să sugă doar la sânul care îi place pentru că vor apărea diferențe în mărimea sânilor, va fi unul mai mare și unul mai mic, iar unul va produce mai mult lapte decât celălalt.

Vă recomand să încercați să schimbați poziția de alăptare și sânul și puteți monitoriza și cât lapte produce un sân. Aplicația monitorizează orele de somn, plâns, greutate, lungime, temperatură, numărul de scutece. Există opțiune pentru scutece uscate, ude sau murdare. Toate datele introduse apar sub forma unui grafic zilnic sau săptămânal, pe care îl puteți arăta medicului dumneavoastră.

Ugrow are două secțiuni: legate de sarcină și de copil. Există informații și articole legate de sănătate, siguranță, dietă, fitness, pregătirea pentru naștere, precum și articole legate de îngrijirea copilului, respectiv despre dezvoltarea acestuia, lungime, greutate, alăptare, hrănire, schimbatul scutecelor. De asemenea, uGrow îl serbează pe cel mic și puteți introduce date cu privire la cele mai importante informații pe care vreți să le memorați. Se știe că în primele 4 luni mamele trăiesc cu mare intensitate tot ceea ce se întâmplă și s-ar putea să nu vă amintiți când a zâmbit prima dată, când i-ați făcut prima băiță, când a făcut primul pas, când i-a ieșit primul dințișor. Puteți nota aceste lucruri, puteți introduce chiar fotografii ca să vă amintească de momentele importante din viața lor.
De asemenea, datele apar sub forma unui tabel cronologic, asemănător aplicației Facebook, atât de cunoscută, în ordinea în care au fost introduse. Dacă datele introduse nu sunt în parametri normali, adică nu ați monitorizat sau ați monitorizat și temperatura este prea ridicată sau numărul scutecelor este mai scăzut decât ar trebui, aplicația trimite părinților notificări cu informații legate de acest lucru, inclusiv informații de tipul știați că.

Este important ca datele să fie introduse corect și frecvent, pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai reală. UGrow îmbunătățește calitatea vizitelor la medic. Acele grafice care le generează le puteți prezenta medicului dumneavoastră. În curând va apărea și posibilitatea să exportați informațiile într-un fișier pdf pe care puteți să-l trimiteți pe mail sau puteți să-l printați pe hârtie și să vă prezentați la consultație cu acele grafice de creștere, de temperatură, pentru a vă face cele mai bune recomandări.

UGrow monitorizează și condițiile din camera copilului prin sistemul de monitorizare inteligent de la Philips Avent. Acesta are un senzor care colectează date din camera copilului, legate de temperatură și umiditate și le transmite în mod real mamei. Este important să fim conectați la internet. Există și termometrul electronic de la Philips Avent care poate transmite, iar aplicația poate colecta date de la el și generează ce temperatură are copilul tot sub forma unui grafic.

UGrow te ajută în călătoria de părinte. Cu siguranță aplicația vă va fi de ajutor. Cu siguranță toți cei care urmează să deveniți părinți veți avea nevoie să monitorizați, însă nu veți avea timp să notați. Aplicația are o opțiune de start cronometru, puteți porni și opri cronometrul la sfârșitul acțiunii sau puteți introduce datele manual. Pentru că eu consiliez mămici și primesc zeci de mail-uri și telefoane, în care aud că bebelușul a stat 5 minute sau 7 minute la sân și le întreb cum țin minte. Multe din mame își notează sau monitorizează efectiv durata suptului, de aceea este utilă o astfel de aplicație. Atât pentru a monitoriza hrănirea, cât și îngrijirea copilului.

Scoala Parintilor Responsabili
Aplicația este disponibilă atât pe IOS, cât și pe Android, o puteți descărca gratuit de pe Google Play sau App Store, cu mențiunea că dacă aveți sistemul inteligent de la Philips Avent puteți descărca ambele aplicații, trebuie descărcate amândouă. Dacă nu îl aveți, descărcați doar aplicația de monitorizare a bebelușului. Dacă aveți meniul telefonului în limba română, aplicația se va instala automat în limba română, iar dacă este în limba engleză se va instala automat în engleză.

