Interviu exclusiv cu Dr. Oz, cel mai celebru medic din lume

Interviu exclusiv cu Dr. Oz, cel mai celebru medic din lume

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Dr. Oz, cel mai celebru medic din lume, vine pentru prima dată în România, pe 25 mai 2016. Făcut celebru de şi mai faimoasa Oprah, Dr. Oz, a reuşit să cucerească un întreg mapamond prin modul său deschis, jovial şi prietenos de a ne învăţa cum să ducem o viaţă sănătoasă şi de a explica, pe înţelesul tuturor, cum funcţionează şi de ce anume are nevoie organismul nostru.

 Oz a demonstrat calităţi excepţionale ca şi chirurg, devenind un specialist recunoscut în transplant de inimă, dar şi în alegerea unor proceduri minim invazive pentru pacienţii săi. La începutul carierei sale s-a confruntat cu situaţia unui pacient a cărui familie, din motive religioase, a refuzat transfuziile de sânge. Acela a fost momentul care l-a determinat pe Dr. Oz să caute şi alte abordări în vindecarea pacienţilor, combinând, astfel, medicina modernă cu tratamente alternative. A publicat o carte în acest sens, alături de soţia sa, care s-a bucurat de un mare succes, apoi, datorită televiziunii, a devenit foarte cunoscut, fiind invitat în mod regulat la Oprah. În 2009 tot Oprah este cea care începe să îi producă o emisiune, The Dr. Oz Show, care atinge rapid cote de rating uimitoare şi câştigă 3 premii Emmy în trei ani consecutivi. În continuare Dr. Oz este vice-preşedinte şi profesor de chirurgie la Colegiul Universitar de Medicină şi Chirurgie Columbia.

Dr. Oz este şi tată şi soţ, iar alături de Lisa, soţia sa, are patru copii, Daphne, născută în 1986, urmată de Arabella, Zoe şi Oliver. O familie mare şi unită, despre care Lisa spune că este cea care le oferă echilibrul într-o viaţă aglomerată şi foarte activă.

În acest moment, Dr. Oz este cel mai iubit şi mai faimos medic din lume, iar noi am avut bucuria de a discuta cu el, în exclusivitate, despre ce înseamnă să fii părinte responsabil, despre o viaţă sănătoasă şi fericită în familie, despre dietele şi siluetele mamelor. 

INTERVIU Dr. OZ

Suntem încântaţi de vizita dumneavoastră în România. Qbebe, alături de cititorii noştri, vă urmăreşte sfaturile în mod constant. Pentru că cititorii noştri sunt majoritari mămici responsabile, am aprecia dacă ne puteţi oferi câteva răspunsuri care sigur vor fi de un real ajutor pentru ele în acest job full-time de mămici.

Qbebe: Sunteţi binecuvântat cu 4 copii. De-a lungul anilor cu siguranţă au existat momente istovitoare. Ce trebuie să facă părinţii în aceste momente, când simt că energia şi răbdarea sunt aproape epuizate? Dumneavoastră cum aţi gestionat astfel de momente?

În astfel de momente prefer să facem sport cu toţii, pentru a-i obosi. Le citeam cărţi sau le spuneam poveşti până ce ajungeam cu toţii la epuizare. 

Qbebe: A avea un copil este Goliath al responsabilităţilor. În fiecare zi părinţii se luptă ca un David pentru a-şi creşte şi a-şi educa proprii copii. Ce înseamnă o viaţă fericită de familie? Sunt anumite reguli pe care să le luăm în considerare ca părinţi când îi educăm pentru o viaţă fericită? 

dr. ozSecretul unei vieţi de familie  sănătoase şi fericite stă în mare parte în relaţia de cuplu. Cel puţin la mine şi la Lisa aşa se întâmplă, cum am spus şi pentru un interviu în Shape Magazine. Iar principiile după care ne ghidăm în viaţa de cuplu le-am transmis şi copiilor noştri mai departe, şi cred că pot fi de un real ajutor pentru parteneriatul pe care orice cuplu trebuie să il creeze când creşte copii, şi nu numai:

1. Fiţi pozitivi. Amintiţi-vă ceea ce iubiţi la partener. De fiecare dată când face ceva ce vă enervează, gândiţi-vă la o calitate a lui/ei care vă fascinează.

2. Deveniţi responsabili de propria voastră fericire. Este important să conştientizăm că nu putem satisface toate nevoile partenerului. Şi nici nu trebuie să aşteptăm de la celălalt să ne ofere toată fericirea de care avem nevoie. Fericirea o făruim chiar noi. Dacă vrei ca celălalt să fie romantic, atunci fii tu mai romantic. Cu alte cuvinte: aprinde chiar tu lumânările alea afurisite! 

3. Împărţiţi pasiunile. Amândoi suntem fani ai vieţii sănătoase. Lisa găteşte excepţional şi foarte sănătos. Tot ea m-a dat pe mâinile unui trainer personal, care ne lucrează pe amândoi. Iar pentru întreaga familie am inventat Olimpiadele Oz, care evidenţiau calităţile fiecăruia, astfel încât fiecare să câştige o medalie. Aşa ne petreceam majoritatea serilor în familie când erau copiii mai mici.

