Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții

Mirela Floricescu - Redactor

Visele reprezintă cheia înțelegerii subconștientului nostru. Unele vise specifice au la bază numeroase semnificații, mai ales dacă acestea se repetă frecvent. Visul care implică pierderea dinților este unul foarte comun și care are multe interpretări în cultura străveche. Află mai jos ce înseamnă când visezi că îți cad dinții.

Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții?

Visul în care apar dinții este foarte comun. Primele dovezi ale unor astfel de vise datează încă din secolul al II-lea d.Hr. Se pare că acest vis are legătură cu niște lucruri pe care tu le trăiești în viața reală. De-a lungul timpului, o sumedenie de cercetători au susținut faptul că analizarea viselor este esențială tocmai pentru a înțelege mai bine subconștientul nostru. Într-un studiu publicat în 2018 este menționat faptul că oamenii visează faptul că le cad dinții ca urmare a stresului pe care ei îl restrăiesc în realitate. De asemenea, cultura sau problemele de sănătate pot fi, la rândul lor, un motiv pentru care visezi faptul că îți cad dinții.

barbat-cu-barba-si-tricou-alb-caruia-ii-lipseste-un-dinte

Dacă nu știai până acum ce înseamnă când visezi că îți cad dinții, află că există mai multe motive pentru care subconștientul tău îți arată acest lucru printre care:

 • Anxietatea: este o problemă care afectează zilnic din ce în ce mai mulți oameni. Din cauza anxietății pe care o resimți zilnic, este posibil ca în timp ce dormi să-ți scrâșnești dinții. De aici, apare și visul despre dinți. În același timp, anxietatea te poate face să te gândești că lucrurile vor merge prost până la un nivel extrem, iar ca efect principal al stresului ridicat îți cad dinții.
 • Depresia: constă în trăirea pe termen lung a unor sentimente de vinovăție, lipsă de speranță și uneori singurătate. Când ai o stimă de sine scăzută, apar și visele în care îți este afectată în mare măsură bunăstarea fizică, iar căderea dinților face parte din lucrurile pe care niciunul dintre noi nu vrea să le experimenteze în realitate. Dacă ai astfel de vise și o stare generală proastă, discută cu un psiholog despre toate problemele tale.
 • Gelozia: pe care o resimți în ceea ce-l privește pe partener sau poate chiar îi vizează pe alți oameni din jurul tău. Energia negativă reținută îți afectează subconștientul în timpul somnului. Sentimentul de gelozie poate duce la apariția viselor derilante, cum ar fi acesta care implică căderea dinților.
 • Stresul: indiferent dacă este legat de viața profesională sau de cea personală, el face parte din existența noastră. Cu toate acestea, stresul afectează subconștientul. Visul în care îți cad dinții poate fi un semn clar cu privire la faptul că ești mai stresat decât în mod normal.
 • Schimbările majore: fie că vorbim despre un nou loc de muncă sau mutarea într-un alt oraș, toți aceștia sunt factori care îți afectează subconștientul. Dacă îți faci griji că lucrurile ar putea merge prost, atunci visul în care îți cad dinții este un efect al îngrijorărilor tale.
 • Religia: are legătură cu acest vis, mai ales dacă ai stări de paranoia în ceea ce privește convingerile tale.
 • Lipsa îngrijirii personale: o dietă neechilibrată, lipsa exercițiilor fizice și viciile îți afectează sănătatea. Lipsa de atenție în ceea ce privește sănătatatea, duce și la o calitatea slabă a somnului. Astfel că, este posibil să ai vise recurente sau neobișnuite, cum ar fi cele care implică pierderea dinților.
 • Ruperea unui dinte în realitate: este unul dintre cele mai sigure scenarii pentru care visezi faptul că ai probleme cu dantura. Dacă recent ți s-a rupt un dinte, este posibil să visezi același lucru. Dacă în realitate evenimentul a fost unul traumatizant, chiar poți visa ruperea mai multor dinți nu doar a unuia.
 • Apariția noilor dinți: poate fi o cauză a visului în care cineva își pierde dinții. Acest vis este comnun la micuții cărora le apar dinții permanenți.
 • Sentimente negative despre altă persoană: deoarece visele în care apare pierderea dinților nu poate fi doar despre dantura ta, ci și despre a altora. Astfel, dacă vsiezi faptul că un copil sau o persoană mai în vârstă își pierde dinții, arată de fapt sentimentele negative pe care le ai despre alte persoane din jurul tău.

