Femeile rele sunt mai inteligente

Femeile rele sunt blamate de toată lumea, însă, conform unui studiu recent, se pare că sunt înzestrate cu calități cognitive aparte. Află în continuare de ce femeile rele sunt mai inteligente.

Studiu despre femeile rele

Ești mereu în dispoziție proastă? Află că temperamentul tău agitat nu este neapărat nociv, ci te ajută să fii mai inteligentă decât femeile care sunt mai calme. Conform unui studiu efectuat de Joseph Forgas, profesor de psihologie din cadrul Universității New South Wales in 2009, persoanele care sunt în permanență indispuse au acordat mai multă atenție lumii din jur decât persoanele care își păstrează optimismul.

O dispoziție mentală negativă este mai utilă pentru abilitățile de gândire decât una bună. Ai observat că atunci când ești în dispoziție proastă pare că fiecare lucru care nu merge bine ajunge să te enerveze? În realitate lucrurile rămân la fel, însă tu ajungi să observi mai bine acele chestiuni minore mai bine decât atunci când te simți veselă și fericită deoarece cauți în mod subconștient moduri de a-ți valida dispoziția. Acest lucru este în special adevărat când te trezești tristă sau supărată fără niciun motiv aparent.

Un studiu recent arată că temperamentul tău agitat poate să însemne de fapt că au un coeficient de inteligență ridicat. Atunci când te simți indispusă devii mai critică cu mediul înconjurător, dar și mai capabilă de a lua decizii bune în viață. “Stările negative indică faptul că ne aflăm într-o situație nouă și provocatoare și necesită un tip de gândire mai atent, detaliat și observator. În acest mod, stările negative ușoare și temporare pot fi utile în reacționare, iar beneficiile asupra sănătății ne permit să reacționăm și să ne adaptăm”. Mai exact, studiul desfășurat a implicat 120 de bărbați și femei care fie au vizionat un film trist și și-au amintit lucruri negative (dezvoltând o stare proastă de dispoziție), fie au urmărit un film înălțător și și-au amintit lucruri pozitive (dezvoltând o dispoziție fericită). Apoi ei au fost rugați să judece validitatea miturilor urbane. Cei care au urmărit filmul trist au avut șanse mai mari să recunoască falsitatea miturilor decât cei care au urmărit un film optimist. În plus, cei care au văzut filmul trist au avut șanse mai mari să recunoască falsitatea miturilor decât cei care au urmărit un film optimist. În plus, cei care au urmărit filmul trist s-au descurcat mai bine la demontarea miturilor din argumentele scrise.

De ce s-au descurcat mai bine acei oameni la o anumită sarcină? “Stările de dispoziție au o funcție importantă de semnalizare evoluționară, pregătind organismul să răspundă potrivit la diverse condiții de mediu. Într-un fel, dispoziția bună semnalizează că situația este sigură, familiară și că răspunsurile existente sunt potrivite. Dispoziția negativă în schimb semnalizează că situația este nouă, provocatoare și că o atenție mai mare pentru noile informații este necesară pentru a produce un răspuns eficient.“

O dispoziție proastă te poate ajuta chiar să faci față situațiilor dificile mai bine decât o dispoziție veselă. Se întâmplă acest lucru deoarece tristețea promovează strategiile de procesare a informației cele mai potrivite pentru a face față situațiilor solicitante. Deci o dispoziție proastă îți este de ajutor. Este de fapt logic pentru că atunci când ești fericit îți este dificil să îți imaginezi că ceva poate merge prost. Așa că atunci când ceva rău se întâmplă, creierului tău îi ia ceva timp să se adapteze. Când ești deja morocănoasă, te aștepți cumva să se întâmple ceva rău și ești mult mai pregătită să te confrunți cu o situație dificilă.

femeile rele

Ce legătură există între IQ și un temperament năbădăios?

Femeile tind să fie mai puțin credule și mai capabile să distingă intențiile celor din jur atunci când sunt triste sau morocănoase. Conform specialistului Forgas “având în vedere că dispoziția pozitivă pare să promoveze creativitatea, flexibilitatea, cooperarea și încrederea pe comenzi rapide mentale, stările negative de dispoziție declanșează o gândire mai precaută și acordarea de atenție lumii exterioare.”

