24 pedepse pe care copilul tău nu le va uita niciodată. Ai grijă!

Irina Olteanu - Redactor Senior

Când vine vorba de pedepse, unii părinți sunt indulgenți, în timp ce alții pot da dovadă de prea mult zel. În cazul în care ai rămas în pană de inspirație sau, dimpotrivă, vrei să vezi ce metode bizare și realmente radicale au pus în practică alți părinți, te invităm să citești articolul următor. Și, de preferat, să nu le implementezi și tu.

1. Fără Crăciun

Mama mi-a spus odată că dacă nu fac ordine, nu vom avea Crăciun. Și s-a ținut de cuvânt. Nu am mers nici la biserică și am avut voie să deschid cadourile, dar nu să le scot din cutie sau să mă joc cu ele. A trebuit să îmi fac în ziua de Crăciun ordine în cameră și am plâns îngrozitor pentru că îmi auzeam fratele jucându-se fericit.

2. Am întors mașina de la Disney World

Fiica mea tot insista să lovească scaunul meu în timp ce conduceam către Disney World, deși am avertizat-o să înceteze. Ultima amenințare era că ne vom întoarce din drum dacă nu încetează, ceea ce am și făcut tocmai când ajunsesem în parcare. Mă enervez doar când îmi aduc aminte.

3. Le-am aruncat mingea

Cei mici se certau pe o minge în mașină când ne întorceam de la școală. Pentru că nu au găsit o metodă să se joace frumos cu ea, iar unul din ei a spus că nu are de gând să o împartă, am oprit mașina, am luat mingea și am aruncat-o cât de departe am putut. Apoi am revenit și am continuat să conduc ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

4. I-am donat toate jucăriile

După multe rugăminți și avertizări că dacă nu își strânge jucăriile va rămâne fără ele, am dus la un orfelinat toate jucăriile fiicei mele. Nu le-a mai primit înapoi, dar de-atunci a învățat lecția să facă curat după ce se joacă.

5. Le-am scos copiilor tot ce aveau în cameră

După ce i-am rugat de mai multe ori să facă curat în cameră și au refuzat constant, am scos absolut toate obiectele pe care le aveau și s-au trezit cu rafturile și dulapurile goale. Ei însă mi-au mulțumit că am făcut ordine și a durat vreo 6 luni până m-au întrebat de jucăriile lor. S-au jucat între timp cu păturile lor.

pedepse pe care copilul tau nu le va uita niciodata

6. I-am pus să meargă pe jos până acasă. În timp ce eu mergeam cu mașina

După ce s-au comportat ca niște animale turbate, i-am dat jos din mașină și i-am pus pe cei doi băieți ai mei să meargă pe jos 500 m în timp ce eu conduceam mașina. De atunci se calmează imediat dacă mă văd că trag mașina pe dreapta.

7. În fundul gol

Îmi amintesc că i-am spus la un moment dat mamei într-o ceartă că vreau să fug de acasă. Ea a fost de acord, cu condiția să plec la fel cum am venit pe lume: în fundul gol. Am renunțat imediat la acest gând când mi-a cerut să îmi dau jos hainele dacă vreau să plec.

8. Am anulat petrecerea aniversară

După ce fiul meu a fost prins furând, am decis să îi anulez petrecerea aniversară și nu l-am mai lăsat să se joace timp de o lună cu nimic. Era vorba despre niște haine pe care le plătisem deja, dar oricum avea nevoie de o lecție.

9. Am asistat din exterior la propria-mi petrecere aniversară

În loc să anuleze petrecerea ca pedeapsă pentru o faptă rea pe care o făcusem, mama a mutat petrecerea în afara casei, iar eu nu am fost invitată și am asistat la ea privind pe fereastră. Am văzut prietenii mei cum se joacă și mănâncă tort, iar cadourile pentru mine le-au fost returnate.

10. Spălatul vaselor timp de un an

Am făcut niște prostii când eram în liceu, iar mama nu credea în pedepse, așa că m-a pus să spăl vasele timp de un an. Puteam să fac în continuare orice doream atâta timp cât îmi făceam treaba.

11. Le-am pus să meargă în pijama la școală

Am obosit să mă tot rog de fete să se pregătească de școală. După mai multe amenințări, le-am pus să se încalce și să-și ia haina. Deși m-au implorat să le las să se îmbrace. Așa că i-am dat un minut ca să își pună hainele pe ele. S-au îmbrăcat în timp record și de atunci nu mai trebuie să mă rog de ele.

12. Spectacol de teatru anulat

Mergeam cu copiii la teatru când cel mic s-a purtat urât și l-am avertizat că dacă nu încetează nu va merge cu noi. Mi s-a rupt inima, dar l-am lăsat la grădiniță și am mers la spectacol cu băiatul mai mic.

13. "Sinuciderea" păpușilor Barbie

Mama a spus surorilor mele când erau mici că dacă nu își strâng lucrurile de la păpușile Barbie, le va arunca pe geam. Ceea ce s-a și întâmplat: au zburat toate obiectele păpușilor de la etajul doi sub privirile lor îngrozite.

14. Îmbrățișat copaci

Odată am fost forțată să îmbrățișez fiecare copac din grădină pentru că am spus că nu îmi place grădinăritul. Aveam peste 30 de copaci atunci.

15. Pedeapsa cu puii

Eram îngrozită de puii pe care îi țineau părinții în curte, aveam o fobie. Când mă comportam urât mama mă trimitea să îi hrănesc. Mă fugăreau când vedeau mâncare, iar eu fugeam mereu plângând.

16. Muncă grea

Tatăl meu nu era de acord cu pedepsele corporale, dar cu siguranță avea idei stranii. Când nu eram ascultători, ne punea să facem flotări pe muzica formației Queen.