Pe lângă toate cauzele menționate mai sus, există și multe alte interpretări populare. Astfel, în funcție de felul în care îți apar dinții în somn, atunci și semnificațiile sunt altele. Mai jos poți afla ce înseamnă când visezi că îți cad dinții din gură, conform spuselor din bătrâni.

Ce înseamnă când visezi ca îți cad dinții puși?

Poate ai visat, dar nu te-ai întrebat ce înseamnă când visezi că îți cad dinții puși. Acest vis semnifică faptul că nu te simți confortabil lângă persoanele din jurul tău. Observi lucruri care nu-ți plac la anumiți oameni, dar nu le spui nimic. Nu ești sincer cu tine însuți și preferi să accepți neregulile pe care le vezi. De asemenea, dinții puși care îți cad pot fi și un semn că ai nevoie de o schimbare în viața ta, fie legată în ceea ce privește viața profesională sau locul în care stai.

Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții și plângi?

Acum vei afla ce înseamnă când visezi că îți cad dinții și plângi. Se pare că dacă visezi așa ceva semnifică faptul că ai emoții și vei întâmpina anumite obstacole în legătură cu un proiect. Plânsul din vis este o transpunere a emoțiilor tale și a stării de anxietate pe care o ai la locul de muncă. Dacă vrei să scapi de astfel de vise trebuie să te relaxezi în viața de zi cu zi, căci stresul este un factor principal care duce la stricarea calității somnului.

Citește și: Ce înseamnă când visezi bani

Ce înseamnă când visezi că îți cad toți dinții?

Dintre toate visele în care apar dinții, cel în care rămâi fără niciunul dintre ei este traumatizant. În cazul în care ai avut un astfel de vis, cu siguranță vrei să afli ce înseamnă când visezi că îți cad toți dinții. Acest vis semnifică faptul că nu poți să-ți atingi scopurile din cauza unor probleme de sănătate sau a unor vești rele care stau să vină. În schimb, visul în care vezi pe altcineva fără dinți semnifică faptul că rivalii tăi încearcă să-ți distrugă reputația, dar încercările lor vor fi în zadar.

femeie-careia-ii-lipseste-o-masea-si-isi-tine-gura-deschisa-cu-un-deget

Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții în oglindă?

Visul în care îți cad dinții, iar tu te uiți într-o oglindă este, de fapt, o reflecție asupra încrederii de sine. Poate ai îngrijorări în ceea ce privește aspectul tău. Astfel de vise în care te uiți în oglindă sunt puternic asociate cu îmbătrânirea. Te simți cumva o persoană neputincioasă din cauza trecerii anilor. Dacă ai niște emoții interioare puternice pe care nu știi cum să le gestionezi indicat este să apelezi la ajutorul unui psiholog, care te va face să înțelegi faptul că îmbătrânirea face parte, în mod firesc, din ciclul vieții.

Ce înseamnă când ți se rupe o măsea?

Dacă vrei să știi totul despre cu privire la ce înseamnă când visezi că îți cad dinții, află că ruperea unui dinte este o reprezentare a anxietății pe care o resimți față de o decizie pe care trebuie să o iei curând. Un dinte sau o măsea ruptă mai simbolizează și pierdea puterii, a controlului și a independenței. Văzând la cineva o măsea ruptă înseamnă că persoana respectivă are nevoie de ajutorul tău. În același timp, visul cu măseaua ruptă aduce în lumină și faptul că ai o teamă în a-ți arăta sentimentele și emoțiile altor persoane. Poate te gândești la faptul că arătarea emoțiilor te face un om vulnerabil, astfel că preferi să ascunzi ceea ce simți.