Sunt convinsă că veți fi părinți excelenți, că vă doriți cu toții să deveniți părinții mai buni și eu îmi doresc asta. Cu siguranță dorim să le acordăm o îngrijire specială copiilor noștri, aveți nevoie de sprijin, de aceea ar fi bine să vorbiți de acum cu persoanele apropiate/din familie despre așteptările pe care le aveți, până unde și cât doriți să vă ajute sau dacă doriți să vă ajute.

Vă urez o naștere ușoară și copii sănătoși, succes la alăptat și la monitorizat, căci veți avea nevoie!

Articolul urmator
Din culisele psihoterapiei: cum afectează infidelitatea părinților copilul
Din culisele psihoterapiei: cum afectează infidelitatea părinților copilul

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Sfatul specialistului: 6 întrebări pe care trebuie să i le adresezi profesorului copilului dacă are probleme la școală
    Sfatul specialistului: 6 întrebări pe care trebuie să i le adresezi profesorului copilului dacă are probleme la școală

    Niciun copil nu este un sfânt și, mai devreme sau mai târziu, cel mai probabil că va face anumite năzbâtii. Este bine să adresezi problemele comportamentale ale...

    Sfatul specialistului: cum gestionăm anxietatea de separare la cei mici?
    Sfatul specialistului: cum gestionăm anxietatea de separare la cei mici?

    Copilul tău preșcolar are dificultăți în a sta departe de tine? Sarah Rosensweet, expert în parenting, dezvăluie trei metode prin care poți gestiona anxietatea de separare...

    Cum îți dai seama că ai un copil care nu poate spune „Nu”? Sfatul specialistului
    Cum îți dai seama că ai un copil care nu poate spune „Nu”? Sfatul specialistului

    Toți părinții își învață pe copii să fie politicoși, ceea ce e foarte bine. Însă dincolo de „te rog” și „mulțumesc”, e important ca cel...

    Sfatul specialistului: 4 mituri despre perioada de concepție pe care nu trebuie să le mai crezi
    Sfatul specialistului: 4 mituri despre perioada de concepție pe care nu trebuie să le mai crezi

    Steven Palter, medic ginecolog și directorul unei clinici de fertilitate din New York este cunoscut în mediul online (dar nu numai) pentru că demontează miturile cu privire la...

    Sfatul specialistului: Cum îți educi copilul pentru a nu deveni o victimă a abuzurilor
    Sfatul specialistului: Cum îți educi copilul pentru a nu deveni o victimă a abuzurilor

    Pe măsură ce un copil începe să descopere lumea din jur, vei începe tot mai mult să-l înveți cum să se ferească de pericole. Cu toate acestea, din diverse motive,...

    Pedeapsa elevilor cu bătaia, reinstaurată în SUA, cu acordul părinților
    Pedeapsa elevilor cu bătaia, reinstaurată în SUA, cu acordul părinților

    O școală din Missouri, SUA, a decis să reintroducă pedepsele corporale în sălile de clasă. În cazul în care toate celelalte măsuri disciplinare eșuează, profesorii...

    Sute de elevi au fost botezați la școală fără știrea părinților
    Sute de elevi au fost botezați la școală fără știrea părinților

    Când lași copilul dimineața la școală te gândești că va avea o zi ca oricare alta, unde va primi educație și noi cunoștințe, se va simți bine alături de colegi, va...

    O profesoară a cerut părinților să nu îi mai ia flori în prima zi de școală. A solicitat în schimb altceva
    O profesoară a cerut părinților să nu îi mai ia flori în prima zi de școală. A solicitat în schimb altceva

    Gestul unei profesoare din Buzău a impresionat o țară întreagă! Înainte de începerea școlii, femeia a cerut părinților ca, în loc de tradiționalele flori, să...

    © 2024 Qbebe