17. Povestea centurii de siguranță

Am uitat să îmi pun centura de siguranță într-o vacanță de vară când ne întorceam de la mare. Mama m-a prins și m-a obligat să stau 2 ore în mașină cu ușile deschise pentru că 2 ore am stat fără centură.

18. Trântitul ușilor

Obișnuiam să trântesc uși, așa că mama m-a pus într-o zi să trântesc încontinuu ușa timp de vreo 10 minute. Mi s-a părut o oră. Știu că începusem să plâng, dar mi-a zis că asta trebuie să fac dacă îmi place așa mult.

19. Fișa de lectură

Când eram în clasa a patra nu mi-am mai făcut temele ca să văd ce se întâmplă. Când a aflat mama m-a pus să citesc un roman în 7 volume în vacanța de vară și nu am avut voie să fac nimic până nu i-am prezentat fișa de lectură pentru fiecare în parte.

20. Lecția de limbă străină

Odată părinții mei s-au săturat să ne audă pe mine și pe sora mea certându-ne pe telecomanda tv. Așa că au schimbat în limba spaniolă și au ascuns telecomanda.

pedepse pe care copilul tau nu le va uita niciodata

21. Copiat definiții

Când ne purtam urât mama mă punea pe mine și pe fratele meu să copiem definiții din dicționar. Am învățat rapid că anumite cuvinte nu îți dorești să le copiezi, deoarece au o mulțime de definiții.

22. Alergat în jurul mesei

Cred că mama era extrem de obosită, dar ne-a auzit într-o noapte vorbind cu frații mei și ne-a zis că dacă tot avem energie de vorbit, să găsim o metodă de a scăpa de ea. Așa că am ajuns să facem ture în jurul mesei câteva ore.

23. Tragedia tv

Mi s-a interzis să mă uit la tv timp de o săptămână, dar nu doar atât. Mama m-a pus să stau în cameră și să ascult emisiunile de desene cu spatele la ecran în timp ce coloram sau făceam teme.

24. Mâncare de pisici

Pe când eram în clasa a treia, i-am dat pisicii să mănânce înghețată. Părinții mei au aflat și mi-au dat să mănânc mâncare de pisici ca să înțeleg cum s-a simțit.

Sper să nu vă vină idei. Iar dacă vă vin, nu le știți de la noi...

Surse:www.buzzfeed.com; www.mommyshorts.com; www.positiveparentingconnection.net

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tatăl unei fetițe care face gimnastică ritmică acuză pe antrenorii acesteia de abuzuri, pedepse crunte și atingeri nepotrivite
  Tatăl unei fetițe care face gimnastică ritmică acuză pe antrenorii acesteia de abuzuri, pedepse crunte și atingeri nepotrivite

  Scandal în lumea sportului după ce o părinții unei fetițe, care face gimnastică ritmică, îi acuză pe antrenorii acesteia de abuzuri! Copila de 12 ani ar fi îndurat...

  Lavinia Pîrva pune copilul pe primul loc:”Am înţeles acum toată grija pe care părinţii mei mi-au purtat-o de când m-am născut”
  Lavinia Pîrva pune copilul pe primul loc:”Am înţeles acum toată grija pe care părinţii mei mi-au purtat-o de când m-am născut”

  Lavinia Pîrva (35 de ani) formează un cuplu cu Ștefan Bănică Junior (52 de ani) și este una dintre cele mai îndrăgite figuri din showbiz-ul românesc. Aceasta a...

  Scrisoare pentru copilul meu, pe care nu-l voi mai putea ține în brațe niciodată
  Scrisoare pentru copilul meu, pe care nu-l voi mai putea ține în brațe niciodată

  Pentru fiul meu Charlie, care a murit la șase luni din cauza unei boli cardiace congenitale, Ce pot să-ți mai spun? Câte cuvinte pot să scriu? Am auzit că o persoană trebuie să...

  4 zodii care atunci când se îndrăgostesc uită de familie și prieteni
  4 zodii care atunci când se îndrăgostesc uită de familie și prieteni

  Există persoane care atunci când intră într-o relație, uită de familie și de prieteni. Partenerul de cuplu devine centrul Universului lor și își canalizează toată...

  Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău
  Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău

  Bebelușul tău este o minune! La fel e și pielea lui. Este delicat și sensibil – și, prin urmare, necesită o îngrijire adecvată.

  Vecina mi-a lăsat copilul ei în grijă și nu s-a mai întors. L-am crescut ca și cum ar fi fost al meu
  Vecina mi-a lăsat copilul ei în grijă și nu s-a mai întors. L-am crescut ca și cum ar fi fost al meu

  O femeie căreia i s-a spus că nu va putea avea niciodată copii a crescut un băiețel ca fiind al ei, după ce vecina ei l-a părăsit și nu s-a mai întors. Rosalinda, care acum...

  Care sunt zodiile care dau mereu în mintea copiilor și nu se vor maturiza niciodată
  Care sunt zodiile care dau mereu în mintea copiilor și nu se vor maturiza niciodată

  Iau decizii sub impulsul momentului, nu au deloc răbdare și sunt foarte încăpățânați. Chiar dacă sunt adulți în toată firea, unii nativi nu dau semne că s-ar...

  Am fost dată afară pentru că mi-am luat concediu să am grijă de copilul meu bolnav
  Am fost dată afară pentru că mi-am luat concediu să am grijă de copilul meu bolnav

  Conform legii persoanele care sunt asigurate în sistemul public de sănătate pot beneficia de un concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav dacă acesta are sub 7 ani,...

  © 2022 Qbebe