Pe de altă parte, tot din bătrâni se mai crede și faptul că o măsea ruptă în vis este semn că vrei să înveți lucruri noi. Vrei să-ți îmbogățești cunoștințele, pentru a înțelege cât mai multe aspecte în legătură cu un anumit subiect. Vrei să afli cât mai repede răspunsuri la întrebări despre teme care te interesează în mod deosebit.

Citește și: TOP 10 vise pe care le au oamenii. Ce înseamnă când te visezi dezbrăcat, zburând sau căzând

Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții fără să te doară?

De obicei, pierderea unui dinte reprezintă o experiență dureroasă. Însă, în vis, există varianta să îți pierzi unul sau mai mulți dinți fără să te doară. Puțini știu ce înseamnă când visezi că îți cad dinții fără să te doară. Astfel, dacă nu plângi în vis și pur si simplu observi faptul că ți-a căzut un dinte este un semn al faptului că ești nemulțumit de felul în care te exprimi sau în care îți conduci viața. Este posibil să ai o nelămurire, o problemă care te macină sau o îndoială, iar incapacitatea de a exprima clar ceea ce vrei te afectează.

femeie-care-zambeste-larg-si-isi-arata-zambetul-cu-mana

Pe de altă parte, puțini știu ce înseamnă când visezi că îți cad dinții în cultura românească străveche. Se spune că dacă visul în care îți cade un dinte sau mai mulți prevestește moartea cuiva din familie sau a unui prieten. Dacă o persoană dragă ție este bolnavă sau se apropie de sfârșitul vieții, atunci visele tale pot reflecta acest lucru. Orice schimbare care îți va afecta familia este greu de gestionat și acceptat. Dacă te încadrezi aici, un terapeut îți va fi de mare ajutor. Mergând la terapie, vei învăța cum să ai grijă mai bine de tine în perioadele dificile ale vieții.

Ce înseamnă când visezi dinți albi?

Semn bun este dacă visezi dinți albi. În vreme ce dinții cariați sau rupți semnifică faptul că nu ai încredere în tine și în deciziile tale, cei albi sunt un semn clar al faptului că ai o stimă de sine crescută. Dinții albi reprezintă curaj, inițiativă, respect de sine, autocontrol și capacitatea de a comunica eficient cu persoanele din jur. De asemenea, poate nu știai ce înseamnă când visezi că îți cad dinții albi și nu trebuie să te gândești la ceva negativ. Un astfel de vis prevestește o perioadă lungă de fericire și sănătate din belșug.

Citește și: O, ce veste minunată! Ce înseamnă când îți visezi copilul

Ce înseamnă când visezi dinți la bebeluși?

Visul în care apar dinții la bebeluș este un semn de bun augur, mai ales dacă aceștia sunt bine formați și sănătoși. Înseamnă că vei avea succes cu un proiect pe care l-ai început de mult timp, iar relațiile cu cei din jur se consolidează pe zi ce trece. Dinții de lapte apar în vis atunci când persoana trece de la o etapă a vieții  la alta cu totul nouă.

bebelus-cu-bluza-rosie-care-are-doi-dinti-de-lapte

În schimb, dinții de lapte într-o gură de adult înseamnă că intri într-o perioadă de regresie. Te simți ca și cum trebuie să parcurgi o etapă prin care deja ai trecut, astfel că nu mai ai nimic nou de făcut în legătură cu aceasta.

Acest lucru poate duce la sentimente de inferioritate. O modalitate excelentă de a depăși mai ușor o etapă în viață este prin a începe să faci lucruri noi, la care poate nici nu te-ai gândit până acum.

Ce înseamnă când visezi că dinții cuiva cad?

