Gestionarea modulelor cookie pe site-ul Qbebe.ro
Acest site utilizează cookie-uri. Acceptând cookie-urile, veți putea naviga în cele mai bune condiții.
Accept Politica de CookieAcest site utilizează cookie-uri. Acceptând cookie-urile, veți putea naviga în cele mai bune condiții.
Accept Politica de CookieCiocolata, în toate formele ei, este unul dintre alimentele noastre preferate, indiferent de vârstă. Din fericire, în ultimul timp s-a ajuns la concluzia că aceasta este utilă și pentru sănătatea noastră. Parcurgând articolul de mai jos veți afla de ce este indicat să consumăm ciocolată, inclusiv la micul dejun. Veți fi uimite să vedeți cât de multe efecte pozitive poate să aibă acest produs delicios pentru starea noastră psihică și pentru funcționarea optimă a întregului organism!
Va îmbunătăți funcțiile cognitive ale creieruluiUn studiu recent, efectuat în cadrul „Universității Syracuse" (New York, SUA) a legat consumul de ciocolată cu rezultate pozitive obținute de către subiecți la mai multe teste, legate de funcțiile cognitive: test ce ține de memoria și organizarea vizuală și spațială, test legat de cât de activă este memoria etc. Astfel, rezultatele obținute de către cei ce au consumat ciocolată cel puțin 1 dată pe săptămână erau mai bune decât ale celor ce nu avea acest obicei.
Conform echipei de cercetători de aici, rezultatele au fost cu atât mai vizibile cu cât s-a consumat ciocolată încă de la prima masă a zilei. De aceea, studiul menționat nu face decât să confirme mai mult rezultatele altor teste similare. Iată câteva exemple în acest sens:
Practic, dacă vom consuma ciocolată în mod regulat, putem să înregistrăm o îmbunătățire a funcțiilor creierului. Iată de ce specialiștii au vrut să arate că acest beneficiu va fi vizibil inclusiv dacă ne vom delecta cu produse pe bază de ciocolată încă de la micul dejun. Să vedem ce spune un alt studiu despre cum ciocolata de la începutul zilei ne poate ajuta să ne concentrăm mai bine în cazul unui test. În concluzie, flavonolul poate duce la creșterea abilităților noastre cognitive. Chiar și o bucățică de ciocolată cu conținut ridicat de cacao, consumată în dimineața zilei în care vom avea un test sau ceva mai dificil de realizat, ne va ajuta să ne concentrăm mult mai bine.
Citește și: Poți mânca ciocolată în timpul sarcinii? Uite care sunt regulile O ciocolată neagră, de calitate, conține mai mulți antioxidanți decât un ceai verde
Mai exact, este vorba despre prezența flavonoizilor (sau flavonoide) Aceștia/Acestea au proprietăți antivirale, antimicrobiene, antiinflamatoare și chiar antitumorale, ajutându-ne inclusiv atunci când ne expunem la poluare, fum de țigară sau alcool. Datorită ciocolatei, ne putem bucura de o mai bună sănătate a inimii
În ultimele decenii, au fost lansate numeroase studii menite să arate că un consum regulat de ciocolată ne poate proteja inclusiv de maladii cardiace. În cadrul acestora s-a demonstrat adesea faptul că persoanele ce nu au evitat ciocolata au o flexibilitate mai bună a arterelor, o circulație sanguină mai bună și un ritm cardiac mai bun, prin comparație cu cei ce au scos ciocolata din alimentație.
De exemplu, în Suedia a fost efectuat un studiu timp de 10 ani. Au fost urmăriți 37.103 bărbați. Cei ce au mâncat ciocolată neagră cam 62, 9 g pe săptămână, inclusiv la micul dejun, au înregistrat un risc mai scăzut de a avea un accident cerebral, prin comparație cu cei ce nu procedat așa. Aceasta este cea mai indicată grație conținutului ridicat de flavonoizi, dar și datorită unei mai bune capacități de a stimula producția de endorfine. În acest context, organismul va fi mai puțin supus stresului cronic și, implicit, mai puțin expus riscului de a se confrunta cu maladii cardiace, inclusiv cu accidente vasculare. Ciocolata servită de dimineață ne poate fi de ajutor când nu ne bucurăm de o stare psihică prea bună
Încă de acum mai mulți ani se știa faptul că mai ales ciocolata neagră va stimula producția naturală de endorfine (substanțe aflate în creier, ce ne pot ajuta să ne simțim mai relaxați și mai fericiți).
Grație ciocolatei putem avea parte de un metabolism mai activ și ne vom menține mai ușor la greutatea dorită
Un studiu ce aparține „Universității din Tel-Aviv" (Israel) a arătat că ciocolata consumată la micul dejun ne poate oferi acel prim impuls al metabolismului de care avem nevoie zilnic, dându-ne posibilitatea de a ne satisface nevoia de ceva dulce. În acest mod, ne va fi mai ușor să nu acumulăm kilograme în plus, fiind mai puțin predispuse „atacurilor de foame".
La sfârșitul perioadei analizate, s-a ajuns la următoarea concluzie: cei ce au consumat și ciocolată la micul dejun au pierdut chiar și cu 18 kg mai mult decât aceia ce nu au avut parte de ea. Ciocolata ne protejează pielea de efectul nociv al radiațiilor solare
Cu atât mai mult vara, când ne expunem mai mult soarelui puternic, un consum regulat de ciocolată neagră ne poate ajuta să avem o piele mai sănătoasă. Astfel, flavonoizii vor absorbi numai radiațiile benefice ale soarelui, vor crește fluxul sanguin de la nivelul pielii, asigurându-ne o piele mai hidratată și mai protejată de efectele îmbătrânirii premature. Voi ați auzit până acum de efectele binefăcătoare ale ciocolatei servite încă de la micul dejun? Citește și: Cel mai bun remediu pentru tuse ar putea fi ciocolata, conform unui nou studiu
Surse:
Surse poze: |
Cauta o gradinita in orasul tau