Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

Brigitta Szebenyi - Redactor

Ceai de ghimbir. Ghimbirul nu este doar un condiment aromat si delicios, ci si unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume. Originar din Asia, ghimbirul este folosit in scopuri medicale inca de acum 2000 de ani.

Ceai de ghimbir. Beneficii

Efectele ceaiului de ghimbir sunt miraculoase. Iata numai cateva dintre ele:

1. Lupta impotriva cancerului

Multa lume este afectata de cancer, sub diverse forme. Ceaiul de ghimbir are multiple proprietati care protejeaza corpul impotriva cancerului, de la cancerul la plamani, prostata, ovare, colon, pana la cancerul la san, de piele sau la pancreas. In plus, ceaiul de ghimbir poate fi un adjuvant in cazul persoanelor care urmeaza tratament impotriva cancerului, reducand simptomele neplacute ale acestuia (cum ar fi greturile cauzate de chimioterapie).

2. Protejeaza impotriva Alzheimerului

Alzheimerul este o boala neurodegenerative progresiva care distruge sistemul nervos. Ea afecteaza aproximativ 60-70% din populatia de peste 65 de ani a lumii.
Substantele pe care le contine ghimbirul pot incetini degenerarea celulelor creierului si imbunatatesc functile cognitive.

3. De ajutor in cazul sindromului colonului iritabil

Aceasta tulburare digestiva afecteaza milioane de oameni la nivel global. Printre simptome se numara balonare, crampe, gaze, diaree, constipatie, mucus in scaun. Din fericire, proprietatile ghimbirului fac minuni si in cazul persoanelor care sufera de sindromul colonului iritabil.

Ceaiul de ghimbir calmeaza simptomele acestei boli.

4. Te scapa de flatulenta
Flatulenta poate fi extrem de jenanta si te poate lua prin surprindere in momente extrem de nepotrivite. Bea ceai de ghimbir seara, inainte la culcare, si va face minuni peste noapte, neutralizand gazele intestinale.

5. Usureaza arsurile gastrice

Arsurile gastrice, principalul simptom al refluxului gastroesofagian, afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Cei mai multi utilizeaza medicamentele inhibitoare, insa cauza ramane. Ceaiul de ghimbir, in schimb, nu doar ca usureaza simptomele, insa si calmeaza intreg sistemul digestiv. In plus, ataca bacteria helicobacter pylori, pe seama careia se pune aparitia refluxului gastroesofagian.
Pentru efecte maxime, se recomanda consumarea ceaiului de ghimbir cu 20 de minute inainte de masa.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Articolul urmator
Ceai de siminoc: beneficii și proprietăți
Ceai de siminoc: beneficii și proprietăți

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ceai de marar: beneficii și proprietăți
    Ceai de marar: beneficii și proprietăți

    Ceaiul de mărar este o băutură aromată și plină de beneficii pentru sănătate, obținută prin infuzarea frunzelor și semințelor de mărar în apă fierbinte. Mărarul (Anethum...

    Ceai de busuioc: beneficii și proprietăți
    Ceai de busuioc: beneficii și proprietăți

    Obișnuiești să bei ceai de busuioc? Dacă nu, s-ar putea ca după acest articol să începi să incluzi această băutura în rutina ta. Acest tip de ceai are numeroase...

    Ceai de rodie: beneficii și mod de preparare
    Ceai de rodie: beneficii și mod de preparare

    Puține băuturi pot egala farmecul răcoritor al unei cești de ceai de rodie bine preparat. De la nuanța sa vibrantă până la amestecul de note dulci și picante, ceaiul de rodie...

    Ceai de urzică: proprietăți și beneficii
    Ceai de urzică: proprietăți și beneficii

    Te-ai întrebat vreodată dacă ceaiul de urzică ar fi bun pentru tine ? Descoperă în acest articol tot ce trebuie să știi despre această băutură și despre consumul...

    Ceai de păpădie: beneficii și proprietăți
    Ceai de păpădie: beneficii și proprietăți

    Ceaiul de păpădie, cunoscut și sub denumirea de „ceai de taraxacum”, este un amestec infuzat obținut din rădăcini, frunze sau flori ale plantei de păpădie.

    Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume
    Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume

    Rețetele cu cartofi sunt printre cele mai căutate și mai îndrăgite. Versatili și sățioși, cartofii pot fi puși în valoare în numeroase moduri, inclusiv în...

    Cea mai bună rețetă de plăcintă cu gutui
    Cea mai bună rețetă de plăcintă cu gutui

    Gutuile crude nu sunt pe placul oricui, întrucât sunt tari și pot fi considerate prea acre. Însă odată ce le gătești și se înmoaie, te răsfață cu o aromă...

    Soția mea se oprește în timpul momentelor noastre intime să bea ceai
    Soția mea se oprește în timpul momentelor noastre intime să bea ceai

    Un bărbat de peste granițe povestește, într-o postare pe Reddit care a ajuns și în paginile unei reviste, că soția lui obișnuiește să își înceapă ziua cu o...

    © 2024 Qbebe