Tătici vedetă: interviu cu Virgil Ianțu

Irina Olteanu - Redactor Senior

Virgil Ianțu, la o căutare rapidă pe Wikipedia, apare cu următoarele ocupații: prezentator de emisiuni televizate, om de radio, cântăreț, vedetă de televiziune. Toată lumea l-a admirat însă și l-a îndrăgit pentru prestațiile sale de la emisiunile Vrei să fii miliardar? și Copiii spun lucruri trăsnite. Însă cea mai importantă ocupație a sa este aceea de tată, al unei fetițe pe nume Jasmina. Ce ne-a împărtășit despre viața sa de familie vă invităm să descoperiți în acest interviu.

1. Ești unul dintre oamenii aceia minunați care ne încarcă mereu cu energie pozitivă. De unde ai această energie? Cum reușești să o dăruiești mai departe atât de natural?

Mă bucur să aud acest lucru și mulțumesc! Cred că sunt născut așa, dar și viața a fost generoasă cu mine și m-a învățat să privesc frumosul din jur. Probabil că mă încarc și eu de la ceilalți și transmit mai departe. Nu am un merit, cred că așa sunt eu construit, dar mă bucur că sunt perceput așa.

interviu virgil iantu

2. Ești tătic de aproape 12 ani. Care sunt schimbările memorabile prin care ai trecut în această perioadă de timp?

Ascult mai mult și sunt mai atent la ce vorbesc, ce fac și ce transmit prin gesturile mele. Cred că am devenit și mai sensibil și nu mai am acea grijă de a-mi ascunde emoțiile. Iar când ești tată de fată...emoțiile vin peste tine, valuri, valuri!

3. Ce impact a avut apariția Jasminei asupra vieții tale profesionale? Cum îți organizezi programul?

După evenimente sau concerte, de obicei zăboveam mai mult. Acum, încerc să ajung mai repede acasă, poate o prind la culcare pe Jasmina. Venirea ei a creat un centru gravitațional emoțional foarte puternic în casa noastră.

4. Cum poți descrie viața de tată de fată?

N-aveți spațiu pentru acest răspuns. Aici, cred că dacă am aduna toate răspunsurile taților de fată, ele ar fi identice. Este foarte greu de explicat și este o bucurie zilnică, greu de dus. Suntem norocoși, trebuie să nu uităm asta, și să savurăm fiecare clipă petrecută alături de fetele noastre, fiindcă ele cresc foarte repede și mai apoi...

5. Tu și Roxana faceți echipă în ingrijirea Jasminei? Aveți roluri bine determinate?

Nu avem roluri foarte fixe, dar ne împărțim bine responsabilitățile. Poate când e vorba de joacă, eu sunt primul care ridică mâna. Am avut noroc unul cu celălalt și ne-am ocupat împreună de creșterea Jasminei, din prima clipă. Și suntem fericiți că avem o fată foarte deschisă, cu simțul umorului, care ascultă și știe că poate fi ascultată. E foarte fericită cu noi.

6. I-ai schimbat vreodată scutecele fiicei tale? Cum a fost această experiență?

Dacă i-am schimbat vreodată? La un moment dat Roxana mi-a amintit că e și copilul ei. Eram atât de implicat și de grijuliu, că uitam cine mai e prin jurul nostru.

7. Crezi ca paternitatea te-a facut un bărbat mai bun?

Da. Atunci când ai un copil, nu uiți să iubești.

8. Știm că ai fost implicat în câteva campanii sociale alături de fiica ta. Cum ai reușit să îi insufli Jasminei pasiunea pentru acțiuni umanitare?

Copilul este un observator foarte atent. Vede, întreabă și ține minte. Am avut grijă să îi explicăm și să îi dăm exemple despre ce înseamnă caritatea, voluntariatul și să se gândească întotdeauna și la cei ce nu au. E foarte sensibilă pe acest subiect și a devenit foarte generoasă.

interviu virgil iantu

9. Descrie-o în 3 cuvinte pe Jasmina.

E un copil bun, talentat și vesel.

10. La ce trucuri apelezi când Jasmina este supărată?

Nu sunt trucuri! Copilul simte când e păcălit. Sunt alături de ea, o ascult și o înțeleg, oricare ar fi situația. Purtăm discuții de la egal la egal și atunci îi dau încredere că orice se poate rezolva. După ce rezolvăm fondul problemei, trecem la ieșirea din stare cu glume sau jocuri care să o înveselească.