4. Dovediţi respect. Indiferent de cât de mult vă iubiţi, cu timpul veţi descoperi că o relaţie de cuplu are nevoie de multă muncă. La început sunteţi drăguţi unul cu celălalt, dar după câţiva ani devine uşor să uităm să spunem mulţumesc sau te rog. Uneori suntem mai drăguţi cu alte persoane decât cu propriul partener. Empatia şi consideraţia sunt cheia succesului în perioade mai dificile. Este dificil să iubeşti pe cineva pe care nu îl respecţi, detaliu care este greu de amintit când eşti implicat într-o ceartă.

5. Fiţi apropiaţi şi fizic. Reţeta mea în ceea ce priveşte sexul este să aveţi parte de el cât mai des posibil. Focul trebuie să ardă cât mai intens, intimitatea trebuie să fie ceva regulat într-o relaţie, de cel puţin două-trei ori pe săptămână. Sexul ne ajută să trăim mai mult. S-a demonstrat ştiinţific că sexul de două ori pe săptămână este egal cu trei ani în plus de viaţă. Nici nu trebuie să spun mai mult!

Qbebe: Una dintre probleme majore ale mamelor din România este întoarcerea la silueta de dinainte de sarcină. Ce ar fi bine să ia în considerare când încearcă să rezolve această problemă?

Să continue să alăpteze. Să menţină un ritm sănătos şi normal, fără să ia în considerare ştirile despre celebrităţi şi să nu încerce să revină la silueta de dinainte de sarcină la fel de repede ca ele. Să ştie că un timp realist pentru asta este de 8 până la 12 luni după naştere. Să doarmă. Un somn bun de noapte, de îndată ce bebe începe să doarmă, arde grăsimile pentru energie. Cei care dorm cel puţin 6-8 ore pe noapte ard 114 calorii în fiecare noapte, aproape 4.5 kilograme pe an, numai dormind. Somnul coboară şi nivelul hormonilor foamei din sistem - grelina şi cortizolul. 

Qbebe: În final, ne puteţi spune dacă există o formulă secretă pentru o viaţă fericită şi sănătoasă? Există un sfat general care funcţionează pentru toată lumea?

Fericire şi sănătate este ceea ce ne dorim de la viaţă şi totul este centrat în jurul familiei, credinţei, distracţiei şi alimentaţiei. Nu are nicio legătură cu banii şi maşinile rapide.  

Surse fotografii: www.womenworking.com, Shape Magazine, www.droz.ro

Articolul urmator
De ce tatăl lui Elon Musk spune că nu este mândru de fiul lui, cel mai bogat om din lume
De ce tatăl lui Elon Musk spune că nu este mândru de fiul lui, cel mai bogat om din lume

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume
  De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume

  Determinarea, perseverența și pasiunea l-au ajutat pe César Ritz să-și depășească statutul unui tânăr care căuta să-și construiască un drum în industria...

  Ce minune! Cel mai mic bebeluș din lume a cântărit doar 212 grame la naștere și a supraviețuit
  Ce minune! Cel mai mic bebeluș din lume a cântărit doar 212 grame la naștere și a supraviețuit

  Cel mai mic bebeluș din lume a fost externat după 13 luni de spitalizare! Când s-a născut avea doar 212 grame, cât greutatea unui măr, iar acum cântărește 6.3 grame....

  A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit
  A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit

  Avea doar 420 de grame la naștere, iar medicii erau rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire. Acum, la mai bine de un an de când a venit pe lume, Curtis Means nu numai...

  Așa arată acum cel mai gras copil din lume! Avea 192 de kilograme la numai 11 ani
  Așa arată acum cel mai gras copil din lume! Avea 192 de kilograme la numai 11 ani

  Cunoscut cândva ca fiind cel mai gras copil din lume, Arya Permana, din Karawang, Java de Vest, Indonezia, este acum un adolescent activ căruia îi place să joace badminton cu...

  Bărbatul cu cel mai lung penis din lume: personajul principal dintr-un serial educativ pentru copii
  Bărbatul cu cel mai lung penis din lume: personajul principal dintr-un serial educativ pentru copii

  La începutul acestui an, DR (televiziunea publică din Danemarca) a lansat un serial dedicat copiilor, disponibil pe website-ul DR. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla despre...

  Cum să găsești cel mai bun medic pediatru pentru copilul tău
  Cum să găsești cel mai bun medic pediatru pentru copilul tău

  Părinții, neputincioși în fața afecțiunilor copiilor, își pun toată speranța în medicii pediatri care îi diagnostichează și îi tratează. Un medic bun...

  Are doar 7 ani și este cel mai bun jucător de șah din lume! Cine este micul român campion
  Are doar 7 ani și este cel mai bun jucător de șah din lume! Cine este micul român campion

  La numai 7 ani, Iustin-Nicolas Cazacu este cel mai bun jucător de șah din lume, la categoria sa de vârstă! A descoperit „sportul minții” la doar 4 ani, când...

  La 70 de ani și-a adus pe lume puiul. Ea este cea mai bătrână pasăre din lume
  La 70 de ani și-a adus pe lume puiul. Ea este cea mai bătrână pasăre din lume

  Faceți cunoștință cu Wisdom (Înțelepciune), un albatros laysan (Phoebastria immutabilis), care a intrat în atenția cercetătorilor și este monitorizată din 1956. Pasărea...

  © 2023 Qbebe