Până acum ai aflat ce semnifică dacă îți cad ție dinții în vis, dar la fel de bine poate să nu fie vorba despre tine. Probabil nu știi ce înseamnă când visezi că dinții cuiva cad, dar acesta pune în lumină părerea pe care tu o ai despre o persoană din jurul tău. Dacă visezi că dinții cuiva cad trebuie să acorzi atenție lucrurilor pe care le faci, fiindcă dușmanii îți dau târcoale.

Din cele mai vechi timpuri, visele reprezintă previziuni despre ceea ce urmează să se întâmple în viețile noastre. De asemenea, se spune că unele vise au legătură și cu temerile noastre. Nu de puține ori poate ai căutat semnificația unor vise sau chiar ai vrut să afli specific ce înseamnă când visezi că îți cad dinții. Psihologii spun că visele sunt transmise de creier, iar dacă ai probleme cu încrederea în sine indicat este să mergi să dicuți cu un specialist.

Surse: healthline.com, ncbi.nlm.nih.gov, bzi.ro, visele.ro, jurnaldesomnoros.ro, playtech.ro, fericitazi.com, unica.ro, eva.ro, adevarul.ro, aflacum.ro

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O, ce veste minunată! Ce înseamnă când îți visezi copilul
  O, ce veste minunată! Ce înseamnă când îți visezi copilul

  Ce poate fi mai interesant decât să-ți visezi propriul copil? Visul în care apare și puiul tău este o transpunere a subconștientului referitoare la stare de bine pe care o...

  TOP 10 vise pe care le au oamenii. Ce inseamna cand te visezi dezbracat, zburand sau cazand
  TOP 10 vise pe care le au oamenii. Ce inseamna cand te visezi dezbracat, zburand sau cazand

  Stiai ca o persoana normala are in jur de 1460 de vise pe an? Acesta echivaleaza cu 4 vise pe noapte. Potrivit The Dream Encyclopedia, cuvantul vis vine din germanul draugmas care inseamna...

  Ce înseamnă când visezi că ești gravidă
  Ce înseamnă când visezi că ești gravidă

  Visele pot reflecta cele mai ascunse dorințe sau temeri ale noastre, dar pot fi și manifestări ale stării pe care o avem la un moment dat sau nu vor fi străine de obiective pe care...

  Cum îți dai seama că patrupedul tău are probleme cu dinții?
  Cum îți dai seama că patrupedul tău are probleme cu dinții?

  Patrupedul tău, la fel că oamenii, își schimbă dinții de lapte în dinți definitivi. Știai acest lucru? Un pui de câine are o dentiție formată din 28 de dinți, iar...

  Ce înseamnă dacă îți apare un bebeluș în vis?
  Ce înseamnă dacă îți apare un bebeluș în vis?

  Ți-a apărut un bebeluș în vis? Se spune că visul este modalitatea prin care subconștientul încearcă să ne transmită anumite mesaje. Prin intermediul viselor,...

  3333. Afla ce inseamna cand vezi aceste cifre
  3333. Afla ce inseamna cand vezi aceste cifre

  Ingerii si spiritele ne contacteaza prin diverse metode, ca de exemplu repetarea unui anumit cantec cu mesajul ce trebuie auzit, sau citirea unui anume pasaj dintr-o carte, ziar etc., sau...

  Când mama ta este Beyonce: ce înseamnă să fii unul dintre copiii unei dive
  Când mama ta este Beyonce: ce înseamnă să fii unul dintre copiii unei dive

  Să recunoaștem, să te naști ca unul dintre copiii lui Beyonce este ca și cum l-ai apuca pe Dumnezeu de picior. De fapt, îi apuci pe Beyonce de picior și pe Jay-Z și te așezi...

  Ce înseamnă dacă îți este mereu cald
  Ce înseamnă dacă îți este mereu cald

  De ce îmi este cald mereu, te întrebi? Deși temperatura normală a corpului nostru se situează undeva la 37 de grade Celsius, se poate întâmpla ca, din diverse...

  © 2022 Qbebe