11. Care a fost cel mai greu sau derutant moment în creșterea fetiței tale până acum?

Poate că cea mai grea perioadă a fost cea de până la trei ani. Sufeream la orice răceală, ne trezeam destul de des noaptea, dar a fost și o perioadă în care trebuia să fim foarte atenți la limitele pe care le încearcă orice copil și la stabilirea unor reguli. Acolo trebuie să fie atenți toți părinții și mai apoi vor avea o relație foarte faină cu copilul lor și între ei.

12. Care sunt chestiunile favorite ale Jasminei: desene, mâncare, culori, cântece... Ce activități îi fac plăcere?

Cântă bestial! Are un talent rarisim, o ureche și o tehnică vocală înnăscută. Mă și minunez, de unde?! Foarte talentată și la desen. Mă distrează tare când o aud din camera ei cum cântă în timp ce face ordine sau își face ghiozdanul. E tare drăguță!

13. Știm că vă place să vă plimbați cu bicicleta împreună. Ce alte activități vă place să faceți împreună în familie?

Ieșim în parc, ne jucăm și în casă în fiecare zi, dar și învățăm împreună la Geografie, Științe, Istorie etc. La Mate se descurcă singură mult mai bine.

interviu virgil iantu

14. Ce fel de mâncare vă place să gătiți împreună, în familie?

Ea gătește tot felul de biscuiți, negrese etc. Eu sunt specialist pe partea de feluri principale. Jasminei îi place mult cum gătesc și mă laudă tuturor. Practic, ne-am putea asocia și deschide un restaurant.

15. Obișnuiești să îi cânți fetiței tale? Sau să cânți împreună cu ea? Care sunt cântecele voastre preferate?

Ne mai jucăm cu cântatul împreună și chiar am înregistrat o piesă de sărbători, "Let it snow" pe care i-am făcut-o cadou lui mami, de Crăciun. A fost foarte frumos momentul.

16. În calitate de tată de fată aproape adolescentă, ce strategie ai în ceea ce privește băieții?

Deocamdată sunt liniștit și oricum am încredere în inteligența Jasminei, dar am totuși emoții referitoare la sensibilitatea ei. Oricum voi avea o discuție cu tânărul aspirant și îi voi spune că știu absolut tot ce îi trece prin minte, ba mai mult! E mai bine să ne avem de prieteni.

17. Îți dorești să fii cel mai bun prieten al Jasminei? Sau ai o atitudine autoritară față de ea?

Suntem foarte buni prieteni, dar ne cunoaștem bine rolurile. Când uităm, ne reamintim și totul este foarte ok. Nu mai avem probleme de acest gen. Am învățat și eu multe lucruri de la ea în acest sens.

18. La ce capitol din educația Jasminei ești mai exigent?

Cuvântul dat, adevărul și respectul față de ceilalți.

19. Ce spune Jasmina când te vede la televizor? Ai luat-o cu tine pe platourile de filmare?

Mi-a făcut de câteva ori surpriza de a veni la mine la filmări. Se mândrește, e foarte încântată, dar când era mică i se părea normal să apari la televizor pentru că mai toți prietenii noștri sunt din domeniul muzical, din televiziune și îi vedea și la noi, și la tv.

20. Cum eviți expunerea sa nedorită în mass-media?

Suntem niște părinți întregi la minte care știu ce e important și sănătos pentru fetița lor. Am văzut părinți care își forțează copiii să apară cu orice preț, în orice mod. Din păcate, acei copii vor fi dezorientați și mai târziu, iar părinții mirați sau indignați de anumite comportamente pe care nu le pot controla. E bine să îți încurajezi copilul, dar nu să treci peste voința lui, atunci când vine vorba despre orice apariție scenică. Aici vorbim despre emoții, despre gestionarea lor și despre ce urmări ar putea avea în timp agresarea emoțională a copilului. Trebuie să avem mare grijă de aceste lucruri!
Eu chiar fac un curs în direcția asta, în care alături de copii învățăm ce sunt emoțiile și ce trebuie să facem cu ele, cum învingem teama și cum căpătăm încredere în noi. Mai multe detalii găsiți pe www.virgiliantu.ro/copiiispun 

21. Cum sunt copiii care vin la cursul tău?

Sunt copii tare faini și îmi place să văd că tot mai mulți părinți sunt interesați de binele celor mici și dornici să devină ei înșiși mai buni. Satisfacția mea este enormă si pentru că învăț la rândul meu o grămadă de lucruri de la ei. Cursul se numește simbolic "Copiii spun" tocmai datorită faptului că eu îi ascult și împreună învățăm să fim siguri pe noi, să fim spontani și pregătiți pentru orice situație.