Ce înseamnă acest lucru? Dacă ești indispusă, ai șanse mai mari să gândești critic, să evaluezi o situație și să reacționezi logic. Anxietatea și depresia în formă gravă dispun însă de efectul opus asupra abilităților tale cognitive.
Cercetătorii au descoperit că o ușoară stare de indispoziție a ajutat în mod real la stimularea memoriei și a făcut participantele “mai rezistente la distorsionări ale martorilor”. Mai exact, ai șanse mai mari să ai încredere în propriile amintiri asupra unui eveniment în loc să fii convinsă de cei din jur de ce s-a întâmplat.

A existat și în trecut un studiu în 1995 care a descoperit că amintirile nu sunt la fel de solide așa cum credem. Creierele noastre sunt ușor de păcălit în a fi rescrise complet. Avocații se folosesc de această cercetare și alte studii similare pentru a explica conceptul de mărturie a martorilor oculari. Creierul uman este extrem de impresionabil la sugestii în general și chiar și mai mult când suntem veseli în comparație cu perioadele de tristețe.

Reține în final că cercetarea vorbește despre o stare înflăcărată și pasională din când în când; o furie intensă are un impact negativ profund asupra fiecărei părți din corpul tău și îți crește ritmul cardiac, tensiunea arterială și testosteronul (nu se găsește doar la bărbați). O agravare temporară te poate ajuta să iei decizii mai bune. Însă, pe de altă parte, o furie susținută poate cauza o mulțime de probleme începând de la anxietate și depresie și până la infarct și accident vascular cerebral. Totul ține de echilibru.
Tu te consideri o femeie cu un temperament…agitat?

Surse: https://www.creativehealthyfamily.com; https://www.bbc.com; https://www.huffpost.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  S-a confirmat științific: fragilul ego masculin este amenințat de femeile inteligente
  S-a confirmat științific: fragilul ego masculin este amenințat de femeile inteligente

  Dacă ești o femeie inteligență și o știi, avem o veste dură pentru tine!

  Cele mai inteligente zodii. Nu vor recunoaște niciodată că sunt adevărați tocilari
  Cele mai inteligente zodii. Nu vor recunoaște niciodată că sunt adevărați tocilari

  Dacă unele persoane se remarcă în special pentru capacitatea lor de a lucra cu cifre, cu date, de a realiza calcule complexe sau de a reține o cantitate impresionantă de...

  Persoanele care beau cafea sunt mai inteligente și mai fericite
  Persoanele care beau cafea sunt mai inteligente și mai fericite

  Studii efectuate în ultimele decenii au ajuns la concluzia că un consum moderat de cafea poate oferi numeroase beneficii pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Să le...

  Cele mai inteligente rase de caini. Top 5!
  Cele mai inteligente rase de caini. Top 5!

  Cele mai inteligente rase de caini. Te gandesti sa iei un caine si nu stii ce sa alegi? Ei bine, daca criteriul principal de selectie este inteligenta, atunci trebuie sa alegi un catel din...

  De ce sunt mamele rele cu alte mame
  De ce sunt mamele rele cu alte mame

  O vezi țipând la alte mămici prin parc; învinovățind cadrele didactice pentru cele mai nesemnificative situații în care este implicat copilul său; certându-se...

  Studiu: femeile divorțate sunt mult mai fericite
  Studiu: femeile divorțate sunt mult mai fericite

  Femeile se simt mai fericite decât bărbații după un divorț, s-a constatat printr-un studiu recent.

  Bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente trăiesc mai mult
  Bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente trăiesc mai mult

  Oricine visează la un partener de viață compatibil din toate punctele de vedere. Chiar și bărbații speră să întâlnească o femeie amuzanta, atentă, iubitoare și...

  Atenție! Acestea sunt ceasurile inteligente care pun viața copilului tău în pericol
  Atenție! Acestea sunt ceasurile inteligente care pun viața copilului tău în pericol

  Autoritățile Uniunii Europene intenționează să retragă de pe piață un model de Smartwatch pentru copii!

  © 2021 Qbebe