22. Ce carieră îți dorești pentru Jasmina? Ți-ar plăcea să urmeze o carieră artistică?

Are tot ce îi trebuie pentru asta, mi-aș dori, dar nu va fi alegerea mea. Îi explic tot timpul că pentru orice realizare este nevoie, pe lângă talent, și de foarte multă muncă. De aici încolo va fi doar alegerea ei.

23. Cum îți imaginezi că va fi Jasmina ca adult?

Cuceritoare!

24. Care sunt lecțiile importante de viață pe care încerci să le predai fiicei tale?

O învăț să fie un om de cuvânt, punctual, generos și respectuos.
Sper ca aceste valori să o ajute în viață și să devină un om respectat pentru realizările personale și profesionale.

interviu virgil iantu

25. Ce sfaturi ai pentru proaspeții tătici Qbebe?

Iubiți-vă copiii și petreceți cât mai mult timp alături de ei, aveți grijă de sănătatea și de educația lor și râdeți împreună cât se poate de mult!

Mulțumim Virgil Ianțu pentru amabilitatea de a răspunde la întrebările noastre. 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Fiica lui Virgil Ianțu este de o frumusețe rară, la 15 ani. Iată ce mare a crescut!
  Fiica lui Virgil Ianțu este de o frumusețe rară, la 15 ani. Iată ce mare a crescut!

  Fiica lui Virgil Ianțu a aniversat recent 15 ani, iar cunoscutul prezentator a postat pe social media o poză cu un mesaj emoționant. Iată cât de mare a crescut Jasmina.

  Dr. Virgil Musta avertizează: „Avem peste 300 de cazuri pe zi. Există riscul ca pandemia să se reactiveze!”
  Dr. Virgil Musta avertizează: „Avem peste 300 de cazuri pe zi. Există riscul ca pandemia să se reactiveze!”

  Doctorul român din Timișoara care a reușit să vindece un număr imprsionant de pacienți cu coronavirus, Virgil Musta, avertizează cu privire asupra faptului că trebuie să ne...

  Virgil Musta, doctorul cu rata cea mai mare de vindecări de coronavirus, trage un semnal de alarmă: „Trebuie început de la vârste fragede”
  Virgil Musta, doctorul cu rata cea mai mare de vindecări de coronavirus, trage un semnal de alarmă: „Trebuie început de la vârste fragede”

  Medicul Virgil Musta a ajuns o concluzie extrem de importantă după ce a tratat cu succes o mulțime de pacienți în această perioadă dificilă: „Trebuie să avem grijă de la...

  A început sezonul căpușelor. Ce recomandări face medicul Virgil Musta pentru părinți
  A început sezonul căpușelor. Ce recomandări face medicul Virgil Musta pentru părinți

  Sezonul căpușelor a început, iar specialiștii vin cu câteva sfaturi despre cum trebuie să acționăm când descoperim că am fost mușcați de o căpușă și ce putem...

  Șerban Copoț, tată pentru a treia oară: „În astfel de momente, noi bărbatii ne dăm seama cât de puternice sunteți voi femeile"
  Șerban Copoț, tată pentru a treia oară: „În astfel de momente, noi bărbatii ne dăm seama cât de puternice sunteți voi femeile"

  În urmă cu câteva zile, Șerban Copoț mărturisea, pe Instagram, că este leșinat de nerăbdare să devină tată pentru a treia oară. Ei bine, iată că ieri, soția lui...

  Surpriză la Premiile Gopo: este însarcinată! Vedeta a dat vestea pe covorul roșu
  Surpriză la Premiile Gopo: este însarcinată! Vedeta a dat vestea pe covorul roșu

  La premiile GOPO din 2020, una dintre cele mai talentate actrițe, Ada Condeescua surprins publicul și chiar și colegii purtând o rochiță care i-a evidențiat burtica de gravidă,...

  O vedetă din România a născut în secret, după ce a luptat cu cancerul de col. Nimeni nu știa că este însărcinată!
  O vedetă din România a născut în secret, după ce a luptat cu cancerul de col. Nimeni nu știa că este însărcinată!

  Surpriză uriașă în showbizul românesc! Bruneta a ținut sarcina secretă și a făcut public faptul că are un copil la două saptămâni de la naștere. Toată lumea se...

  Hai să fim clari, tătici: se numește parenting, nu babysitting!
  Hai să fim clari, tătici: se numește parenting, nu babysitting!

  Cu toate că mamele ajung să se ocupe de tot ceea ce înseamnă creșterea copilului, începând de la schimbatul scutecelor și până la participarea la ședințele cu...

  © 2022 Qbebe